olkacool 30.01.11, 19:46 Bardzo mi miło rozpocząć następny warsztat Pytania dotyczące Sylwestra 2010/2011 Gdzie byłam? Z kim byłam? Moje samopoczucie? Co robiłam o dokładnie północy? Mam nadzieję, że niezbyt trudne i zapraszam do udziału Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 30.01.11, 19:58 Tak, bardzo dobry temat. Odpowiedz Link
olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 30.01.11, 20:17 No to cieszę się bardzo Odpowiedz Link
liri-th Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 31.01.11, 15:33 Mi też bardzo spodobał się temat Miejsce-Gwiazda+6 Mieczy Towarzystwo - 8 Mieczy+Wisielec Samopoczucie -Świat+Rycerz Monet Północ- 10 buław+8buław Hmmm....Ciekawe. Chyba Olkacool jechała gdzieś samochodem albo dosłownie statkiem(6 mieczy),prawdopodobnie utknęła gdzieś po drodze,może był problem z dojazdem na miejsce. Spędziła ostatnią noc roku z przypadkowymi,nieznanymi sobie ludźmi i dzieckiem.Może był to dworzec, lotnisko,port.Jednak samopoczucie jej dopisywało,może mogła się skontaktować z bliskimi osobami i nie czuła się opuszczona.Ludzie którzy ją otaczali byli przyjaźnie nastawieni i nawiązała ciekawe znajomości.Dokładnie o północy udało jej się złapać ,naprawić czy skorzystać z jakiegoś transportu i ruszyła w dalszą drogę. Wyszedł mi niesamowity Sylwester,troche nawet fantastyczny,może nieprawdopodobny.Najwyżej Olkacool się uśmieje Ależ jestem ciekawa co inni napiszą i jaki był naprawdę ten Sylwester.A do niedzieli daleko Odpowiedz Link
klamra Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 31.01.11, 16:31 Witam. Juz wczoraj rozłożyłam karty, napisałam interpretacje w Wordzie i zapomniałam wkleic)) Dobrze ze przypomnialam sobie wczesniej niż w niedziele o 18))) Dziwne mam te karty.... Samopoczucie – 7 buław. Jakies przeszkody się pojawiły Gdzie : sąd Dociągnęłam giermek buław i arcykaplanka. Sąd może genereralnie symbolizowac sylwestra, postanowienia noworoczne i nowe zycie. Arcykaplanka wskazuje na dom. Ale tez mi się skojarzylo z jakimis technikami medytacyjnymi, obozem medytacyjnym? Z kim: 2 denary, krol denarow. Z kims z kim się dobrze bawisz, krol denarow to może być przyjaciel, nauczyciel, mistrz. Co o polnocy? Diabeł Piłas") albo ktos kogos okradł Oj ciekawa jestem szczegolnie co ten Diabeł tu pokazał)))))) Trudno mi to złożyć do "kupy" z jednej strony moze byc domowa imprezka, z drugiej jakis kurs, ktos cie czegos uczyl, wlasnie jakis oboz? I cos poszlo nie tak? metnie ale jest Odpowiedz Link
olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 31.01.11, 17:02 Och, bardzo się cieszę że już jest Was dwie Dzięki Liri-th i Klamro za wzięcie udziału Odpowiedz Link
andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 31.01.11, 23:34 Czesc! 1. Gdzie Olkacool byla w Sylwestra? 9kijow, 2monet, 7monet. Obstawiam znajome miejsce, byc moze dom znajomych,ewentualnie miejsce uzytecznosci publicznej, ale dobrze jej znane. Raczej sie staranni przygotowywala do zabawy, to chyba nie byla spontaniczna impreza. Chyba czesc tej imprezy bylana wolnym powietrzu. 2. Z kim byla? Zabawne. W czasie tasowania wypadly mi dwie karty: 6kijow i 3monet.Zdecydowalam sie wyciagnac jeszcze jedna karte i znowu: 3monet. Doborowe towarzystwo. Stawiam na znajomych z pracy lubszkoly. Raczej mlodzi ludzie. 3. Jakie miala samopoczucie? 10kijow, Kolo Fortuny, 3kielichow. UUu, to trudne. Chybatakie sobie ,przynajmniej na poczatku, ale pozniej zmienilo sie na swietne Mysle, ze poszla tam ,"bo wypada" i chyba byla ciut zaskoczona wesola zabawa, prawdopodobnie suto zakrapiana 4. Co robila dokladnie o polnocy? 2kielichow, 9kijow, Mag. Jako zywo wyglada mi to na stukanie sie kieliszkami Byc moze przejela w jakims sensie rola wodza. To tyle. Czekam na rozwiazanie. Odpowiedz Link
kita32 Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 17:41 Robiąc rozkład pytałam o sylwester Andgie, ale myślałam o aktualnych warsztatach. I teraz nie wiem, czy odpowiedzi, które odczytam z kart będą bardziej pasować do sylwestra Andgie, czy Olkicool... Na każde pytanie losuję dwie karty. Pierwsza (dolny wiersz rozkładu) ma opisywać ogólny kontekst, druga (górny wiersz rozkładu) bardziej szczegółowy, bliższy. gdzie? – 5 Mieczy, Król Pucharów; z kim? – Kochankowie, Paź Monet; samopoczucie – As Kijów, 6 Mieczy; co robiła o północy? – Królowa Monet, 10 Monet. Miejsce ogólnie mogło być zatłoczone lub dojazd do tego miejsca mógł być trochę niewygodny np. zatłoczonym pociągiem (5 Mieczy). Samo miejsce to albo dom rodzinny albo inne miejsce z którym Olkę wiążą więzy uczuciowe. Chociaż Król Pucharów może wskazywać również na miejsce w którym gra muzyka, jest alkohol – więc może jakaś knajpka, restauracja, albo plac w mieście na którym była zorganizowana zabawa z koncertami. Sylwester Olka spędzała z ludźmi zaprzyjaźnionymi, w serdecznym gronie, może z ukochanym? (Kochankowie). Do ukochanego bardziej by mi pasowało, gdyby karta Kochankowie była 4-a (bliżej), a nie 3-ia (ogólnie) w rozkładzie. Dlatego bardziej mi pasuje „serdeczne grono” niż „ten jedyny”, ale karty nie zawsze są tak precyzyjne żeby zwracać uwagę na niuanse. Paź Monet w tym rozkładzie kojarzy mi się z ludźmi z którymi łączą Olkę więzy zawodowe lub inna wspólna praca lub po prostu wzajemne pomaganie sobie. As Kijów jako samopoczucie kojarzy mi się z energią, ale bez przesady. 6 Mieczy kojarzy mi się z lekkością, płynnością. Może mówi, że Olka czuła się lekko, swobodnie, może mówi że było dowcipnie, ale może spojrzeć na rysunek dosłownie – może Olka była śpiąca? Może starała się być energiczna, a była śpiąca i zmęczona? Co robiła? I tu zaskoczenie dla mnie, bo Królowa Monet i 10 Monet bardziej mi się kojarzą z pracą niż z zabawą, ale z taką pracą sprawiającą przyjemność i nie męczącą. Może Olka robiła wróżby noworoczne, albo może zajmowała się dziećmi, albo też pracowała w zespole z serdecznymi dla siebie ludźmi? Ciekawa jestem tego sylwestra i czy moja interpretacja bardziej pasuje do sylwestra Olkicool, czy do sylwestra Andgie? Odpowiedz Link
andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 18:54 Nie wiem, czy powinnam napisac ,gdzie spedzilam Sylwestra ? Moge Ci Kito napisac na priva. Odpowiedz Link
olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 20:40 Witam Kito, dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link
klamra Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 21:17 O nie andgie! Juz po wynikach musisz nam też napisać co z Twoim Sylwestrem i czy zrobilas psikusa podswiadomosci Kity))) Odpowiedz Link
andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 22:09 Dobrze, czekam do niedzieli Odpowiedz Link
kita32 Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 02.02.11, 18:15 > Dobrze, czekam do niedzieli ....Ja też Odpowiedz Link
andgie Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 06.02.11, 18:32 Rozwiazenie juz jest, wiec powiem co ja robilam w Sylwestra Moj Sylwester byl bardzo podobny do Olkicool: spedzilam w swoim wlasnym domu, z mezem , jego siostra, szwagrem i ich corka. Siedzielismy do ok 2 rano , wypilismy razem butelke szampana , poczym poszlismy spac Gdy patrzylam na interprtacje Kity, myslalam : to MOJ Sylwester! Ale oba byly tak podobne Jeszcze raz, gratulacje dla zwyciezczyni . Odpowiedz Link
pacha.mama Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 01.02.11, 23:02 > Gdzie byłam? sprawiedliwość > Z kim byłam? 6 denarów > Moje samopoczucie? kochankowie > Co robiłam o dokładnie północy? król mieczy, 8 buław Mam wrażenie, że sylwestra nie spędziłaś tak ja planowałaś, wpłynęła na to siła wyższa. Ogólnie było przyjemnie, spokojnie, nastrój miałaś dobry ale myślami uciekałaś tam, gdzie pierwotnie miałaś być. 6 denarów skojarzyło mi się z jakimś poświęceniem, np. pozostanie w domu z chorym dzieckiem choć sprawiedliwość z domem się nie kojarzy akurat. O północy chyba rozmawiałaś przez telefon z jakimś mężczyzną lub siedzieliście razem i obserwowaliście fajerwerki z oddali, np. z balkonu, w tv - po prostu nie było Was w tym tłumie. Tak wstępnie, może potem coś mi do głowy wpadnie, zwłaszcza z tą sprawiedliwością Odpowiedz Link
olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 02.02.11, 09:06 Witam kolejną uczestniczkę Odpowiedz Link
tarot.marsylski Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 04.02.11, 22:24 olkacool napisała: > Bardzo mi miło rozpocząć następny warsztat > Pytania dotyczące Sylwestra 2010/2011 > > Gdzie byłam? Mag #3,9 kielichów,księżowa kielichów w domu,może nad morzem czy coś > Z kim byłam? 6 mieczy,książę mieczy,wisielec z rodziną,z magikami,z kobietami,z dziećmi,z uduchowionymi nauczycielami > Moje samopoczucie? cesarzowa,2 mieczy,królowa dysków no świetne,lekkie napięcie ale świetnie > Co robiłam o dokładnie północy? 4 kielichy,kapłanica,2 kielichy całowałaś się,siedziałaś znudzona z kartami > Odpowiedz Link
olkacool Re: Warsztat 175 - Sylwester 2010/2011 05.02.11, 15:20 Tarocie marsylski, dzięki za interpretację Odpowiedz Link
olkacool Rozwiązanie :) 06.02.11, 17:45 Witam Was serdecznie, pozwolę sobie umieścić rozwiązanie kilka minut przed czasem.. mam nadzieję, że wszyscy co chcieli zamieścić interpretację, już to zrobili.. Przede wszystkim serdecznie Wam dziękuję za odpowiedzi, od razu mówię, że warsztat był podchwytliwy ;P za co przepraszam, ale byłam ciekawa co się pokaże w kartach.. Czas na rozwiązanie: Gdzie byłam? W domu moich rodziców (mój dom rodzinny, teraz mieszkamy w swoim) Dużo jedzenia, sylwestrowy wystrój (specjalnie dla dzieci: balony, serpentyny, czapeczki), zero alkoholu.. Z kim byłam? Z najbliższymi, mąż, dzieci, brat z bratową i rodzice oczywiście.. rodzina jednym słowem Moje samopoczucie? Była bardzo fajnie i rodzinnie, dzieciaki szalały.. ale w głębi serca wolałam się wyrwać na jakąś imprezę ze znajomymi (taki był pierwotny plan, ale nie wypaliło) więc od czasu do czasu naszła mnie refleksja jak tam się oni bawią.... Co robiłam o dokładnie północy? To było podchwytliwe pytanie ;P koło 23.20 poszłam spać wraz z dziećmi.. o północy więc smacznie spałam .... Odpowiedz Link
olkacool Liri th - komentarz 06.02.11, 17:46 Hmmm....Ciekawe. Chyba Olkacool jechała gdzieś samochodem /tak jechaliśmy samochodem prawdopodobnie utknęła gdzieś po drodze,może był problem z dojazdem na miejsce/ tak, mieliśmy problem z odpaleniem a zaspy były ogromne i długo szukaliśmy miejsca do zaparkowania Spędziła ostatnią noc roku z przypadkowymi dzieckiem./ tak, z dwojgiem Jednak samopoczucie jej dopisywało,może mogła się skontaktować z bliskimi osobami i nie czuła się opuszczona.Ludzie którzy ją otaczali byli przyjaźnie nastawieni / tak! Czułam się bardzo dobrze.. było rodzinnie i bardzo sympatycznie Bardzo dobrze Liri th!!!!! Dzięki za udział Odpowiedz Link
olkacool Klamra - komentarz 06.02.11, 17:48 Samopoczucie – 7 buław. Jakies przeszkody się pojawiły / przeszkody tak.. liczyliśmy z mężem na Sylwestra w gronie przyjaciół Gdzie : sąd Dociągnęłam giermek buław i arcykaplanka. Sąd może genereralnie symbolizowac sylwestra, postanowienia noworoczne i nowe zycie. / tak.. ale mi Sąd bardzo często pokazuje dom rodzinny Arcykaplanka wskazuje na dom. /świetnie Z kim: 2 denary, krol denarow. Z kims z kim się dobrze bawisz, krol denarow to może być przyjaciel, nauczyciel, mistrz. / Przyjaciel tak.. mąż, brat albo tata ci się pokazał 2 Monet to może dwójka moich dzieci, świetnie się bawiły, chyba najlepiej ;P z jednej strony moze byc domowa imprezka / doładnie tak!!!!! Dzięki Klamro za udział Odpowiedz Link
olkacool Andgie - komentarz 06.02.11, 17:49 1. Gdzie Olkacool byla w Sylwestra? 9kijow, 2monet, 7monet. Obstawiam znajome miejsce, byc moze dom znajomych.. dobrze jej znane. Raczej sie staranni przygotowywala do zabawy, to chyba nie byla spontaniczna impreza. / tak dom bardzo dobrze znany i impreza była przygotowana przez dziadków bardzo starannie, włącznie z wystrojem 2. Z kim byla? Doborowe towarzystwo. Stawiam na znajomych. Raczej mlodzi ludzie. / tu blisko, rodzina.. i rzeczywiście młodzi (poza rodzicami) 3. Jakie miala samopoczucie? UUu, to trudne. Chybatakie sobie ,przynajmniej na poczatku, ale pozniej zmienilo sie na swietne Mysle, ze poszla tam ,"bo wypada" i chyba byla ciut zaskoczona / poszliśmy ze względu na dzieci, bo strasznie chciały iść do dziadków więc coś w tym jest i rzeczywiście bawiliśmy się super ale te 10 Buław to pewnie moje refleksje.. Odpowiedz Link
olkacool Kita32 - komentarz 06.02.11, 17:50 Miejsce ogólnie mogło być zatłoczone lub dojazd do tego miejsca mógł być trochę niewygodny / tak mieliśmy problem z odpaleniem a potem z zaparkowaniem.. w sumie zaparkowaliśmy jakieś 300metrów od domu.. bo wszędzie były zaspy ze śniegu Samo miejsce to albo dom rodzinny albo inne miejsce z którym Olkę wiążą więzy uczuciowe. / Pięknie Kito, dokładnie tak! Sylwester Olka spędzała z ludźmi zaprzyjaźnionymi, w serdecznym gronie, może z ukochanym? (Kochankowie)…. Dlatego bardziej mi pasuje „serdeczne grono” niż „ten jedyny/ był i Jedyny i serdeczne grono.. pazik to może dzieci? As Kijów jako samopoczucie kojarzy mi się z energią, ale bez przesady. 6 Mieczy kojarzy mi się z lekkością, płynnością. Może mówi, że Olka czuła się lekko, swobodnie, może mówi że było dowcipnie, ale może spojrzeć na rysunek dosłownie – może Olka była śpiąca? Może starała się być energiczna, a była śpiąca i zmęczona? / tak bardzo ładnie opisałaś i byłam śpiąca.. nawet bardzo Kito, jak zwykle baaardzo ładnie opisałaś, bardzo lubię czytać Twoje skojarzenia Odpowiedz Link
olkacool Pacha mama - komentarz 06.02.11, 17:51 Mam wrażenie, że sylwestra nie spędziłaś tak ja planowałaś, wpłynęła na to siła wyższa. / świetnie, pierwotny plan był taki że rodzice zostają z dziećmi.. ale nie wyszło Ogólnie było przyjemnie, spokojnie, nastrój miałaś dobry ale myślami uciekałaś tam, gdzie pierwotnie miałaś być. 6 denarów skojarzyło mi się z jakimś poświęceniem, np. pozostanie w domu z chorym dzieckiem choć sprawiedliwość z domem się nie kojarzy akurat. / baaaardzo spodobało mi się skojarzenie.. dokładnie tak się czułam.. może nie do końca super poświęcenie, bardziej obowiązek.. chociaż raz do roku człowiek chciałby gdzieś wyjść sam na sam ;P Pacha mamo, krótko a treściwie, bardzo mi się podobała interpretacja Odpowiedz Link
olkacool Tarot marsylski - komentarz 06.02.11, 17:52 Gdzie byłam? w domu/ tak! Z kim byłam? z rodziną, z kobietami,z dziećmi / Tak!!!! Moje samopoczucie? no świetne,lekkie napięcie ale świetnie / tak!!! To napięcie to pewnie od czasu do czasu myśli.. przewrotne Tarocie, wszystko się zgadza.. można powiedzieć trafione-zatopione Dzięki za udział. Odpowiedz Link
olkacool UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 17:58 Wiem wiem.. jest nieco przed 18.00 a ja już ogłaszam zwycięzcę.. akurat u nas niedziela jest problematyczna bo rytuał zasypiania zaczyna się koło 18.00.. więc wybaczcie.. Dziękuję Wam za udział jeszcze raz!!! Myślę sobie, że to nieco dziwne, że nie pokazała się karta snu.. u ani jednej osoby, bo w końcu o północy smacznie spałam.. właśnie tego byłam najbardziej ciekawa a tu klops Bardzo podobały mi się odpowiedzi, mieliście wiele trafień w pozostałych pytaniach, można by rzecz bezbłędnie ;P .... stąd ciężko mi wybrać zwycięzcę.. Po przemyśleniach.. następny warsztat wędruje do Pacha mamy, bardzo podobał mi się jej opis, sama bym lepiej tej sytuacji nie opisała Gratulacje Pacha mamo, prowadzisz następny warsztat a dla wszystkich pozostałych wielkie brawa!!!!!!!! Odpowiedz Link
pacha.mama Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:22 Dziękuję A spanie się pokazało, tylko się nie zinterpretowało Zwłaszcza król mieczy , 8 buław też pasuje ale zbiło mnie z tropu tradycyjne znaczenie Odpowiedz Link
klamra Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:33 Brawo Pacha.Mamo Andgie musisz tez opisac swojego Sylwestra *dla Kity i dla ciekawskich,,,,, Odpowiedz Link
andgie Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:38 > Andgie musisz tez opisac swojego Sylwestra *dla Kity i dla ciekawskich,,,,, Juz napisalam Odpowiedz Link
kita32 Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:40 Jest, faktycznie, piszemy w tym samym czasie Odpowiedz Link
kita32 Re: UWAGA - Zwyciężca!!!! 06.02.11, 18:39 Gratulacje Pacha,mamo, jestem pod wrażeniem Cieszę się, że i mnie całkiem dobrze poszło, razem z senną Olką, ale zabrakło mi zdecydowania - powymieniałam za dużo opcji. W ogóle świetnie poszły te warsztaty. Andgie, a jak wyglądał Twój Sylwester? Odpowiedz Link
pacha.mama Zapytanie 06.02.11, 18:51 No w sumie jako jedyna skompletowałaś odpowiedź W związku z powyższym i faktem, że mnie może w weekend nie być, jutro też a pomysłu jeszcze nie mam to może kita32 poprowadzi kolejny warsztat? Kolejny argument: tarot. marsylski mógłby tego nie przeżyć, tzn takiej rozsypki grafiku hehe Chociaż zwycięstwo połechtało i jeszcze raz dziękuję Tak na marginesie z tym spaniem... Mnie ostatnio naszedł kryzys wiary w "naszą talię"od strony graficznej, na ironię nietrafione pytanie mi ją przywróciło Odpowiedz Link
kita32 Re: Zapytanie 06.02.11, 19:10 Pacha.mamo, wymyśl jakieś pytanie. Może być najprostsze. Możesz spytać o to jak wyglądasz, gdzie się wybierasz jutro lub w następny weekend, itd. Zakończenie zamiast w niedzielę możemy zrobić w poniedziałek. Odpowiedz Link
tarot.marsylski Re: Zapytanie 06.02.11, 19:54 kita32 napisała: > Zakończenie zamiast w niedzielę możemy zrobić w poniedziałek. to może trzeba zrobić rozwiązanie za dwa tygodnie albo miesiąc no bo tak się gawiedzi spodoba? Odpowiedz Link
kita32 Re: Zapytanie 06.02.11, 19:57 Znowu zaczynasz? Porównanie z gawiedzią jest obraźliwe. Odpowiedz Link
klamra Re: Zapytanie 06.02.11, 20:26 Pacha Mamo! Z pewnoscia wszyscy poczekaja bezproblemowo do poniedziałku (zdarza się) Z opisem wyglądu Kito to super pomysł, w ogole ktos kiedys powinien zadac mi tam takie rzeczy brunet, blondynka, gruby chudy krecone włosy zawsze się kojarzyły z kartami klasycznymi, które zarzuciłam bo nic a nic w nich nie widzę;0 i męczyłam się z ksiązkami Mi tarot super opisuje cechy charakteru uczucia emocje nadzieje ale wygląd? z tym zawszeee mam problem)))) Odpowiedz Link
kita32 Re: Zapytanie 06.02.11, 23:00 Chyba jednak trzeba będzie coś wspólnie zadecydować. Pacha.mama już dzisiaj i jutro nie zajrzy na forum. Co zrobić? - Czy poczekamy do wtorku na Pacha.mamę? - Czy Olkacool jako prowadząca ten warsztat wybierze kogoś na prowadzenie następnego warsztatu? - Czy poprowadzi je ktoś, kto pierwszy napisze "mam ciekawy temat, chcę poprowadzić warsztaty"? - Czy poprowadzi je ktoś, kto brał udział w warsztatach Olkicool i pierwszy napisze "mam ciekawy temat, chcę poprowadzić warsztaty"? Odpowiedz Link
pacha.mama Re: Zapytanie 07.02.11, 06:26 Skoro się nie dogadałyśmy to jestem na 5 int na rzecz snu, ale odp w poniedziałek Odpowiedz Link