Dodaj do ulubionych

Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :)

11.12.11, 18:48
Witam wszystkich bardzo ciepło... pytanie jak w temacie smile
jaki jest wymarzony zawód:
- mojej córeczki Joasi
- mojego synka Aleksandra

Na chwilę obecną oczywiście, podejrzewam że jeszcze im się to będzie zmieniać i to nie jeden raz... aczkolwiek synek trwa w tym przekonaniu już ponad 2 lata smile

Pozdrawiam ciepło i samych trafnych interpretacji smile
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :) 11.12.11, 18:51
      Świetny temat smile
      • olkacool Re: Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :) 11.12.11, 19:08
        Dziękuję Kito smile
        Oby karty wypadły łatwe do interrpretacji.
    • gosiadzika Re: Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :) 13.12.11, 20:32
      to ja zacznę , korzystałam z talii vanessa tarot.

Dla Joasi wyszła :
      cesarzowa - jako charakterystyka zawodu
      6 pałek - jaką czynność się wykonuje najczęściej w tym zawodzie
      https://gfx.tarot.com/images/decks/vanessa/full_size/27.jpg

w tej talii karta ta przedstawia kobietę, może aktorkę, na pewno osobę sławną odbierającą jakaś nagrodę - to chyba oskar smile
      cesarzowa to zawód który może być związany z twórczością artystyczną, wykorzystaniem własnych talentów i pokazanie je światu. Pasuje aktorka, modelka, kreatorka mody, malarka a może piosenkarka smile na pewno kobietka z pasją.
      wyskoczyła z talii karta 3 monety wyglądają tak :
      https://gfx.tarot.com/images/decks/vanessa/full_size/66.jpg

Dla Aleksandra mam całkiem odmienne karty:
      mam sprawiedliwość i króla mieczy - przy okazji wypadła 3 pałek
      https://gfx.tarot.com/images/decks/vanessa/full_size/63.jpg
      to na pewno zawód nie byle jaki związany z podróżami, wyjazdy na długo, to walka o sprawiedliwość i własne ideały
      król mieczy na tej karcie ubrany jest jak wojskowy- lotnik czy marynarz, więc obstawiam na zawód gdzie nosi się mundur i występuje w imieniu prawa.

bardzo fajny warsztat smile

• olkacool :) 13.12.11, 21:23
        Hej Gosiu, witam bardzo ciepło..
        bardzo lubię te talię big_grin i cieszę się, że już jest pierwsza interpretacja smile
        • gosiadzika Re: :) 14.12.11, 13:43
          a ja się cieszę bo znalazłam twój blog
          przed świętami każdy zabiegany, ale czekam na interpretacje pozostałych osób smile
          • olkacool Re: :) 15.12.11, 08:46
            To ja się cieszę Gosiu smile
            i ma nas więcej tym lepiej
      • kita32 Re: Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :) 16.12.11, 21:09
        O rety, Gosiu, ale mamy podobne interpretacje!
        • gosiadzika Re: Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :) 17.12.11, 16:53
          no właśnie siedzę i czytam smile

• helgeyaska interpret. 16.12.11, 13:58
      wymarzony zawód tak jak widzi go Aleksander: MAG/7 mieczy/3 denary

no jest to jakiś specjalista, czarodziej w sensie to co czyni jest poniekąd zakryte dla innych w sensie faktycznych czynów, ale dość spektakularne w efekcie, rytualista, nadzorca, ktoś, kto umie się pokazać
      7 mieczy, może być to dziedzina umysłowa, może także poniekąd wojenna? ma też często podtekst pewnego cwaniactwa, oszustwa
      3 denary, dobrze płatna, wymagająca ogarnięcia i sprytu, umiejętności taktycznych

jak dla mnie idealnie pasuje szpieg, albo wywiadowca (wojskowy), James Bond big_grin
      może to być też jakiś naukowiec albo ewentualnie detektyw/archeolog wink

wymarzony zawód Joasi tak jak widzi go Joasia: 8 denarów/9 mieczy/MAG

mag - to co napisałam wcześniej
      8 denarów, bardzo dokładna, skrupulatna praca, rzemiosło lub dużo papieru, lub po prostu duża ilość tej pracy
      9 mieczy, praca umysłowa? bezsenność? na mojej karcie jest też zwierzę...

mag + 8 denarów = duża koncentracja, skupienie

uuu teraz mi przyszło do głowy, że może chce być chirurgiem?
      lub lekarzem, weterynarzem? na tę chwilę nić innego nie przychodzi mi do głowy

według moich kart Twoje dzieci mają poniekąd podobne marzenia co do tej pracy, w obu przypadkach Mag, poza tym miecze i denary... umysł i rzetelność, oraz oczywiście pieniądze... albo źle potasowałam wink
      • olkacool Re: interpret. 16.12.11, 18:19
        cześć Helge smile
        Fajnie że dolączyłaś big_grin
        • kita32 interpretacja 16.12.11, 21:05
          Wymarzony zawód Joasi
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/ch9e905xywGPptM0tB.jpg
          zawód ogólnie – 2 Kijów;
          co w nim się robi? – 9 Pucharów (-);
          potrzebne predyspozycje – Pustelnik (-);
          jak ten zawód jest postrzegany? – Koło Fortuny (-);
          idea przewodnia zawodu – 5 Pucharów (-);
          co się w nim podoba Joannie? – 5 Monet (-);
          jakiej wady zawodu nie dostrzega? – Umiarkowanie.

Puchary nasuwają mi myśl o znaczeniu dźwięku, głosu i emocji w tym zawodzie. Ideą przewodnią wymarzonego zawodu Joasi jest wyrażanie emocji (5 Pucharów). Pierwszym moim skojarzeniem była praca artystyczna – piosenkarki, tancerki lub aktorki, ale modelka też by tu pasowała.
          Ten zawód nie jest „etatowym” zawodem (Koło Fortuny). Wymaga niezależności i umiejętności samodzielnego kierowania własnym życiem (Pustelnik), chociaż współpracownicy lub pomocnicy są w nim potrzebni (2 Kijów).
          2 Kijów kojarzy mi się również z umiejętnością obserwacji lub z umiejętnością dostosowania się do drugiego człowieka, również z oczekiwaniem. Ten zawód jest nastawiony na „drugiego człowieka”. 9 Pucharów jako działanie – to może być sprawianie przyjemności innym.
          Nie wykluczone, że Joasia chce w tym zawodzie pomagać potrzebującym (5 Monet). Nie dostrzega szarej codzienności tego zawodu (Umiarkowanie).

Oprócz pracy artystycznej (takie było moje pierwsze skojarzenie) widzę jeszcze możliwość pracy w zawodzie lekarza (to zwykle praca na etacie, ale z tzw. „wolnych” zawodów) lub pielęgniarki.

Wymarzony zawód Aleksandra
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/aBV3os0wdgyagkYfzB.jpg
          Zawód ogólnie – Król Pucharów (-);
          co się w nim robi? – Papież;
          potrzebne predyspozycje – Słońce;
          jak ten zawód jest postrzegany? – As Mieczy;
          idea przewodnia zawodu – Księżyc (-);
          co się w nim podoba Aleksandrowi? – Rycerz Kijów (-);
          jakiej wady zawodu nie dostrzega? – Wisielec.

Wymarzony zawód Aleksandra polega na niesieniu pomocy ludziom ewentualnie ma związek z wodą, pływaniem (Król Pucharów). Człowiek pracujący w tym zawodzie cieszy się dużym autorytetem lub ma władzę (raczej duchową niż fizyczną) (Papież). Zawód jest postrzegany jako trudny lub niewygodny lub ma związek z wymierzaniem sprawiedliwości (Miecz) albo z posługiwaniem się nożem.
          Aby w nim pracować potrzebny jest optymizm lub hart ducha (Słońce) lub też żyłka do przygód, odwaga, ciekawość świata, chęć odkrywania czegoś.
          Jak odkrywanie, to spraw mrocznych lub tajemniczych (Księżyc) np. szukanie przestępców albo też odkrywanie nieznanych lądów albo „naprawianie świata”.
          Aleksandrowi podoba się w tym zawodzie „męskość”, odwaga, aktywność, działanie, pełnienie ważnej roli (Rycerz Kijów). Nie dostrzega lub nie bierze pod uwagę tego, że w praktyce w tym zawodzie albo jest dużo monotonii, czekania, albo już mało zostało nowych lądów do odkrycia (Wisielec)...
          To jakiś znaczący zawód, bo aż 4 WA na 7 kart. Karty są dynamiczne, mocne, z „siłą”, męskie.

Pierwszym moim skojarzeniem była praca policjanta, ratownika, strażaka lub żołnierza. Pasuje również podróżnik, marynarz, odkrywca, detektyw, sędzia.

Teraz z niecierpliwością będę czekała na rozwiązanie smile. Mam nadzieję, że zdążę w niedzielę wrócić do domu przed 18-ą.
      • kita32 Re: interpret. 16.12.11, 21:16
        Widzę, Helgeyasko, że też mam dużo takich samych skojarzeń smile.
        Zaczynam się domyślać dlaczego wymieniłam tyle takich samych zawodów jak Ty i jak Gosia - po prostu "sypnęłam z rękawa" dużo więcej możliwości zawodów...
        • olkacool Re: interpret. 16.12.11, 22:14
          Witaj Kito smile
          Jak zwykle niezawodna big_grin
          • kita32 Re: interpret. 16.12.11, 22:19
            smile
        • helgeyaska Re: interpret. 17.12.11, 09:08
          hehe, Kito, u mnie tym razem bardziej poszło w opis zawodu.
          i nie powiem, trudno mi było wymyślić nawet to co napisałam big_grin
          ale był to miły przedświąteczny przerywnik big_grin
    • ivana Re: Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :) 17.12.11, 10:29
      Zawod Joasi

1,. Zarys ogolny zawodu- 2 Puchary, 4 Puchary, 10 Buław
      Zawod zwiazany z praca artystyczna , wyrazaniem emocji, zapewnianiem rozrywki ludziom w mediach, na scenie, w filmie, ewentualnie praca w szeroko pojetej sluzbie zdrowia

2. Co sie w nim robi?- 6 Mieczy(-) Krol Denarow 2 Buławy(-)
      Operuje sie slowem, intelektem, zyje sie na wysokim poziomie materialnym , ma sie satysfakcje z wykonywanej pracy, uznanie, jednoczesnie jest sie narazonym na obnazenie swego zycia prywatnego w mediach jako ze wpisuje sie to w ten zawod

3. Plusy zawodu
      4 Bulawy- Bedzie robila to co lubi, w zgodzie z samą sobą, będzie znana

4. Minusy
      Rycerz Buław(-)- praca , zwiazana z czestym przemieszczaniem sie, ciagle w trasie

Mysle ze Joasia chce zostac aktorka, piosenkarka, prezenterka telewizyjną...

Zawod Aleksandra

1.Zawod ogolnie
      2 Miecze , Diabeł, Sila

Zawod gdzie nalezy podejmowac samodzielnie wszelkie decyzje, byc sprawnym fizycznie i psychicznie, potrafic sie dostosowac do roznych okolicznosci, wymagajacy inteligencji i sprytu

2.Co sie w nim robi?
      8 Denarow(-) Rycerz Mieczy Wisielec

Praca w roznych godzinach a nie od 7-15, nalezy byc szybkim w dzialaniu, spostrzegawczym, potrafiacym skleic w calosc kilka watkow i wyciagnac z tego wnioski, umiejętnosc rozwiazaywania zagadek, konfliktow

3.Plusy zawodu- 8 Buław(-)
      Dobrze spozytkowana energia meska, testosteron ukierunkowany na czynienie dobra

4.Minusy- Paż Mieczy
      Wielka ostroznosc w nawiazywaniu kontaktow, nalezy byc czujnym obserwatorem , zachowywac pozory, nie mozna pokazac w niej serca na dłoni, nalezy byc dyskretnym i tajemniczym

Mysle ze Twoj syn wybral sobie zawod policjanta, detektywa, chyba zainspirowala go jakas postac filmowa...bohatera seriali kryminalnych...

To tyle ode mnie
      Sciskam cieplo

• olkacool Re: Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :) 17.12.11, 13:12
        Witaj Ivanko smile
        Cieszę się że dołączyłaś smile
        • kita32 Re: Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :) 17.12.11, 13:50
          Witaj, Ivanko smile
          Wow, ale jesteśmy zgodne!

Ale pamiętam jak raz wszyscy pisali podobnie, a jedna osoba akurat inaczej i to ona wtedy wygrała smile. Czasami potrafi się tak jakoś dziwnie ułożyć.
          Coraz bardziej jestem ciekawa smile.
          • ivana Re: Warsztat 220 - wymarzony zawód dzieci :) 17.12.11, 15:15
            Hej dziewczyny! Tez jestem bardzo ciekawawink
            • olkacool Rozwiązanie 18.12.11, 17:54
              Rozwiązania nadszedł czas smile

Bardzo Wam serdecznie dziękuję za udział, fajnie się czytało interpretacje.. pewnie zżera Was ciekawość .. już piszę odpowiedź:

wymarzony zawód:

- córeczki Joasi - ilustratorka książek dla dzieci, dokładnie słowa Asi: chce być artystką malarką, to strassszzzny pracuś, potrafi kilka godzin siedzieć i malować, kolorować, rysować.. mamy w domu mały kącik malarski a tam sztalugi, farby, pastele, kredki, flamastry, węgielki..

- synka Aleksandra - mikrobiolog, jest zafascynowany mikroskopem i pracą w laboratorium, rok temu kupiliśmy mu mikroskop.. praktycznie się z nim nie rozstaje smile

Dziewczyny .. od razu Was przepraszam, że dziś nie będzie opisu i bezpośrednich odniesień do Waszych interpretacji.. ale jedna nogą już wychodzimy z domu wink na szybko teraz odpisuję .. dlatego trochę wcześniej .. bo już mnie poganiają ;P…
              • olkacool Zwycięzca 18.12.11, 17:55
                Gratulacje dla Was wszystkich, poszło bardzo dobrze jak na moje oko .. każda TRAFIŁA smile
                co nie często się zdarza.. wiec oklaski dla Was …

Następny warsztat prowadzi – Gosiadzika! Ten mundur bym aby zmieniła na uniform.. czy kitel/fartuch, reszta super smile

Wyróżnienie – Helge Kita i Ivana big_grin

brawa
                • kita32 Re: Zwycięzca 18.12.11, 18:10
                  Brawo, Gosiudzika!!!

Gratulacje dla wszystkich! Świetny warsztat smile Dzięki, Olkacool, bardzo miły warsztat smile
                  • gosiadzika Re: Zwycięzca 18.12.11, 18:35
                    dziekuję bardzo smile rozumiem że pytanie na nowy warsztat mogę podać jutro rano ?
                    • kita32 Re: Zwycięzca 18.12.11, 19:02
                      Oczywiście smile
                • helgeyaska Re: Zwycięzca 18.12.11, 20:20
                  gratulacje dla Zwycięzcy, dzięki za warsztat i współudział Dziewczyny! big_grin
                  • ivana Re: Zwycięzca 18.12.11, 21:32
                    Brawo Gosiu, dziewczyny dzieki za wspoludzial a Olce dziekuje za bardzo mily warsztat!
                    • olkacool Re: Zwycięzca 19.12.11, 08:25
                      To ja Wam dziękuję Dziewczyny smile
                      Miłego przedświątecznego tygodnia kiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka