squarantina 21.05.08, 07:16 Przychodzą wam do głowy jakieś współczesne toposy? Mnie ostatnio męczy (w dodatnim sensie) topos staruszki walącej siatami opryszka, albo przechodzącej przez jezdnię w tempie żółwia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatanu Re: zupełnie spod kredensu 21.05.08, 09:58 Ale ten topos ma być wszechobecny, pojawiający się co pięć minut w mediach, literaturze, prywatnych rozmowach, wystawach fotograficznych i jeszcze tu i tam? Bo moje dość prywatno-środowiskowe motywy przewodnie, ostatnio przynajmniej, to: - zmęczone ciało i dusza, czyli uroki wieku średniego i średniego plus - rozterki młodych ludzi w związku z wyborem drogi życiowej, czyli od przybytku jednak boli głowa - nic mi więcej nie przychodzi do głowy, oprócz upierdliwości komputera i innych urządzeń, których zasad działania nie rozumiem, czyli prawie każdego powyżej cepa :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Tak.... 21.05.08, 12:16 Niezrozumienie oraz nierozumienie. Co rusz ktoś urbi et orbi ogłasza że czegoś/kogoś nie rozumie. Oraz szczegółowo owo niezrozumienie opisuje. Takoż niemoce twórcze, które stają się tematem kolejnych dzieł, i tak w koło macieju. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: zupełnie spod kredensu 23.05.08, 18:22 Z racji obecnie wykonywanej pracy zaglądam ludziom do mieszkań i prześladują mnie przecenione ławy z IKEI. One są w s z ę d z i e! Odpowiedz Link Zgłoś