Dodaj do ulubionych

Ortopeda dla 11-latki W-wa

30.11.15, 17:28
Może ktoś z Was pomoże. Dwa lata temu pielęgniarka w szkole napisała do mnie karteczkę, że moja wówczas 9-letnia córka ma krzywy kręgosłup i płaskostopie. Poszłysmy do przychodni do pediatry, ten powiedział, że to bzdury, dał zaświadczenie, że wszystko ok i tyle.
Zmieniła się pielegniarka i dzisiaj znowu karteczka, że skolioza i płaskostopie. Chcę tym razem (raczej dla własnego spokoju) iść do ortopedy, ale sprawdzonego. Możecie kogoś polecić
Obserwuj wątek
    • ewa_mama_jasia Re: Ortopeda dla 11-latki W-wa 01.12.15, 09:38
      I przez 2 lata nie byłaś u ortopedy? Nawet wziętego z książki telefonicznej czy najbliższej przychodni? Sprawdzeni ortopedzi są na pewno w STOCERze, w Konstancinie i mają oddział dla dzieci i młodziezy w Warszawie na Ożarowskiej. Tylko tam ciężko się dostać, czeka się po kilka miesięcy na wizytę i z rok na turnus rehabilitacyjny.
    • jagabaga92 Re: Ortopeda dla 11-latki W-wa 01.12.15, 10:40
      Z doświadczenia: w takich sprawach NIE ortopeda, lecz DOBRY fizjoterapeuta!!! Ortopeda powie Ci, że wszystko w normie, a to, co nie w normie, to pozostałość po tym, jak byliśmy małpami (<-to taka kwintesencja z wizyt w gabinetach ortopedycznych)
    • morekac Re: Ortopeda dla 11-latki W-wa 01.12.15, 13:37
      Do ortopedy na NFZ musisz mieć skierowanie z POZ, a wasz jak widać - nie daje.
      Dobrzy ortopedzi są na Kopernika, w przychodni. Na wizytę czeka się 1-2 miesiące.
    • sajgonetka Re: Ortopeda dla 11-latki W-wa 01.12.15, 16:21
      oprócz samego ortopedy, można iść do poradni wad postawy i/lub wad rozwojowych.
      ale na wszystko musi być skierowanie od pediatry.
      w różnych przychodniach różnie te poradnie się nazywają (w celu nabijania punktow dla NFZ), i na konkretnie nazwaną przychodnię warto mieć skierowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka