Dodaj do ulubionych

Są już testy z konkursu Świetlikowego 2015:)

24.03.15, 18:59
Sprawdziliśmy z synem. Wydaje mi się, że dużo trudniejsze niż w latach ubiegłych, jeśli chodzi o klasę 1. Syn pomylił się tylko w ostatnim pytaniu-teoretycznie. Pytania faktycznie podchwytliwe!
Obserwuj wątek
    • katanus Re: Są już testy z konkursu Świetlikowego 2015:) 30.03.15, 16:00
      Są już podane klucze odpowiedzi na stronie Świetlika. I jak poszło Waszym pociechom?
      Mnie z kolei wydaje się, ze były stosunkowo proste w tym roku (wniosek na podstawie klasy III i IV).
      • dorek3 Re: Są już testy z konkursu Świetlikowego 2015:) 31.03.15, 09:13
        Naprawdę potrzebujesz klucza z odpowiedziami na poziomie szkoły podstawowej?
      • slonko1335 Re: Są już testy z konkursu Świetlikowego 2015:) 31.03.15, 12:01
        w II klasie też był prosty
        • marwitek1410 Re: Są już testy z konkursu Świetlikowego 2015:) 31.03.15, 21:35
          Moja córka, IV klasa, źle zrobiła 3 zadania. Ja uważam, że te testy są trudne, a pytania bardzo podchwytliwe
    • saszanasza Re: Są już testy z konkursu Świetlikowego 2015:) 31.03.15, 23:16
      Naprawdę uważacie że sa trudne. Moja 6 latka wprawdzie zrobiła 5 błędów - dwa wynikały z tego, ze nie czytałam jej i nie robiłam z nią tych doświadczeń, więc nie wiedziała, a w jednym się pomyliła. Na dwa pytania nie znała odpowiedzi. Ale i tak nie uważam, żeby to były podchwytliwe pytania czy jakieś specjalnie trudne...
      • ania-pat1 Re: Są już testy z konkursu Świetlikowego 2015:) 01.04.15, 00:35
        W moim odczuciu łatwiejsze niż zeszłoroczne, ale córce poszedł gorzej (w I klasie miała wyróżnienie) a teraz raczej nie będzie (3 błędy). W jednym zadaniu nie doczytała "nie" w pytaniu (bywa), obliczenie się jej zamotało (a prościutkie było - ale ona stwierdziła, że to nie miała być matematyka i że się tym zestresowała) oraz nie rozpoznała owsa (to akurat mnie nie dziwi). Teraz jest zła bo widzi, że mogla mieć 1 błąd ... taki lajf smile.
      • zjawa1 saszanasza 03.04.15, 00:50
        Tak, uważam że w klasie 1 testy w tym roku były trudniejsze i bardziej podchwytliwe (patrz pytanie 18). Bo kiedy bez eksperymentów czytałam mojemu 6-latkowi testy z lat ubiegłych pozytywnie odpowiadał na każde pytanie! A kiedy mój 6-latek poszedł na konkurs negatywnie odpowiedział-teraz wiem na 2 pytania. W każdym razie i tak jestem z niego dumna i z tego co wiem, będzie miał wyróżnieniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka