Dodaj do ulubionych

Karta dnia - As pucharów / As kielichów

22.05.07, 21:47
To dzisiejszy dzień dla mniesmile

Rano uzupełniałam swoją mapę marzeń i skarbów, potemszyłam woreczek z
maleńkimi lusterkami dla Dori na jedna z jej talii, a poza tym zrobiłam pranie
i farbowałam włosy henną - mamy w końcu Ksieżyc w Lwiesmile))

Potem miałam klientkę, która była m.in. w sprawach sercowych. Pojechałyśmy na
szamańską sesję nad najbliższe jeziorko i w trakcie sesji widziałyśmy dwa
pływające w wodzie wężesmile))

Potem szybkie zakupy, m.in. zakup duuużej paczki kotletów sojowych - a soja ma
dobroczynny wpływ na zeński układ hormonalny, podobnie jak niepokalanek,
czarna malwa, jasnota biała czy geraniumsmile

Następnie pisałam symbole sabiańskie dla jednego z klientów, popisałam trochę
w necie, po czym poszłam i oddałam zaległą książkę do biblioteki ("Półksiężyc"
Diany Abu-Jaber, polecamsmile)). Maj to miesiac oddawania zaległych książek bez
płacenia kary - i trafiłam akurat na wszystkie trzy bibliotekarki, ale obeszło
się bez ekscesówtongue_out

Potem poszłam do koleżanki na herbatkę i niedawno od niej wróciłamsmile

Teraz będę kontynuować pracę z symbolami sabiańskimi. Taki to dzieńsmile
Obserwuj wątek
    • coill Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 22.05.07, 22:56
      aha,kiedy ja mialam Asa pucharow ostatnim razem,nie zrobilam niczego poza tym co
      robie zwykle;D
    • yoginka2 Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 22.05.07, 23:03
      moja karta dnia dzis tez byl As kielichow smile dzien mi minal raczej spokojnie.
      Nie poszlam do pracy, bo rano zle sie czulam. wiec tak do 14 leniuchowalam
      troche. cos tam poczytalam, polezalam sobie. po poludniu wrocil z pracy D. wiec
      zrobilismy obiad. a pozniej zaczelam sie uczyc, bo w sobote mam egzamin
      (studiuje podyplomowo i teraz sesja wink Jedyne co zauwazylam, ze taki dzien byl
      mi bardzo potrzebny czyli dzien-nic-nie-robienia: teraz nawet mam chec sie uczyc
      i zadania wszystkie rozumiem, ktore wczesniej wydawaly mi sie bardzo skomplikowane.
      Pzdr.
      • coill Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 22.05.07, 23:17
        wlasnie ten as mi sie kojarzy z lenistwem,Puchar z którego płynie woda...woda
        płynie i płynie-niewzburzona,woda sama w sobie jest zywiolem flegmatycznym
        bodajrze?>
        • yoginka2 Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 22.05.07, 23:31
          az siegnelam do ksiazki i rzeczywiscie COILL: w psychologii kielichy = typ
          flegmatyczny smile
          Pozdrawiam.
          • coill Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 22.05.07, 23:39
            a tak wracajac do tematu,dla mnie AS p;ucharów to takze Kosciół big_grin
            • yoginka2 Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 22.05.07, 23:58
              wyczytalam, ze w mitologii woda i kielich pojawiaja sie jako symbole duszy.
              • dori7 Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 23.05.07, 01:45
                As Kielichow to Swiety Graal przeciez. Inna sprawa, ze Graal zostal chyba
                wlaczony do symboliki chrzescijanskiej z mitologii celtyckiej, wiec nie trzeba
                go koniecznie wiazac z chrzescijanstwem. Laczy sie z wszelkimi sprawami ducha i
                wiary lub po prostu ze swiatem uczuc. Moze byc tez niespodzianka, prezentem lub
                szansa.
                • nauthiz7 Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 23.05.07, 02:54
                  Przypomniała mi się właśnie jedna śmieszna realizacja Asa Kielichów. smile

Otóż w zeszłym roku zakochałam się. Sytuacja wyglądała w ten sposób, że ja
                  chciałam bardzo i widziałam, że mój kolega też bardzo chce, a jednak za nic się
                  nie przyznawał do tego. Pytałam kart o różne rzeczy, zapytałam między innymi
                  również, czy mogę go jakoś przekonać. Na to pytanie dostałam Asa Kielichów
                  właśnie. Ponieważ dla mnie oznacza on przede wszystkim kwintesencję kobiecości,
                  doszłam do wniosku, że Tarot radzi mi zastosować jakieś kobiece sztuczki... smile

Tymczasem sytuacja rozwiązała się niespodziewanie: któregoś wieczoru kolega
                  spożył nieco zbyt wiele alkoholu, język mu się rozwiązał i powiedział parę słów
                  więcej niż zamierzał... A skoro wyznał swe uczucia, ja już nie odpuściłam. smile
                  • iokepine Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 23.05.07, 22:18
                    Swietna historiasmile
                    Na jutro też mi wypadł AS kielichów, ciekawe jak będziesmile
                  • coill Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 23.05.07, 22:28
                    hehehe supersmile
                    WIesz jak cytalam,juz po drodze pomyslalam o "kieliszku wina"bo czulam ze jakis
                    podtekst sie za kielichem szykujebig_grin
                    Nadawaloby sie to do tego watku o doslownisci Tarotawink
                    A wiesz..mi na podobne pytanie tez kiedys Askielichow wypadl..moze takze trzeba
                    bylo podac alkoholu?big_grin
    • coill Re: iokepine 23.05.07, 13:18
      a wogole moze wiesz,gdzie na necie mozna znalesc takie info o tym ze np wczoraj
      ksiezyc byl w lwie?>?
      • transwizje Re: iokepine 23.05.07, 15:29
        ściągnij sobie z netu jakiś prosty program astrologiczny, albo kup efemerydy
        astrologiczne (polecam, bo wtedy jesteś niezależna od elektryczności i wiesz
        też jaka inna planeta jest w jakim znaku, a to już krok do poznania
        astrologii) wink
        ES
      • nauthiz7 Re: iokepine 23.05.07, 15:41
        coill napisała:
        > a wogole moze wiesz,gdzie na necie mozna znalesc takie info o tym ze np wczoraj
        > ksiezyc byl w lwie?>?

Wygooglowane na szybko:
        www.czary.pl/kalendarzksiezycowy/index.php
      • anahella Re: iokepine 23.05.07, 17:35
        Jesli znasz symbole astrologiczner, to darmowa wersja Light Uranii z
        www.astrologia.pl
        • coill Re: iokepine 23.05.07, 22:13
          anahella dzieki,juz kiedys podawalas mi ten porogram,fajny jest, tylko wlaSNIE Z
          tymi symbolami u mnie niezadobrzebig_grin
          A netowy kalendier to ksiezycowy tylko na czary.pl znam wink
          • iokepine Re: iokepine 23.05.07, 22:17
            Najprościej będzie, jeśli się po prostu nauczysz symboli. Jest ich kilka razy
            mniej, niż kart Tarotasmile
      • iokepine Re: iokepine 23.05.07, 19:36
        Możesz także sprawdzać u mnie na blogu - na dole w bocznej belce po lewej
        stronie widać zawsze fazę i znak, w jakim przebywa Księżyc.
        • coill Re: iokepine 23.05.07, 22:13
          hehe dzieki,ale przydaloby sie jeszcze inne prlanty poza ksiezycem...a te
          efemerydy....jezu jak to jest napisane,tyle w tej tabeli ze polapac sie nie mogebig_grin
    • iokepine Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 24.05.07, 23:07
      Na dziś też wyciągnęłam Asa Pucharów. Rano dostałam ładny budzik, "zupełnie
      przypadkowo" fioletowy, poza tym przerzucałam swoja stronę na CMS i sporo
      czytałamsmile Sporo telefonówsmile
    • promyczka2 Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 09.06.07, 00:12
      Podpinam się z moim Asem wink

Kilka dni temu wylosowałam te kartę na dzień.
      Pomyślałam że to będzie wspaniały dzień do tego może nawet się zakocham! smile)
      W praktyce był to bardzo bardzo trudny dzień, bardzo emocjonalny.
      Pewne zdarzenia wywołały u mnie ogrom emocji z którymi nie za bardzo mogłam
      sobie poradzić.
      W sumie teraz patrząc na ten dzień z perspektywy to mam wrażenie że niemal
      przeszłam przez jakąś bramę emocjonalną, wieczorem zakopałam się w książkach
      i póbowałam znaleźć coś co ukoi moje emocje.
      Możliwe że ten dzień to był jakiś przełom, teraz jeszcze trudno mi to ocenić.
      W kazdym razie As Pucharów okazał się buzującym źródełkiem emocji.
      Niekoniecznie łatwych.. smile

pozdrawiam
      • yool125 Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 12.07.07, 00:19
        Jak Go rano wyciagnelam ucieszylam sie bo pomyslalam o milosci i emocjach...a
        dzien byl powolny ospaly i do poludnia zaziewana przewracalam sie z mina
        cierpietnika z boku na bok w wyrku...mimo ze plany mialam jak co dzien nic mi z
        nich nie wyszlo bo nie mialam sily i enegii...ale to moze niskie cisnienie i
        wszyscy dzis tak mieli heheh!wylaczyli mi prad potem i juz w ogole w domu cicho
        bylo i nudnawo>
        Pod wieczor pojechalismy do lekarza i z wypiekami na twarzy stalismy przed
        gabinetem bo mielismy sie dowiedziec o plci dzidzi...no i tu emocji mnostwo
        poprzeplatanych i pomieszanych!Wrocilismy i znow marudnie tykal zegar...ale
        otworzylismy szampana...bo to Syn wiec maz na KIELICHa sie zalapal hihihi ja na
        lyczka dla toastu!!!Wole jednak dni z wieksza dawka energii...
        • nauthiz7 Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 12.07.07, 00:33
          yool125 napisała:

> Pod wieczor pojechalismy do lekarza i z wypiekami na twarzy stalismy przed
          > gabinetem bo mielismy sie dowiedziec o plci dzidzi...no i tu emocji mnostwo
          > poprzeplatanych i pomieszanych!Wrocilismy i znow marudnie tykal zegar...ale
          > otworzylismy szampana...bo to Syn wiec maz na KIELICHa sie zalapal hihihi ja na
          > lyczka dla toastu!!!Wole jednak dni z wieksza dawka energii...

As Kielichów to symbol kobiecości i noszenia płodu, a więc pięknie się karta
          zrealizowała. smile Jako alkohol też czasem się pojawia, o czym pisałam gdzieś
          wyżej... smile
        • iokepine Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 12.07.07, 12:58
          Gratulacje!!
    • emily-rose Re: Karta dnia - As pucharów / As kielichów 05.07.18, 22:55
      Gdzieś czytałam, że może pokazać się na spotkanie przy kawie i tak też dzisiaj u mnie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka