nianiaa 21.11.07, 14:07 No co wy tam porabiacie w swoich domkach?Mam wrażenie ,że duzo sie u was dzieje ,bo coś malutko tu zaglądacie:)No to co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 05.12.07, 21:18 dzieje się, dzieje dużo..:) u mnie w domku wlecze się remont...ech! odgruzowałam właśnie mój ulubiony komputerek, który odpoczywał pod warstwą folii i innych zabezpieczeń przed pyłem gipsowo ceglanym:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Halo ,halo:)))))) 10.12.07, 09:39 mhm domowy komputer... chwilowo nie ma takiego luksusu pod moich dachem ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 10.12.07, 20:47 domowe komputery stają się powoli już standardowym wyposażeniem każdego domu przez ostatnie 5 lat sprzęt komputerowy stał się już tak tradycyjny jak prawie telewizor rzadko, w którym domu brakuje komputera w niektórych są nawet po dwa, trzy... w pracy mam trochę komputerów w sumie bardzo nowoczesnych ale najbardziej lubię właśnie mojego staruszka na którym uczyłam się pisać i robić inne rzeczy:) pamiętam jeszcze te początki.. czekałam aż ktoś poskłada mi go w całość oczekiwanie się przedłużało... nie było takiej oferty sprzętowej, jak dziś, że natychmiast jest taki, jaki się chce... a ja musiałam już wykonać jakieś zadania i co tu zrobić.. co tu zrobić..?:) ..zrobiłam sobie klawiaturę na tekturze i ćwiczyłam odszukiwanie klawiszy na kartonie:) jak pojawił się mój nowiutki komputerek, dziś już starowinka potrafiłam całkiem nieźle przebierać palcami chyba będę musiała powoli wymienić mojego staruszka, ale jeszcze nie teraz... jeszcze niezawodnie dla mnie pracuje.. jeszcze go na emeryturę nie wyślę:) sentyment do niego czuję:) wiążą się z nim niepowtarzalne historie poznawania wirtualnego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Nie ale... 15.12.07, 15:18 Jak na razie to i ja nie mam na nic czasu.Pozdrawiam was przedświątecznie:)))))). Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 03.01.08, 11:20 nianiaa napisała: > No co wy tam porabiacie w swoich domkach?Mam wrażenie ,że duzo sie > u was dzieje ,bo coś malutko tu zaglądacie:)No to co się dzieje? już w pracy, na pełnych obrotach, chwilkę przerwy mam na... c(_) komu, komu jeszcze czarnego sztana ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 03.01.08, 15:23 A ja w domu na L4.A szatanów nie pije ,tylko kawa z mlekiem:)Masz mleczko? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 04.01.08, 19:30 choruszek jesteś?...zdrówka życzę:) pogoda jakaś senna w naszych okolicach... i tylko szatany mnie spać nie dają, inne to zaraz usypiają:) a dziś mam mleczko, zostało trochę od naleśników po tych wszystkich wspaniałościach świątecznych ślinka mnie wzięła na zwyczajne naleśniki z jabłkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 21.01.08, 10:42 jesteśmy oszczędni w słowach? pospacerowałam niedzielnie po innych forach... wszędzie się witają i żegnają opowiadają, jaką na biurku kawę stawiają co podjadają co popijają co innym wirtualnie do poczęstowania zostawiają.. wzorem zatem zaczerpniętym, przyszłam powiedzieć - dzień dobry:) przerwę w przelocie, w mojej robocie, sobie robię:) kawę czarną, mocną, fusiastą obok stawiam i z Wami, tu rozmawiam:) jak ten dziad do obrazu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil babki i dziadki... 21.01.08, 11:56 dziś świętują za stawianą kawę dziękują naleweczkę wyciągają chętnym polewają.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma :) 21.01.08, 22:50 hmm.. naleweczkę?... to poproszę troszeczkę :) przypomniał mnie się wierszyk, ze starego pamiętnika miałam taki, na mały kluczyk zamykany wpisywały się w nim moje koleżanki, pamiętam taki wpis: "napił się dziadek słodkiego winka i gonił babkę w koło kominka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: :) 29.01.08, 09:35 A ja taki pamiętnik jeszcze mam ,ale tam było tylko "fiku miku i juz jestem w pamiętniku":))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: :) 29.01.08, 12:00 ja także takowy mam a w nim pisze np. tak: Bądź jak jest zuch dziewczynką! z uśmiechniętą dobrą minką. Niechaj Ci życie dobrze płynie, łap szczęście za ogon i duś jak cytrynę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
netofil Re: :) 29.01.08, 19:03 hehe, pamiętnika już nie mam ale miałem, zaczynał się tak: prosze ładnie się wpisywać tylko kartek nie wyrywać :) To o cytrynce też pamietam, brzmiało to tak: idź śmiało przez życie i miej dobrą minkę, łap szczęscie.. dalej jak wyżej :))) jeszcze pamiętam takie coś: kiedy będziesz starym dziadkiem okulary na nos włóż weź do ręki album swój i przeczytaj podpis mój.. uff.. wystarczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: :) 29.01.08, 22:12 Ja mam swój z ósmej klasy - przechowuję pieczołowicie. Zabrałam na spotkanie klasowe, mnóstwo lat po skończeniu podstawówki - śmialiśmy sie z własnych wpisów do łez. Na górze róże, na dole schab kochajmy się razem jak Flip i Flap. Dwa serce złączone, klucz rzucony w piasek, nikt nas nie rozłączy tylko ojca pasek. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: :) 06.02.08, 23:48 Niech się święty kopnie w pięty, Kilder lekarz niech poczeka, A Ty mniej taki barwny los jaki miał kapitan Klos! :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: :) 16.02.08, 09:31 ja się w naszej klasie nie rejestrowałam ale i tak mnie znaleźli, i na spotkanie zaprosili nie miałam siły odmawiać, i za tydzień przy sobocie zobaczę towarzystwo z podstawówki swoje ciekawe jak wyglądają buziaki znajome moje ps. Może podchwycę Twój, (jeśli pozwolisz) pomysł z pamiętnikiem i go z sobą zabiorę Pół jabłuszka Pół cytrynki Słodka buźka u ......(imię wpisać) gdy ją chłopiec pocałuje cały rok się oblizuje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: :) 16.02.08, 17:13 Urszulko ,to szybko sie twoje towarzystwo uwinęło ze spotkaniem:)))U mnie ledwo 6 osób,ale o jakimś spotkaniu myslimy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: :) 17.02.08, 10:02 A mamy takiego jednego pamięć ma taką tęgą, że wszystkie pamięta buziaki, imiona, nazwiska i adresiaki. W zeszłym już roku przymiarka była lecz się nie powiodła, nie odbyła Za ambitne plany były, na niczym się skończyły. Teraz ma być spotkanie raczej kameralne bez mszy, kwiatów i fleszy, każdy z sobą coś tylko przydzierży :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: :) 25.02.08, 08:56 Spotkanie się odbyło, fantastycznie było! wspominaliśmy do rana Fajna ta nasza klasa, super kochana:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halo ,halo:)))))) 16.01.09, 19:44 Nianiu ,bardzo dobrze idzie mi nicnierobienie;) Poczekam do wiosny z robotą :) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 17.01.09, 14:05 A na wiosne robota sie mnozy i potem musi sie palić w rękach.....albo w nogach.....a może w głowie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 20.01.09, 17:14 nianiaa napisała: > A na wiosne robota sie mnozy i potem musi sie palić w > rękach.....albo w nogach.....a może w głowie:))))) to chyba u mnie już wiosna?! bo roboty mam do końca stycznia tyle, że chyba się spale:) Odpowiedz Link Zgłoś
urojonyswiat Re: Halo ,halo:)))))) 20.01.09, 18:47 Urszulka na stosie...hihihi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 21.01.09, 23:59 halina501 napisała: > Na stosie jaśków :)) to był bardzo długi i pracowity dzień, więc już tylko marzę...choć o jednym jaśku:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 22.01.09, 07:26 pl.youtube.com/watch?v=TMmzixwtTes Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 24.01.09, 17:10 pl.youtube.com/watch?v=hReObtK0uxo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 30.01.09, 07:22 nianiaa napisała: > No co wy tam porabiacie w swoich domkach? Mam wrażenie ,że duzo >sie u was dzieje ,bo coś malutko tu zaglądacie:)No to co się dzieje? właśnie, właśnie, urszulka prawie w domku nie mieszka! a co u Was?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Halo ,halo:)))))) 30.01.09, 09:21 ja dokładnie odwrotnie, prawie wyłącznie w domku, do końca lutego, kiedy to, mam nadzieję, pozbędę się gipsu z nóżki. Pozdrawiam, Kózka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 30.01.09, 09:32 Ja jestem na miejscu,jak zwykle :)Wkurzam sie,że znowu zima wróciła i martwie się o łabędzie ,które kilka dni temu widziałam ,jak sobie latały po moim niebie.Mam nadzieję ,ze nie zmarzną .I mam nadzieje ,że wirus grypowy sobie odejdzie w sina dal ,bo mam chorego w domu ,który jest ZNOWU chory,a więc powtórka z rozrywki.Wiosno ,kiedy przyjdziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 30.01.09, 23:28 nianiaa napisała: bo mam chorego w domu ,który jest ZNOWU chory,a więc > powtórka z rozrywki.Wiosno ,kiedy przyjdziesz? życzę zdrówka choruszkowi:) i nadejścia szybkiej wiosny:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halo ,halo:))))))Wiosna dla niani:)) 31.01.09, 23:38 pl.youtube.com/watch?v=PCyhI29A0H8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:))))))Wiosna dla niani:)) 11.03.09, 17:37 Halinko ,bardzo dziekuje za tę wiosnę:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 30.01.09, 23:22 kubajek napisał: > ja dokładnie odwrotnie, > prawie wyłącznie w domku, > do końca lutego, > kiedy to, mam nadzieję, > pozbędę się gipsu z nóżki. > Pozdrawiam, > Kózka > ;) a gdzie to skakała ta kózka..hę?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 05.04.09, 16:41 Wiosna skutecznie odgoniła nas od komputerów?No,dobrze zrobiła,lepiej sie nią delektować,niz kisić sie przed monitorem:))Ale piszmy ciut,ciut:))).Pozdrówka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 28.04.09, 19:04 byłam w świecie piżamowców/poduszkowców:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 28.04.09, 13:51 I mój własny watek przywołał mnie do porządku:)))I tez jestem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 29.04.09, 14:30 Mam nadzieje ,że piżamowce i poduszkowce to nie szpital?Chyba ,że tak,ale to mysle ,że wszystko w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 30.04.09, 13:05 To bardzo się cieszę i życzę zdrowia:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 09.07.09, 17:46 Ponawiam pytanie ,co słychać u was????? Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halo ,halo:)))))) 10.07.09, 10:56 Nianiu,nianiu:")Zalęgłości" narobiło mi się i na forum i w domu i na działce:) Co za gorrrrrący tydzień:) Wiadomo,wakacje. Do południa jestem w domu ze swoją wnusią a po południu pedałuję do maleńkiego wnusiaczka:) Dobrze jest czuć się potrzebną. Dobrego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 11.07.09, 17:16 wreszcie mnie wypuścili:))) więziona byłam w "zielonej lagunie" obsługa bardzo miła, czyściutka, białe fartuszki jedzenie podawane do łóżka leżenie brzuchem do góry:) wymarzone wczasy !?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 11.07.09, 17:59 Urszulko ,masz dość ciekawe określenia:)).Co to jest "zielona laguna"?? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 12.07.09, 09:10 Taką nazwę nadałam jednemu pokoikowi w którym ostatnio "mieszkałam" Wyłożony był cały zielonymi kafelkami a do okna zaglądały olbrzymie gałęzie kwitnącej lipy ...istna zielona laguna!:) Rankiem, wczesnym, wpadała do pokoiku młoda kobieta w okularkach na nosie, szybkim spojrzeniem przebiegała po wszystkich mieszkańcach zielonego pokoju... i troskliwym głosikiem zadawała pytanie: - "jak minęła noc… wszyscy żyją?" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Halo ,halo:)))))) 12.07.09, 17:25 Cieszę sie że już wrocilas z tych zielonych "wczasów". Witaj w kolorowym świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 22.07.09, 13:01 nianiaa napisała: > No co wy tam porabiacie w swoich domkach? Dochodzimy do siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halo ,halo:)))))) 23.07.09, 09:57 Jak najszybszego dojścia Droga Urszulko :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 24.07.09, 11:27 no właśnie.. to "chodzenie" dodatkowo pokręciło całe moje wakacyjne plany nie macie pojęcia jak może być bolesne zapalenie ścięgien prostowników stopy! chyba muszę poszukać jakiegoś porządnego warsztatu z częściami zamiennymi może ktoś zna taki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 25.07.09, 16:42 " ...bolesne zapalenie ścięgien prostowników stopy".Ja nawet nie wiedziałam ,że coś takiego jest w stopie:))).Zdrowia życzę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 04.08.09, 09:04 i dobrze, lepiej nie wiedzieć o ich istnieniu:) Takie niby nic ...prostowniki... a mogą zamiast prostować - zagmatwać i powykręcać całe wakacyjne plany!:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halo ,halo:)))))) 12.08.09, 09:51 Urszulko, prostowniki w dalszym ciągu strajkują? Pozdrawiam Ciebie cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Halo ,halo:)))))) 12.08.09, 12:31 O kaletka stawu łokciowego słyszeliście już kiedy? :0) Ostatnio do mnie przemówiły. Ech, śmieszny człowiek się robi, coraz śmieszniejszy. OLD_POGODNY Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Halo ,halo:)))))) 12.08.09, 17:41 Hihihi,przepraszam za śmichy ,ale rzeczywiście fajnie brzmi ta kaletka:)).Ja w porównaniu z wami mam na 24 kręgi w kręgosłupie -18 do remontu u kręgarza.Taka sobie zwykła rzeczywistość.....prostowniki ,kaletki -to jest coś:)) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Halo ,halo:)))))) 13.08.09, 09:23 "Poznaj samego siebie." - Mawiał filozof. Pogłębiamy to poznanie, nieprawdaż? :0) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halo ,halo:)))))) 13.08.09, 10:50 Prawdaż;) Kaletki,stawy,kręgi,łopatki,miednice... Wieloznaczność wyrazów wynikająca z podobieństw? :) Mnie dręczą plecy. Nie jako takie ale ich "gramatyczność". Każdy organ występujący pojedyńczo jest gramatycznie pojedyńczy. Nos to nos.Krtań to krtań. Nogi są mnogie no ale jedna noga to noga. Uszy bo dwoje.Jak jedno to ucho. A co z plecami? Plecy są jedne więc dlaczego plecy a nie np.plec... Może to ze względu na powierzchnię ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Halo ,halo:)))))) 14.08.09, 19:32 plecy dołączyły do nożyczek, spodni... chyba dlatego że niby są one pojedyncze ale składają się z dwóch części, na stałe i na zawsze ze sobą połączonych, rozłąka spowodowała by utratę ich istoty. haha ale to tak w biegu wymyśliłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halo ,halo:)))))) 15.08.09, 10:49 W biegu,no,no... a gdybyś tak usiadł i pomyślał ;)) Ciekawe,że ta maksyma nie sprawdza się w przypadku kobiety i mężczyzny. "Ta" kobieta i "ten" mężczyzna to : Ta-para albo ten -związek czy też to- małżeństwo. Rozłąka nie powoduje zatem utratę istoty bycia na zawsze razem. Wokół jest mnóstwo pozbawionych jednej nogawki spodni oraz nożyczek z jednym tylko ostrzem.:) Plecy,spodnie i nożyczki są na wyższym stopniu ewolucji niźli człowiek? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 27.08.09, 16:41 halina501 napisała: > Urszulko, prostowniki w dalszym ciągu strajkują? > Pozdrawiam Ciebie cieplutko. Prostowniki powinny prostować...a tylko pokręciły moje urlopowe plany już prawie „biegam”, wolnym truchtem:) i udało mnie się nawet wypuścić na malutki wyjazd:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halo ,halo:)))))) 28.08.09, 08:49 Wyjazd?Super:) A ja tu sobie włosy targam z niepokoju o Ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 31.08.09, 10:40 mam nadzieję, że wszystkich nie wytargałaś?:) Odpowiedz Link Zgłoś
paleta_barw Re: Halo ,halo:)))))) 01.09.09, 20:04 mnie też tego lata włosy zajmowały... nie, o wyrywaniu nie było mowy! tylko kwiaty we włosy wplatałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Halo ,halo:)))))) 02.09.09, 09:56 Znowu wspomnienia,znowu skojarzenia. Dziękuję :) www.youtube.com/watch?v=sxaXBwzEFss&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Halo ,halo:)))))) 02.09.09, 21:16 :) dodam jeszcze tylko, że włosy znowu zmieniłam tzn. nie powyrywałam, nie, tylko świeżo prawie na milimetry obciachałam no i kolor nadchodzącej jesieni założyłam:) Odpowiedz Link Zgłoś