Dodaj do ulubionych

Warsztat 222 - prezent

28.12.11, 12:28
Witam wszystkich ciepło i zapraszam do udziału..
Warsztat będzie "prezentowy" .. ale nie tegoroczny ;P

Jaki pierwszy prezent dosłałam od męża (jeszcze wtedy chłopaka)
Co to było ogólnie
kształt przedmiotu
do czego służy
jakie uczucia wzbudził..
Zresztą pytania możecie skomponować po swojemu..

Jeżeli komuś data pomoże: Walentynki 2003 rok wink imię męża - Jarek

Zapraszam smile i trzymam kciuki
Obserwuj wątek
    • ivana Re: Warsztat 222 - prezent 29.12.11, 11:19
      1.Co to byl za prezent?

10 Denarow (-) Siła

To bylo cos , co uwazane bylo za drogie ale kupione zostalo po okazyjnej cenie, lub prezent nie byl drogi. Prezent ten swiadczyl o sile przywiazania Twojego Jarka do Ciebie, chec zapanowania nad Toba w jakis sposob, pewnej kontroli, podporzadkowania. Byl kropka nad "i" , ktora sprawiala, ze jestes tylko jego. Byl wyrazem troski o Ciebie.. prezent mogl swiadczyc o jego umiejetnosci podejmowania decyzji za Was oboje...

2.Do czego słuzyl?

8 Mieczy(-) Paź Buław

Prezent mial zwiazek z komunikacja, przemieszczaniem sie, ewentualnie kupil Ci zwierzaka, ktorym musieliscie oboje sie zając tym samym przypieczętowujac swoje bycie razemwink

3. Jakie uczucia wzbudzil?

Diabel(-) 5 Pucharow(-)

Nie widze radosci z tego prezentu. Jakies mieszane uczucia mialas. Nie wiedzialas czy sie z niego cieszyc. Chyba sie go zupelnie nie spodziewalas. tak jakby niby dawal Ci jakiw wybor a jednak stawial pod scianą....

4. Ksztalt przedmiotu

Cesarzowa(-) 4 Miecze(-)

Ksztaly prostokatny....przedmiot ktory jest elektronicznym gadzetem..moze telefon komorkowy, ewentualnie bilet na samolot ? Inny wariant to zwierzakwink

Pozdrawiam serdecznie
      • olkacool Re: Warsztat 222 - prezent 29.12.11, 11:29
        Witaj Ivanko, jak miło że jesteś smile
        • ivana Re: Warsztat 222 - prezent 29.12.11, 11:52
          Wyjezdzalam i nie zdarzylam Was powiadomic, ze mnie nie będzie. Przepraszam
          Buziak Olkowink Bardzo fajny temat warsztatuwink
          • gosiadzika Re: Warsztat 222 - prezent 29.12.11, 12:59

ivanko , twoje karty skojarzyły mi się jakoś z zakupem samochodu smile z chęcią wezmę udzial w warsztacie smile
            • ivana Re: Warsztat 222 - prezent 29.12.11, 14:09
              Gosiu bylby to dosc drogi prezent, wrecz ekskluzywnywink No coz, samochod ma ksztalt prostokatnywink
              Sciskam cieplo Gosiu;-0
          • kita32 termin zakończenia warsztatów 222 29.12.11, 13:28
            Właściwie powinniśmy ustalić, czy warsztaty skończą się 1, czy 8-go. Zaczęły się 3 dni później - kiedyś w takiej sytuacji warsztaty były przedłużane, ale czy teraz też przedłużać, czy nie? Ja zdążę do 1-go napisać - jak nie dzisiaj, to jutro. Czy jest ktoś, kto chciałby przedłużenia terminu do 8 stycznia?
            • gosiadzika Re: termin zakończenia warsztatów 222 29.12.11, 13:34

ja się wyrobię do jutra napewno.
              Dobrze że pilnujesz porządku kito.smile
            • ivana Re: termin zakończenia warsztatów 222 29.12.11, 14:09
              Kito ja sie dostosuje jesli chodzi o termin do wiekszosciwink
              • kita32 Re: termin zakończenia warsztatów 222 29.12.11, 15:07
                To wygląda na to, że nie ma potrzeby przedłużania terminu smile
                To nie przedłużajmy.
                A jak Ivano, wygrasz, to poczekamy na następny warsztat jak wrócisz z wyjazdu smile
                • ivana Re: termin zakończenia warsztatów 222 29.12.11, 15:14
                  Kito ja juz wrocilam i jestem do Waszej dyspozycjiwink
                  • kita32 Re: termin zakończenia warsztatów 222 29.12.11, 20:53
                    O, to świetnie smile
                    • kita32 interpretacja 31.12.11, 17:21
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/cJTzlhRodtfBfyjBIB.jpg
                      prezent – ogólnie – Sąd Ostateczny;
                      wygląd: kształt – 2 Pucharów (-), wielkość – Rycerz Pucharów, materiał – Królowa Monet;
                      używanie: do czego służy – Kochankowie, gdzie używany – 10 Mieczy (-), jak często – Paź Monet (-);
                      jakie uczucie wzbudził – 4 Kijów.
                      W trakcie tasowania wypadła 5 Mieczy.

Prezent – ogólnie – Sąd Ostateczny – jakiś bardzo znaczący, może mieć związek z regeneracją, odnawianiem sił, może być również instrumentem muzycznym.

Wygląd – jest w jakimś sensie podwójny – może składa się z dwóch części albo jest przeznaczony dla dwóch osób. Puchary jako kształt kojarzą mi się z kształtem służącym do przechowywania czegoś, z czymś co może być puste lub pełne.
                      Ten prezent jest raczej duży. Może być również składany, bo Rycerz kojarzy mi się z aktywnością, a aktywna wielkość to składany-rozkładany.
                      Jest z bardzo solidnego, sztywnego materiału (Monety) i do tego ładny, ozdobny (Królowa).

Do czego służy – Kochankowie – do wyrażenia miłości. Mógłby być to pierścionek zaręczynowy. Chociaż pierwszą moją myślą było, że to łóżko lub podwójny materac dmuchany na wspólne wycieczki wink, ale to nie pasuje jako prezent walentynkowy wink. Może to być również przedmiot ułatwiający podejmowanie decyzji – np. wahadełko z jakiegoś szlachetnego kamienia.
                      10 Mieczy jako miejsce używania kojarzy mi się z miejscem do regeneracji sił – może to być sypialnia jak i szczyty skalne, jeżeli Olkacool regeneruje się poprzez sport.
                      Jak często – Paź Monet (-) – trudno mi domyśleć się znaczenia tej karty tutaj – ogólnie wtedy, gdy jest to potrzebne.

Jakie uczucia wzbudził prezent – 4 Kijów – entuzjazm. Był zapowiedzią wspólnego domu, małżeństwa lub wspólnego działania.

W trakcie tasowania wypadło 5 Mieczy. Ta karta jako tło może oznaczać, że Olka w tamtym okresie była czymś przybita i prezent od Jarka postawił ją na nogi.

W podsumowaniu trudno mi jest podać konkretny jeden przykład prezentu, który by pasował mi do całego rozkładu. Ogólnie prezent był bardzo znaczący, piękny, solidnie zrobiony i świadczył o trwałości uczucia Jarka i służył do wyznania trwałej miłości. Bardzo Olkę wzmocnił i nadal służy do regeneracji sił.
                      Najbardziej mi pasuje pierścionek zaręczynowy ze szlachetnym, uzdrawiającym kamieniem.
                      • olkacool Re: interpretacja 31.12.11, 17:26
                        Witaj Kito!
                        Jak miło że w gorączce przedsylwestrowej zdążyłaś big_grin
    • gosiadzika Re: Warsztat 222 - prezent 01.01.12, 16:06
      po kacu i w ostatniej chwili
      smile

kształt i do czego służy - królowa kielichów as monet i kochankowie . idealny prezent dla kobiety , wybranki swojego serca, kształt - okrągły - as monet, może wisiorek, taki który można otworzyć i włożyć zdjęcie ukochanego?
      służył do wyznania miłości i oświadczyn :
      https://images.quickblogcast.com/4/3/4/0/3/139544-130434/061.jpg

jakie uczucia wzbudził - 3 kielichy i świat smile
      uczucie szczęścia i że znalazło się tą drugą połówkę

• olkacool Re: Warsztat 222 - prezent 01.01.12, 16:59
        hej Gosieńko, miło że dołączyłaś big_grin
        • ivana Re: Warsztat 222 - prezent 01.01.12, 17:25
          Te wklejanki kart Goski rozwalaja mnie. Sa super! Moze kiedys sobie je kupiewinkhttps://pl.memgenerator.pl/mem-image/jestem-pod-wrazeniem-pl-ffffff
          • olkacool Rozwiązanie ;) 01.01.12, 18:01
            Pierwszym prezentem jaki dostałam od przyszłego męża była: płyta.. ale nie taka sobie zwyczajna.. przez te półtora miesiąca zdążyliśmy się nieco poznać.. na płycie były nagrane przez niego, moje ulubione piosenki wink
            Ogólnie piosenki w klimacie smutno-romantycznym.. taki wyciskacz łez .. dla mojej duszy..

Kształt okrągły w środku, kwadratowe pudełko
            Do czego służył do słuchania, wzbudzał emocje, poruszał
            Jak go używałam.. wkładając do wieży na okrągło słuchałam..
            Uczucia big happy, ale i tony łez.. bo wzruszałam się słuchając tych nut..
            • olkacool Do Ivanki ;) 01.01.12, 18:04
              1.Co to byl za prezent?
              10 Denarow (-) Siła
              ..prezent nie byl drogi. Prezent ten swiadczyl o sile przywiazania Twojego Jarka do Ciebie, chec zapanowania nad Toba w jakis sposób… Byl kropka nad "i" , ktora sprawiala, ze jestes tylko jego. Byl wyrazem troski o Ciebie.. prezent mogl swiadczyc o jego umiejetnosci podejmowania decyzji za Was oboje...
              w sumie fajnie opisane, bo na płycie były piosenki (moje ulubione) słuchając ich miękło mi serce i nogi mi się uginały .. Może ta Moc odwrócona.. + siła przywiązanie J. do mnie też się zgadza smile a 10tka jako totalne spełnienie i okrągły kształt..
              wink na karcie siła kobieta otwiera paszczę lwa.. czy zamyka delikatnie.. z płytą też się trzeba obchodzić delikatnie i umiejętnie ją „nacisnąć” by utworzyć ..

2.Do czego słuzyl?

8 Mieczy(-) Paź Buław

Prezent mial zwiazek z komunikacja, przemieszczaniem sie, ewentualnie kupil Ci zwierzaka, ktorym musieliscie oboje sie zając tym samym przypieczętowujac swoje bycie razem

.. tu nie.. ale karty fajnie pokazana, włożyć, zamknąć (w odtwarzaczu) i słuchać .. pazik na Hanson Robert ładnie pokazuje.. i mi się ogólnie ten paź Buław z muzyką kojarzy wink

3. Jakie uczucia wzbudzil?

Diabel(-) 5 Pucharow(-)

Nie widze radosci z tego prezentu. Jakies mieszane uczucia mialas. Nie wiedzialas czy sie z niego cieszyc.
              Sam prezent radość sprawił, natomiast słuchanie płyty pobudzało dokładnie takie emocje jak w 5 Kielichów.. rzewne łzy wylewałam.. ten Diabeł to chyba moja „katowanie się” słuchaniem smętnych kawałków.. nie mogłam przestać.. przez kilka następnych tygodni.. sama byłam odpowiedzialna za swój smutek.. i totalnie się uzależniłam .. Diabeł też mi często słuchanie muzyki pokazuje, takie „namiętne” głośne.. mieszkałam wtedy w domku jednorodzinnym (rodzice wciąż w pracy) mogłam sobie pozwolić wink

4. Ksztalt przedmiotu

Cesarzowa(-) 4 Miecze(-)

Ksztaly prostokatny....
              TAK, pudełko to kwadrat przedmiot który jest elektronicznym gadżetem.. tak, płyta dokładnie Brawa!!!!

Dzięki za udział smile
              Świetnie Ci poszło Ivanko kiss
              i więcej wiary w swoje karty smile
              -----------
              • olkacool Do Kity 01.01.12, 18:08
                Prezent – ogólnie – Sąd Ostateczny – jakiś bardzo znaczący… może być również instrumentem muzycznym nie do końca instrument, ale związany z muzyką smile jak Anioł na karcie dmie w trąbę i trzeba go "wysłuchać" .. w ogóle mi karta Sąd bardzo często pokazuje muzykę, koncerty..

Wygląd – jest w jakimś sensie podwójny – może składa się z dwóch części albo jest przeznaczony dla dwóch osób. Puchary jako kształt kojarzą mi się z kształtem służącym do przechowywania czegoś, z czymś co może być puste lub pełne.
                To super opisałaś po prostu, tak właśnie wygląda płyta wkładana do pudełka
                Może być również składany, bo Rycerz kojarzy mi się z aktywnością, a aktywna wielkość to składany-rozkładany. Dokładnie: .. otwiera się, zamyka ;D
                Jest z bardzo solidnego, sztywnego materiału (Monety) i do tego ładny, ozdobny (Królowa). Solidne ale jednocześnie trzeba dbać o to, umiejętnie się obchodzić (Królowa)

Do czego służy – Kochankowie – do wyrażenia miłości… ja myślę że właśnie w te sposób wyraził miłość do mnie.. pokazał też że mnie zna, zapamiętał ulubione utwory.. no i trzeba drugiego przedmiotu (wieży) by odtworzyć muzykę

10 Mieczy jako miejsce używania kojarzy mi się z miejscem do regeneracji sił – może to być sypialnia Dokładnie, moja sypialnia, tam włączałam sobie muzykę wink
                Dokładnie wieża CD wink

Jak często – Paź Monet (-) – trudno mi domyśleć się znaczenia tej karty tutaj – ogólnie wtedy, gdy jest to potrzebne. No tak. Ale generalnie non stop miałam potrzebę słuchania, trzymałam pilot blisko siebie.. jak muzyka z płyty się skończyła, to od razu nastawiałam jeszcze raz.. to koło w dłoni pazia, to "na okrągło"

Jakie uczucia wzbudził prezent – 4 Kijów – entuzjazm. Był zapowiedzią wspólnego domu, małżeństwa lub wspólnego działaniaogromną radość, często słuchaliśmy wspólnie przytuleni..

W trakcie tasowania wypadło 5 Mieczy. Ta karta jako tło może oznaczać, że Olka w tamtym okresie była czymś przybita i prezent od Jarka postawił ją na nogi muzyka była iście przejmująca.. chwytała za serce, za każdym razem jak słuchałam to płakałam..

Brawo Kito smile
                Super Ci poszło
                • olkacool Do Gosi 01.01.12, 18:10
                  kształt i do czego służy - królowa kielichów as monet i kochankowie . idealny prezent dla kobiety , wybranki swojego serca, kształt - okrągły - as monet, może wisiorek, taki który można otworzyć i włożyć zdjęcie ukochanego? Tak okrągła płyta i tak, pudełko trzeba otworzyć by ją wyjąć smile
                  służył do wyznania miłości .. jak najbardziej tak, te nagrane piosenki trafiła w czuły punkt mojej duszy..
                  jakie uczucia wzbudził - 3 kielichy i świat
                  uczucie szczęścia i że znalazło się tą drugą połówkę
                  .. ej, dokładnie byłam mega happy, w zasadzie wtedy przypieczętował swój los, wiedziałam że tylko z nich chcę być

Super Gosiu smile
                  Dzięki za udział...
                  • olkacool zwyciążca 01.01.12, 18:13
                    Dziewczyny!
                    Uważam że poszło rewelacyjnie..
                    Każda z Was świetnie opisała przedmiot.. ;D
                    Każdej daje nagrodę.. bo karty bardzo "dobre" Wam wypadły ...

Jako że wybrać trzeba.. następny warsztat prowadzi Ivana!!!!!
                    Skojarzyła przedmiot z gadżetem elektronicznym i w "konkretnym trafianiu" na przedmiot była najbliżej
                    Gratulacje!
                    • ivana Re: zwyciążca 01.01.12, 18:17
                      O kurcze , a to niespodzianka....jestem bardzo zaskoczona bo dziewczyny bardzo fajnie sie spisaly! Bardzo dziekuje za super warsztat i dziekuje Kicie i Gosce za wspoludzial...
                      Zaraz bede myslec nad kolejnym warsztatem...
                    • kita32 Re: zwyciążca 01.01.12, 18:20
                      Brawo Ivanko!!!!
                      Świetną interpretację napisałaś smile

Pozostałym - mnie i Gosi też poszło całkiem nieźle, osobiście czuję satysfakcję, chociaż widzę, że mogłam napisać przy tych kartach lepiej smile.
                      • olkacool Re: zwyciążca 01.01.12, 18:23
                        Kito, uważał że świetnie napisałaś smile
                        Zresztą każda z Was .. naprawdę dobrze poszło
                      • ivana Re: zwyciążca 01.01.12, 18:29
                        Kito super napisalam a ja przy okazji dowiedzialam sie od Olki ze Paź Buław pokazuje jej cos zwiazanego z muzyka...Musze zapisac w notatniku to spostrzezenie. No ale Twoj Sad na poczatku to po prostu Rewelacja!
                        • ivana Re: zwyciążca 01.01.12, 18:29
                          mialo bys super napisalas....pomylka ups...
                          • kita32 Re: zwyciążca 01.01.12, 21:38
                            Miło mi , Ivanko smile
            • kita32 Re: Rozwiązanie ;) 01.01.12, 18:16
              Świetny prezent smile

Cieszę się, że udało mi się uruchomić komputer na rozwiązanie warsztatów smile. Pomogło wyczyszczenie komputera w środku - wiatraczki się zakurzyły...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka