Dodaj do ulubionych

Warsztat 174

24.01.11, 20:01
Trzy pytania:
1. Ostatnio znalazlam sobie pewna rozrywke, co to jest? smile
2. Co waznego dla mnie sie stalo 26 maja 2010?
3. Bardzo lubie pewne zwierzeta i mam ich kilka w domu, w formie pluszowych maskotek smile Co to za zwierzaczki?
Rozwiazanie w niedziel o osiemnastej .
Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • olkacool Ja już ;P 24.01.11, 20:42
      Pewne będzie klaapa, ale trzeba ćwiczyć..

Rozrywka Rycerz kielichów Śmierć koło/przełożenie

co to za rozrywka 2 Monet coś z ruchem związanego, rąk, nóg, całego ciała, kroki w przód w tył.. ta karta często właśnie rozrywkę przedstawia: taniec, gry wszelkiego rodzaju, gimnastykę.. może też się na siłownię się zapisałaś jak ja ;D albo zaczęłaś coś tworzyć np szyć, dziergać.. nawet gotować czy piec ciasteczka ;P

z czym ma związek Gwiazda
      coś artystycznego, pięknego.. ze sztuką mi się kojarzy.. jak Gwiazda to może pływanie, albo coś z upiększaniem ciała? Albo robótki ręczne, chyba wrażliwości do tego potrzeba, to kojarzy mi się z kobiecym zajęciem..

co robi andgie Paź kielichów pływasz, albo tańczysz..robisz coś "ładnego" .. pazik z kolei z dziećmi mi się kojarzy.. chyba dużo emocji wywołuje to co robisz

jaką częścią ciała tongue_out Rycerz mieczy całe ciało jest zaangażowane, na pewno ręce...

Wydarzenie
      Rycerz mieczy 8 Mieczy Królowa buław/przełożenie

miłe czy nie 2 Monet Albo niemile, ale miało doprowadzić do czegoś dobrego.. albo miało być miłe, ale okazało się wręcz przeciwnie .... czyli połowicznie

co się działo: chronologia Kochankowie Umiarkowanie 9 Buław
      Została podjęta decyzja i trafiłaś do szpitala, może jakaś konsultacja była dwóch lekarzy.. i cięzko było chyba tego dnia.. choć dałaś radę

z kim miało związek poza andgie Królowa buław
      z lekarzem

Druga opcja, bo też pasuje to egzamin zdawałaś ;P Musiałaś się nagadać, albo zadziałać i byłaś oceniana przez kogoś..

zwierzę ogólnie 8 monet Śmierć Pustelnik
      Hm.. na pierwszych dwóch kartach mam węża.. jak nie to jeszcze żółw mi się kojarzy..
      • andgie Re: Ja już ;P 24.01.11, 20:58
        Dzieki wielkie, Olko smile .
        • kita32 1/3 28.01.11, 00:21
          Już zrobiłam 3 krótkie rozkłady na 3 pytania, ale na razie wyślę odpowiedź tylko na pierwsze - resztę jutro (tzn. dzisiaj, ale później):

aktualna rozrywka Andgie:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/hs0SDS1DmIFB8RPV5B.jpg
          rozrywka – As Mieczy, jej obszar działania – 3 Kijów,
          w jakich warunkach: (ludzie) – 3 Monet, (otoczenie) – As Kijów,
          dlaczego Andgie to lubi – Cesarzowa.
          Przy tasowaniu wypadł Paź Kijów.

Niesamowite nasilenie 3-ek! Cesarzowa (III), 3 Kijów, 3 Monet, na karcie As Mieczy mam 3 łabędzie, a na As Kijów – 3 liski. Zaskakujące! I z Paziem Kijów 3 kary to Kije. Odbieram to jako podkreślenie znaczenia karty Cesarzowej oraz jakby w tle drugiej 3-ki – karty XIII, która nie została wylosowana, ale też reprezentuje 3-ę. Cesarzowa, działanie (Kije i III) i przekraczanie granic (XIII). Cesarzowa i 3-ki to gotowość do działania, czujność, „zebranie” się w sobie, sprężenie przed działaniem, przygotowywanie gruntu pod coś.

Myślę, że rozrywka Andgie jest pewnym typem aktywności, rozwijaniem jakiejś aktywności, która prawdopodobnie polega na pomaganiu komuś, czemuś (Paź Kijów). Działalność może nie od razu przynieść efekty, trzeba poczekać na efekty działania (3 Kijów). Jest działaniem we współpracy (3 Monet), nie wykluczone że pod czyimś przewodnictwem lub pod przewodnictwem jakiejś idei. Idea kojarzy mi się z Cesarzową, więc spodziewam się, że może mieć związek z ochroną przyrody, jakiś zwierząt lub z ochroną jakiegoś gatunku zwierząt lub po prostu jest to „bycie w przyrodzie” podczas trekkingu. Aktywność ta dopiero się rozwija (Asy) – do trekkingu pasuje wink.

Nasilenie 3-ek kojarzy mi się z XIII - z przekraczaniem jakiś barier, granic. Myślę, że Andgie sama siebie zaskoczyła tym, że "wciągnęła " ją ta rozrywka.
          • kita32 2/3 28.01.11, 14:59
            Co ważnego dla Andgie zdarzyło się 26.05.10?
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/CebsuItxCtU4tCLCiB.jpg
            wydarzenie – 5 Monet, sfera życia – Wieża,
            z kim związane? – 3 Mieczy, gdzie się działo? – 5 Pucharów,
            dlaczego ważne? - As Kijów.
            Wypadło przy tasowaniu – 10 Kijów.

Myślę, że wydarzenie 26.05.2010 wstrząsnęło Andgie, coś w jej życiu runęło – może wyobrażenia o czymś. Albo może inaczej - wydarzenie to miało związek z jakimś ekstremalnym zdarzeniem, natomiast samo było związane z pomocą, np. dotyczyło pomocy dla powodzian. Skojarzenie z powodzią lub obszarami podtopionymi wzmacnia karta 5 Pucharów (gdzie). Wydarzenie to może być związane z cierpieniem ludzi/zwierząt lub kimś znajdującym się w trudnych warunkach (3 Mieczy). Było ważne, bo coś zapoczątkowało w życiu Andgie (As Kijów).

Nie wykluczone, że Andgie pojechała na obszary podtopione - pomagać przy usuwaniu skutków powodzi lub zaczęła pomagać pod wpływem wydarzenia z 26 maja. Wczoraj jak rozkładałam karty, to pamiętam, że pierwszym moim skojarzeniem było zaangażowanie się w ochronę jakiś gatunków zwierząt, ale niewykluczone, że to skojarzenie pojawiło się pod wpływem treści następnego pytania o ulubione zwierzątko.

No i znowu zanim zabiorę się za pisanie odpowiedzi do 3-go pytania – muszę zrobić sobie przerwę.
            • kita32 3/3 28.01.11, 18:23
              Ulubione zwierzęta Andgie:
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/9lz9Qp17PDDdffUjMB.jpg
              te zwierzęta: 10 Monet, środowisko tych zwierząt: 10 Mieczy;
              relacje miedzy tymi zwierzętami (samotnicy, rodzinne, stadne): 8 Pucharów;
              miejsca przebywania: As Pucharów;
              dlaczego Andgie je lubi: Rycerz Pucharów.

Karta 10 Monet kojarzy mi się albo z dużymi zwierzętami, albo ze stadnymi lub rodzinnymi. Środowisko (10 Mieczy) – niedostępne, utrudnione, spodziewam się, że zwierzęta te są dzikie, a nie udomowione. Karta 8 Pucharów kojarzy mi się z delfinami – to z powodu syreny z obrazka. Gdyby nie to skojarzenie z delfinami, to pomyślałabym o odchodzeniu od stada tak jak to bywa ze słoniami lub zostawianiu małych ale odchowanych niedźwiadków przez matkę. As Pucharów jako miejsce przebywania – mogłoby to wskazywać na wodę, ale trochę mało tej wody. Bardziej by pasowało „nad wodą” lub „w wodzie i na brzegu”.
              Andgie lubi te zwierzęta za, jakby to określić - przymioty duszy - uczuciowość, opiekuńczość, rodzinność lub wysoki poziom rozwoju i inteligencji (Rycerz Pucharów).

Muszę powiedzieć, ze po tym rozkładzie jestem zdezorientowana. Przy każdej karcie mam inny pomysł i skojarzenia. Najpierw myślałam o delfinach, potem o słoniach, hipopotamach, niedźwiadkach, a na końcu o psach i małpkach. Mogły by być to również pingwiny. Łabędzie raczej nie bywają pluszowe.
              No nie, trochę za dużo tych możliwości widzę. Jeżeli mam wybrać, to stawiam na pierwsze skojarzenie – delfiny.
              • tarot.marsylski 3/3+karty 28.01.11, 22:04
                Większych zdjęć się nie dało zrobić jeszcze?
                rozrywka-Świat+Paź Pentakli
                https://lh4.ggpht.com/_n6Yj3ev8yq4/SdcxX8WFhTI/AAAAAAAAAhI/mVUrKdLWvFI/s128/d0403921.jpghttps://lh3.ggpht.com/_n6Yj3ev8yq4/SdczxnYtVPI/AAAAAAAAAnk/keoi1SnbeBI/s128/d04039dJ.jpg
                Rzut na taśmę-lepienie z gliny albo szycie na drutach lub wytwarzanie bransoletek z makramy

26.05.2010-10 kielichów+Waga
                https://lh5.ggpht.com/_n6Yj3ev8yq4/SdcyNJO1k-I/AAAAAAAAAjo/HGE46T3_J3U/s128/d04039h10.jpghttps://lh6.ggpht.com/_n6Yj3ev8yq4/Sdcw4B3WDcI/AAAAAAAAAfg/RItGyp8MOt0/s128/d0403908.jpg
                Spotkanie z rodzina albo czyjś rozwód,tutaj nie mogę się zdecydować.Może chodzi też o czyjś ślub.

Zwierzę-Kochankowie:Wybór+9 Kijów
                https://lh5.ggpht.com/_n6Yj3ev8yq4/Sdcwy-T6yFI/AAAAAAAAAfQ/L_L419W9LcM/s128/d0403906.jpghttps://lh3.ggpht.com/_n6Yj3ev8yq4/SdczFpSRf_I/AAAAAAAAAmA/hRF6qCC7BDA/s128/d04039c9.jpg
                rybki,foczki,delfinki,żółwiki albo smoczki,pająki,ptaszki,papużki albo coś takiego
                może jeszcze lewki
                • andgie Re: 3/3+karty 28.01.11, 22:52
                  Tarocie Marsylski, ciesze sie, ze wziales udzial w warsztatach smile
                • kita32 Re: 3/3+karty 29.01.11, 12:44
                  > Większych zdjęć się nie dało zrobić jeszcze?

Lubię patrzeć na duże zdjęcia kart, bo widzę więcej szczegółów. Chociaż Twoje małe zdjęcia wyglądają całkiem nieźle. Ale Schadowscapes lepsze są duże.
                  • tarot.marsylski Re: 3/3+karty 29.01.11, 14:26
                    kita32 napisała:

> > Większych zdjęć się nie dało zrobić jeszcze?
                    >
                    > Lubię patrzeć na duże zdjęcia kart, bo widzę więcej szczegółów. Chociaż Twoje m
                    > ałe zdjęcia wyglądają całkiem nieźle. Ale Shadowscapes lepsze są duże.
                    Shadowscapesy są właśnie takie z mikroszczegółami jednakże dla ogólnego przejrzenia polecam brać zdjęcia stąd:
                    www.interhobby.net/tarot/viCard.php3?Code=760 smile
                • andgie Komentarz dla Tarota Marsylskiego 30.01.11, 18:21
                  > Rzut na taśmę-lepienie z gliny albo szycie na drutach lub wytwarzanie bransolet
                  > ek z makramy
                  >
                  > Spotkanie z rodzina albo czyjś rozwód,tutaj nie mogę się zdecydować.Może chodzi
                  > też o czyjś ślub.
                  >
                  > rybki,foczki,delfinki,żółwiki albo smoczki,pająki,ptaszki,papużki albo coś taki
                  > ego
                  > może jeszcze lewki
                  >
                  Sorry Tarocie, nastepnym razem .
              • andgie Re: 3/3 28.01.11, 22:51
                Dziekuje Kito za Twoje odpowiedzismile
              • andgie Komentarz dla Kity 3/3 30.01.11, 18:19
                > Karta 10 Monet kojarzy mi się albo z dużymi zwierzętami, albo ze stadnymi lub r
                > odzinnymi. ,
                Owce sa dosc duze i stadne.
            • andgie Komentarz dla Kity 2/3 30.01.11, 18:18
              kita32 napisała:

>Albo może inaczej - wydarzenie to miało związek z
              > jakimś ekstremalnym zdarzeniem,
              dla mnie samej bylo to ekstremalne doswiadczenie wink
              >
          • andgie Re: 1/3 30.01.11, 18:16
            > Niesamowite nasilenie 3-ek! Cesarzowa (III), 3 Kijów, 3 Monet, na karcie As Mie
            > czy mam 3 łabędzie, a na As Kijów – 3 liski. Zaskakujące! I z Paziem Kijó
            > w 3 kary to Kije. Odbieram to jako podkreślenie znaczenia karty Cesarzowej oraz
            > jakby w tle drugiej 3-ki – karty XIII, która nie została wylosowana, ale
            > też reprezentuje 3-ę. Cesarzowa, działanie (Kije i III) i przekraczanie granic
            > (XIII). Cesarzowa i 3-ki to gotowość do działania, czujność, „zebranie&#
            > 8221; się w sobie, sprężenie przed działaniem

Tak, trzeba byc czujnym na internecie smile
            > Myślę, że rozrywka Andgie jest pewnym typem aktywności, rozwijaniem jakiejś akt
            > ywności, która prawdopodobnie polega na pomaganiu komuś, czemuś (Paź Kijów). Dz
            > iałalność może nie od razu przynieść efekty, trzeba poczekać na efekty działani

Tak, wystawia sie rzecz i czeka smile
            >
            > Nasilenie 3-ek kojarzy mi się z XIII - z przekraczaniem jakiś barier, granic. M
            > yślę, że Andgie sama siebie zaskoczyła tym, że "wciągnęła " ją ta rozrywka.

Zgadza sie.
      • andgie Re: Ja już ;P 30.01.11, 18:11
        jaką częścią ciała tongue_out Rycerz mieczy całe ciało jest zaangażowane, na pew
        no ręce...
        Zdecydownie, i rece sa najwazniejsze smileWydarzenie
        R
        ycerz mieczy 8 Mieczy Królowa buław/przełożenie

>
        > miłe czy nie 2 Monet Albo niemile, ale miało doprowadzić do czegoś dobre
        > go.. albo miało być miłe, ale okazało się wręcz przeciwnie .... czyli połowiczn
        > i
        Moj Jezus! ten egzamin to byl koszmar!! Mialam juz dwa nieudane podejscia za soba,bylam strasznie zdenerowana, popelnilam male bledy,ktore w moich oczach urosly do katastrof..Myslalam "Koncz, wasc, wstydu oszczedz" uncertain
        Na szczescie trafilam na dobrego egazminatora. Gdy powiedzial "Gratulacje , zdala pani egazmin" odpowiedzialam "Naprawde?"

> > Druga opcja, bo też pasuje to egzamin zdawałaś ;P Musiałaś się na
        > gadać, albo zadziałać i byłaś oceniana przez kogoś..
        >
        > [b]
        Tak, to byl egazmin.
        >>

• andgie Komentarz dla olki :) 30.01.11, 18:13
          Jak wyzej smile
    • andgie Re: Warsztat 174 30.01.11, 15:57
      Bardzo cichy ten warsztat wink
      • kita32 Re: Warsztat 174 30.01.11, 16:26
        No bo 3 pytania to dużo... Dawniej też bywało i więcej pytań nawet, ale dotyczące jednego tematu.
        Dużo, ale do zrobienia. Jeszcze 1,5 godziny. Myślę, że jeszcze parę osób napisze swoją odpowiedź przed 18-ą.
        • andgie Re: Warsztat 174 30.01.11, 16:45
          Nie wydawalo mi sie, ze trzy pytania to tak duzo. Bardziej chodzi mi o opisanie nastroju ,ogolny pomysl, co sie dzialo niz szczegolowa odpowiedz. Jesli kiedys jeszcze uda mi sie wygrac warsztat, skupie sie na jednym zagadnieniu smile
    • pacha.mama Re: Warsztat 174 30.01.11, 17:26
      Ja klasycznie rzutem na taśmę big_grin

tarot.marsylski - spokojnie, do 18 się wyrobię wink
      • andgie Re: Warsztat 174 30.01.11, 17:34
        Czekam, Pachamamo smile
      • tarot.marsylski Re: Warsztat 174 30.01.11, 17:48
        pacha.mama napisała:

> tarot.marsylski - spokojnie, do 18 się wyrobię wink
        śmiem wątpić
        • pacha.mama Re: Warsztat 174 30.01.11, 17:54
          Boś jest człowiek małej wiary. Specjalnie dla Ciebie zmieniłam się z kinder niespodziankę i zdążyłam big_grin
    • misboaa Re: Warsztat 174 30.01.11, 17:49
      Tak na szybciutko bez większego namysłu bo nie ma czasu big_grin

> 1. Ostatnio znalazlam sobie pewna rozrywke, co to jest? smile - 8 Mieczy
      joga albo haftowanie
      > 2. Co waznego dla mnie sie stalo 26 maja 2010? - As Monet, Siła
      spełniłaś marzenie życia/ to może być: znalazłaś upragnioną pracę, kupiłaś działkę lub psa by mieć rekreację big_grin może uprawiasz jakiś sport i dostałaś medal big_grin

> 3. Bardzo lubie pewne zwierzeta i mam ich kilka w domu, w formie pluszowych mas
      > kotek smile Co to za zwierzaczki? - Papież, 8 Monet
      to raczej nie bedzie jakiś egzotyczny gatunek,. Najbardziej pasują mrówki, ale czy takie maskotki bywają?
      • andgie Re: Warsztat 174 30.01.11, 17:52
        Dzieki, Misboaa smile
      • andgie Komentarz dla Misboaa 30.01.11, 18:30
        > > 2. Co waznego dla mnie sie stalo 26 maja 2010? - As Monet, Siła
        > [i]spełniłaś marzenie życia
        Zdecydowanie Tak! Bardzo, bardzo chcialam miec prawo jazdy i po nieudanych podejsciach czulam sie niepewnie.
    • pacha.mama Re: Warsztat 174 30.01.11, 17:52
      > 3. Bardzo lubie pewne zwierzeta i mam ich kilka w domu, w formie pluszowych mas
      > kotek smile Co to za zwierzaczki?

Nie pamiętam już co było na przełożeniu, ale pomyślałam sobie, że to zwierzę, które znamy z zoo wink

wodne/lądowe/powietrzne: księżyc
      zwierzę: koło fortuny
      nasze rodzime/egzotyczne: wieża
      kolor: 5 buław
      wygląd: as mieczy

Skłaniałabym się ku jakiemuś ptakowi, ale z drugiej strony ptaki mi za bardzo na maskotki nie pasują smile Wieża znowu skojarzyła mi się z gatunkiem na wymarciu, więc już sama nie wiem...
      Nie będę się z braku czasu rozpisywać co do toku myślenia...po głowie chodził mi pingwiny, ale 5 buław zbiło mnie z tropu wink
      Ogólnie skłaniałabym się jednak do czegoś ze skrzydłami - ptaki...sowa mi chodziła po głowie przez ten księżyc. A może to jednak pszczoły (bo na kartach mam dużo latającego czegoś - takie małe kobitki ze skrzydełkami)? Na asie mieczy mam znowu ptaki...jeśli jednak to nie one to może węże (miecz hehe). No i karty pasują na zwierza, który ogólnie nie jest uwielbiany.

Aaaa.... przy kole mi się o żółwiu jeszcze pomyślało. Kupy mi się i tak to nie trzyma hehe

> 2. Co waznego dla mnie sie stalo 26 maja 2010?

Co się wydarzyło? 5 pucharów, 10 pucharów
      Emocje: 9 denarów
      Czego dotyczyło wydarzenie? 10 mieczy

Kurde, po kartach z przełożenia nie wychodziło przyjemnie a te 9 denarów mnie z tropu zbija bo u mnie wygląda pięknie i tak mi się dobrze kojarzy wink
      Sądzę, że zakończyłaś jakąś relację, związek. Jakoś poza tym nic mi do głowy nie przychodzi.

> 1. Ostatnio znalazlam sobie pewna rozrywke, co to jest? smile

Rozrywka: rycerz buław
      Z czym związana: rycerz denarów
      Ruch/stateczność podczas wykonywania: 10 buław
      Czy wymaga pieniędzy: głupiec
      Czy wymaga innych? 2 puchary

Podrywasz mężczyzn na portalach internetowych? big_grin
      Ogólnie to nie wymaga pieniędzy, chyba można to robić w domu ale jednak trzeba tu kogoś jeszcze: samemu nie za bardzo. Co do ruchu mam wątpliwości...u mnie kobieta niby stoi ale dźwiga na sobie tyle a to męczące musi być. I dwóch rycerzy: coś z mężczyznami chyba wink

Nie mam za bardzo czasu na myślenie i rozpisywanie się, więc zostawiam to tak roboczo tongue_out

• andgie Re: Warsztat 174 30.01.11, 17:54
        Ha, ha! Dzieki smile
        Czekam jeszcze kilka minut i podam odpowiedzi .
        • kita32 Re: Warsztat 174 30.01.11, 18:02
          Aż dwie osoby dołączyły przed 18 - jest nas więcej smile
      • pacha.mama Re: Warsztat 174 30.01.11, 18:00
        Ad 2
        Jeszcze wyprowadzka mi się teraz pomyślała, ale pewnie i tak kulą w płot big_grin
      • andgie Re: Warsztat 174 30.01.11, 18:26
        No i karty p
        > asują na zwierza, który ogólnie nie jest uwielbiany
        .
        Hmm. Wielu ludzi powiedzialomi, ze uwaza owce za glupie sad

> > 2. Co waznego dla mnie sie stalo 26 maja 2010?
        > Kurde, po kartach z przełożenia nie wychodziło przyjemnie
        Oj, bylo ciezko.
        1. Ostatnio znalazlam sobie pewna rozrywke, co to jest? smile[/b]
        > Ogólnie to nie wymaga pieniędzy, chyba można to robić w domu
        Tak.
        • andgie Komentarz dla Pachamamy 30.01.11, 18:27
          Milo byc smile
    • andgie Rozwiazanie 30.01.11, 18:02
      Wybila osiemnasta,wiec podaje rozwiazanie.
      1. Rozrywka to sprzedawanie na portalu internetowym.
      2. 26.05.10 zdalam egazamin na prawo jazdy.
      3. Zwierzeta to owce.
      Zaraz napisze komentarze.
      • kita32 Re: Rozwiazanie 30.01.11, 18:03
        No nie, czy ktoś coś trafił?
        • pacha.mama Re: Rozwiazanie 30.01.11, 18:05
          Haha, ja nie big_grin
      • kita32 Re: Rozwiazanie 30.01.11, 18:10
        Andgie, gratulacje z powodu zdanego egzaminu!!!
        • andgie Re: Rozwiazanie 30.01.11, 18:32
          Dzieki Kito smile
      • misboaa Re: Rozwiazanie 30.01.11, 18:24
        andgie napisała:

> Wybila osiemnasta,wiec podaje rozwiazanie.
        > 1. Rozrywka to sprzedawanie na portalu internetowym.
        > 2. 26.05.10 zdalam egazamin na prawo jazdy.
        > 3. Zwierzeta to owce.
        > Zaraz napisze komentarze.

Nic nie trafiłam, ale przyznam, że jak teraz patrzę to moje karty ładnie pokazały te rzeczy. Szczególnie owieczki wypis wymaluj można z nich robić góralskie swtereki big_grin
        Sprzedajesz coś konkretnego?
        • andgie Re: Rozwiazanie 30.01.11, 18:32
          Nie, niezupelnie. Glownie rzeczy ktore sa za dobre, zeby wyrzucic na smietnik, ale ktore juz sa niepotrzebne w domu.
        • andgie Re: Rozwiazanie 30.01.11, 18:55
          Szczególnie owieczki wypis wymaluj można z nich robić góralskie s
          > wtereki big_grin
          Bardzo lubie owieczki, sweterki z owczej welny i oscypki big_grin
    • andgie Zwyciezca 30.01.11, 18:35
      Paleczke przekazuje Olcekool smile
      Gratulacje, Olkacool , czekam na nastepny warsztat.
      Dziekuje wszystkim za udzial !
      • kita32 Re: Zwyciezca 30.01.11, 18:42
        Brawo Olkocool, trafiłaś w egzamin i w nastroje!
        • olkacool :D 30.01.11, 19:33
          Och, jak się cieszę!!!
          Z egzaminem w samo sedno, ciekawe bo Królowa Buław mi już drugi raz instruktora pokazała (tyle że wtedy instruktora narciarstwa)..
          a Pustelnik skojarzył mi się jako "przewodnik" dla owieczek ;P

Zaraz pomyślę nad kolejnym pytaniem.. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka