mag_nolia 22.01.02, 07:57 dzisiaj mamy...jakby ktoś miał ochotę jeszcze życzenia poskładać.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starykon Re: Dzień Dziadka 22.01.02, 08:36 Czy warto zostać Dziadkiem, a potem nim być? Jeśli warto to dlaczego? Kto z was jeszcze ma lub pamięta swojego dziadka? Kto zachowuje Go w pamięci serdecznej, a dla kogo został jako zgryźliwy stary, nieznośny , i stukający laską ? starykon Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: Dzień Dziadka 22.01.02, 08:39 mój dziadek zawsze brał mnie na kolana...i mówił, i bajki opowiadał... Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: Dzień Dziadka 22.01.02, 08:47 Dziadkowie to bardzo miła instytucja. Też wspominam swoich dziadków z serdecznościami i pamiętam taką przez nich łączność z innym światem. Tym odległym odchodzącym. Łatwiej było wierzyć w dziadkowe bajki. Świat baśni i bajek dziadków był wiarygodny. Rodzice już nie byli tak przekonywujący. A dziadkowie do tego byli realni z upominkami, z kieszonkowym, z tabliczką czekolady. starykon Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: Dzień Dziadka 22.01.02, 08:52 ale pamiętam też jak bardzo kłuła broda dziadka, gdy mnie do siebie przytulał, zawsze drżałam na myśl, że znowu pokłuje... Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: Dzień Dziadka 22.01.02, 08:55 I został lęk? Broda kłuje do pewnej długości, potem już jak u Mikołaja, jest tylko siwym kłębem pukli. Koń ma dobrze, bo o brodzie u niego nie słyszał nikt. Ma grzywę, ale brodę? starykon Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: Dzień Dziadka 22.01.02, 11:16 a Ty Koniu skąd wiesz jak kłuje broda...??? całowałeś się z jakimś brodaczem...? Odpowiedz Link Zgłoś