Dodaj do ulubionych

zabili dziecko

IP: *.era.pl 13.08.03, 14:14
Przeczytalem kilka dni temu, ze zmarła roczna dziewczynka, którą katowali rodzice.
Jestem starym koniem, mam dzieci i rodzine, ale nie moge sie otrząsnąć po tej informacji. Ciągle nawracają myśli o tym strasznym zdarzeniu - nie mogę się z tym pogodzic. Płakać mi się chce. Czy to objaw choroby psychicznej u mnie? CZy tylko musze z kims o Tym pogadac?
Obserwuj wątek
    • agata_edziecko Re: zabili dziecko 13.08.03, 16:51
      Witam Cię serdecznie
      nie, nie jesteś chory. Ja od dwóch dni o niczym innym nie myślę. Mam dwoje
      swoich dzieci, ale w tych dniach mniej myślę o nich, jak o tej małej, biednej,
      kruszynce. Płaczę i zadręczam się, nie mogę sobie sama z sobą poradzić.
      Przedwczoraj znalazłam tę wiadomość na Onecie i musiałam dać upust swoim
      uczuciom, więc napisałam tam komentarz. Odezwało się wiele osób, które myślą
      podobnie, jak Ty i ja. Większość to też rodzice.Jeśli chcesz, to przeczytaj:

info.onet.pl/1,15,11,2564888,8009007,forum.html
      Nie wiem, co jeszcze Ci powiedzieć. Widzę, że są jeszcze ludzie mający wyższe
      uczucia. Także mężczyźni, co mnie bardzo pociesza. Przyjmij moje najszczersze
      uściski, szkoda, że to biedne dziecko nie trafiło do Twojej lub mojej rodziny.
      Tak niewiele brakowało, aby ją uratować, tylko ktoś, kto widząc jej kaźń
      odważyłby się działać. Ból, rozpacz, cierpienie. Ktoś napisał na Onecie, że
      chciałby złożyć kwiaty na grobie, w którym zostanie pochowane samo cierpienie.
      Nie mógł tego lepiej wyrazić, a jednocześnie smutniej. Znowu łzy mi płyną.
      Opłakujmy to maleństwo, bo jej własna matka jej nie opłakuje. A przecież po
      dzieciach powinni płakać rodzice.
      agata
      • Gość: mmtv (chyba...) Re: zabili dziecko IP: *.era.pl 13.08.03, 18:49
        Dziekuje Ci za serce.
        Przynajmniej nie czuje sie osamotniony.
        Nie mogłem porozmawiac o tej informacji z żoną, bo bałem się, że też będzie to przeżywać.
        Ja mam trojke dzieci - najmłodsza dziewczynka - półtora roku.
        Mam nadzieje, ze może to tragiczne zdarzenie sprawi, ze my bedziemy lepsi.

• Gość: Mati Re: zabili dziecko IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 18:02
      Jeśli jesteś chory to ja też. Mam roczną córeczkę i jest całym moim światem.
      Nie mieści mi się w głowie...
      Mama
      • Gość: mmtv(chyba...) Re: zabili dziecko IP: *.era.pl 13.08.03, 18:50
        Gość portalu: Mati napisał(a):

> Jeśli jesteś chory to ja też.(...)

Dziekuje.

• mam-darynka Re: zabili dziecko 13.08.03, 21:02
          Juz sie wpisalam na ten temat w innym watku:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46&w=7396856
    • Gość: mama_synka Re: zabili dziecko IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 21:38
      Jak o tym myślę, to łzy mi się cisną do oczu. ci ludzie powinny dostać karę
      śmierci.
      • Gość: cleo Re: zabili dziecko IP: *.dsl.hbge.epix.net 13.08.03, 22:54
        sama jestem mama rocznego chlopca (prawie, urodziny ma 23.08 smile ). czytalam
        juz o tym w innym watku i nie moga wyobrazic sobie na jakim poziome
        zezwierzecenia trzaba byc zeby skrzywdzic w tak straszny sposob niewinna
        istotke. to raczej nie zezwierzecenie, bo zwierzeta chronia swoje male. to
        degeneracja. mam nadzieje ze ci ludzie dostana dozywocie i ze w wiezieniu juz
        sie nimi zajama (slyszalam, ze ci ktorzy do wiezienia ida za krzywdzenie
        dzieci maja tam przechlapane)
        • rispetto Re: zabili dziecko 14.08.03, 12:36
          Właśnie przeczytałem artykuł i aż mnie zatkało. Nie toleruję żadnej przemocy,
          ale ten przypadek, woła do pomstę do nieba. Nie przechodzi mi przez usta
          słowo "ludzie" w odniesieniu do tych zbrodniarzy. Najgorsze jest jednak to, że
          nie jest to odosobniony przypadek. A dzieci wyrzucane na śmietnik w torebkach
          foliowych ? A niedawna sprawa zamordowanego rodzeństwa, które rodzice
          popakowali w beczki w piwnicy ?
          Tyle ludzi przez długie lata bezskutecznie próbuje stać się rodzicami, a tu
          takie bestialstwo. Nie wiem, jak myślą pozostali, ale ja nie chcę utrzymywać w
          więzieniu takich bandytów.
          • agata_edziecko Re: zabili dziecko 14.08.03, 12:43
            Przepraszam, a ja chcę ich utrzymywać w więzieniu. Uważam, że za to, co zrobili
            powinni ponieść surową karę. Nie jestem za karą śmierci, takie są moje
            przekonania, więc logiczne jest dla mnie, że jako częśc społeczeństwa będę
            płacić za to, aby ukarano ich zgodnie z moim sumieniem. Odrzucam karę śmierci
            jako taką i argument finansowy nie jest dla mnie żadnym argumentem. Mogłabym
            podyskutować z innymi argumentami (chociaż raczej nie, nie mam dziś na to
            siły), ale nie z takim, że "nie będę na nich płacić". Będę płacić, aby ci
            zbrodniarze ponieśli karę! Na złodziei i gwałcicieli przecież płacę. Tym
            bardziej zapłacę na morderców niewinnej ludzkiej istoty.
            Uważam, że dożywotnie więzienie będzie odpowiednią karą, długotrwałą, dotkliwą
            i skuteczną. Najlepiej bez prawa do wcześniejszego zwolnienia.
            • rispetto Re: zabili dziecko 14.08.03, 15:17
              Agato! Co do kary śmierci mam mieszane uczucia, choć w przypadku takiego
              bestialstwa to "mieszanie" nie jest zbyt silne. Wolę jednak (pewnie Ty też) po
              stokroć przeznaczyć moje podatki na dzieci chore, kalekie, głodne, samotne itp.
              a nie na takich typów.
              Nie wywiązujmy jednak na forum "dziecko" dyskusji na temat KS, bo to chyba
              jednak nie miejsce na takie dywagacje.
              Mi jest szkoda przede wszystkim dziecka. Bezbronna mała istotka nie dostała
              swojej szansy na życie. A losy tych bandziorów oby były jak najgorsze,
              cokolwiek się z nimi stanie.
              ['][']['][']['][']
              • agata_edziecko Re: zabili dziecko 14.08.03, 15:20
                Zgadzam sie z Toba w kwestii niewszczynania tutaj dyskusji.
                Myślmy o małej, chociaż bardziej juz chyba nie można sad((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka