15.03.05, 10:54
Chciałabym zapisać dziecko (7 lat) na angielski do berlitza. Czy warto? Czy
macie jakieś doświadczenie z tą szkołą?
Obserwuj wątek
    • violik Re: Berlitz 22.03.05, 10:14
      moje dziecko chodzi - po namowach zdecydowałam się kontynuować 2-gi semestr,
      chociaż po prostu krew mnie zalewa!!!
      szkoła jest PRZEREKLAMOWANA!!!
      jeśli sama nie mówisz po angielsku to marne szanse, abyś mogła kontrolować
      postępy dziecka i kontrolować co oni robią z dzieckiem
      a poza tym
      jest to BARDZO DROGA szkoła nauki
      naprawdę dobrze się zastanów
    • kol.3 Re: Berlitz 25.03.05, 18:37
      Mieliśmy falstart z angielskim z powodu źle dobranej szkoły. Moje dziecko
      zaczęło się uczyć angielskiego w III klasie. Zapisałam je do szkoły o bardzo
      dobrej opinii. Szkoła przeznaczona jest raczej dla młodzieży ale ogłaszała że
      przyjmuje także dzieci od III klasy. W tygodniu były 2 x 2 godziny lekcyjne.
      Bardzo szybkie tempo, za dużo zadawanego materiału. Pani lektorka miała do mnie
      pretensje o to, że dziecko nie wie co to jest zaimek. A do III klasy zaimków
      się nie przerabia, o czym ona powinna wiedzieć. Zabrałam dziecko bo po prostu
      szkoła nie miała opracowanej metody dla takich małych dzieci.
      Następnie za radą znajomych zatrudniliśmy studentkę anglistyki, która 2 razy w
      tygodniu przychodziła na lekcje po 1 godzinie. Były to bardzo cenne lekcje bo
      ta pani miała do syna podejście i przychodziła bardzo dobrze przygotowana Po 4
      latach zapisałam syna do szkoły angielskiego dla dzieci w celu uzupełnienia
      wiedzy i podejscia do firsta. Jestem zwolenniczką nienarzucania dziecku zbyt
      szybkiego tempa, ważna jest dobra szkoła ale najważniejszy jest dobry lektor.
      No i oczywiscie wyjazdy za granicę.
      • violik Re: Berlitz 07.06.05, 15:27
        przypominam wątek, bo warto
        moze niektóre z Was będa się zastanawiały nad posłaniem dziecka do tej szkoły
        moje chodzi rok
        raczej nie polecam
        z różnych względów
        a lekcja pokazowa, to TYLKO pokaz
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka