Dodaj do ulubionych

Tarot karmiczny, tarot a karma

06.04.07, 13:31
Zajmujecie się odczytywaniem wcieleń za pomocą Tarota?
A może tylko (jak ja) się interesujecie tym i czytacie?
Kilka miesięcy temu znalazłam przez przypadek, link z świetnie
rozpisaną talią, poszczególnymi kartami, ale nie mogę go znaleźć...
W każdym razie, będę wdzięczna za posty! smile

Wiosenka

Obserwuj wątek
    • coill Re: Tarot karmiczny, tarot a karma 06.04.07, 13:56
      jes\tem na NIE zdecydowanie i krytycznie do tego podchodze.
      Dla mnie to nonsens,zaglądanie do poprzednich wcielen przez Tarota- kto
      sprazwdzi jak bylo naprawede? przeciez Karty bywaja wieloznaczne,nikt sie nie
      dowie czy to oc nam wypadlo mialo naprawde miejsce na ziemi czy w naszej glowie
      - czy tylko na stole z kartami.
      • dori7 Re: Tarot karmiczny, tarot a karma 06.04.07, 19:26
        Akurat sprawdzic sie da, przez seans regresji.
        • coill Re: Tarot karmiczny, tarot a karma 06.04.07, 19:41
          moze, i tak jestem tego przeciwniczką.Moze dlatego, ze nie wierze w takie cos
          jak karma,umieranie i nowe zycie w celu wypełnienia róznych rzeczy na ziemi.
          Noale to juz kwestia pewnie religijna wyznanowa czy jakassmile
    • dori7 Re: Tarot karmiczny, tarot a karma 06.04.07, 19:33
      Nigdy nie rozkladalam na to kart, na razie w biezacym zyciu tyle sie dzieje, ze
      nie czuje potrzeby smile) Ale w kilku ksiazkach widzialam przyklady specjalnych
      rozkladow na poprzednie wcielenia i obciazenie karmiczne, jak cos znajde, to
      wrzuce na forum. W sumie traktuje to jako ciekawostke - podobnie jak rozne
      teorie i sposoby astrologiczne, sluzace odczytaniu przeszlych wcielen. Choc w
      sumie - czemu nie? Choc to chyab sprawa dla bardzo zaawasowanych i
      doswiadczonych tarocistow. Na razie, na moim poziomie wiedzy i umiejetnosci,
      wole badac rzeczy, ktore moge latwiej zweryfikowac i sprawdzic moja
      interpretacje smile)

Co do sprawdzalnosci tego typu rozkladow - z tym trudno, potrzebny jest
      specjalny seans regresji, a nie kazdy umie go poprowadzic, poza tym to chyba nie
      jest zalecane jako zaspokojenie ciekawosci, ale w trudnych przypadkach, gdy
      kozreni tego, co sie dzieje obecnie, trzeba szukac az tak gleboko i daleko.
      • iokepine Re: Tarot karmiczny, tarot a karma 12.04.07, 22:23
        dori7 napisała:

> Co do sprawdzalnosci tego typu rozkladow - z tym trudno, potrzebny jest
        > specjalny seans regresji, a nie kazdy umie go poprowadzic, poza tym to chyba
        >nie jest zalecane jako zaspokojenie ciekawosci, ale w trudnych przypadkach, gdy
        > kozreni tego, co sie dzieje obecnie, trzeba szukac az tak gleboko i daleko.
        >

Zgadzam sie z tym, co napisałaś. Regresja i karmiczne uwarunkowania to nie są
        żarty i dla zaspokojenia ciekawości nie godzi się, już nie mówiąc o tym, że
        według mnie Tarot nie jest najlepszym przekaźnikiem tego typu informacji. Wręcz
        moze zaszkodzić, ale nie będę więcej pisać, żeby nie straszyć.

Od czasu do czasu robię regresje, i to nie dlatego, ze brak na to chętnych,
        tylko jest to rzadko potrzebne. Bez specjalnej ochrony grozi to dodatkowymi
        poważnymi problemami w tym życiu. Nie bez powodu większosć ludzi nie pamięta
        swoich poprzednich wcieleń.
        • dori7 Re: Tarot karmiczny, tarot a karma 14.04.07, 14:03
          iokepine napisała:

> Od czasu do czasu robię regresje, i to nie dlatego, ze brak na to chętnych,
          > tylko jest to rzadko potrzebne. Bez specjalnej ochrony grozi to dodatkowymi
          > poważnymi problemami w tym życiu. Nie bez powodu większosć ludzi nie pamięta
          > swoich poprzednich wcieleń.

Mialam dosc dawno temu okazje uczestniczyc w seansie regresji, ale sie na niego
          nie zdecydowalam i uwazam, ze to byla sluszna decyzja, bylam za mloda i albo bym
          sie niezle wystraszyla, albo potraktowalabym to jako sensacyjna ciekawostke.
          Pamietajac siebie z tamtego czasu, ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna
          smile) Zreszta - teraz i bez regresji domyslam sie wielu rzeczy z przeszlosci,
          wrecz jestem ich pewna.
          • m_oments Re: Tarot karmiczny, tarot a karma 02.09.07, 10:18
            jako początkująca, kupiłam kilka książek, między innymi A.Chrzanowskiej Tarot a
            karma; i zaczęłam analizować rozkłady jeden po drugim, oczywiscie dla siebie;
            niesamowite, głebokie przeżycie, do tej pory pamiętam że czytałam książkę,
            patrzyłam w karty i to wszystko przez łzy, bardzo głęboko to przeżyłam,co
            ciekawe nie pamiętałam później nic z tego zaglądania w swoją przeszłość
            karmiczną, ale zapamiętałam ze byłam w jakimś transie, czułam że nigdy jeszcze
            tak głęboko nie weszłam w swoją psychikę, później już nigdy żadnego z tych
            rozkładów, ani książki nie dotykałam;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka