Dodaj do ulubionych

Wasze ulubione sporty...

16.11.03, 16:34
...bry wieczór!

Nie wiem, czy ja mogę, bo nowa jestem, a tak od razu się pcham z nowym
wątkiem... ale podczytuję Was od dawna i czuję się jak u siebie :-) Ale do
rzeczy: czy Wy się w ogóle zimą ruszacie i jak??? Bo ja ostatnio uprawiam
głównie bieg do kompa, czasem skok do sklepu po czekoladę... Na nic innego
nie mam siły, ochoty i czuję, że to się może w końcu na mnie zemścić. Latem
było trochę pływania, jeżdżenia na rolkach, ale teraz? Zimno, ponuro, nie
chce się nawet jedną nogą ruszyć... </kamilka>
Obserwuj wątek
    • malen_a Re: Wasze ulubione sporty... 16.11.03, 17:51
      witam serdecznie "scieza krew" :-D

ja ogolnie w wakacje odpoczywma, ale w "roku szkolnym" staram sie ruszam, aby
      nie zgnusniec, tak wiec: basen, aqua-aerobik i fitness i... bardzo to lubie :-)
      • monisb Re: Wasze ulubione sporty... 16.11.03, 20:29
        Ja jestem juz chyba uzalezniona od różnych form fitnessu. Biegam do klubu kilka
        razy w tygodniu - i powiem, ze jest to coś, co pozwala mi przetrwac te smutne,
        szare i zimne dni. Po takim fizycznym zmęczeniu rozpiera mnie energia i dobry
        humor. Najgorzej zacżąć.. potem jak się wpadnie w rytm to coś co uzaleznia ;-)
        • ariel23 Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 10:25
          Ja zeszla zime przezylam chyba tylko dzieki silowni i saunie (chociaz to nie
          sport), bywajac w fitness clubie. I widze, ze nie tylko ja, wiec jest to chyba
          dobry sposob na przetrwanie zimy. I pozyteczny :)
        • iffko Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 10:31
          monisb napisa3a:

> Ja jestem juz chyba uzalezniona od różnych form fitnessu. Biegam do
          klubu kilka
          >
          > razy w tygodniu - i powiem, ze jest to coś, co pozwala mi przetrwac te
          smutne,
          > szare i zimne dni. Po takim fizycznym zmęczeniu rozpiera mnie energia i
          dobry
          > humor. Najgorzej zacżąć.. potem jak się wpadnie w rytm to coś co
          uzaleznia ;-)

ja mam identycznie! chodze na wszelkie formy aerobiku (zwlaszcza te
          ksztaltujace miesnie), spinning, basen, co sie tylko da... jedyny problem,
          ze u mnie to juz prawdziwe uzaleznienie i jesli zdarzy sie, ze cos,
          cokolwiek (nawet jakies mile wyjscie czy spotkanie) nie pozwala mi
          pocwiczyc ktoregos dnia, to jestem nieszczesliwa!

pozdrawiam,
          if
          • monisb Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 13:59
            iffko, wstyd mi było się przyznać, ale moje uzależnienie jest też całkiem
            poważne. Potrafię przekładać inne spotkania, albo leciec z drugiego końca
            miasta na ulubione zajęcia, nie mówiąc o zwlekaniu się w niedziele rano z łóżka
            po np. sobotnich imprezach. Dobrze ze nie jestem osamotniona w tym
            wariactwie ;-)
            Pozdrawiam
            • iffko Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 15:00
              monisb napisa3a:

> iffko, wstyd mi by3o się przyznać, ale moje uzależnienie jest też
              ca3kiem
              > poważne. Potrafię przek3adać inne spotkania, albo leciec z drugiego
              końca
              > miasta na ulubione zajęcia, nie mówiąc o zwlekaniu się w niedziele
              rano z 3óżka
              >
              > po np. sobotnich imprezach. Dobrze ze nie jestem osamotniona w tym
              > wariactwie ;-)
              > Pozdrawiam

;)))
              to mozemy sobie podac reke...
              ja to czasem wymiguje sie od spotkan ze znajomymi, tez przekladam...,
              wlasciwie caly harmonogram dnia podporzadkowuje godzinom zajec
              sportowych (no, oczywiscie, godzin pracy zmienic nie moge...;),
              w sobote i niedziele (!) zamiast spokojnie poleniuchowac w lozku i
              ewentualnie podleczyc kacyka, to gnam na te wszystkie swoje...
              energii mi przybywa, musze zwiekszac dawki sportu...
              jak nie przecwicze swojego, to chodze jak lew w klatce...;)))....kurcze, to juz
              niebezpieczne sie staje...
              pozdrowionka ;))
              • malen_a Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 15:50
                a skad jestescie dziewczyny?? ja teraz szukam w W-wie jeszcze jednego fitnessu,
                ale nie moge sie zdecydowac na zaden klub....jak macie namiary na jakis fajny
                klub w Warszawie to b. prosze :-))
                • ariel23 Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 15:56
                  Body Line na Naleczowskiej, ale nie wiem czy Ci pasuje, bo z innego postu
                  wynika (tym o komitecie powitalnym) ze mieszkasz w centrum.

malen_a napisała:

> a skad jestescie dziewczyny?? ja teraz szukam w W-wie jeszcze jednego
                  fitnessu,
                  >
                  > ale nie moge sie zdecydowac na zaden klub....jak macie namiary na jakis fajny
                  > klub w Warszawie to b. prosze :-))
                  • malen_a Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 16:07
                    myslalam o body line, nawet, ze od centrum jest daleko, ale na jakims forum
                    wyczytalam troche niepochlebnych opinii, ze panie sa nie mile itp...no i troche
                    mnie to zrazilo...
                    • ariel23 Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 16:10
                      Panie w recepcji sa troche glupie i nie zawsze mile, ale reszta jest naprawde
                      ok. Poza tym masz z nimi do czynienia tylko przez chwile. Chodze tam od liceum
                      (bo mam tam najblizej) i naprawde nie zamienilabym tego klubu na zaden inny.
                      Jedynym minusem jest to, ze klub jest maly, a chetnych coraz wiecej.

malen_a napisała:

> myslalam o body line, nawet, ze od centrum jest daleko, ale na jakims forum
                      > wyczytalam troche niepochlebnych opinii, ze panie sa nie mile itp...no i
                      troche
                      >
                      > mnie to zrazilo...
                      • malen_a Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 16:18
                        a powiedz mi co oni oferuja i jakie sa ceny?
                        a na co Ty chodzisz?
                        maja saune itp?
                        a jak czytsosc w przebieralniach itp?
                        sorki, za tyle pytan :-)))
                        • ariel23 Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 16:26
                          malen_a napisała:

> a powiedz mi co oni oferuja i jakie sa ceny?

www.bodyline.com.pl/
                          > a na co Ty chodzisz?

Ja teraz zapisalam sie tylko na silownie, i zobacze jak sie bedzie moje kolano
                          sprawowac (bo nie dzialalo, wiec nie chce ryzykowac aerobiku, a na silowni moge
                          przestac w kazdej chwili i zmienic rodzaj cwiczen w razie co.
                          Wczesniej bardzo lubilam chodzic na BBS, aeroboxing, core board. Teraz od
                          niedawna jest tez pilates i tez sie nad nim zastanawiam

> maja saune itp?

tak, wliczona w cene.

> a jak czytsosc w przebieralniach itp?

ludzi, ktorzy przychodza, a cwiczyli gdzies indziej sie dziwia, ze tu tak
                          czysto (ja nie mam porownania), ale panie od sprzatania non stop cos myja, przy
                          sprzetach sa szmatki i plyn i kazdy musi po sobie przetrzec sprzet. I bez
                          recznikow nie wpuszczaja. Sala do fitnessu jest myta po kazdych zajeciach.
                          Bardzo dbaja o czystosc.

• monisb Re: klub fitness w Wawie 17.11.03, 16:23
                        Malen_a. Jestem z Warszawy (nawet mieszkam niedaleko Ciebie, bo na Jana Pawła
                        II, tak wiec mogę dołączyć do komitetu powitalnego dla Karolka ;-))
                        Odkąd zaczęłam pracować w swojej obecnej firmie, chodzę do Gymnasionu, bo ten
                        klub dofinansowuje nam firma. W tej chwili nie zamieniłabym tego klubu na inny:
                        bo po pierwsze: system abonamentowy pozwala na korzystanie z zajęć w dowolnym,
                        dogodnym dla mnie terminie (nie musze zapisywac sie na konkretne zajecia, tylko
                        przychodze i wchodze na te zajecia ktore w danej godzinie sa)Co prawda ostatnio
                        tez ograniczaja wstep na zajecia do 25-30 osob, ale w sumie to dobrze bo nie
                        wlazimy na siebie. Druga sprawa Gymnasion ma 3 lokalizacje: na Ursynowie, na
                        Domaniewskiej (budynek Zepter - taki "czajnik" ;-) oraz w Focusie (przy Trasie
                        Łazienkowskiej, blisko Chałubińskiego. Ta ostatnia lokalizacja dla mnie jest
                        super. W ogóle podoba mi sie ze jest duzo instruktoró, dużo różnych zajęc i
                        generalnie OK.
                        Ale... wczesniej byłam zagorzałą fanką i bywalczynią Body Line ;-) Tu uśmiech w
                        stronę ariel. Chodzilam tam przez wiele lat. Znalam sie dobrze z wszystkimi
                        trenerkami (i Piotrkiem) i czulam sie tam bardzo domowo. Mankament: klub jest
                        maly, ciezko zapisac sie na zajecia typu aerobik, no i to, że trzeba się
                        własnie zapisac na konkretny dzien i godzine - co przy moim trybie
                        pracy/wyjazdach - jest sporym utrudnieniem
                        To tyle doświadczeń włąsnych
                        Pozdrawiam Was serdecznie (aha - to forum to super sposób na przezycie
                        poniedziałku w pracy)
                        • ariel23 Re: klub fitness w Wawie 17.11.03, 16:28
                          monisb napisała:

> Ale... wczesniej byłam zagorzałą fanką i bywalczynią Body Line ;-) Tu uśmiech
                          w
                          >
                          > stronę ariel. Chodzilam tam przez wiele lat. Znalam sie dobrze z wszystkimi
                          > trenerkami (i Piotrkiem) i czulam sie tam bardzo domowo. Mankament: klub jest
                          > maly, ciezko zapisac sie na zajecia typu aerobik, no i to, że trzeba się
                          > własnie zapisac na konkretny dzien i godzine - co przy moim trybie
                          > pracy/wyjazdach - jest sporym utrudnieniem

Czesc :)))
                          To moze my sie znamy chociaz z widzenia?
                          Teraz chyba zmienili i mozna wykupic karnet fitness "open"

• monisb Re: klub fitness w Wawie 17.11.03, 17:01
                            Ariel, całkiem możliwe ze gdzieś obok siebie skakałyśmy na jakimś stepie albo
                            innych zajęciach ;-)
                            W Gymnasionie niestety nie ma pilates, a chciałabym spróbować (choć z drugiej
                            strony nie wiem czy to nie są zbyt monotonne zajęcia, a mnie zawsze roznosi
                            energia)
                            • ariel23 Re: klub fitness w Wawie 17.11.03, 17:18
                              Monisb, to brzydko tak plotkowac, ale slyszalam, ze para (ktora tworzyli M&P)
                              sie rozstala. Czy wiesz cos na ten temat??? Bo mnie to bardzo zdziwilo.

monisb napisała:

> Ariel, całkiem możliwe ze gdzieś obok siebie skakałyśmy na jakimś stepie albo
                              > innych zajęciach ;-)
                              > W Gymnasionie niestety nie ma pilates, a chciałabym spróbować (choć z
                              drugiej
                              > strony nie wiem czy to nie są zbyt monotonne zajęcia, a mnie zawsze roznosi
                              > energia)
                              • monisb Re: klub fitness w Wawie 17.11.03, 17:33
                                Tez nie lubię plotek, ale tym razem zrobimy małe odstępstwo ;-) Rzeczywiscie M
                                & P rozstali sie i to juz dosc dawno temu (przynajmniej z rok) M znalazla sobie
                                innego mezczyzne. P bardzo dlugo cierpial, ale podobno jakis czas temu odnalaz
                                szczescie w ramionach innej. Moja dobra kolezanka nadal chodzi do BodyLine i
                                przyjazn sie z obojgiem. Szkoda ze sie rozpadlo bo tworzyli naprawde fajna pare
                                A swoja droga, ale ten swiat mały ;-)
                                Buziaki
                                M

ariel23 napisała:

> Monisb, to brzydko tak plotkowac, ale slyszalam, ze para (ktora tworzyli M&P)
                                > sie rozstala. Czy wiesz cos na ten temat??? Bo mnie to bardzo zdziwilo.
                                >
                • iffko Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 16:29
                  malen_a napisa3a:

> a skad jestescie dziewczyny?? ja teraz szukam w W-wie jeszcze
                  jednego fitnessu

malena, poslalam Ci @ z wyjasnieniem...;)
                  • malen_a Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 16:40
                    dzieki :-) odczytalam w domku odpisze :-)
                  • malen_a ariel23 i monisb - macie @ na gazecie :-) 17.11.03, 16:41
                    • monisb Re: ariel23 i monisb - macie @ na gazecie :-) 17.11.03, 16:46
                      Mam oczywiście: monisb@gazeta.pl (stąd ten mój idiotyczny nick, który chętnie
                      bym zmieniła na "Monia" ale nie wiem jak ;-(
                      • monisb Re: ariel23 i monisb - macie @ na gazecie :-) 17.11.03, 16:57
                        Ale jestem zakręcona. Myślałam że to pytanie ;-))) Już odpowiedziałam na maila
                        Sciskam
                        M
                    • ariel23 malen_a, Ty tez masz @ 17.11.03, 16:52
                      • malen_a Re: malen_a, Ty tez masz @ 17.11.03, 17:01
                        ok, odbire w domku, bo zmykam z pracy!!!!
    • anetchen Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 10:18
      A ja się już nie mogę doczekać wyjazdu na narty (jadę na Sylwestra), czeskiej
      herbatki z rumem i zupy czosnkowej.... Przynajmniej człowiek po dużym wysiłku
      nie ma skrupułów, żeby się obżerać.
    • ann.k Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 11:26
      Ulubiony? Karate, karate i jeszcze raz karate. Ale nie mogę już go ćwiczyć.
      Musiałam przerwać sześć lat temu i nigdy już nie znalazłam drugiego sportu,
      który bym tak pokochała. Później kombinowałam z nartami, łyżwami, basenem,
      siłownią, aerobikiem, ale nic mnie tak nie wciągnęło. Teraz moją pasją jest
      szermierka, ale to nadal nie to. Do karate wiem już, że nigdy nie wrócę, ale
      kochać go mi to nie przeszkadza :)
      • beauty_baby Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 14:25
        NARTY, NARTY, NARTY!
        Uwielbiam to białe szaleństwo, tylko dzięki niemu zima jest przeze mnie jako
        tako tolerowana. Zachęcam wszystkich do spróbowania tego sportu.
        • kasienka80 Re: Wasze ulubione sporty... 17.11.03, 16:41
          Ja tak jak wiekszosc tutaj dziewczyn uwielbiam aerobik !! najpierw chodzilam do
          Fit Funu na Brodnie, ale potem odechcialo mi sie dojazdow, bo mimo ze tylko z
          tarchomina to jednak to bylo meczace. zaczelam chodzic do osiedlowego klubiku,
          bylo sympatycznie.
          Chodzilam na basen przez dlugi czas, ale doszlam do wniosku ze w zime mi jest
          za zimno (od dziecka w zimnej wwodzie sie strasznie trzese)
          Od kilku lat rowniez zlapalam bakcyla na narty...
          • k.mmilka Kasieńko!!! 18.11.03, 12:00
            O którym osiedlowym klubiku mówisz? Pytam... bo ja też z Tarchomina.
            Pozdrawiam sąsiedzko :-)))
            • kasienka80 Re: Kasieńko!!! 18.11.03, 13:48
              Ja nie pamietam jak on sie nazywa, ale powiem ci gdzie jest: kolo starego
              kosciola sw. Jakuba, kolo klubu Vegas i pizzerii, tam jest tez fryzjer i
              kosmetyczka. Jest naprawde malenki...jesli bedziesz chciala sie zapisac to
              pamietaj: tylko do instruktorki Wioli, reszta to takie tam...
    • k.mmilka Dziękuję... 18.11.03, 12:05
      Dziękuję Wam dziewczyny za tego wirtualnego kopa w mój leniwy tyłek.
      Zawstydziłyście... tfu, to znaczy zainspirowałyście mnie i też postanowiłam
      zapisać się na aerobik.
      Dołączam się zatem do prośby o raporty z fajnych klubów w Warszawie :-)
      • ariel23 Re: Dziękuję... 18.11.03, 12:16
        k.mmilka napisała:

> Dołączam się zatem do prośby o raporty z fajnych klubów w Warszawie :-)

Moj typ znasz :)
        Klub jest w wilanowie, wiec nie wiem czy Ci bedzie odpowiadac. W rozmowie z
        malen_a podalam tez linka na ich strone.
      • ann.k Re: Dziękuję... 18.11.03, 15:08
        Jak na Ursynowie to i ja szukam kogos, kto mnie zmobilizuje do ćwiczeń :) We
        dwie zawsze jakos sie bardziej chce
    • kasienka80 Nareszcie... 19.11.03, 13:22
      wczoraj bylam po chwilowej przerwie nareszcie na aerobiku...hmmmm super,
      najpierw HIGH LOW a potem cos w stylu aeroboxingu. zajebiscie !!! bylam cala
      mokra ze zmeczenia, ale ja to uwielbiam !!! moze dlatego nie przypadl mi do
      gustu aqua aerobik? bo nie czulam splywajacego po mnie potu?
      dzis bola mnie lydki od tego godzinnego skakania jak bokser, ale czuje sie
      zadowolona...
      buziaki
    • charlota Re: Wasze ulubione sporty... 20.11.03, 12:15
      Polecam fitness-świetna sprawa !!!
    • toksyczna4 Re: Wasze ulubione sporty... 20.11.03, 12:45
      Ja chodze na basen, przez caly rok. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka