Dodaj do ulubionych

co może moderator

04.12.10, 01:21
Kilka słów wyjaśnienia.
Czasem ktoś pisze "niech moderator zrobi z tym wątkiem co chce", "niech go" i tu zaczyna się wyliczanka.
Otóż JEDYNĄ rzeczą, którą mogę zrobić jest usunięcie, a potem przywrócenie ewentualne wątku.
Usunięcie jest tak jakby skreśleniem wątku, on nie znika (czyli wysłaniem do kosza, ale już bez możliwości wyczyszenia go). Można go z powrotem przywrócić.
Na szczęście nie ma możliwości zmian w tytule, treści, lokalizacji postów. Nie można "wejść" ani w czyjś, ani swój post. Nie ma możliwości przesunięcia postów pomiędzy wątkami.

Rzeczą, która mnie interesuje, jest forum pół otwarte - czyli każdy może czytać, ale pisać mogą osoby przyjęte na forum. Tak jest np. na Książkach dziecięcych i młodzieżowych. Ciekawa jestem jak to się robi, ale od razu uspokajam - nie mam żadnych myśli, by cokolwiek zmieniać w PD.

To tyle chyba technicznych rzeczy.
Obserwuj wątek
    • donkaczka Re: co może moderator 04.12.10, 17:43
      w ustawieniach forum musisz wybrac ZAMKNIETE i pracowicie z palca wklepac wszystkie nicki, ktore uwazasz, ze moga tu pisac
      choc ja bym nie zamykala, jakos trolle tu chetnie nie wpadaja
      • soldie Re: co może moderator 04.12.10, 19:23
        jakos trolle tu chetnie nie wpadaja

tylko jak się jakiś wątek wyświetli na głównej to dziwne niki tu wpadały z dziwnymi wypowiedziami ( co sie ostatnio rzadko zdarza) ostatni kwiatek to pani rzekomo lekarz z karetki smile mamy tutaj nawet spokój trzeba przyznać smile
      • kropkaa Re: co może moderator 05.12.10, 01:55
        Absolutnie nie jestem za zamykaniem, po prostu ciekawi/ło mnie jak to się robi.
        A jak się nazywa w takim razie forum, na którym i pisać i czytać mogą osoby z listy? Ukryte? Np. AMC.
        • donkaczka Re: co może moderator 05.12.10, 12:18
          tak, ukryte
          i o ile zamkniete mozna otworzyc i tak w kolko, to raz ukrytego sie juz nie zmieni
    • ewa_anna2 Re: co może moderator 05.12.10, 14:48
      kropkaa napisała:

>
      >
      > Rzeczą, która mnie interesuje, jest forum pół otwarte - czyli każdy może czytać
      > , ale pisać mogą osoby przyjęte na forum. Tak jest np. na Książkach dziecięcych
      > i młodzieżowych. Ciekawa jestem jak to się robi, ale od razu uspokajam - nie m
      > am żadnych myśli, by cokolwiek zmieniać w PD.
      >
      > To tyle chyba technicznych rzeczy.

Miło mi w takim razie, że mogę pisać wink
      Nie rodziłam, ale jestem sympatykiem porodów domowych, znam fizulę i kiedyś poleciłam jej to forum. Napisałam kilka wątków i tyle. Czasem wpadam na to forum.
      Też mogę powiedzieć - pozostawiam się do dyspozycji moderatora wink , niech zrobi ze mną, co uważa za stosowne big_grin
      Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę im szczęśliwego rozwiązania.
    • ewa_anna2 Re: co może moderator 05.12.10, 14:55

I też jestem przeciwna ukrywaniu forum, zamknięcie w zupełności wystarczy. Zniechęca 90% trolli. Mimo, że chyba nie zaliczam się do trolli wink , to jako osoba nierodząca nie śmiałabym się ubiegać o przyjęcie na to forum. Podczytuję otwarte forum fizuli, o przyjęcie na zamknięte forum nie prosiłam.
      Forum ma na celu propagowanie porodów domowych, informowanie o ryzyku, jak to jest. Trudniej będzie pełnić tę misję, jeżeli forum się ukryje. Tak samo jest z forum o długim karmieniu piersią (karmieniu powyżej roku) - dobrze, że może je każdy czytać.
      • kropkaa Re: co może moderator 06.12.10, 00:58
        Dziewczyny, nie ma żadnej dyskusji o zamknięciu czy ukrywaniu forum!
        Po prostu byłam ciekawa jak to się robi, ale tak w ogóle, nie w tym przypadku. Mnie osobiście nawet zamknięte forum odstrasza, bo wkurzające jest, że musisz prosić o dostęp, czekać, a jak nie piszesz, to cię wywalają. No kurka... Kiedyś podczytywałam forum rówieśnicze, potem się zamknęli czy raczej ukryli. Byłam na liście i choć nic nie pisałam, to czasem lubiłam sprawdzić co tam i równomiesięczniaków mojego oseska się dzieje. No i pewnego razu klikam, a tam szlaban suspicious Nie to nie, łaski bez.
        • gfizyk Re: co może moderator 29.12.10, 23:33
          od moderatora trochę więcej "może" administrator forum. Właściciel forum może mu powierzyć taka funkcję. Coś wiem o tym wink
          w ogóle jakoś ostatnio mniej trolli. I tu, i tam ... wink
          • princessara Re: co może moderator 04.01.11, 21:25
            jaa glownie podczytywalam zanim zdecydowalismy sie na domowy.to jakby nie patrzec doskonale zrodlo wiedzy ktorych tak malo...
            a czy jest jeszcze jakies inne forum na ten temat?bo to mam wrazenie ze ostatnio trocjhe spokojne jest..czy po prostu tak malo kobitek rodzi w domu?
            czy po prostu jest jeszcze jakies forum prywatne o ktorym nie wiem?
            • monicus Re: co może moderator 04.01.11, 23:25
              no raczej malo kobitek smile a kazda ciaza to te pare miesiecy musi potrwac, potem karmienie...
              nie wyrabiaja dziewczyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka