jerzykrajewski7 05.07.04, 17:55 Zachęcam do oglądania TVP 1 dziś po 23. W programie ekonomicznym ma być moja wypowiedź na temat vacatio legis. Pozdrawiam Jerzy Krajewski PS. Pochwal się sam, bo inni Cię nie pochwala. Przysłowie ludowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4umek Re: Jerzy w TVP 1 06.07.04, 11:24 Jestem trochę rozczarowany. Zwykle o tej porze śpię i dla tych kilku sekund zarwałem kawał nocy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: Jerzy w TVP 1 06.07.04, 12:24 Widziałem!, Słyszałem! ... czy resztę wypowiedzi wycięła cenzura?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
msp1 Re: Jerzy w TVP 1 06.07.04, 14:55 Jeszcze jeden, z wiszącym nad głową, wyrokiem sądowym w TV. Kogo oni tam zapraszają? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Jerzy w TVP 1 07.07.04, 16:41 Do prawomocnego wyroku w sprawie publicznej krytyki burmistrza Janusza Werczyńskiego droga daleka. Stać mnie na to, by odwołać się do trybunału w Strasburgu. Na razie korzystam z zasady domniemanej niewinności. Jestem więc niewinny - czysty jak łza. Proszę sprawdzic w Krajowym Rejestrze Karnym prz ul. Zwycięzców 34 w Warszawie. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
4umek Re: Jerzy w TVP 1 07.07.04, 16:52 Gdzie miała miejsce ta publiczna krytyka ? Chętnie wyrobiłbym sobie jakieś zdanie na ten temat. Czy to jakieś osobiste animozje czy konstruktywna krytyka ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Jerzy w TVP 1 07.07.04, 19:56 Krytyka miała miejsce w 2002 r. ma łamach bezpłatnego pisma "Głos Marecki". Szczgółów nie podam, bo przed Sądem Rejonowym w Wołominie toczy sie sprawa, którą chciałbym zakończyć polubownie. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
4umek Re: Jerzy w TVP 1 07.07.04, 21:45 Polubownie? Pan Wereczyński obiecał przestrzelić Panu kolano czy nie jest Pan do końca przekonany co do swoich racji ? ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Jerzy w TVP 1 07.07.04, 23:26 Przekonanie to jedno, a udowodnienie sprawy w sądzie to drugie. Pozdrawiam Jerzy krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 18.07.04, 01:00 Jeżeli ktos nie widział programu Biznes Perspektywy z moim udziałem, nic starconego. Na stronie www.druzynajerzego.pl można zobaczyć fragment o vacatio legis z moją wypowiedzią. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
miloszawski Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 19.07.04, 17:35 Pan naprawde jest oszołomem a do tego chyba z lekka niedowartościowanym. Czyż nie jest tak Panie Jerzy. Może jeszcze pan poda link do gazet w któej Pana wypowiedź jest cytowana????????? Pozdrawiam z niesmakiem Odpowiedz Link Zgłoś
owlosiony Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 19.07.04, 21:12 No no. Taki brak skromności dobrze wróży. Gość daleko zajdzie. Myśle że mierzy dalej niż stanowisko burmistrza Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 19.07.04, 23:41 Tak, stanowisko burmistrza Marek mnie nie interesuje. Mierzę wyżej. Najbardziej chciałbym odnieść sukces w biznesie i być dolarowym milionerem. Bo prawdziwi wojownicy współczesności to przedsiebiorcy, którzy daja prace innym ludziom i skutecznie konkuruja na globalnym rynku. Za miesiąc ULAN Sp. z o.o., której jestem właścicielem, otwiera pierwszy oddział firmy www.taniekredyty.pl w Markach przy głównej ulicy. Może skorzysta Pan z jej usług? Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
owlosiony Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 20.07.04, 11:35 A co pan będzie produkować w firmie „taniekredyty” i ile miejsc pracy Pan stworzy. Rozumiem że będzie Pan produkował jakiś hit rynkowy, kupi pan maszyny, zawrze umowy z kooperantami, stworzy sieć dystrybucji lub własne hurtownie i być może otworzy sklepy firmowe w całym kraju. - Tak myślę. No bo chyba nie będzie Pan zarabiał na lichwie ??????? ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
owlosiony Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 23.07.04, 22:40 Brak odpowiedzi ? Czyżby jednak chciał pan bogacić się pożyczając pieniądze na procent. Czy to godne prawdziwego wojownika ? A Biblie to pan czytał ? Feee Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 23.07.04, 23:29 Biblia nie zabrania udzielania pożyczek na procent. Sprawa lichwy zajmuje sie własnie Sejm. Firma ULAN będzie posredniczyła w zawieraniu umów kredytowych, faktoringowych i leasingowcy. Będzie zajmowała sie również reklamą, marketingiem i wydawaniem prasy na zlecenie. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 19.07.04, 23:34 Od kilku lat jestem redaktorem naczelnym miesięcznika ekonomicznego, gdzie są moje komentarze i artykuły. Nie podaje linku do nich, choć sa dostepne np. na www.bankier.pl. A spraw vacatio legis jest ważna. Dziś pomysł zmiany Konstutycji poparł Roman Giertych, przewodniczącym LPR, z którym nagrałem krótką rozmowę. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
stary.pustelnik Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 20.07.04, 07:17 Panie Jerzy napisał Pan pięknie: >Roczna vacatio legis potrzebna jest, by ludzie, firmy i urzędnicy skarbowi >mieli czas na zapoznanie sie z nowym prawem podatkowym i czas na dostosowanie >do zmian swojego postepowania. Vacato legis dotyczyłaby zmian zarówno >niekorzystnych dla podatników, jak i korzystnych. Fajnie to brzmi. I obiecująco. Ale ponieważ komunistom nie można ufać nawet przez sekundę, pozwoliłem sobie dotrzeć do pełnej wypowiedzi cytowanego przez Pana Stanisława Steca. cytuję za PAP - "Stec powiedział, że propozycję chce przedstawić na posiedzeniu klubu SLD. Podkreślił, że wprowadzenie rocznego vacatio lgis przy zmianach przepisów podatkowych miałoby na celu umożliwienie podatnikom zapoznania się z nowymi przepisami oraz pozostawiałoby wystarczająco dużo czasu na wydanie wszystkich przepisów wykonawczych." I wyszło tzw szydełko z woreczka. To wielkie gruwno prawda, że powodowany jest on troską aby umożliwić podatnikom zapoznanie się z nowymi przepisami. Chodzi o to, że roczne vacatio pozostawiałoby wystarczająco dużo czasu na wydanie wszystkich przepisów wykonawczych.">. Ja jemu i podobnie myślącym serdecznie dziękuję. I co się zmieni? Przez rok po uchwaleniu przepisów będę żył w niepewności co wymyślą fachowcy od przepisów wykonawczych? I czy nie opublikują czegoś 31 grudnia? Przepisy wykonawcze mają być publikowane lącznie z ustawą! i tego żądajmy. Ja naprawdę nie potrzebuję roku na zapopznanie się z przepisami. Ja potrzebuję tego roku aby dostosować swoje plany działalności. Ale na Boga, nie mogę czekać na akty wykonawcze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 20.07.04, 18:02 Drogi Stary Pustelniku! Artykuł 217 Konstytucji RP jest jednoznaczny - tylko za pomocą ustawa mozna nakładać nowe podatki i daniny publiczne oraz określać zakres podatków, ich stawki i wymiar. Rozporządzenia łamią tę zasadę i trzeba to zmienić. Wszystkie zapisy dotyczące podatków powinny być w ustawach. I tak będzie. Poseł Stanisław Stec powiedział mi dziś, że poruszy sprawę vacatio legis na jutrzejszym posiedzeniu klubu SLD (16 lipca posiedzenia nie było). Nie dzielę ludzi na komunistów, ludowców, narodowców, itp, lecz na porządnych, nijakich, łobuzów i przestępców. Poseł Stec zrobił na mnie dobre wrażenie. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
baddog Re: Jerzy w TVP 1 ciągle do obejrzenia 22.08.04, 02:27 Wyslijcie karetke po Jurka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś