Dodaj do ulubionych

Pytanie do posiadaczy piecow.

IP: *.braun.de 07.01.03, 15:49
Mam pytanie do posiadaczy piecow grzewczych - czy macie sprawdzona firme,
ktora Wam robi przeglady i spelnia kilka podstawowych warunkow:
1. Jak sie umowi na przeglad lub naprawe to ktos przyjedzie a jesli nie moze
przyjechac to przynajmniej zadzwoni?
2. Szybko reaguje w razie usterki?
3. Robote wykonuje solidnie i zgodnie ze sztuka
4. Zna sie na piecach olejowych Viessmanna
Nie wiem, czy to tylko ja mam pecha ale na razie trafiam na samych
niesolidnych w tej branzy. Testuje druga firme - wczoraj mial przyjechac gosc
do wskaznika poziomu oleju, ktory sam zakladal a ktory nie dzial i po prostu
zwyczajnie ani nie przyjechal ani nie zadzwonil. Dzisiaj tez nie zadzwonili a
gdy ja zadzwonilem to gosciu tlumaczyl, ze mial awarie (co chyba w jezyku
monterow tlumaczy sie, ze zapil, mam racje?)
Bede wdzieczny za rekomendacje.

Obserwuj wątek
    • Gość: Hirek Re: Pytanie do posiadaczy piecow. IP: *.chello.pl 08.01.03, 14:38
      Zapewne widząc odpowiedź na Twój post masz nadzieję, że Ci pomogę. Przykro
      mi. :-( Nie znam się na piecach. Jedyne jakie znam to zwyczajne kominki. Mam
      taki na działce. A olejaki... Dla mnie czarna magia. Sorry.
      Pozdrawiam.
    • k.bychowski Re: Pytanie do posiadaczy piecow. 08.01.03, 15:37
      Gość portalu: Raffix napisał(a):
      > Mam pytanie do posiadaczy piecow grzewczych - czy macie sprawdzona firme...

A sprawdzałeś firmę: Partner z Marek (761-92-01 • www.partner-gaz.pl) ???
      • Gość: Raffix Re: Pytanie do posiadaczy piecow. IP: *.braun.de 08.01.03, 15:59
        k.bychowski napisał:
        > A sprawdzałeś firmę: Partner z Marek (761-92-01 • www.partner-gaz.pl) ???

Nie sprawdzalem, bo wolalbym tym razem firme z polecenia. Miales z ta firma do
        czynienia? Szkoda mi kolejnych straconych nerwow i czasu na "fachowcow" jak z
        PRL-owskich skeczow, ktorzy lekcewaza klientow jak za dawnych dobrych czasow.
        Ale moze, jak nie znajdzie sie firma polecona, to przetestuje Partner Gaz.

Swoja droga, czy nie macie wrazenia, ze w paru dziedzinach nic sie przez te 12
        lat nie zmienilo? Mimo konkurencji, zagrozenia bezrobociem itp. mozna spotkac
        traktowanie klientow jak za PRL-u.
        • k.bychowski Re: Pytanie do posiadaczy piecow. 08.01.03, 16:11
          Gość portalu: Raffix napisał(a):
          > Swoja droga, czy nie macie wrazenia, ze w paru dziedzinach nic sie
          > przez te 12
          > lat nie zmienilo? Mimo konkurencji, zagrozenia bezrobociem itp. mozna spotkac
          > traktowanie klientow jak za PRL-u.

Wszystko co związane z szeroko pojętą budowlanką reformuje się najwolniej.
          A to przez relatywnie długi czas życia "wyrobów budowlanych".
          Niestety :-(
          Ale tak naprawdę można spotkać również w tej branży "normalne" traktowanie.
          • Gość: Raffix Re: Pytanie do posiadaczy piecow. IP: *.braun.de 08.01.03, 16:34
            k.bychowski napisał:
            > Wszystko co związane z szeroko pojętą budowlanką reformuje się najwolniej.
            > A to przez relatywnie długi czas życia "wyrobów budowlanych".
            > Niestety :-(
            > Ale tak naprawdę można spotkać również w tej branży "normalne" traktowanie.

Natchnales mnie do napisania e-maila do tej firmy. Zobaczymy czy obsluguja
            piece takie jak moj i czy sa zainteresowani.
            • Gość: Raffix Marny rezultat i ponowny apel IP: *.braun.de 14.01.03, 11:18
              Na razie podjalem probe w postaci napisania e-maila.
              Wybrali najprostsza strategie. Nie odpowiedzieli.
              Sprobuje jeszcze zadzwonic ale jak tu wierzyc w solidnosc firmy, ktora nawet
              nie odpowiada na pytania? A jesli nie czyta e-maila (podajac go rownoczesnie na
              swojej stronie) to tym bardziej wiara ta ma kruche podstawy.

Apeluje ponownie.
              Markowianie, pomozcie!
              Jesli znacie w tej branzy solidna firme, z ktorej jestescie zadowoleni to
              dajcie znac.
              • Gość: Irytek Re: Marny rezultat i ponowny apel IP: *.dialup.warszawa.pl 14.01.03, 17:53
                Mam wieśmana , ale gazowego Rafale. Ale tak sobie przypominam , z pewną
                nieśmiałością (by dobrze wypaść) , że pewnego razu mając jakiś problem
                zadzwoniłem do HQ wieśmana , i oni podali mi namiar na jakiegoś swojego
                autoryzowanego . Jak taki nie będzie spełniał ...itd to mu cofną autoryzację. A
                z takiego świstka to on miewa dodatkowe profity. Może więc dobrze by było taką
                opcję obrać ? Jak nie masz do nich numerka to odszukam swoje papiren i Ci
                nadam.Tylko daj znać , że Ci potrzebne (bo na swoich nie masz). Przekopywanie
                się "dla idei" przez nawisy dokumentów gdy jest zagrożenie lawinowe - nie jest
                łatwe i bezpieczne.
                pzdr
                • Gość: Raffix Re: Marny rezultat i ponowny apel IP: *.braun.de 14.01.03, 18:20
                  Firma, ktora obecnie mi robi przeglady tez jest autoryzowana przez Viessmanna,
                  co nie przeszkadza im nie pojawiac sie w umowionym dniu i nawet o tym nie
                  uprzedzac (raz zrobili to niedawno a raz w zeszlym roku). Oni nawet nie
                  rozumieja, ze to cos dziwnego. Po prostu gosc "mial awarie" to nie przyjechal i
                  nie zawiadomil, ze nie przyjedzie. Proste.
                  Ale historia skonczyla sie szczesliwie - w koncu w sobote gosc sie zjawil i
                  poprawil co mial poprawic (zajelo mu to z 10 minut). Jesli nie znajde nikogo
                  powazniej traktujacego klientow (jak widac autoryzacja tu nie bardzo pomaga) to
                  bede sie ich na razie trzymal. Coz, taki rynek.

p.s. A propos autoryzacji to jeszcze inna ciekawostka - gosc, ktory montowal mi
                  piec tez sie zaklinal, ze ma autoryzacje do montazu kotlowni Viessmanna. Nawet
                  pokazywal papier ale dokladnie nie przeczytalem (moj blad, to prawda, wciaz za
                  bardzo ufam ludziom). Po czym - gdy nie wykonal terminowo przegladu
                  gwarancyjnego - zadzwonilem do Viessmanna, gdzie okazalo sie, ze owszem ma
                  autoryzacje ale tylko na sprzedaz a nie na montowanie piecow (jest jedynie
                  autoryzowanym dealerem). Okazalo sie tez, ze dwie rzeczy wykonal niepoprawnie.
                  Mimo tego, ze ewidentnie wprowadzal klientow w blad jak tez dokonal montazu
                  niezgodnie z wymaganiami, wcale nie zaszkodzilo to jego relacjom z Viessmannem
                  i nawet widzialem go jakis rok temu jak prezentowal piece w firmowym
                  samochodzie Viessmanna.
                • Gość: Raffix Jeszcze jedno IP: *.braun.de 14.01.03, 18:23
                  Jeszcze jedno: Irytku, na razie nie szukaj. Na wiosne zrobie przeglad jeszcze z
                  nimi. Jak zawioda, to wtedy Cie poprosze. Choc jak rozumiem, Twoj kontakt z ta
                  firma byl jednorazowy - w niczym nie uchybili?
    • rafal.redel Pytanie ciągle aktualne 03.01.04, 23:36
      Pytanie ciągle aktualne - pora przeglądu wypada mi na wiosnę, a ja wciąż nie
      mam naprawdę porządnego serwisanta.
    • nowymarecki Re: Pytanie do posiadaczy piecow. 04.01.04, 16:06
      VALMARK SP. Z O.O. 02-230 WARSZAWA UL.JUTRZENKI 21
      To przedstawiciel wieśmana, mają wielu instalatorów i serwisantów.
      Możesz przetestować punkt na Radzymińskiej zaraz za skrzyżowaniem z Łodygową-
      Młodzieńczą (200 - 300 m) w stronę Warszawy, nie pamiętam nazwy firmy ale mają
      reklamę wieśka, u mnie zadziałali.
      A może ktoś ma sprawdzonego i taniego dostawcę oleju ?
      Pozdrawiam
      • rafal.redel Re: Piec i olej 04.01.04, 18:02
        nowymarecki napisał:
        > VALMARK SP. Z O.O. 02-230 WARSZAWA UL.JUTRZENKI 21
        > To przedstawiciel wieśmana, mają wielu instalatorów i serwisantów.
        > Możesz przetestować punkt na Radzymińskiej zaraz za skrzyżowaniem z Łodygową-
        > Młodzieńczą (200 - 300 m) w stronę Warszawy, nie pamiętam nazwy firmy ale
        > mają reklamę wieśka, u mnie zadziałali.

Dzięki za informacje - prawdopodobnie wypróbuję przy wiosennym przeglądzie, bo
        dotychczasowych "fachmanów" mam serdecznie dość. Nie zrozumiałem tylko, czy
        Valmark i ten punkt na Radzymińskiej to jeden business czy dwa różne?. Jeśli
        róźne, to czy testowałeś oba?

nowymarecki napisał:
        > A może ktoś ma sprawdzonego i taniego dostawcę oleju ?

Ja korzystam od 4 lat z usług firmy z Legionowa o dźwięcznej nazwie Domestic
        Oil:
        -> mieszczą się w rozsądnym przedziale cenowym (choć pewnie można znaleźć
        tańszych)
        -> zgodzili się na płatności przelewem po dostawie (bo nie uśmiecha mi się
        trzymanie w domu gotówki na olej)
        -> sprzedawany przez nich olej (produkt Rafinerii Płockiej "Ekoterm Plus") nie
        spowodował u mnie przez 4 lata żadnych problemów z piecem
        -> drobny feler: czasami (w okresach "szczytowych") nie można umówić się na
        dostawę z dnia na dzień, lecz za 2-3 dni, no ale trudno się dziwić.

Tak więc per saldo jestem zadowolony. Gdybyż więcej tego typu przedsiębiorców
        było w Polsce, już dawno bylibyśmy krainą mlekiem i miodem płynącą :-))
        • nowymarecki Re: Piec i olej 09.01.04, 21:16
          Valmark to przedstawicielstwo
          a na Radzymińskiej to zupełnie inna firma.
          Pozdrawiam
    • grezak Re: Pytanie do posiadaczy piecow. 31.03.04, 10:22
      witam,
      poznałem w dniu wczorajszym Autoryzowanego Instalatora większości marek pieców
      grzewczych. Ceny dla mieszkańców Marek i okolic poniżej cennika z katalogu
      firm. Co do jakości za wcześnie na ocenę. Mieszka w Ząbkach, jak ktoś jest
      zainteresowany mogę podać namiar.
      pozdrawiam
      • rafal.redel Re: Pytanie do posiadaczy piecow. 31.03.04, 17:12
        Nie wiesz przypadkiem, Szanowny Grezaku, czy ta osoba zajmuje sie tylko
        instalacja, czy takze przegladami juz pracujacych piecow?
        • grezak Re: Pytanie do posiadaczy piecow. 01.04.04, 08:48
          robi także przeglądy
          • piotrg4 Re: Pytanie do posiadaczy piecow. 01.04.04, 10:49
            witam, na mojej ulicy jest firma ktora zajmuje sie tymi sprawami oto jej adres
            www www.partner-gaz.pl/

pozdrawiam piotrg4
    • lessuper3 Re: Pytanie do posiadaczy piecow. 06.04.04, 22:06
      Partnera
      Nie polecam a nawet odradzam
      Walczylem z nimi dlugo o porzadne ustawienie pieca w ramach gwarancji
      Sprawa oparla sie az o CEntrale Buderusa
      i dopiero wtedy zaczeli cos robic
      Niemniej nic sie im nie udalo skonczyli na zmianie krzywej grzewczej i
      stwierdzeniu ze "ten typ tak Ma" naszczescie w tym sezonie piec zaczol sam z
      siebie dzialac poprawnie +/- .5 stopnia.
      Pozdrawiam
      Leszek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka