Gość: Figo IP: gateway.d* / 10.3.36.* 23.04.03, 14:54 Podobno, jak podają w środkach masowego przekazu, największą liczbę zachorowań po Chinach odnotowano w Kanadzie. Jak tam sytuacja w Montrealu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: SARS IP: *.ssss.gouv.qc.ca 23.04.03, 18:09 To prawda, wirus SARS rozprzestrzenia sie dosc ostro. Zaczelo sie wszystko w Chinach i przywedrowalo z odwiedzajacymi krewnych turystami , do Toronto !! W Toronto zanim sie zorientowali co to za wirus etc, to zarazilo sie juz troche ludzi i nawet 15 osob zmarlo . Ale wszystko jest juz teraz "under control", bo wszystkich podejrzanych wzieli na przymusowa kwarantanne izolacyjna. Na lotniskach jest scisla kontrola wszystkich pasazerow przylatujacych z Azji. Poza tym w szpitalach, zeby wstrzymac propagacje tego wirusa wsrod personelu, podjeto specjalne srodki. To wszystko w Toronto. W mojej prowincji Quebec, nie ma ani jednego przypadku SARS. Departament epidemiologiczny wprowadzil zarzadzenia specjalne i wyglada na to ze na moim terenie wszystko jest ok. Tak ze nie ma zadnej paniki , ani nic w tym wzgledzie !! Zycie toczy sie normalnie, ludzie pracuja, robia zakupy, chodza na disco i do barow :)) Pewnie w Europie, w srodkach masowego przekazu, mowia i pisza na ten temat w bardziej alarmistycznym stylu, niz sytuacja tu na miejscu by tego wymagala. Tak ze nie bojcie sie o mnie, bo w moim najblizszym otoczeniu zupelnie spokojnie; a poza tym to jak wedle starego porzekadla, zlego to i sam diabel nie zmoze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEGAS Re: SARS IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 23.04.03, 21:35 A ja już Maciek myślałem, że chodzisz z maską na twarzy niczym Michael Jackson - a jednak moje przypuszczenie się nie sprawdziły. Jednak jak widac nie ma żartów i to poważny jest problem również i dla Kanady nie mówiąc już o Chinach. W Europie tez nie jest jak wiecie tak już wesoło. hu h hu hu co za czasy. (chwycił szybko kij bejsbolowy i wybił szybę aby wyładować agresję) z ukłonami PEGAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEGAS Re: SARS IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 12:52 Gość portalu: NIN napisał(a): > Bozia pokarała ale za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: SARS IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.04.03, 13:00 Gość portalu: PEGAS napisał(a): > Gość portalu: NIN napisał(a): > > > Bozia pokarała ale za co? chiczyki - bezbożniki australia - zemsta za Aborygenów kanada - bo bliska usa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figo Re: SARS IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.04.03, 08:15 Wróżka NIN prawdę ci powie :-DDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: SARS IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.04.03, 08:44 Gość portalu: Figo napisał(a): > Wróżka NIN prawdę ci powie :-DDDDDDDDDD nie chcę cie straszyc, ale przygotuj się ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figo SARS IP: gateway.d* / 10.3.36.* 26.04.03, 07:52 Wczoraj czytałem artykulik o SARS. Chorbę wywołuje niejaki koronawirus. Naukowcy boją się, że będzie się mutował, przez co śmiertelność może się znacznie zwiększyć. :-(((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś