kita32 18.11.12, 17:16 Moja najmłodsza z córek - Iwona - jest chora. Co to za choroba - jak można ją opisać? Przed jakimi problemami postawiła ją ta choroba? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 Re: warsztat 266 - choroba córki 25.11.12, 17:28 Nie będę przedłużać warsztatów o następny tydzień - bo to nie ma sensu. Ale o 18-ej nie będę mogła podać odpowiedzi, dopiero po 19-ej. Odpowiedz Link
andgie Re: warsztat 266 - choroba córki 25.11.12, 17:51 Droga Kito, daj mi chwile, zaraz rozloze karty. Odpowiedz Link
andgie Re: warsztat 266 - choroba córki 25.11.12, 18:01 Na co choruje corka Kity? 10 kielichow, 7 kijow, Wisielec. Kojarzy mi sie z ukladem nerwowym, krwia, moze jakas alergia? Wisielec jest nieruchomy, wiec moze choroba powoduje utrate mobilnosci? Choc raczej tylko jej ograniczenie, nie calkowite unieruchomienie. Na dziesiatce kielichow jest rodzina,wiec to choroba, ktora wplywa na cala rodzine. Moze dziedziczna? Przed jakimi problemami postawila Kite choroba corki? Odpowiedz Link
andgie Re: warsztat 266 - choroba córki 25.11.12, 18:22 Za wczesnie sie wyslalalo. Przed jakimi problemami postawila Kite choroba corki? 5 kijow, 6 mieczy,10 kielichow. Mysle, ze Kita jest w jakis sposob zaangazowana w zycie rodzinne corki. Moze teraz opiekuje sie wnukami i topowoduje pewne starcia w familii? Problemy komunikacyjne, trudno sie dostacz domu Kity do jej corki? Reasumujac: mysle, ze to choroba ograniczajaca mobilnosci i Kita pomoga jej rodzinie, czasem swoim, meza , partnera , kosztem. Tyle ode mnie. Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 266 - choroba córki 26.11.12, 21:51 > Na co choruje corka Kity? > 10 kielichow, 7 kijow, Wisielec. > Kojarzy mi sie z ukladem nerwowym, krwia, moze jakas alergia? ...To bardzo blisko! Wprawdzie nie alergia, ale b. często jest mylona z alergią - no i krosty często występują w alergiach. Układ nerwowy - to też blisko, bo wirus ospy lubi atakować komórki nerwowe (szczególnie gdy rozwinie się półpasiec) powodując bolesność. > Wisielec jest nieruchomy, wiec moze choroba powoduje utrate mobilnosci? Choc ra > czej tylko jej ograniczenie, nie calkowite unieruchomienie. > Na dziesiatce kielichow jest rodzina,wiec to choroba, ktora wplywa na cala rodzine. Moze dziedziczna? ....Nie dziedziczna, ale mocno zaraźliwa i jak jedno dziecko zachoruje, to od niego zwykle reszta rodzeństwa również. 10 Kielichów kojarzy mi się ze sposobem zarażania - drogą kropelkową. Przed jakimi problemami postawila Kite choroba corki? 5 kijow, 6 mieczy,10 kielichow. Mysle, ze Kita jest w jakis sposob zaangazowana w zycie rodzinne corki. Moze teraz opiekuje sie wnukami i topowoduje pewne starcia w familii? Problemy komunikacyjne, trudno sie dostacz domu Kity do jej corki? Reasumujac: mysle, ze to choroba ograniczajaca mobilnosci i Kita pomoga jej rodzinie, czasem swoim, meza , partnera , kosztem. ....Problemy komunikacyjne - bardzo dobra odpowiedź! A ja nie miałam nawet jednego dnia wolnego, bo gdybym miała wolny weekend, to bym pojechała do niej. Ci, co chętnie by jej pomogli byli daleko od niej, a ona była uziemniona... Bardzo dobra interpretacja! Odpowiedz Link
semiraltd Re: warsztat 266 - choroba córki 25.11.12, 18:53 Gdybyś przedłużyła warsztaty do jutra z chęcią się dołączę. Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 266 - choroba córki 25.11.12, 20:06 Witajcie dziewczyny! Cieszę się, że jesteście na forum . > Gdybyś przedłużyła warsztaty do jutra z chęcią się dołączę. Oczywiście, przedłużę. Z tym, że jutro będę w domu dopiero po 21 lub 21.30 - i wtedy podam rozwiązanie. Odpowiedz Link
semiraltd Re: warsztat 266 - choroba córki 26.11.12, 13:03 Na co choruje Iwona? - As denarów, rydwan, paź mieczy Wydaje mi się, że to choroba układu krążenia, lub neurologiczna. denary w rozkładzie sugerują, że Iwona ma problem z fizycznością tzn, że jakaś część ciała odmówiła posłuszeństwa. Denary, to prace ręczne, być może zaczęło się od dłoni? Jak jej choroba wpłynęła na jej życie?- królowa buław, słońce, rycerz mieczy. Ma wparcie mądrej osoby- matki. Być może odwiedziła wielu specjalistów zanim pogodziła się z diagnozą? Czuła gniew i poczucie niesprawiedliwości. szukała oparcia w rodzinie i je znalazła. Choroba powoduje, że musi korzystać z pomocy bliskich. Jak sobie Iwona radzi z chorobą na co dzień? 10 denarów, paź kielichów, 9 buław. jeszcze raz podkreślę, że ma ogromne wsparcie rodziny, dzięki temu posiada ona siłe do walki z chorobą. 9 buła na końcu rozkładu sugeruje, że po okresie buntu i braku akceptacji choroby, zaczyna ona powoli integrować się z chorobą, która jest już częścią jej życia. Prawdopodobnie jest to choroba przewlekła, być może nieuleczalna. Na myśl przyszło mi stwardnienie rozsiane, cukrzyca, bądź nadciśnienie. Chociaż w rozkładzie jest więcej przesłanek dotyczących choroby serca: rydwan, słońce, miecze. To wszystko kojarzy mi się z źle działającym układem krwionośnym. Niebieskie tło mieczy przypomina mi żyły. Ale również miecze to ostre przedmioty, więc może to symbole igieł do iniekcji przy cukrzycy. Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 266 - choroba córki 26.11.12, 21:37 Moja najmłodsza z córek - Iwona - jest chora. Co to za choroba - jak można ją opisać? Przed jakimi problemami postawiła ją ta choroba? Iwona zachorowała na wietrzną ospę. Ma już dwadzieścia kilka lat i teraz zachorowała. W późnym wieku bardzo źle znosi się tę chorobę. Lekarz (dla studentów) nie rozpoznał tej choroby, dziwił się że takie dziwne krosty (a były/są typowe) lecz dał dobrą receptę (na heviran). Iwona nie ma termometru, ale na pewno miała wysoką temperaturę, bo miała dreszcze. Do tego bóle głowy i swędzące - bolące krosty na całym ciele. Powinna leżeć i nie wychodzić, bo powikłania po ospie są nieuleczalne (opryszka, półpasiec), ale nie miała kogo poprosić o robienie zakupów. Tak się dziwnie złożyło, że wszyscy dla niej bliscy rozjechali się po świecie, współlokatorka z akademika również wyjechała na dłużej. No i nie było jej lekko. Czuła się samotna i opuszczona... Odpowiedz Link
andgie Re: warsztat 266 - choroba córki 26.11.12, 21:44 Ospa wietrzna! Nie podziewalam sie. Mam nadzieje, ze jest juz dobrze. Odpowiedz Link
andgie Re: warsztat 266 - choroba córki 26.11.12, 21:50 Kito, czy podasz komentarze do interpretacji? Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 266 - choroba córki 26.11.12, 21:52 Przepraszam, ale wyjątkowo nie przygotowałam komentarza wcześniej i dopiero teraz piszę. Nie przypuszczałam, ze to tyle czasu zajmuje... Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 266 - choroba córki 26.11.12, 22:04 > Na co choruje Iwona? - As denarów, rydwan, paź mieczy > Wydaje mi się, że to choroba układu krążenia, lub neurologiczna. denary w rozkł > adzie sugerują, że Iwona ma problem z fizycznością tzn, że jakaś część ciała od > mówiła posłuszeństwa. Denary, to prace ręczne, być może zaczęło się od dłoni? ......Dobre skojarzenie z ciałem - całe ciało w krostach, bolące (paź mieczy). Ale nie zaczęło się od dłoni, tylko od twarzy. > Jak jej choroba wpłynęła na jej życie?- królowa buław, słońce, rycerz mieczy. M > a wparcie mądrej osoby- matki. Być może odwiedziła wielu specjalistów zanim pog > odziła się z diagnozą? Czuła gniew i poczucie niesprawiedliwości. szukała oparc > ia w rodzinie i je znalazła. Choroba powoduje, że musi korzystać z pomocy blisk > ich. ...Odwiedziła tylko jednego lekarza, ale on wprowadził tylko zamieszanie, bo aż baliśmy się, że jak nie rozpoznaje, to to może być coś bardzo groźnego. Czuła gniew na chorobę, bo miała tyle spraw na głowie, do załatwienia - a tu takie przystopowanie i do tego jak wrócił jej apetyt, to brakło jej jedzenia... Bardzo dużo rozmawiałyśmy przez telefon, ale zbyt dużego pożytku ze mnie nie miała w tej chorobie... Całe szczęście to nie choroba przewlekła i już przechodzi powolutku... Dzięki, Semiraltd za wzięcie udziału Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 266 - choroba córki 26.11.12, 22:07 Pierwszy komentarz był do interpretacji Andgie, drugi do interpretacji Semiraldt. Coś jestem rozkojarzona dzisiaj - powinnam to napisać w tytule postu... Odpowiedz Link
kita32 zwycięzca 26.11.12, 22:08 Warsztaty wygrała Andgie! Gratulacje!!! Andgie, prowadzisz warsztaty 267! Odpowiedz Link
andgie Re: zwycięzca 26.11.12, 22:11 A, jak milo Nie stawialam tarota od dawna (zapewne rezultat tranzytu Saturna przez moje Slonce, dla zainteresowanych astrologia). Odpowiedz Link