Dodaj do ulubionych

LETNIE WARSZTATY

01.04.07, 13:29
Proponuję zorganizować wspólnie letnie warsztaty astrologiczne.
Zbierzmy w tym wątku propozycje dotyczące programu, terminu, miejsca,
organizacji itd. - o ile, oczywiście, będą chętni.
Obserwuj wątek
    • kita32 propozycje Kity - program 01.04.07, 15:16
      Proponowałabym, aby na Warsztatach było "demokratycznie" - wszyscy na tych
      samych zasadach - bez osób ważniejszych i mniej ważnych.

Wydaje mi się, że dobrym tematem byłoby opracowanie własnych horoskopów - i nie
      tylko pod kątem dowiedzenia się czegoś nowego, ale opowiedzeniem jak wyglądają
      w praktyce aspekty, które się zna z własnego życia. Ja na przykład mogłabym
      opisać co daje koniunkcja Neptun-Słońce-Merkury w sekstylu do dominującego
      Plutona. (Po poście Aliny uświadomiłam sobie, że te aspekty mogą być
      interpretowane jako Pluton- manipulant, a Neptun z Merkurym - oszust. Nic
      bardziej błędnego.)

Takie opracowanie horoskopu najpierw możnaby zrobić w parach - właściciel
      horoskopu z osobą, która by potem przedstawiła osobę i jej horoskop na wspólnym
      spotkaniu. Najlepiej byłoby, gdybyśmy przed warsztatami znali swoje dane - aby
      można było wydrukować kosmogramy w programach, do których jest się
      przyzwyczajoną. (Danych nie trzeba by było ujawniać publicznie na Astroforum,
      tylko przekazać sobie e-mailowo.)

Jeszcze nie kończe tematu, tylko przerwa mi się kończy...
      • alina.grabowska Re: propozycje Kity - program 01.04.07, 16:05
        "Ja na przykład mogłabym
        opisać co daje koniunkcja Neptun-Słońce-Merkury w sekstylu do dominującego
        Plutona. (Po poście Aliny uświadomiłam sobie, że te aspekty mogą być
        interpretowane jako Pluton- manipulant, a Neptun z Merkurym - oszust. Nic
        bardziej błędnego.)"
        Kita!
        Czuję się urażona, gdyż te aspekty rzeczywiście mogą się tak objawiać jak
        napisałam. Nie napisałam muszą! Sądzę, że powinnaś być bardziej wyważona w
        opiniowaniu i brać pod uwagę, że jest to Twoje zdanie. Zatem trzeba napisać:
        Moim zdaniem jest to interpretacja błędna. I wtedy nie będziesz reprezentować
        wszystkich czyli ogółu , lecz tylko samą siebie. Wtedy możemy się nie zgadzać,
        dyskutować itd. Takie stwierdzenie (jak Twoje) sugeruje, że tylko ja tak
        interpretuję te aspekty (a te aspekty mają i inne jeszcze powiązania w każdym
        horoskopie) i wystepuję przeciw całemu światusmile A tak nie jest. Zobacz do
        książek i zapytaj innych czy takie aspekty mogą się manifestować w sposób jaki
        opisałam czy też nigdy.
        Pozdrawiam
        Alina
        • kita32 interpretacje 01.04.07, 16:51
          Alino, napisałam jak było: po Twoim poście uświadomiłam sobie, ze TAK MOŻNA
          interpretować. Nie napisałam, ze Ty tak interpretujesz, bo tego nie mogę
          wiedzieć.
          W starych książkach astrologicznych jest takie złowróżbne podejście do planet
          ciężkich - to wiem, chociaż wcześniej nie przykładałam do tego specjalnej uwagi.
      • kita32 propozycje Kity - program c.d. 02.04.07, 09:04
        Kontynuuję propozycje programowe na (ewentualne) Letnie Warsztaty:

Proponowałabym również aby nastawić się na intensywną pracę/naukę - bardziej
        niż na wypoczynek (odpowiednio do Marsa w Koziorożcu w horoskopie Astroforum ;-
        ) ) No bo urlopy są z krótkie, a wypoczynek to lepiej zorganizować sobie samemu
        razem z rodziną. Więc jak już wykroi się z urlopu kilka dni, to dobrze byłoby
        wykorzystać maksymalnie ten czas.

Ale pracę/naukę moznaby połączyć z czymś, co ułatwia kontakt z nieświadomością
        własną i zbiorową - na przykład z malowaniem kosmogramów na koszulkach lub
        malowaniem mandali.
        Na warsztatach astrologicznych z Wojtkiem - wieczorami mieliśmy
        medytacje/relaks przy bębnie.
        Można by coś podobnego zrobić - moze nocne tańce przy ognisku?

W tym temacie niczego konkretnego nie proponję - tylko rzucam ogólną myśl.
        • joola17 Re: propozycje Kity - program c.d. 02.04.07, 12:34
          tańce?!
          • kita32 Re: propozycje Kity - program c.d. 02.04.07, 15:57
            Hi! Hi! A czemu nie? Na przykład wytańczyć jak odczuwamy koniunkcję Urana z
            Merkurym wink
            Po prostu żeby było trochę luzu, śmiechu, jakiejś zabawy...
            Ale równie dobrze można siedzieć wieczorami razem i gadać - cudowne były nasze
            wieczory w Bogdanach (na warsztatach)...
            • rencle Re: propozycje Kity - program c.d. 02.04.07, 17:09
              No fajnie by bylo spotkac sie znowu w Bogdanach, ja bym chciala.Faktycznie
              moglybysmy tak zrobic jak to bylo na warsztatach albo jeszcze cos innego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka