Dodaj do ulubionych

Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011

30.01.11, 19:46
Bardzo mi miło rozpocząć następny warsztat smile
Pytania dotyczące Sylwestra 2010/2011

Gdzie byłam?
Z kim byłam?
Moje samopoczucie?
Co robiłam o dokładnie północy?

Mam nadzieję, że niezbyt trudne i zapraszam do udziału big_grin
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 30.01.11, 19:47
      Świetny temat!
      • andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 30.01.11, 19:58
        Tak, bardzo dobry temat.
        • olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 30.01.11, 20:17
          No to cieszę się bardzo big_grin
    • liri-th Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 31.01.11, 15:33
      Mi też bardzo spodobał się tematsmile
      Miejsce-Gwiazda+6 Mieczy
      Towarzystwo - 8 Mieczy+Wisielec
      Samopoczucie -Świat+Rycerz Monet
      Północ- 10 buław+8buław
      Hmmm....Ciekawe. Chyba Olkacool jechała gdzieś samochodem albo dosłownie statkiem(6 mieczy),prawdopodobnie utknęła gdzieś po drodze,może był problem z dojazdem na miejsce. Spędziła ostatnią noc roku z przypadkowymi,nieznanymi sobie ludźmi i dzieckiem.Może był to dworzec, lotnisko,port.Jednak samopoczucie jej dopisywało,może mogła się skontaktować z bliskimi osobami i nie czuła się opuszczona.Ludzie którzy ją otaczali byli przyjaźnie nastawieni i nawiązała ciekawe znajomości.Dokładnie o północy udało jej się złapać ,naprawić czy skorzystać z jakiegoś transportu i ruszyła w dalszą drogę.
      Wyszedł mi niesamowity Sylwester,troche nawet fantastyczny,może nieprawdopodobny.Najwyżej Olkacool się uśmiejesmile
      Ależ jestem ciekawa co inni napiszą i jaki był naprawdę ten Sylwester.A do niedzieli dalekosad
    • klamra Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 31.01.11, 16:31
      Witam.
      Juz wczoraj rozłożyłam karty, napisałam interpretacje w Wordzie i zapomniałam wkleicsmile))
      Dobrze ze przypomnialam sobie wczesniej niż w niedziele o 18smile)))

Dziwne mam te karty....

Samopoczucie – 7 buław. Jakies przeszkody się pojawiły

Gdzie : sąd
      Dociągnęłam giermek buław i arcykaplanka.
      Sąd może genereralnie symbolizowac sylwestra, postanowienia noworoczne i nowe zycie. Arcykaplanka wskazuje na dom.
      Ale tez mi się skojarzylo z jakimis technikami medytacyjnymi, obozem medytacyjnym?
      Z kim: 2 denary, krol denarow.
      Z kims z kim się dobrze bawisz, krol denarow to może być przyjaciel, nauczyciel, mistrz.

Co o polnocy?
      Diabeł
      Piłas") albo ktos kogos okradłsmile

Oj ciekawa jestem szczegolnie co ten Diabeł tu pokazałsmile))))))

Trudno mi to złożyć do "kupy"
      z jednej strony moze byc domowa imprezka, z drugiej jakis kurs, ktos cie czegos uczyl, wlasnie jakis oboz?

I cos poszlo nie tak?

metniesmile ale jest
      • olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 31.01.11, 17:02
        Och, bardzo się cieszę że już jest Was dwie smile
        Dzięki Liri-th i Klamro za wzięcie udziału kiss
    • andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 31.01.11, 23:34
      Czesc!
      1. Gdzie Olkacool byla w Sylwestra?
      9kijow, 2monet, 7monet.
      Obstawiam znajome miejsce, byc moze dom znajomych,ewentualnie miejsce uzytecznosci publicznej, ale dobrze jej znane. Raczej sie staranni przygotowywala do zabawy, to chyba nie byla spontaniczna impreza. Chyba czesc tej imprezy bylana wolnym powietrzu.
      2. Z kim byla?
      Zabawne. W czasie tasowania wypadly mi dwie karty: 6kijow i 3monet.Zdecydowalam sie wyciagnac jeszcze jedna karte i znowu: 3monet.
      Doborowe towarzystwo. Stawiam na znajomych z pracy lubszkoly. Raczej mlodzi ludzie.
      3. Jakie miala samopoczucie?
      10kijow, Kolo Fortuny, 3kielichow.
      UUu, to trudne. Chybatakie sobie ,przynajmniej na poczatku, ale pozniej zmienilo sie na swietnesmile Mysle, ze poszla tam ,"bo wypada" i chyba byla ciut zaskoczona wesola zabawa, prawdopodobnie suto zakrapiana wink
      4. Co robila dokladnie o polnocy?
      2kielichow, 9kijow, Mag.
      Jako zywo wyglada mi to na stukanie sie kieliszkami big_grin
      Byc moze przejela w jakims sensie rola wodza.
      To tyle. Czekam na rozwiazanie.
      • olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 09:10
        Witaj Andgie big_grin
        • kita32 Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 17:41
          Robiąc rozkład pytałam o sylwester Andgie, ale myślałam o aktualnych warsztatach. I teraz nie wiem, czy odpowiedzi, które odczytam z kart będą bardziej pasować do sylwestra Andgie, czy Olkicool...

Na każde pytanie losuję dwie karty. Pierwsza (dolny wiersz rozkładu) ma opisywać ogólny kontekst, druga (górny wiersz rozkładu) bardziej szczegółowy, bliższy.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/WYpBBtrblPf1KtzMQB.jpg
          gdzie? – 5 Mieczy, Król Pucharów;
          z kim? – Kochankowie, Paź Monet;
          samopoczucie – As Kijów, 6 Mieczy;
          co robiła o północy? – Królowa Monet, 10 Monet.

Miejsce ogólnie mogło być zatłoczone lub dojazd do tego miejsca mógł być trochę niewygodny np. zatłoczonym pociągiem (5 Mieczy). Samo miejsce to albo dom rodzinny albo inne miejsce z którym Olkę wiążą więzy uczuciowe. Chociaż Król Pucharów może wskazywać również na miejsce w którym gra muzyka, jest alkohol – więc może jakaś knajpka, restauracja, albo plac w mieście na którym była zorganizowana zabawa z koncertami.

Sylwester Olka spędzała z ludźmi zaprzyjaźnionymi, w serdecznym gronie, może z ukochanym? (Kochankowie). Do ukochanego bardziej by mi pasowało, gdyby karta Kochankowie była 4-a (bliżej), a nie 3-ia (ogólnie) w rozkładzie. Dlatego bardziej mi pasuje „serdeczne grono” niż „ten jedyny”, ale karty nie zawsze są tak precyzyjne żeby zwracać uwagę na niuanse. Paź Monet w tym rozkładzie kojarzy mi się z ludźmi z którymi łączą Olkę więzy zawodowe lub inna wspólna praca lub po prostu wzajemne pomaganie sobie.

As Kijów jako samopoczucie kojarzy mi się z energią, ale bez przesady. 6 Mieczy kojarzy mi się z lekkością, płynnością. Może mówi, że Olka czuła się lekko, swobodnie, może mówi że było dowcipnie, ale może spojrzeć na rysunek dosłownie – może Olka była śpiąca? Może starała się być energiczna, a była śpiąca i zmęczona?

Co robiła? I tu zaskoczenie dla mnie, bo Królowa Monet i 10 Monet bardziej mi się kojarzą z pracą niż z zabawą, ale z taką pracą sprawiającą przyjemność i nie męczącą. Może Olka robiła wróżby noworoczne, albo może zajmowała się dziećmi, albo też pracowała w zespole z serdecznymi dla siebie ludźmi?

Ciekawa jestem tego sylwestra i czy moja interpretacja bardziej pasuje do sylwestra Olkicool, czy do sylwestra Andgie?
          • andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 18:54
            Nie wiem, czy powinnam napisac ,gdzie spedzilam Sylwestra wink?
            Moge Ci Kito napisac na priva.
            • olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 20:40
              Witam Kito, dzięki za odpowiedź smile
            • klamra Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 21:17
              O nie andgie! Juz po wynikach musisz nam też napisać co z Twoim Sylwestrem i czy zrobilas psikusa podswiadomosci Kitysmile)))

• andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 22:09
                Dobrze, czekam do niedzieli smile
                • kita32 Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 02.02.11, 18:15
                  > Dobrze, czekam do niedzieli smile

....Ja też big_grin
                  • andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 06.02.11, 18:32
                    Rozwiazenie juz jest, wiec powiem co ja robilam w Sylwestra wink
                    Moj Sylwester byl bardzo podobny do Olkicool: spedzilam w swoim wlasnym domu, z mezem , jego siostra, szwagrem i ich corka. Siedzielismy do ok 2 rano , wypilismy razem butelke szampana , poczym poszlismy spacsmile
                    Gdy patrzylam na interprtacje Kity, myslalam : to MOJ Sylwester! Ale oba byly tak podobne smile
                    Jeszcze raz, gratulacje dla zwyciezczyni .
    • pacha.mama Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 23:02

> Gdzie byłam? sprawiedliwość
      > Z kim byłam? 6 denarów
      > Moje samopoczucie? kochankowie
      > Co robiłam o dokładnie północy? król mieczy, 8 buław

Mam wrażenie, że sylwestra nie spędziłaś tak ja planowałaś, wpłynęła na to siła wyższa. Ogólnie było przyjemnie, spokojnie, nastrój miałaś dobry ale myślami uciekałaś tam, gdzie pierwotnie miałaś być. 6 denarów skojarzyło mi się z jakimś poświęceniem, np. pozostanie w domu z chorym dzieckiem choć sprawiedliwość z domem się nie kojarzy akurat.
      O północy chyba rozmawiałaś przez telefon z jakimś mężczyzną lub siedzieliście razem i obserwowaliście fajerwerki z oddali, np. z balkonu, w tv - po prostu nie było Was w tym tłumie.
      Tak wstępnie, może potem coś mi do głowy wpadnie, zwłaszcza z tą sprawiedliwością wink
      • olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 02.02.11, 09:06
        Witam kolejną uczestniczkę big_grin
    • tarot.marsylski Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 04.02.11, 22:24
      olkacool napisała:

> Bardzo mi miło rozpocząć następny warsztat smile
      > Pytania dotyczące Sylwestra 2010/2011
      >
      > Gdzie byłam?
      Mag #3,9 kielichów,księżowa kielichów
      w domu,może nad morzem czy coś
      > Z kim byłam?
      6 mieczy,książę mieczy,wisielec
      z rodziną,z magikami,z kobietami,z dziećmi,z uduchowionymi nauczycielami
      > Moje samopoczucie?
      cesarzowa,2 mieczy,królowa dysków
      no świetne,lekkie napięcie ale świetnie
      > Co robiłam o dokładnie północy?
      4 kielichy,kapłanica,2 kielichy
      całowałaś się,siedziałaś znudzona z kartami
      >
      • olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 05.02.11, 15:20
        Tarocie marsylski, dzięki za interpretację smile
        • olkacool Rozwiązanie :) 06.02.11, 17:45
          Witam Was serdecznie, pozwolę sobie umieścić rozwiązanie kilka minut przed czasem.. mam nadzieję, że wszyscy co chcieli zamieścić interpretację, już to zrobili..

Przede wszystkim serdecznie Wam dziękuję za odpowiedzi, od razu mówię, że warsztat był podchwytliwy ;P za co przepraszam, ale byłam ciekawa co się pokaże w kartach..
          Czas na rozwiązanie:

Gdzie byłam? W domu moich rodziców (mój dom rodzinny, teraz mieszkamy w swoim) Dużo jedzenia, sylwestrowy wystrój (specjalnie dla dzieci: balony, serpentyny, czapeczki), zero alkoholu..
          Z kim byłam? Z najbliższymi, mąż, dzieci, brat z bratową i rodzice oczywiście.. rodzina jednym słowem smile
          Moje samopoczucie? Była bardzo fajnie i rodzinnie, dzieciaki szalały.. ale w głębi serca wolałam się wyrwać na jakąś imprezę ze znajomymi (taki był pierwotny plan, ale nie wypaliło) więc od czasu do czasu naszła mnie refleksja jak tam się oni bawią....
          Co robiłam o dokładnie północy? To było podchwytliwe pytanie ;P koło 23.20 poszłam spać wraz z dziećmi.. o północy więc smacznie spałam ....
          • olkacool Liri th - komentarz 06.02.11, 17:46
            Hmmm....Ciekawe. Chyba Olkacool jechała gdzieś samochodem /tak jechaliśmy samochodem
            prawdopodobnie utknęła gdzieś po drodze,może był problem z dojazdem na miejsce/ tak, mieliśmy problem z odpaleniem a zaspy były ogromne i długo szukaliśmy miejsca do zaparkowania

Spędziła ostatnią noc roku z przypadkowymi dzieckiem./ tak, z dwojgiem smile
            Jednak samopoczucie jej dopisywało,może mogła się skontaktować z bliskimi osobami i nie czuła się opuszczona.Ludzie którzy ją otaczali byli przyjaźnie nastawieni / tak! Czułam się bardzo dobrze.. było rodzinnie i bardzo sympatycznie
            Bardzo dobrze Liri th!!!!! Dzięki za udział wink
            • olkacool Klamra - komentarz 06.02.11, 17:48
              Samopoczucie – 7 buław. Jakies przeszkody się pojawiły / przeszkody tak.. liczyliśmy z mężem na Sylwestra w gronie przyjaciół

Gdzie : sąd
              Dociągnęłam giermek buław i arcykaplanka.
              Sąd może genereralnie symbolizowac sylwestra, postanowienia noworoczne i nowe zycie. / tak.. ale mi Sąd bardzo często pokazuje dom rodzinny
              Arcykaplanka wskazuje na dom. /świetnie smile
              Z kim: 2 denary, krol denarow. Z kims z kim się dobrze bawisz, krol denarow to może być przyjaciel, nauczyciel, mistrz. / Przyjaciel tak.. mąż, brat albo tata ci się pokazał 2 Monet to może dwójka moich dzieci, świetnie się bawiły, chyba najlepiej ;P

z jednej strony moze byc domowa imprezka / doładnie tak!!!!!
              Dzięki Klamro za udział
              • olkacool Andgie - komentarz 06.02.11, 17:49
                1. Gdzie Olkacool byla w Sylwestra?
                9kijow, 2monet, 7monet.
                Obstawiam znajome miejsce, byc moze dom znajomych.. dobrze jej znane. Raczej sie staranni przygotowywala do zabawy, to chyba nie byla spontaniczna impreza. / tak dom bardzo dobrze znany smile i impreza była przygotowana przez dziadków bardzo starannie, włącznie z wystrojem
                2. Z kim byla?
                Doborowe towarzystwo. Stawiam na znajomych. Raczej mlodzi ludzie. / tu blisko, rodzina.. i rzeczywiście młodzi (poza rodzicami)
                3. Jakie miala samopoczucie?
                UUu, to trudne. Chybatakie sobie ,przynajmniej na poczatku, ale pozniej zmienilo sie na swietne Mysle, ze poszla tam ,"bo wypada" i chyba byla ciut zaskoczona / poszliśmy ze względu na dzieci, bo strasznie chciały iść do dziadków więc coś w tym jest i rzeczywiście bawiliśmy się super smile ale te 10 Buław to pewnie moje refleksje..
                • olkacool Kita32 - komentarz 06.02.11, 17:50
                  Miejsce ogólnie mogło być zatłoczone lub dojazd do tego miejsca mógł być trochę niewygodny / tak mieliśmy problem z odpaleniem a potem z zaparkowaniem.. w sumie zaparkowaliśmy jakieś 300metrów od domu.. bo wszędzie były zaspy ze śniegu
                  Samo miejsce to albo dom rodzinny albo inne miejsce z którym Olkę wiążą więzy uczuciowe. / Pięknie Kito, dokładnie tak!
                  Sylwester Olka spędzała z ludźmi zaprzyjaźnionymi, w serdecznym gronie, może z ukochanym? (Kochankowie)…. Dlatego bardziej mi pasuje „serdeczne grono” niż „ten jedyny/ był i Jedyny i serdeczne grono.. pazik to może dzieci?
                  As Kijów jako samopoczucie kojarzy mi się z energią, ale bez przesady. 6 Mieczy kojarzy mi się z lekkością, płynnością. Może mówi, że Olka czuła się lekko, swobodnie, może mówi że było dowcipnie, ale może spojrzeć na rysunek dosłownie – może Olka była śpiąca? Może starała się być energiczna, a była śpiąca i zmęczona? / tak bardzo ładnie opisałaś i byłam śpiąca.. nawet bardzo
                  Kito, jak zwykle baaardzo ładnie opisałaś, bardzo lubię czytać Twoje skojarzenia big_grin
                  • olkacool Pacha mama - komentarz 06.02.11, 17:51
                    Mam wrażenie, że sylwestra nie spędziłaś tak ja planowałaś, wpłynęła na to siła wyższa. / świetnie, pierwotny plan był taki że rodzice zostają z dziećmi.. ale nie wyszło
                    Ogólnie było przyjemnie, spokojnie, nastrój miałaś dobry ale myślami uciekałaś tam, gdzie pierwotnie miałaś być. 6 denarów skojarzyło mi się z jakimś poświęceniem, np. pozostanie w domu z chorym dzieckiem choć sprawiedliwość z domem się nie kojarzy akurat. / baaaardzo spodobało mi się skojarzenie.. dokładnie tak się czułam.. może nie do końca super poświęcenie, bardziej obowiązek.. chociaż raz do roku człowiek chciałby gdzieś wyjść sam na sam ;P
                    Pacha mamo, krótko a treściwie, bardzo mi się podobała interpretacja smile
                    • olkacool Tarot marsylski - komentarz 06.02.11, 17:52
                      Gdzie byłam?
                      w domu/ tak!
                      Z kim byłam?
                      z rodziną, z kobietami,z dziećmi / Tak!!!!
                      Moje samopoczucie?
                      no świetne,lekkie napięcie ale świetnie / tak!!! To napięcie to pewnie od czasu do czasu myśli.. przewrotne
                      Tarocie, wszystko się zgadza.. można powiedzieć trafione-zatopione smile
                      Dzięki za udział.
                      • olkacool UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 17:58
                        Wiem wiem.. jest nieco przed 18.00 a ja już ogłaszam zwycięzcę.. akurat u nas niedziela jest problematyczna bo rytuał zasypiania zaczyna się koło 18.00.. więc wybaczcie.. sad

Dziękuję Wam za udział jeszcze raz!!! Myślę sobie, że to nieco dziwne, że nie pokazała się karta snu.. u ani jednej osoby, bo w końcu o północy smacznie spałam.. właśnie tego byłam najbardziej ciekawa a tu klops uncertain
                        Bardzo podobały mi się odpowiedzi, mieliście wiele trafień w pozostałych pytaniach, można by rzecz bezbłędnie ;P
                        .... stąd ciężko mi wybrać zwycięzcę.. Po przemyśleniach.. następny warsztat wędruje do Pacha mamy, bardzo podobał mi się jej opis, sama bym lepiej tej sytuacji nie opisała smile
                        Gratulacje Pacha mamo, prowadzisz następny warsztat
                        a dla wszystkich pozostałych wielkie brawa!!!!!!!!
                        • liri-th Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:06
                          Pacha mamo, gratulujęsmile)wielkie brawasmile
                        • andgie Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:15
                          Gratulacje, Pacha-mamo! smile
                        • pacha.mama Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:22
                          Dziękuję wink

A spanie się pokazało, tylko się nie zinterpretowało big_grin

Zwłaszcza król mieczy , 8 buław też pasuje ale zbiło mnie z tropu tradycyjne znaczenie wink

• klamra Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:33
                            Brawo Pacha.Mamosmile

Andgie musisz tez opisac swojego Sylwestra *dla Kity i dla ciekawskich,,,,,
                            • andgie Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:38
                              > Andgie musisz tez opisac swojego Sylwestra *dla Kity i dla ciekawskich,,,,,
                              Juz napisalam smile
                              • kita32 Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:40
                                Jest, faktycznie, piszemy w tym samym czasie smile
                          • kita32 Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:39
                            Gratulacje Pacha,mamo, jestem pod wrażeniem smile

Cieszę się, że i mnie całkiem dobrze poszło, razem z senną Olką, ale zabrakło mi zdecydowania - powymieniałam za dużo opcji.

W ogóle świetnie poszły te warsztaty.

Andgie, a jak wyglądał Twój Sylwester?
                            • pacha.mama Zapytanie 06.02.11, 18:51
                              No w sumie jako jedyna skompletowałaś odpowiedź wink
                              W związku z powyższym i faktem, że mnie może w weekend nie być, jutro też a pomysłu jeszcze nie mam to może kita32 poprowadzi kolejny warsztat?

Kolejny argument: tarot. marsylski mógłby tego nie przeżyć, tzn takiej rozsypki grafiku hehe

Chociaż zwycięstwo połechtało i jeszcze raz dziękuję tongue_out

Tak na marginesie z tym spaniem...
                              Mnie ostatnio naszedł kryzys wiary w "naszą talię"od strony graficznej, na ironię nietrafione pytanie mi ją przywróciło big_grin
                              • kita32 Re: Zapytanie 06.02.11, 19:10
                                Pacha.mamo, wymyśl jakieś pytanie. Może być najprostsze. Możesz spytać o to jak wyglądasz, gdzie się wybierasz jutro lub w następny weekend, itd.

Zakończenie zamiast w niedzielę możemy zrobić w poniedziałek.
                                • tarot.marsylski Re: Zapytanie 06.02.11, 19:54
                                  kita32 napisała:

> Zakończenie zamiast w niedzielę możemy zrobić w poniedziałek.

to może trzeba zrobić rozwiązanie za dwa tygodnie albo miesiąc no bo tak się gawiedzi spodoba?
                                  • kita32 Re: Zapytanie 06.02.11, 19:57
                                    Znowu zaczynasz? Porównanie z gawiedzią jest obraźliwe.
                                    • klamra Re: Zapytanie 06.02.11, 20:26
                                      Pacha Mamo! Z pewnoscia wszyscy poczekaja bezproblemowo do poniedziałku (zdarza się)
                                      Z opisem wyglądu Kito to super pomysł, w ogole ktos kiedys powinien zadacsmile mi tam takie rzeczy brunet, blondynka, gruby chudywink krecone włosy zawsze się kojarzyły z kartami klasycznymi, które zarzuciłam bo nic a nic w nich nie widzę;0 i męczyłam się z ksiązkamismile
                                      Mi tarot super opisuje cechy charakteru uczucia emocje nadzieje
                                      ale wygląd? z tym zawszeee mam problemsmile))))
                                      • kita32 Re: Zapytanie 06.02.11, 23:00
                                        Chyba jednak trzeba będzie coś wspólnie zadecydować. Pacha.mama już dzisiaj i jutro nie zajrzy na forum. Co zrobić?
                                        - Czy poczekamy do wtorku na Pacha.mamę?
                                        - Czy Olkacool jako prowadząca ten warsztat wybierze kogoś na prowadzenie następnego warsztatu?
                                        - Czy poprowadzi je ktoś, kto pierwszy napisze "mam ciekawy temat, chcę poprowadzić warsztaty"?
                                        - Czy poprowadzi je ktoś, kto brał udział w warsztatach Olkicool i pierwszy napisze "mam ciekawy temat, chcę poprowadzić warsztaty"?
                                        • pacha.mama Re: Zapytanie 07.02.11, 06:26
                                          Skoro się nie dogadałyśmy to jestem na 5 int na rzecz snu, ale odp w poniedziałek wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka