Dodaj do ulubionych

Logoped - prywatnie? jak znaleść dobry?

IP: *.plusgsm.pl 15.10.03, 21:00
Mam 5 letnia córkę która zacina się przy mówieniu. Od rok chodzę do logoped
ale do końca nie jestem zadowolona, nie widzę wyrażne postępy. Muszę do niej
chodzić prywatnie ponieważ pracuję i w tygodniu nie mogę wychodzić wcześniej
z pracy. W dodatku mi się wydaję że za dużo płacę. Chciałabym się dowiedzić
czy ktoś zna logopeda specjalizując się w jąkaniu i w ogóle orientacyjnie ile
kosztuje wizyta.
Obserwuj wątek
    • Gość: elka Re: Logoped - prywatnie? jak znaleść dobry? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.03, 23:07
      pzreciez logopeda powinen byc w przedszkolu..
      • Gość: Maria do elki IP: *.plusgsm.pl 17.10.03, 21:20
        Jest logoped w przedszkolu, ale z jednej stronie jest za dużo dzieci, a z
        drugiej moja córka ma specyficznego problemu: zacinanie się, trzeba więc z nią
        innaczej pracować.
      • dagmara1192 Re: Logoped - prywatnie? jak znaleść dobry? 02.09.15, 18:45
        Porozmawiaj z rodzicami mającymi dziecko z podobnym problemem, to jest najbardziej wiarygodne, oni doradzą najlepiej.
        • aka10 Re: Logoped - prywatnie? jak znaleść dobry? 02.09.15, 19:54
          dagmara1192 napisał(a):

> Porozmawiaj z rodzicami mającymi dziecko z podobnym problemem, to jest najbardz
          > iej wiarygodne, oni doradzą najlepiej.

12 lat temu. Po diabla to wyciagasz ?
    • Gość: refi Re: Logoped - prywatnie? jak znaleść dobry? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 00:09
      -smile)).swietne-ubawilam sie do lezsmile)).
      • agata_edziecko Re: Logoped - prywatnie? jak znaleść dobry? 17.10.03, 11:08
        A cóz Cię tak rozśmieszyło? Jeśli chodzi o posługiwanie sie językiem, to
        wnioskuję z innego wątku, że autorka może nie być Polką.
        Pozdr
        agata
      • Gość: Maria do refi IP: *.plusgsm.pl 17.10.03, 21:15
        A ja wnioskuję, że jesteś po prostu prymitywną osobą, która na pewno nie zna
        żadnego języka. Oczywiście że nie jestem polką i mogę tylko się cieszyć że z
        takimi osobami nie spotkam się codziennie w Polsce. Na końcu mogę tylko ci
        napisać że hulye picsa vagy, a ty na pewno możesz tylko domyślić co to znaczy.
    • Gość: anma Re: Logoped - prywatnie? jak znaleść dobry? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.03, 00:22
      Jeśli chodzi o cenę to pewnie jest róznie. We Wrocławiu płaciłam od 30 do 50
      zł za wizytę, przy czym wizyty trwały od 30 do 60 minut. I to nie znaczy ze te
      30 minutowe kosztowały 30 zł a te godzinne 50 zł, nie z tym też bywało róznie:-
      ))Od prawie roku nie korzystam z prywatnych wizyt. Natomiast co do
      postępów..terapia logopedyczna jest zwykle terapia żmudną i długotrwałą. Nie
      wystarczy pójść raz w tygodniu do logopedy i czekać na efekty. Trzeba
      CODZIENNIE w domu (czasem nawet kilka razy dziennie) powtarzać z dzieckiem
      ćwiczenia zalecane przez logopedę lub wykonywać masaż jeśli to konieczne. Ja
      też dopiero za trzecim razem trafiłam na logopedę, z którą moje dziecko
      chętnie współpracuje, nie moze się doczekać cotygodniowej wizyty.
    • mama2na6 Re: Logoped - prywatnie? jak znaleść dobry? 02.09.15, 19:55
    • mama2na6 Re: Logoped - prywatnie? jak znaleść dobry? 02.09.15, 19:59
      Ja z moim starszym synem zaczęłam chodzić ok 4 roku życia do logopedy zakończyliśmy w tym roku w czerwcu ponad 3 lata pracy . Syn bardxo niewyraźnie mówił ..teraz chodzę z młodszym nie ma jeszcze 3 lat . Ale też czeka nas sporo pracy .. przedewsxystkiej codziennej systematycznej w domu . Koszt u nas to 50 zł godz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka