Dodaj do ulubionych

budynie, musy, koktajle- czy udaje się Wam oszukać

24.07.10, 11:09
Stwierdziłam, że skoro słoiczki i sinlac jest bez zacznę robić
budynie, musy, zapiekanki i kisiele, aby wcisnąc mleko i kalorie w
ładniejszej optycznie formie. Ktoś tego probował i z jakim skutkiem ?
Obserwuj wątek
    • ponis1990 Re: budynie, musy, koktajle- czy udaje się Wam os 01.08.10, 06:44
      Hehe,ja to robię obecnie - mój kochany siedmiomiesięczniaczek-wczesniaczek
      samego mleka pic nie chce( mamy pepti to mu się nie dziwię:) ) , zresztą właśnie
      ze względu na jego słaby przyrost mam zalecane zawsze przynajmniej zagęszczac
      Nutritonem przynajmniej - ale lepiej mu wchodzi z kleikiem ryżowym, albo kaszką.
      Budynie też jada i nie powiem, cos to dało - dla porownania wcześniej 150 g w
      miesiac, teraz 150 g w dwa tygodnie
      • papryka77_beauty Re: budynie, musy, koktajle- czy udaje się Wam os 02.08.10, 11:50
        Hej :) ja mam 8 miesięczną córeczkę, również mamy problem z jej jedzeniem, a
        raczej z niejedzeniem... ona też ma mleczko bebilon pepti, i zaciekawiło mnie,
        jak robisz budyń dla synka?? bo tego mleczka chyba nie można gotować?? nie wiem
        więc pytam :) moja waży jedyne 6 kg... więc chcę zrobić wszystko co może ją
        zmobilizować, żeby zaczęła ładniej przybierać na wadze :) z góry dziękuję za odp. :)
        • anjaaa2 Re: budynie, musy, koktajle- czy udaje się Wam os 06.08.10, 17:25
          hm, chyba tylko budyniu nie podawałam mojemu niejadkowi , więc też
          mnie ciekawi jaki jest przepis.
          moj ma 10 mies i wazy 7300.
          • boss285 do Ponis 06.08.10, 22:07
            moja córa też nie chce pić tego bebilonu pepti wcale jej się nie dziwie jest
            obrzydliwy napisz kilka pomysłów na budyń lub inny wynalazek bo ja w tej materi
            jestem ciemna 18msc 9kg chętnie bym ją podtuczyła trochę?
            • mania805 Re: do Ponis 17.08.10, 13:45
              My robiliśmy swojego czasu wersję z soku owocowego, który dziecko
              może spożywać. Gotowałam na nim ala kisiel tylko z mieszaniny mąki
              pszennej i ziemniaczanej, ale można tylko dawać ziemniaczaną,
              dodawałam odrobinę cukru. Wychodził budyń na wodzie a jak przestygł
              dodawałam Pepti i porządnie mieszałam. Potem dodawałam kawałeczki
              owoców typu banan czy jabłko tarte itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka