starykon 24.01.02, 09:57 Ponieważ czas pędzi niezwykle szybko i mamy juz piątek, zapraszam wszystkich na WIELKI BAL KOTYLIONOWY część pierwsza. starykon Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 09:59 Fantastycznie! A jak wczorajsze deserowe wieczory Panno Magnolio? starykon Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:00 hmmm das ist ein Geheimnis...Koniu... Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:04 Koń rozumie i podziela skrytość w każdym wymiarze. Wiesz że mówi się "skryty jak koń!" Końskie tajemnice, końskie zdrowie, końska kuracja. I dobrze to wszystko mieć! starykon Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:04 końskie kuracje sa mi mało znane??? Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: ku racje 24.01.02, 10:07 Mnie także. Ale coś słyszałem. Powołuję się na zasłyszenie. starykon , nie musi być głuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: ku racje 24.01.02, 10:08 ha!ha! racje końskie są mi bardziej znane... ...racja nie musi, a nawet nie powinien... starykon napisał(a): > Mnie także. Ale coś słyszałem. Powołuję się na zasłyszenie. > starykon , nie musi być głuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:18 Koniu, czy teraz już przeiwdujesz bale, co tydzień??? ...bo jesli tak to muszę chyba zapas kreacji balowych przygotować, przecież nie będę bawić się ciągle w tej samej sukni... jakie barwy balowe sa przewidywane??? Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:36 Kotyliony i maski. To wszystko. Ciała nagie. Kolor naturalny. To pierwszy taki Bal, więc ukrywanie czegokolwiek pod szatkami, może być odczytane przez niektórych jako próba ukrycia prawdziwej postaci. Chcę tego uniknąć. Nagi Bal kotylionowy. Maski ujednolicone do odrzucenia po entre. starykon Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:40 jak to dobrze koniu, moj budżet nie zostanie nadwyrężony, tylu wydatków uniknę... starykon napisał(a): > Kotyliony i maski. To wszystko. Ciała nagie. Kolor naturalny. To pierwszy taki > Bal, więc ukrywanie czegokolwiek pod szatkami, może być odczytane przez > niektórych jako próba ukrycia prawdziwej postaci. Chcę tego uniknąć. > Nagi Bal kotylionowy. Maski ujednolicone do odrzucenia po entre. > starykon Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:43 Niskonakładowy Karnawał to także obywatelski obowiązek. W dobie fali oszczędności i wyrzeczeń. Założenia w pełni pokrywają się też z oczekiwaniami uczestników. Jakże rad jestem jako koń i niekoń. I cieszy mnie Twoje uczucie ulgi. Zapewniam dbałość o wystarczający poziom temperatury sali balowej. starykon Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:44 gdyby zrobiło sie zbyt gorąco, jak zamierzasz łagodzić klimat? Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:52 Jesteś jedną z tych amazonek co to konia znają. Tymi samymi metodami co dotychczas. Końska kuracja? Czy jak tam to nazywają. starykon Odpowiedz Link Zgłoś
onlyania Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:21 to zapros starykoniu kitka i kocura, wtedy bedziesz mial swoje koty-liony, bo inaczej zostana konie-liony.... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:33 Każda stajnia jak wiesz ma koty w odwodzie. One się pojawiają nie wiadomo skąd. Zaproszenie na BAK skierowałem do WSZYSTKICH. Bez wyjątku. Także kotów wszelkiej maści, psów, postaci baśniowych, bajkowych, reprezentantów flory i fauny. Historyczno - histerycznych. O różnej tuszy i wielkości stóp. Nawet reprezentanci militarnych podstępnych urywaczy członków są oczekiwani. Bal ma być Wielki. Z pompą się ma rozpocząć. Zakończenia w mniejszych grupach. W aurze waśni i swarów. Niewyklucza się bójek i awantur skandalicznych. Nie przewiduję żadnych interwencji. Konsekwencją będzie oficjalny zakaz udziału w kolejnych Balach. Tak jak na stadionach brytyjskich. Nie wszyscy wchodzą. Dziś BAL jest otwarty, oczekuje się wszystkich! starykon Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:40 .. dzien doberek wszystkim ... .. hehe .. nagie koty-liony .. jak rozroznic pary .. wstazeczki, muchy , czy inne WALORY !!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 10:47 Bal nie jest tak rygorystyczny regulaminowo aby nie dopuszczał pomyłkowych zamian partnerów czy też układów wielopartnerskich. Stąd dbałość o potrzebę rozróżniania i rozpoznawania wydaje się być zbyt daleko idąca w dobrze pojęte interesy uczestników. Ewentualnie można stosować zasadę "Poznaj Stachu po zapachu". Żeby prowadzić Bal nie wystarczy kręcic się w kółko. starykon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parka Re: BAL KOTYLIONOWY IP: *.chello.pl 24.01.02, 10:58 czy to Bal-cerowicz? (ach, gdzie ta piwnica, i te barany nad nią...) Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL!!!!!!!Parka!!!!! 24.01.02, 11:02 Z kiedy Piwnica? Który Bal? Ten w Sukiennicach, Noc paryska, a może ten z Lasku Wolskiego albo z Przegorzał na zakończenie epoki? Piszże Parka, koniecznie boś niepokój zasiała, ale cieplutki, serdecznie cieplutki. starykon Odpowiedz Link Zgłoś
ona12 Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:01 hmm... kręcić się w kółko, nie, bo mi się w głowie zakręci. Piszę się, ale .... czy będą lody ? Na balu sylwestrowym nikt nie chciał ich jeść i zebrano dla mnie 15 porcji, które wchłonęłam. A właśnie, co do popicia ? Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:04 Piętnaście powiadasz? Świetny wynik. I to wszystko sama? Końskie zdrowie trzeba mieć. Koń jest pod wrażeniem. starykon Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:10 a do picia niech będzie gin z tonikiem i blue curracao...!!! będziemy sie upajać alkoholem! Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BALu jeszcze 24.01.02, 11:25 Magnolii według upodobań i życzeń. A po balu samochodem czy już konno? starykon Odpowiedz Link Zgłoś
mag_nolia Re: BALu jeszcze 24.01.02, 11:27 hmmm taka spojona alkoholem to wyłącznie z jakimś zaufanym szoferem/koniem... Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BALu jeszcze 24.01.02, 11:39 Noc zapowiada się ciepła, więc może nawet w siodle. Koniom chyba nie każe nikt alkomatu używać? Chyba że ? starykon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnolia Re: BALu jeszcze IP: 195.205.73.* 24.01.02, 11:43 pozostaje jeszcze kwesti zaufania- czy koniom można...??? Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BALu jeszcze 24.01.02, 11:52 Jako koń powiedziałbym , że tak, ale słyszałem inne zdania. Dołożę starań . starykon Odpowiedz Link Zgłoś
ona12 Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:11 Wrażliwy (?) Koń pod wrażeniem ? To miłe, w dodatku wielki jesteś, Koniu. Zatem Congratulations albo Ich gratullierte Dich ! Czy małe conieco w postaci dżinu z tonikiem, to wrażliwy Koń zapewni na początek balu ? Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:23 Nie mogę się powstrzymać od pytania czy lód w kostkach np. do ginu jest dla Ciebie właściwy? To co pisałaś wcześniej raczej sugerowało w lody w gałach stąd moje wątpliwości. Postaram się zapewnić każdy gatunek, rodzaj i być może nawet jakis atrakcyjny nowy smak. Wystarczy krótka wiadomość, wiesz satysfakcja balujacych to najwyższa frajda dla konia. starykon Odpowiedz Link Zgłoś
ona12 Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:30 uppps ! Zdaje się, że Koń bywał nie tylko na takich balach, stąd pytanie uważam za iście ... tendencyjne. No to jak, Koniu na tamtych balach podawano lód w gałach, czy w kostkach. Niechże tradycji stanie się .. Niechże będzie taki lód, jaki dla Konia-organizatora będzie najwłaściwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:34 Satysfakcja balujących to dobro najwyższe! Każdy lód i w porcjach według życzeń, a nie że się sKOŃczył. Zapraszam. Przybywaj!!! starykon Odpowiedz Link Zgłoś
ona12 Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:38 No to się poczęstuj mieszanką studencką, tylko nerkowce zostaw, proszę, proszę rodzynki, a nawet jeden laskowy się ostał. A to tego brandy, ale tylko łyczek siorbnij sobie na pohybel. Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:40 Lubię orzeszki, lubię! Całą puchę zjadłaś? Czy tylko felixowe małe opakowanko? starykon na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
ona12 Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 11:52 Oj, konik tak zajęty organizowaniem balu, że nie zauważył, jak mu cała felixowa pucha wylądowała w worku z prosem. Biedny nie-stary konik. A jakie mądre, brązowe ma oczka z długimi rzęskami ! Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 12:01 Oczka mrużę. Nerkowca nie ruszę. Z lodem, z lodami w kostkach , gałach, na waflu i jak sobie kto chce. W pucharze i w barze , na barze, w sauny parze. W parze i w parce. W samochodzie i na barce. Na barce i na barach, czarach , marach , oparach Na balu ! Wieczorem! Jadę do fryzjera! starykon starykon Odpowiedz Link Zgłoś
ona12 Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 12:06 a grzywa niech na czole Ci spoczywa a mądre, końskie czoło niech da przykład przedniego balu wokoło... wiśta wio zatem koniku !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parka Re: BAL KOTYLIONOWY IP: *.chello.pl 24.01.02, 13:13 rozpoczniemy, naturalnie, mazurem? Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 13:17 W Balach jestem nowicjuszem. Może mazur? Może mazur kajdaniarski? Albo może sambą mazurzącą? starykon Odpowiedz Link Zgłoś
ona12 Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 13:46 przepraszam, ale poprosze o głos. Stanowczo protestuję. Mazura kajdaniarskiego, to ja tańczyć nie będę. Zimno jakoś, a plecy odkryte. Poproszę o derkę i zaczynam, ale ognistą sambą. Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 14:40 Samba to OK, ale po co Ci wówczas ta derka? starykon Odpowiedz Link Zgłoś
parka Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 14:41 starykon napisał(a): > Samba to OK, ale po co Ci wówczas ta derka? a może być Derek (dajmy na to dla mnie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parka Re: BAL KOTYLIONOWY IP: *.chello.pl 24.01.02, 14:57 chciałabym się w Dereka otulić, gdyby na balu powiało nagle chłodem Odpowiedz Link Zgłoś
ona12 Re: BAL KOTYLIONOWY 24.01.02, 15:03 no właśnie, a wieje nadal, a dżinu nikt nie polał. Tylko zabierzcie te lody ! Odpowiedz Link Zgłoś