Dodaj do ulubionych

tłusta cera u 8 latki

23.03.13, 20:21
Witam mam pytanie córka zaczyna dojrzewać i dla tego włosy się jej przetłuszczają i pokazują na nosku drobne krostki,doradzcie jakim szamponem myć głowę bo dotego czasu używaliśmy dla dzieci i jakie mydło używać do mycia buzi.
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: tłusta cera u 8 latki 23.03.13, 22:01
      twarzy nie myje się mydłem. W żadnym wieku
      • 1-agusia Re: tłusta cera u 8 latki 23.03.13, 22:32
        jak dbać u 8 latki o skórę ,bo nie chcę jej już w tym wieku samych kosmetyków z chemią kupować może jakieś roślinne,lub na bazie naturalnej.
        • salma75 Re: tłusta cera u 8 latki 24.03.13, 10:20
          Od groma w necie sklepów z naturalnym kosmetykami.
          Moja 10-latka myje buzię tym naturalnym mydełkiem.
          Po myciu przeciera skórę tym tonikiem do wrażliwej skóry.
          Włosy nadal myje szamponem Bambino, z tą różnicą, że myje je częściej, nie dopuszczmy do tego by były tłuste.
          • 1-agusia Re: tłusta cera u 8 latki 24.03.13, 12:25
            Dzięki na pewno kupie jej to co polecasz,a co do szamponu to myjemy włosy szamponem dla dzieci Nivea co 2 dzien.
    • dorotakatarzyna Re: tłusta cera u 8 latki 26.03.13, 10:13
      A nie za wcześnie zaczyna dojrzewać? Biust już jej rośnie? Lekarze twierdzą, że dojrzewanie przed 9 urodzinami jest przedwczesne i wymaga badań.
      • salma75 Re: tłusta cera u 8 latki 27.03.13, 13:56
        Dojrzewanie niekoniecznie zaczyna się od powiększania się biustu. W przypadku obojga moich dzieci najpierw było to zwiększone wydzielanie potu i konieczność używania dezodorantu, potem bardziej błyszcząca, tłusta cera i drobne wypryski, w końcu przetłuszczające się szybciej włosy. Córka zaczęła dojrzewać jako 9-latka, teraz ma 10 lat, piersi jej nie rosną póki co.
        • 1-agusia Re: tłusta cera u 8 latki 27.03.13, 15:08
          Byłam z córką u endokrynologa dziecięcego kazał nam zrobić TSH i RTG nadgarstka i wszystko wszystko wyszło ok,więc taka jej uroda. A zaczeły jej wychodzić włosy łonowe i tak jak wcześniej pisałam tłusta cera krostki na nosku i przetłuszczające się włosy na głowie.

Do salma75 jakim szamponem myjecie głowę dla dzieci czy już dla dorosłych.
          • tagliatele Re: tłusta cera u 8 latki 27.03.13, 15:12
            Moja córka ma 9 lat i 3 miesiące i mamy ten sam problem z krostkami na nosie, potliwością i przetłuszczającymi się włosami. Z buzią nie robimy nic na razie, krostki są, potem znikają. Włosy myje od miesiąca szamponem ziołowym-pokrzywowym, polskiej firmy i dłużej włosy pozostają świeże. Pielęgniarka szkolna powiedziała jednak córce, że ma myć szamponem Bambino... Nie wiem, wolę chyba by myła rzadziej delikatnym pokrzywowym niż co drugi dzień Bambino...
    • ga-ti Re: tłusta cera u 8 latki 27.03.13, 20:39
      Ja mam syna w podobnym wieku i podobne problemy. Głowę myje częściej, szamponami różnymi, najczęściej płynami dla dzieci szampon+żel pod prysznic. Do mycie buzi kupiłam mu żel z ziaji, ale niechętnie go używa. Od kilku miesięcy stosuje antyperspirant, bo niestety rano, po wieczornym myciu, nie pachnie najładniej sad
      • kamire12 Re: tłusta cera u 8 latki 29.03.13, 14:30
        moja córka też ma skończone 8 lat. czasem na twarzy pojawiają jej się wypryski i widzę, że pojawiły się też włosy łonowe. pytałam dermatologa i powiedziała mi, że teraz większość dzieci zaczyna szybko dojrzewać przez hormony jakie mają w pożywieniu w kurczakach itp.
        oby tylko nie wiązało się to z szybką miesiączką, bo jakoś 9 latka mam wrażenie, że nie jest na to tak do końca przygotowana....
    • zofijkamyjka Re: tłusta cera u 8 latki 29.03.13, 16:30
      1-agusia napisała:

> Witam mam pytanie córka zaczyna dojrzewać i dla tego włosy się jej przetłuszcza
      > ją i pokazują na nosku drobne krostki,doradzcie jakim szamponem myć głowę bo do
      > tego czasu używaliśmy dla dzieci i jakie mydło używać do mycia buzi.

Kupiłam specjalny żel do mycia twarzy, mamy tez piling, krem na trądzik i papkę . Moja córka ma krostki na czole oraz tłuste włosy. Szampon najlepszy jest delikatny typu Bambino.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka