Gość: KL IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 17:24 Czy ktoś może mi odpowiedzieć ,że po hemoferze ciemnieją dziecku zęby?W takim razie jak podawać dziecku ten hemofer? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Julka Re: żelazo a zęby IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.02, 21:33 Ciemnieja ale tylko okresowo. Podawalam zmieszane z sokiem jablkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babsi Re: żelazo a zęby IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.04.02, 23:10 Gość portalu: KL napisał(a): > Czy ktoś może mi odpowiedzieć ,że po hemoferze ciemnieją dziecku zęby?W takim > razie jak podawać dziecku ten hemofer? Nailatwieszym sposobem - jest podawanie hemoferu przes slomke. Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: żelazo a zęby 01.05.02, 02:14 Rzecz nie tyle w ciemnieniu, co w trwałym zniszczeniu szkliwa, późniejszej konieczności lapisowania itd. Mam nadzieję, ze naprawdę musisz to żelazo podawać, że dziecko rzeczywiście ma anemię, bo jeśli to "na wszelki wypadek", to gra może być niewarta świeczki. Odpowiedz Link Zgłoś