Dodaj do ulubionych

Przebita opona

20.07.09, 18:48
Od pewnego czasu wożę sobie w kuferku preparacik w aerozolu do szybkiej
naprawy przebitej opony.Mój jest z firmy K2 i kupiony był na stacji
benzynowej.Pytam więc czy ktoś z szacownego grona miał okazję wypróbować takie
cudo.Reszta pytań potem:)
Obserwuj wątek
    • draka00 Re: Przebita opona 21.07.09, 06:49
      Nigdy nie używałam. Pamiętam natomiast, że dawno temu był w świecie
      motocykli test kilku takich aerozoli. Nie pamietam niestety firm, a
      jedynie to, że najlepszy nie był najdroższy.
    • yamasz Re: Przebita opona 21.07.09, 08:30
      Przyłaczam sie do pytania. Też mam K2 w każdym pojeździe, z aut nawet wywaliłem
      zapasówki. :)
    • biedronka011 Re: Przebita opona 21.07.09, 17:57
      Ok 2 tygodnie temu mialam okazje przetestowac taki aerozol.Zlapalismy gume w
      Katowicach i na 2 aerozolach udalo nam sie wrocic do Gliwic-ok 30 km.1 aerozol
      starczyl na ok 15 minut jazdy z pasazerem,po tym czasie znowu byla pustka w
      oponie i trzeba bylo zaaplikowac nowa dawke. Generalnie to calkiem sensowna
      rzecz,pod warunkiem ze uszkodzenie opony nie jest zbyt rozlegle.
      • efjot1200 Re: Przebita opona 21.07.09, 21:09
        Dzięki za info teraz wiem ,że za bardzo nie ma co liczyć 30km na 2 aerozolach
        to trochę za mało żeby dojechać w razie czego do wulkanizatora.A co z oponką po
        takiej akcji na śmietnik?
    • marzkaf Re: Przebita opona 21.07.09, 20:41
      A ja polecam cos takiego :D
      www.youtube.com/watch?v=GScWPb8qcng
      • efjot1200 Re: Przebita opona 21.07.09, 21:11
        Jestem pod ogromnym wrażeniem!!!!!!!
      • cien1100 Re: Przebita opona 21.07.09, 22:25
        Przydała by mi się taka opona na urlopie:)
        A preparaty (tzw. koło zapasowe) robi wiele firm. Jest tego na rynku spory
        wybór. Różne pojemności zbiornika, do różnych wielkości kół. Pomagają przy
        niedużych przebiciach. Oczywiście taki zabieg stosuje się tylko na doturlanie
        się do warsztatu. Potem wulkanizatorzy nie za bardzo chcą naprawiać takie gumy,
        bo muszą się uporać z warstwą preparatu.
    • goha66 Re: Przebita opona 21.07.09, 21:19
      musiało już być o takich preparatach na forum, bo pamiętam jak pisałam, że w Ogrodzieńcu potraktowaliśmy przednią oponę kolegi (Virago535) takim wynalazkiem (nie pomnę jego nazwy handlowej). napewno uszkodzenie nie było duże bo przed wykonaniem tej operacji wjeżdżaliśmy co jakiś czas na stacje by dodmuchać braki ... opona wytrzymała zaledwie ok 9 km (z Ogrodzieńca do Zawiercia), więc jakoś nie mam przekonania ;)
      • efjot1200 Re: Przebita opona 21.07.09, 22:38
        Bardzo dziękuję wszystkim za cenne wskazówki bo ja nie przebiłem jeszcze
        bezdętkowej,zwłaszcza Gosi za cierpliwość do nowych:)
        • andzia_80 Re: Przebita opona 21.07.09, 23:15
          Zdarzyło mi się użyć takiego specyfiku -
          www.parys.pl/testy-produktow/atas-sure-skuteczna-latka-na-przebita-opone.html
          który z czystym sumieniem mogę polecić.
          Wystarczyło aby dojechać do najbliższej stacji i dopompować oponę, na której od
          tego czasu przejechałam już około 1000 km i zupełnie nic się nie dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka