Dodaj do ulubionych

Plecak Astra Fc Barcelona

17.09.17, 12:51
Fakt,dopiero za kilka miesięcy będę musiała kupić mojemu młodszemu synowi plecak/tornister ale chciałabym poznać opinie o w.w.plecaku. Starszy syn w klasach 1-3 miał tornister Herltz i byliśmy zadowoleni,więc myślałam że młodszemu też do pierwszej klasy (teraz jest w zerówce) kupię tornister Herlitz. Ale ostatnio mignęła mi w necie reklama plecaka Astra z Fc Barcelony a że młody jest zagorzałym kibicem to pomyślałam że może jednak kupić mu taki plecak zamiast tornistra. Zależy mi bardzo żeby plecak nie wisiał jak worek-ma mieć usztywniane plecy i spód (na zdjęciach wydaje mi się jakby cały spód był usztywniany ale czy tak rzeczywiście jest?). Ma ktoś-poleca?
W poście poniżej umieszczę link z ceneo (mam nadzieję że nie wykryje tego jako spam...)
Obserwuj wątek
    • betty842 Re: Plecak Astra Fc Barcelona 17.09.17, 12:53
      m.ceneo.pl/43794478?utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting#cid=22716&crid=127488&pid=3796
    • camel_3d zapomniej 17.09.17, 18:08
      nie ma plecakow, ktore mialby usztywnione plecy i nie wisialy.
      Jezeli zalezy ci, zeby dziecko nie mialo wiszacego worka na placach to kup jednak tornister.
      Moj juz do 4 klasy nosi ten sam tornister i nawet nie wspominal, ze chce zmeinic. Zreszta inne dzieci tez maja tronistry. Najczesciej od pierwszej klasy te same. Malo kto ma plecak. Na cala klase moze z 5 osob... max...

• betty842 Re: zapomniej 17.09.17, 19:37
        Starszy syn ma plecak Hams blaby i nie wisi. Ma usztywniane plecy,pas biodrowy i piersiowy i jest naprawdę super. Z tym że mlodszemu się nie podoba bo te plecaki mają taki "niedzieciowy" wzór (np w kratkę). Swoją drogą starszy (4kl) dzis się spakował (5 lekcji) i normalnie plecak meeega ciężki (szkoda że wagi nie mam). Jutro pojdzie do szkoły z plecakiem,małą reklamówką (farby,pastele i kubek) i blokiem a3 pod pachą. Mam nadzeieję że w końcu przydzielą im jakieś półki w klasie żeby mógł w niej chociaż przybory na plastykę zostawić. Mąż jest oburzony ilością książek,ćwiczeń i zeszytów. Ja jestem oburzona plastyką,na każde zajęcia syn musi mieć:klej,nożyczki,kredki,farby plakatowe,pastele olejne,blok techniczny a4 biały i kolorowy,blok techniczny a3, podręcznik i zeszyt a4 96-kartkowy! Oby te półki dostali bo nie wyobrażam sobie żeby na każdą plastykę tyle nosił. Uff wyżaliłam się!
        • betty842 Re: zapomniej 17.09.17, 19:39
          Nie Hams tylko Hama.
        • camel_3d Re: zapomniej 17.09.17, 20:36
          u nas wszytsko zostawiaja w szkole. Od biegd ymogli by tez zostawiac ksiazki i zeszyty bo prace domowe sa raz na tydzien... moze. Mankamentem jets brak obuwia na zmiane. Zima dzeici siedza w klasie w kozakach.. i jest syf na korytarzu...

Kto wie, moze aki plecak to jakies tam rozwiatanie. Nie iwem. Poki mlody nie domaga si eplecaka to nie pytam wink))
      • magia Re: zapomniej 17.09.17, 20:50
        Oczywiście ze są plecaki, które na e wiszą jak worki.
        Mają nawet usztywniane dno. A tu plecy:
        www.google.pl/search?q=jack+wolfskin+board+walk+20&safe=off&rlz=2Y3TXLS_plPL0716PL0717google.mako.occam&prmd=simvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiwuKzj8KzWAhXFBZoKHSyTBaMQ_AUICigC&biw=384&bih=511#imgrc=wPRK4oH91BLe-M:
    • molik28 Re: Plecak Astra Fc Barcelona 18.09.17, 10:45
      Plecak jest porządny. Mój syn miał bardzo podobny z Astry (tylko inny klubsmile). W ogóle ta firma ma naprawdę niezłe jakościowo produkty i można dokupić do tego piórnik, worek i takie tam inne. W morzu tej całej chińszczyzny byłam zadowolona, a rzeczy nie są aż tak drogie.
      • betty842 Re: Plecak Astra Fc Barcelona 18.09.17, 12:15
        Dziękuję za opinię. A czy po włożeniu książek plecak nie wisiał na tyłku? Widuję dzieci w plecakach Coolpack i niestety wiszą jak worki... Tylko nie wiem czy czasem kształt plecaka nie ma tu jakiegoś znaczenia bo z tego co zaobserwowałam to te owalne plecaki wiszą a te które są w kształcie prostokąta z zaokrąglonymi rogami nie wiszą... Nie wiem może to tylko zbieg okoliczności ale jak tak patrzę na dzieci z plecakami to mam takie wrażenie.
        • molik28 Re: Plecak Astra Fc Barcelona 18.09.17, 13:35
          Podejrzewam, że to zależy od wielkości plecaka i dziecka. Plecak albo był za wielki, a dziecko za małe, albo za długie szelki. Trzeba dobrze wyregulować placek, musi mieć usztywnione plecy, najlepiej z taką jakby gąbką, sporo kieszeni i to wszystko. A, i musi się podobać dziecku smile Te piłkarskie Astry są fajne smile
        • hugo43 Re: Plecak Astra Fc Barcelona 18.09.17, 13:36
          Coolpack to prawie kazdy wisi.sasiadki syn ma ten plecak,ktory linkowalas.dostal go do trzeciej klasy i w czwartej nadal nosi.wyglada porzadnie,nic nie wisi,nie wyblaklo itp.ogolnie mowiac, dobre plecaki musza kosztowac swoje.jest kilka solidnych firm,za ktore warto zaplacic np.hama,topgal,bagpack, coocazoo,4you,satch.
          • betty842 Re: Plecak Astra Fc Barcelona 18.09.17, 14:39
            Tak,no własnie syn ma z firmy Hama i jesteśmy bardzo zadowoleni. Obejrzę sobie jeszcze plecaki z firm ktore wymieniłaś. Mam jeszcze sporo czasu to mogę przebierać i wybierać. Dobrze gdybym mogła synowi ten z Astry przymierzyć żeby zobaczyć czy do 1 klasy za duży nie będzie (choć syn wysoki jest).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka