Dodaj do ulubionych

ubrania na 12lat+

30.03.06, 08:39
gdzie kupujecie ubrania dla swoich "starszych "dzieci, rozmiar od 152.Ja mam z
tym problem- w dziecięcych trudno coś już znależć,a w mlodzieżowych jeszcze
nie możemy nic dopasować /chlopiec szczuply,ale wysoki/,obecnie jesteśmy na
etapie poszukiwania kurtki wiosennej.
Obserwuj wątek
    • july.29 Re: miasto? n/t 30.03.06, 09:18
      • mag-ia1 Re: miasto? twarszawa n/t 30.03.06, 12:22
    • regata7 Re: ubrania na 12lat+ 30.03.06, 11:41
      mój ma 10 lat, ale wzrost też +152, do tego mocnej budowy, więc zwykle
      zaczynamy przymiarki od 158 wink

Kupuję w Smyku (mają na pewno do 164, a może i 170), w 5-10-15,
      w Cubusie (do 170?), KaphAll, Hot Oil, zamawiam w Quelle.
      Także w sklepach sportowych i prywatnych sklepikach.
    • pieguska1 Re: ubrania na 12lat+ 30.03.06, 13:16
      moj ma 14 lat i jest bardzo szczuply, ma dziecieca budowe, ale musze mu kupowac
      na wzrost 170 i mam podobny problem. Takie ubrania mozna dostac w H&M w galerii
      mokotow, tylko tam maja serie mlodziezowa (nie pamietam nazwy) i sa fajne
      ubrania takie jak w Cropp Town, tam tez czasem mu kupuje, np wlasnie kurtke
      wiosenna ma stamtad.
      • tomira74 Re: ubrania na 12lat+ 30.03.06, 15:14
        a może ktos ma takie ciuchy do odsprzedażysmile
    • roseanne Re: ubrania na 12lat+ 30.03.06, 15:28
      jak bywam w Warszawie to czesto w 5-10-15

bluzeczki, kurtki, spodnie do 164
    • nchyb znam ten ból... 30.03.06, 19:15
      Chłopiec, bardzo, bardzo szczupły, ubrania na 152-158.
      Są, oczywiście, że są. Firmówki, spodnie za 200-300 zł. Bluzy za 150. A ja nie
      chcę na 3-4 miesiące ciuchów w tych cenach kupować.

Więc kupuję. W Auchanie czasem coś się trafia, nawet ceny bywają przyzwoite, i
      w sklepikach osiedlowych, na tzw. bazarze...
      • pieguska1 Re: znam ten ból... 31.03.06, 08:29
        zapewniam cie ze mozna kupic swietnie ciuchy za 30-80 zl w sklepach dla
        mlodziezy, szczegolnie na wyprzedazy
        pzdr
        • tomira74 Re: znam ten ból... 31.03.06, 08:42
          5-10-15 ,smyk ,reservet i ciucholandy.
          • nchyb Re: znam ten ból... 31.03.06, 16:34
            tu gdzie mieszkam nie ma żadnego z nich... oprócz ciucholandów, w których na
            wagę najgorszy chłam sprzedają, lepsze ciuchy tylko dla kobiet się trafiają, a
            syn jakoś w sukienkach nie przepada chodzić... smile
    • agatka_s Re: ubrania na 12lat+ 31.03.06, 09:19
      Ja z ubraniami nie mam takiego problemu, choc owszem szczuply i wzrost jest
      (nominalnie 154 cm, 11 lat wlasnie skonczone), ale ubrania to na 164 juz
      zaczelam kupowac, bo te na 158 to sa takie raczej akurat...

Nie kupuje na 2-3 miesiace ale na zdecydowanie dluzej (przynajmniej po 2
      sezony). Pewnie syn tak nie niszczy (bo ogolnie taki porzadniejszy), ale mysle
      ze jest tez tak bo kupuje rzeczy raczej w dobrym gatunku. Ja jestem z tych co
      to ich "nie stac" na kupowanie byle czego.

Glownie kupuje w H&M, najczesciej na odwrot (tzn wiosna kupuje rzeczy cieple,
      bo sa na wyprzedazach, a jesienia te letnie-tak samo tez kupuje i dla siebie),
      moda jest na szczescie taka ze rzeczy moga byc (a nawet powinny) luzne, wiec z
      rozmiarem nie ma klopotu. H&M ma fajna kolekcje dziecinna az do 170 cm, a ja
      niewdawno odkrylam ze rzeczy na 164 cm sa tez super dla mnie, wiec nawet sie z
      synem dzielimy niektorymi rzeczami (np golfami bawelnianymi czy teraz
      koszulkami polo).

Czasem kupuje tez w SMYKU (ale tam wedlug mnie jest zbyt drogo jak na jakosc
      ich rzeczy raczej kiepskawa), tam zazwyczaj kupuje biale koszule i czasem
      jakies bluzy (szukam wtedy polskich producentow). Reserved ostatnio tez
      zwiekszyl kolekcje dziecinna do 170 cm, ale w tych duzych rozmiarach jest maly
      wybor. Czasem cos sie trafi "tak od czapy".

Syn ma raczej sporo ubran, wiec zazwyczaj nie kupuje "na gwalt" tylko raczej
      tak przy okazji, jak mi cos wpadnie w oko. No i kupuje zawsze sama, bo on
      nawet na 5 minut nie da sie zaciagnac do przymierzania. H&M tez jest tu OK, bo
      mozna chyba przez 2 tygodnie ciuchy zwrocic, bez zadnych ceregieli.

Szerokim lukiem omijam natomiast 5-10-15 (po pierwszym praniu robia sie
      szmaty) i wszelkie supermarkety (same rzeczy szaro-bure bez cienia polotu) bo
      jest to samo-rzeczy do wyrzucenia po 1-2 praniach. Nie wspomne juz o bazarach,
      bo to poprostu wyrzucanie pieniedzy.

Ja mam natomiast klopot z butami !!!! Rozmiar 38, buty dla chlopca to jest
      dopiero wyzwanie !!!!

W zasadzie poza firmowym obuwiem sportowym (Nike, adidas) nic w przyrodzie nie
      istnieje...

Syn sie "wycwanil" i rozpoznaje buty damskie, ktorymi sie kilkakrotnie
      ratowalam...

jak ktos zna dobry sklep z butami CHLOPIECYMI w rozmiaram powyzej 37, to bede
      dozgonnie wdzieczna !
      • pieguska1 Re: ubrania na 12lat+ 31.03.06, 09:40
        z tym 5-10-15 w pelni cie popieram, kupilam synowi 2 lata temu kurtke zimowa,
        ktora nie dotrwala do konca sezonu sad mozna co prawda i tam trafic dobre
        rzeczy, ale ja takiej loterii nie lubie

co do butow to moj syn ma baaardzo duza stope, jak mial 11 lat to byl to
        rozmiar 41, a ze jest bardzo szczuply to i stopa jest szczupla, wszyskie buty
        sa dla niego za szerokie. Musze powiedziec ze nie kupuje mu butow sportowych
        firmowych, bo sa za drogie, ale w crop town sa fajne adidasy po ok 80zl,
        kupilam je rok temu na wiosne i nosi je jeszcze teraz, rozmiar o zgrozo 43 smileNa
        dodatek to bardzo lubiana mlodziezowa firma i syn jest zadowolony, ta taki
        typowy gadżeciarz smile
        • agatka_s Re: ubrania na 12lat+ 31.03.06, 10:07
          No tak te buty firmowe sa bardzo drogie, 200-300 zl za pare sportowych to
          przesada...tylko ze za to jest wybor, po kilka modeli w rozmiarze.

Gdzie indziej to jest na zasadzie "polowania", jakas jedna sztuka, i to
          zazwyczaj butow nie do chodzenia-bo juz wszystkie mamy jej nie chcialy i
          zostala jak wyrzut sumienia.... Latem to jakos sie da w adidasach czy
          tenisowkach przelatac, ale jesienia czy zima to jest koszmar...

Juz teraz mnie ciarki przechodza bo buty tegoroczne chyba juz nie "przetrwaja"
          do zimy (ale na szczescie idzie lato !!!!!)

pozdrawiam
      • mag-ia1 Re: ubrania na 12lat+ 31.03.06, 11:07
        bardzo fajne mokasyny widziałam w Zarze, rozmiar 38 można też kupić w diverse
        /takie w sportowym stylu/
      • regata7 buty i ubrania 31.03.06, 11:47
        mój syn ma 39. Ale przy tym stopy nadal dziecięce, więc węższe niż u dorosłego
        człowieka.

rzeczywiście najlepsze buty są w markowych sportowych sklepach ale nie tylko.
        Firma Bartek też ma buty do rozmiaru 42. Są drogie, ale za to na dziecięcą
        wąską nogę.
        Zimowe w tym roku kupiłam w Syku, nie Bartki, innej firmy znacznie tańsze
        (89zł), ale też bardzo dobre: ciepłe, wygodne i trwałe (bez problemów prztrwały
        całą zimę).
        Buty o sportowym fasonie można kupić w tańszych sieciach typu CCC. Najgorzej
        jest z pantoflami - do kupienia jedynie w sezonie komunijnym wink
        Takie pośrednie rozmiary ma też Quelle.

Zgadzam się, że 5-10-15 to loteria, mnie akurat udało się większość rzeczy
        kupić dobrych (np. fajne dzinsy).
        Natomiast z ubraniami ze Smyka nie mam żadnych złych doświadczeń: w
        sztruksowych spodniach syn przechodził już dwa sezony, a nawet kolan nie
        prztarł (nie oszczędza ich - gwarantuję! smile, bluzy też nosi aż wyrośnie, a
        jeśli chodzi o bieliznę (podkoszulki bez i z rękawami) to tam są najlepsze).

Bardzo dobre kurtki - letnią i zimową udało mi się kupić na wyprzedażach w
        Cubusie.
        • iwonesik Re: buty i ubrania 02.04.06, 13:42
          Wczoraj zrobiłąm rajd po sklepach. Mam 11 latka, ubrania musze kupowac na
          164cm.Mieszkam w Warszawie, byłam na bazarku-ten wzrost juz nie obowiązuje w
          sklapikach dla dzieci. Gean 146cm w stoiskach dziecięcych, w męskich od 168cm!
          Byłam w Reservet, H&M i Cubusie-ta sama sytuacja. Natomiast w Smyku spotkałam
          kurtkę na 164cm za 65zł., ale obrzydliwy granat-jak sprany. Jestem załamana, co
          prawda jeszcze może przechodzic w starej kurtce, ale nie jest łatwo kupić coś
          dla takiego chłopca.
    • annaka 11 lat i 166 cm... 02.04.06, 21:16
      Mój syn w czerwcu kończy 11 lat (4 klasa) - obecnie ma 166 cm wzrostu, noga 43
      i mocna budowa ciała.... Sklepy dla dzieci absolutnie już nie wchodzą w grę -
      muszę szukać w męskich(młodziezowych) - na 170-176 cm!
      Sklepy firmowe są według mnie za drogie na szalejącego nastolatka. Lubię
      szperać na Allegro - udało mi się już kupić kilka fajnych rzeczy (np z USA)
      dużych rozmiarowo, ale nie za poważnych - no i cenowo przyzwoicie.
      Tylko z butami mam dramat - co sezon nowe pary, które często nie wytrzymują gry
      w piłkę (chińskie tenisówki wyrzucam czasami po 2 tygodniach...). Polecam za to
      (kupione na Allegro) holenderskie tenisówki wojskowe - nie udało mu się ich
      rozwalić smile))
    • naa123 Re: ubrania na 12lat+ 03.04.06, 12:14
      Ja mam chłopca i osobiście najbardziej lubię kupować mu ciuchy w C&A. Ciuchy
      fajne, proste i modne a nie takie bardzo drogie. Czasami kupuję też w H&M.
    • ya-a1 Re: ubrania na 12lat+ 05.04.06, 11:29
      Hej moja córka ma 13 lat 172 i 55 kg. I naszym problemem sa spodnie poniewaz ma
      strasznie długie nogi w zwiazku z czym spodnie młodziezowe niestety sa krótkie.
      Ja ubieram córe w tatuumie ale tylko na wyprzedazach sa sliczne ubranka i
      bardzo dobre jezeli chodzi o jakosc. Sa kolekcje i damskie i meskie ale
      naprawde mozna znalezc cos dla młodziezy. Tej firmy ubrania kupuje jeszcze na
      bazarku na kabatach sa o 20% tansze i bardzo czesto sa wyprzedaze do 70%. I
      jeszcze oczywiscie factory w ursusie. Nietypowe firmowe dzinsy mozna kupic za
      50 Pln. pozdrawiam
      • divadee Re: ubrania na 12lat+ 20.04.06, 10:52
        Dzieci 10 i 11 - odpowiednio 153 i 160 cm zaopatruję w ciuchy troll, kappahl, h&m - często wyprzedaże i odpowiednie rozmiary. Buty dla syna - 40! w deichman - victory wiosenne - niezła wfirma beżowe z wstawkami granatowymi - bardzo eleganckie za 49 zł! - wyprzedaż też a normalnie za 119 - też victory. Polecam. Córce kupuję firmowe adidasy ale ma nogę 36 i na pewno cały rok je ponosi - wolniej jej rośnie niż synowi. Swoją droga strasznie wielkie te dzieciaki teraz smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka