baszi 16.03.09, 23:13 macie jakieś sposoby na wiosenne przesilenie? poszłabym spać na kilka tygodni i wstała kiedy słonko będzie wysoko :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniouek1 tryby codzienności 17.03.09, 07:18 są bezlitosne i nie wiedzą co to wiosenne przesilenie. Za ich przyczyną - ja tez nie wiem. Czasu nawet nie mam żeby się nad tym zastanowić. Dobrego dnia Baszi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Oj jak mi się nic nie chce 18.03.09, 06:52 oj a jak mi się chce spać ... Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: Oj jak mi się nic nie chce 18.03.09, 14:11 tez odczuwam wiosenne przesilenie, nieraz sie zmuszam do codziennego zycia, roznie to wychodzi, ale kiedy uda mi sie cos upiec jestm szczeliwa i zle samopoczucie odchodzi:) baszi,jeszcze chwilke i sloneczko Cie naladuje silowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: Oj jak mi się nic nie chce 29.05.09, 11:44 dzis szczegolnie, oczekujemy hydraulika do zmiany wszystkich kranow,wiec nieoplaca sie za dokladnie sparzatac. Odpowiedz Link Zgłoś
baszi Re: Oj jak mi się nic nie chce 29.05.09, 12:26 a mi się nie opłaca sprzątać bo jakoś nie umiemy utrzymać porządku i zaraz to samo :( nie mówiąc o tym, że ostatnio nie mogę odkurzacza włączyć, bo dziecię lamentuje Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: Oj jak mi się nic nie chce 29.05.09, 12:58 musialo sie dziecie chyba odkurzacza wystraszyc, ale sa specyjalne mopy do siagania kurzu i ja takimi jade niemal codziennie,raz na tydzien mus odkurzyc ze wzgledu na rostocze,ktore miedzy innymi tez mi dokuczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
baszi Re: Oj jak mi się nic nie chce 29.05.09, 13:56 zaczęła się bać niektórych odgłosów, odkurzacz, suszarka do włosów, odkurzyć mogę tylko z nią na rękach ale aż tak zdeterminowana nie jestem. z możesz coś więcej Kendo o tym cudownym mopie? Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Oj jak mi się nic nie chce 30.05.09, 16:19 Słonko nawet u mnie wylazło, ale ciśnienie coś wariuje, bo mnie dziś głowa boli jak sto diabłów. Pomaga tylko stanie z głową w dół:)... ale zebrałam się w sobie i po zakupach powiesiłam nowe firany i zasłony, przesadziłam róże, przeleciałam przez chałupę zbierając to i owo i właśnie klapłam... Poczytam sobie lekkostrawną książczynę, wypiję herbatkę, podumam nad obiadem. A jak sobota u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
baszi Re: Oj jak mi się nic nie chce 30.05.09, 19:48 cotygodniowe zamiatanie miotłą w zastępstwie odkurzacza i mycie było wczoraj, dziś obiadek i dziecko, teraz śpi a ja odpoczywam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: Oj jak mi się nic nie chce/baszi 04.06.09, 17:28 zrobilam fotke z tych mopow 1).czerwony=naklada sie mop(futeral) 2).niebieski=na przylepe w obu przypadkach trzeba je sciagnac i wytrzepac, jadac na mokro trzeba recznie wyplukac/wykrecicic do odpowiedniej wilgotnosci,przy myciu podlogi jest troche uciazliwe z tym recznym sciaganiem,sa troszke inne,ktore w wiadrze mozesz wycisna z wody,ale taki chyba posiadasz,wiec nie robilam fotki, do "zamiatania" sa prefekt,bo siagaja caly kurz bez odrywania jej od podlogi, mozna prac w maszynie,ale nie dodawac plynu do plukania,maja byc antystatyczne-czy jakos tak,kurz sie ich trzyma i nie fruwa w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
baszi Re: Oj jak mi się nic nie chce/baszi 07.06.09, 23:34 tak, ten zwykły do wyciskania w wiadrze mam, ale niestety zostawia brzydkie ślady w rogach, a właściwie cały brud zebranych ze środka, może się zaopatrzę w te, przeraża mnie tylko ręczne wypłukiwanie, a te ze specjalnymi wiaderkami do wyciskania kosztują sporo, jakoś nie lubię wydawać kasy na przybory do sprzątania, choć pewnie czasem warto :) dzięki Kendo Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: Oj jak mi się nic nie chce/baszi 08.06.09, 08:44 ja wytestalam ,by nie pozostawialalo tych brudnych rogow, "zamiatam "suchym mopem co dzien,dobrze zbiera kurz i raz na tydzien jade tym normanyl na mokro. Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: Oj jak mi się nic nie chce 06.06.09, 14:48 Pije pierwsza kawke....Powinnam odchwascic ogrodek....pomysle nad tym projektem. Chyba jednak poczytam...odchwaszczanie nie zajac.... Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: Oj jak mi się nic nie chce 08.06.09, 18:09 Nie lubie Poniedzialku...zupelnie nie moge w pracy sie rozkrecic... Odpowiedz Link Zgłoś