05.12.12, 10:52
Sluchajcie, mam mozliwosc zalozenia wink duetu. Znaczy znajoma ma corke, ktora gra na saksofonie, jakkolwiek ma lat 12, czyli 2 razy tyle, co moja Ula, ale gra od 2 lat dopiero, wiec mniej wiecej jak moja Ula, no i przeciez chodzi o frajde, a nie o wyniki.

Ja te dziewczyne widuje tylko w przeciagu, bo jak Ula wychodzi z ksztalcenia muzyczengo, to ona zaczyna, jest bardzo spokojna. z jej mama sie lubimy. No i nie wiem, co o tym myslec, mamy jutro o tym rozmawiac.

Graly Wasze dzieci tak kidys ? Widze na wideo, ze Adam Kulju grywa. Jak to zorganizowac, od czego zaczac, czy ta roznica wieku nie pokpi sprawy, juz sama nie wiem kiedy, bo dni wypelnione, no i przede wszytkim, czy to sie dzieciom podoba? Uli by sie chyba podobalo. ej facet od fortepianu mowi, ze ona jest samotna, jak wszyscy pianisci wink Koniecznie chcial ja na chor pchnac ale wszystkie byly daleko i malz nam wyperswadowal jezdzenie autobusem po szkole, po miescie.

No, co o tym duecie myslicie? Macie doswiadczenia ? Dzieki z gory smile
Obserwuj wątek
    • jajko54 Re: Duet 05.12.12, 11:05
      mój syn gra w duecie ale z koleżanką od tej samej nauczycielki, ten sam instrument, więc ona wszystko organizuje, przeciąga im lekcje tak że nachodzą na siebie. grają z sukcesami w konkursach duetów smile ale w tych konkursach były też dzieci grające na różnych instrumentach, choc na ogół z tej samej szkoły muzycznej.
      najlepiej żeby ich nauczyciele się dogadali ze sobą. imo to bardzo rozwijające dla małego muzyka.
      • mama_mak Re: Duet 05.12.12, 11:29
        Dzieki, nie przyszlo mi do glowy, ze moze nauczyciele powinni porozmawia! Nsz wlasnie zadzwonil,z eusi odwolac lekcje, bo jest chory, wiec juz dzis nie zagadam ale zrobie to w przyszlym tygodniu.
    • kulju Re: Duet 05.12.12, 14:35
      Czesc Mamo_Mak,
      U nas wszystkie dzieciaki graja wspolnie i jak najczesciej probojemy angazowac inne dzieciaki z okolicy. W Waszym przypdku najlatwiej byloby zorganizowac duet czy grupe w szkole, zaplacic nauczycielowi za nadzor, dobor myzyki i zrobic to w ramach szkoly. My uczymy dzieciaki w domu i wokol jest duzo takich rodzin, wiec dla nas czas nie jest problemem. Wszystko organizujemy u nas w domu (mamy wystarczajaco miejsca). Adam (9)teraz gra (skrzypce) z dzieczyna, ktora ma 14 lat (wiolonczela) i jeszcze jednym skrzypkiem 12 letnim. Sam komponuje muzyke do trio, ale mamy nauczycielke, ktora to wszystko prowadzi. Spotykaja sie 1 godz tygodniowo.
      Pozdr,
      Magda
      • mama_mak Re: Duet 07.12.12, 11:27
        Dzieki Magdo, zagapilam sie, zeby odpisac. Niestety nie soptkalam sie wczoraj z mama tej naszej saksofonistki, ale nic straconego.

Rozmawialam z pania od ksztalcenia muzycznego, ktora kazala zaczac od poszukania nut nat taki duet, musze sobie wkleac w google.

Rozumiem, ze w Waszym przypadku oni sobie cwicza kazdy w domku i przez te 1h w tygodniu sie zgrywaja? Maja radoche ? Bo to cel glowny dla mnie no i jakas nowosc przyjemnosc sprawia, nie ? smile

Masz jakies obserwacje, co do tego duetu? Cos sie zmienilo w sposobie grania Adama?

Mialabym kilka pytan do Ciebie, jesli chodzi o komponowanie, masz gazetowego maila ?

Agnieszka
        • kulju Re: Duet 10.12.12, 16:35
          Agnieszka,
          Adam i Olo (moi najstarsi) graja w orkiestrze i mysle, ze to zmienilo najbardziej ich sposob grania. nauczyli sie sluchac i grac z innymi, nie osobno. Chamber group dopiero niedawno zaczelismy, wiec zobaczymy jak to bedzie wygladac. Chlopaki wspolnie graja jakies kawalki na pianino od dawna i to jest chyba duzo trudniejsze, niz granie pojedynczo, bo trzeba caly czas sluchac partnera. Porozmawiaj z nauczycielem, moze ona cos doradzi. Nasze dzieci maja koncerty 2 razy do roku, poniewaz grupa dopiero sie tworzy, wiec 1 koncert bedzie chyba w maju. Planujemy zorganizowac taki mini koncert u nas w domu na swieta i zaprosic kilka znajomych rodzin. Nam jest latwiej, bo dzieci nie chodza do szkoly i wokol jest bardzo duzo takich rodzin, wiec zawsze jest czas, zeby sie spotkac i pocwiczyc. Ale tak z nauczycielem spotykaja sie raz w tygodniu na 1 godz.
          Nie sprawdzam gazetowego, ale mozesz napisac na mjmetera@yahoo.com
          jestem tez na facebooku - Magdalena Kulju - dla mnie to najszybszy sposob komunikacjismile
          Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka