raczek1984 25.07.07, 14:37 Czy Wasze pociechy mają jakieś zainteresowania,hobby,a może coś zbierają?Moja Kasia(23.11.2002) od pół roku zbiera kolorowe karteczki(wkłady do segregatorów).Ma już sporą kolekcję i dalej ją powiększa)Pozdrawiam wszystkie mamy rocznika 2002)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia9915 Re: Zainteresowania dzieci2002 25.07.07, 20:47 Co tydzien inne Zależy co reklamują w tv niestety. Ale ogólnie wszelakie kolekcje Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zainteresowania dzieci2002 25.07.07, 23:18 Generalnie tak jak pisałam wczesniej interesują moją córkę przede wszystkim bajki na cd. Najlepiej jeśli jest to książka z płytą. Poza tym pięknie rysuje, ma talent i co i raz wygrywa konkursy bo panie z przedszkola wysyłają jej prace na różne wystawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapoznan Re: Zainteresowania dzieci2002 22.08.07, 09:13 Samochody i motory- jak na prawdziwego chłopaka przystało Odziedziczył to chyba po ojcu bo ten też jest miłośnikiem motoryzacji. Byliśmy z młodym na wyścigach motocyklowych i kartingowych, był zachwycony. W jego pokoju wysi wielki prakat "wyścigówki",a wycieczka na myjnię samochodową to wielka atrakcja. Muszę przyznać,że jest w swoich zainteresowaniach bardzo konsekwentny, może to już początek prawdziwego hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek1984 Re: Zainteresowania dzieci2002 22.08.07, 13:24 A moja to chyba co chwilę bedzie zmienieć swoje zainteresowania,bo teraz "kolekjonuje" naklejki.Ciekawa jestem jak długo?! )) Odpowiedz Link Zgłoś
maminekb Re: Zainteresowania dzieci2002 03.09.07, 16:25 Moja ma prawdziwe konekcje hihihi )) czyli kolekcje 1 księżniczek (wrrr) 2 koników (już to wolę) i ma 2 ryby w kulach a marzy o psie ... Odpowiedz Link Zgłoś
kasinka75 Re: Zainteresowania dzieci2002 03.09.07, 19:13 A moja również karteczki do segregatorów. Zaczęło się rok temu- szalały wszystkie dziewczynki w przedszkolu,przynosiły codziennie te segregatory aż w końcu pani zabroniła,bo bałagan.Teraz w wakacje znowu powiększyła trochę swoją kolekcję.Lubi się wymieniać i oddaje nawet te cenne-błyszczące Odpowiedz Link Zgłoś
mon-i-ka Re: Zainteresowania dzieci2002 07.09.07, 00:03 ostatnim zainteresowaniem Oliwii (oprócz Barbie) jest internet a dokładnie gry dla dzieci: Dora, Bob Budowniczy i cala bajkowa reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_1979 Re: Zainteresowania dzieci2002 07.09.07, 13:51 Moja ukochana córcia zbiera kamienie ;p kurcze nie mam pojęcia skąd ta fascynacja sie u niej wzięła Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
a.jaw Re: Zainteresowania dzieci2002 09.09.07, 22:19 cześć.moja córcia,Natalka, zbiera karteczki witch, i jest nimi zachwycona( segregator nosi nawet do przedszkola).wcześniej zbierała kamyki. pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
dp12 Re: Zainteresowania dzieci2002 14.09.07, 22:06 a moja Dominika ma kolekcje papierków po cukierkach, każdy papierek po zjedzonym cukierku pakuje do mojej torebki... aby potem uzupełnic swój zbiór. Poza tym ostatnio wpadł jej w ręce znaczek pocztowy i stwierdziła,ze to bedzie kolejna kolekcja, znalazłam jej więc mój stary klaser i teraz go uzupełnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mon-i-ka Re: Zainteresowania dzieci2002 15.09.07, 10:54 Dominika ma bardzo orginalne zainteresowanie- popieram w 100% papierki tez mozna kolekcjonować!!! Ja miałam kolekcję - tylko prosze się nie śmiać - papierów toaletowych. To był okres że w większości domów panował szary, twardy papier. No więc, kiedy juz (będąc w gościach )napotkałam na piękny różowy, zołty, niebieski itp papier toaletowy to urywałam kawałeczek i potem wklejałam go sobie do specjalego zeszytu. fajnie było Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_1979 Re: Zainteresowania dzieci2002 16.09.07, 13:01 heheheh Dobre rozbawiłaś mnie popier nigdy bym na takie coś nie wpadła... ja zbierałam w dzieciństwie historyjki z gum DONALDA ostatnio kilka znalazłam w swoich książkach ehh wspomienia powróciły.. a Olcia zaczęła zbierać naklejki z WILCZ itp. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mon-i-ka Re: Zainteresowania dzieci2002 16.09.07, 13:50 Jeżeli rozmawiamy o papierkach z gum do żucia to u mnie była spora kolekcja TURBO - pamiętacie takie gumy? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_1979 Re: Zainteresowania dzieci2002 16.09.07, 14:17 Turbo pewnie, że tak!!! mam kilka nawet ;p Odpowiedz Link Zgłoś
agach77 Re: Zainteresowania dzieci2002 23.09.07, 07:57 Mój synek jak większość chłopaków uwielbia bawić się autami, budować z klocków różne budowle. Ostatnio też uaktywniła się nowa pasja. Zbieranie różnego rodzaju robaków, pająków, dżdżownic i innych chodzących i biegających stworzeń! Na urodziny dostał dużo książek tematycznych, codziennie je przegląda i nawet mnie zachęca do oglądania i podziwiania ,,dziwów przyrody,,. Do tego kolekcjonujemy po kieszeniach kamienie różnej wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
mon-i-ka Re: Zainteresowania dzieci2002 24.09.07, 18:03 Jestesmy "świeżo" po urodzinach Oliwki i... zgadnijcie jaka kolekcja sie powiększyła? Tak, dokładnie - kucyki Pony i najnowsza Barbie Ksieżniczka Wyspy! Goście wiedzieli jak zadowolić solenizantkę Odpowiedz Link Zgłoś
piama2 Re: Zainteresowania dzieci2002 25.09.07, 14:41 Moja córka ostatnio interesuje się dinozaurami, ma kolekcję małych dinozaurów, zna ich nazwy. Oczywiście ma również jak prawie każda dziewczynka w przedszkolu kolekcję kucyków Pony (niedużą, ale ma ich kilka). Lalkami Barbie bawi się sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś