Dodaj do ulubionych

Dzisiaj idę na 3D

15.01.07, 11:24

jestem w 31.tygodniu i postanowiłam nagrać filmik z maluszkiem smile) wiem, że
jest dość późno na tego typu bajery, ale przy okazji lekarz obejrzy wszystkie
wymiary, czy mały prawidłowo się rozwija. Na normalnym usg wyszło, że mały ma
troszkę za dużą główkę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Trzymajcie
kciuki!
Obserwuj wątek
    • arvenha_81 Re: Dzisiaj idę na 3D 15.01.07, 12:09
      Ja miałam nagrywany film z 2D i też super widać wink Poza tym słyszałam, że 3D
      dodaje tylko ten pomarańczowy kolor, ale nie powoduje dokładniejszej,
      celniejszej diagnozy - jest inaczej?

pozdrawiam
      • ajkkaa Re: Dzisiaj idę na 3D 15.01.07, 12:32

nie wiem, jak to jest, ale dzisiaj się przekonam. Jedynie będę żałować wydanej
        kasy smile na pewno napiszę wieczorem, czy było warto smile
        • anzawa Re: Dzisiaj idę na 3D 15.01.07, 14:30
          ile płacisz i gdzie robia?
          • ajkkaa Re: Dzisiaj idę na 3D 15.01.07, 19:29

Byłam na ulicy cienistej 10, koszt to 250pln. Niestety mały ma już mało miejsca
            i cały czas zasłaniał buźkę rączkami. usg trwało prawie 1,5h! udało się troszkę
            nagrać. lepiej jednak robić to 3d troszkę wcześniej, jak dzidzia jest mniejsza.
            • arvenha_81 Re: Dzisiaj idę na 3D 16.01.07, 11:48
              Z tego co słyszałam, to 3D jest sens robić dopiero po 25 tc. A co was skłania do
              zrobienia tego badania? Słyszałam opinie, że to tylko bajer dla rodziców, którzy
              zapominają, że to jest badanie. Ja zrezygnowałam z 3D - nagrane mam USG 2D, przy
              okazji standardowego badania. Poza tym dzieci w tym pomarańczowym kolorku tak
              jakoś dziwnie wyglądają... Jak uważacie?
              • ajkkaa Re: Dzisiaj idę na 3D 16.01.07, 12:46

Dziecko wygląda bardziej naturalnie niż na 2d.zrobiłam to z czystej ciekawości
                i nie żałuję. Jeśli chodzi o 3d, to nic nowego nie wnosi, bo wszystko można
                zbadać na 2d.
                • ilonekp USG 3d to przede wszystkim pamiatka dla rodzicow 16.01.07, 13:32
                  smile slyszalam, ze w Poznaniu mozna to zrobic nawet za 50zl gdzies smile siekawe
                  gdzie - moze bym sie wtedy skusila smile
                  • kika_kika Re: USG 3d to przede wszystkim pamiatka dla rodzi 20.01.07, 16:05
                    nie wiem gdzie za 50 ale za 150 u dr ropackiej na ul. tęczowej i w Luxmedzie -
                    chyba za 100.
                    • ajkkaa Re: USG 3d to przede wszystkim pamiatka dla rodzi 20.01.07, 18:21
                      a gdzie jest ten luxmed?
                      • kika_kika Re: USG 3d to przede wszystkim pamiatka dla rodzi 31.01.07, 15:01
                        między rondem kaponiera a mostem dworcowym w nowym biurowcu obok hotelu
                        merkury...
    • mata1980 Re: Dzisiaj idę na 3D 30.01.07, 22:41
      witam ,
      wczoraj bylam na usg 4 d na cienistej 10. jestem b zadowlona, koszt 250 zl,
      dodam jeszcze ze jestem w 21 tc. bardzo fajnie widac maluszka, choc wyglada
      jeszcze troche jak obcysmile badanie trwa ok 1,5 h, lekarz bardzo fajnie wszysko
      objasnia i pokazuje a samemu mozna ogladac na duzym monitorze lcd nad glowa.no
      i dostaje sie super plytke dvd z 40 min nagraniem. Polecam.
      • ajkkaa Re: Dzisiaj idę na 3D 31.01.07, 12:25
        też byłam na cienistej 10, koszt 250, więc też raczej 4d. w sumie nie mam
        pojęcia jaka jest różnica między 3d a 4d.
        • arvenha_81 Re: Dzisiaj idę na 3D 31.01.07, 14:03
          chyba 4d rejestruje jeszcze ruch, a 3d nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka