abrakadabra45 24.07.10, 11:09 Stwierdziłam, że skoro słoiczki i sinlac jest bez zacznę robić budynie, musy, zapiekanki i kisiele, aby wcisnąc mleko i kalorie w ładniejszej optycznie formie. Ktoś tego probował i z jakim skutkiem ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ponis1990 Re: budynie, musy, koktajle- czy udaje się Wam os 01.08.10, 06:44 Hehe,ja to robię obecnie - mój kochany siedmiomiesięczniaczek-wczesniaczek samego mleka pic nie chce( mamy pepti to mu się nie dziwię:) ) , zresztą właśnie ze względu na jego słaby przyrost mam zalecane zawsze przynajmniej zagęszczac Nutritonem przynajmniej - ale lepiej mu wchodzi z kleikiem ryżowym, albo kaszką. Budynie też jada i nie powiem, cos to dało - dla porownania wcześniej 150 g w miesiac, teraz 150 g w dwa tygodnie Odpowiedz Link
papryka77_beauty Re: budynie, musy, koktajle- czy udaje się Wam os 02.08.10, 11:50 Hej :) ja mam 8 miesięczną córeczkę, również mamy problem z jej jedzeniem, a raczej z niejedzeniem... ona też ma mleczko bebilon pepti, i zaciekawiło mnie, jak robisz budyń dla synka?? bo tego mleczka chyba nie można gotować?? nie wiem więc pytam :) moja waży jedyne 6 kg... więc chcę zrobić wszystko co może ją zmobilizować, żeby zaczęła ładniej przybierać na wadze :) z góry dziękuję za odp. :) Odpowiedz Link
anjaaa2 Re: budynie, musy, koktajle- czy udaje się Wam os 06.08.10, 17:25 hm, chyba tylko budyniu nie podawałam mojemu niejadkowi , więc też mnie ciekawi jaki jest przepis. moj ma 10 mies i wazy 7300. Odpowiedz Link
boss285 do Ponis 06.08.10, 22:07 moja córa też nie chce pić tego bebilonu pepti wcale jej się nie dziwie jest obrzydliwy napisz kilka pomysłów na budyń lub inny wynalazek bo ja w tej materi jestem ciemna 18msc 9kg chętnie bym ją podtuczyła trochę? Odpowiedz Link
mania805 Re: do Ponis 17.08.10, 13:45 My robiliśmy swojego czasu wersję z soku owocowego, który dziecko może spożywać. Gotowałam na nim ala kisiel tylko z mieszaniny mąki pszennej i ziemniaczanej, ale można tylko dawać ziemniaczaną, dodawałam odrobinę cukru. Wychodził budyń na wodzie a jak przestygł dodawałam Pepti i porządnie mieszałam. Potem dodawałam kawałeczki owoców typu banan czy jabłko tarte itp. Odpowiedz Link