kita32 01.04.07, 13:29 Proponuję zorganizować wspólnie letnie warsztaty astrologiczne. Zbierzmy w tym wątku propozycje dotyczące programu, terminu, miejsca, organizacji itd. - o ile, oczywiście, będą chętni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 propozycje Kity - program 01.04.07, 15:16 Proponowałabym, aby na Warsztatach było "demokratycznie" - wszyscy na tych samych zasadach - bez osób ważniejszych i mniej ważnych. Wydaje mi się, że dobrym tematem byłoby opracowanie własnych horoskopów - i nie tylko pod kątem dowiedzenia się czegoś nowego, ale opowiedzeniem jak wyglądają w praktyce aspekty, które się zna z własnego życia. Ja na przykład mogłabym opisać co daje koniunkcja Neptun-Słońce-Merkury w sekstylu do dominującego Plutona. (Po poście Aliny uświadomiłam sobie, że te aspekty mogą być interpretowane jako Pluton- manipulant, a Neptun z Merkurym - oszust. Nic bardziej błędnego.) Takie opracowanie horoskopu najpierw możnaby zrobić w parach - właściciel horoskopu z osobą, która by potem przedstawiła osobę i jej horoskop na wspólnym spotkaniu. Najlepiej byłoby, gdybyśmy przed warsztatami znali swoje dane - aby można było wydrukować kosmogramy w programach, do których jest się przyzwyczajoną. (Danych nie trzeba by było ujawniać publicznie na Astroforum, tylko przekazać sobie e-mailowo.) Jeszcze nie kończe tematu, tylko przerwa mi się kończy... Odpowiedz Link
alina.grabowska Re: propozycje Kity - program 01.04.07, 16:05 "Ja na przykład mogłabym opisać co daje koniunkcja Neptun-Słońce-Merkury w sekstylu do dominującego Plutona. (Po poście Aliny uświadomiłam sobie, że te aspekty mogą być interpretowane jako Pluton- manipulant, a Neptun z Merkurym - oszust. Nic bardziej błędnego.)" Kita! Czuję się urażona, gdyż te aspekty rzeczywiście mogą się tak objawiać jak napisałam. Nie napisałam muszą! Sądzę, że powinnaś być bardziej wyważona w opiniowaniu i brać pod uwagę, że jest to Twoje zdanie. Zatem trzeba napisać: Moim zdaniem jest to interpretacja błędna. I wtedy nie będziesz reprezentować wszystkich czyli ogółu , lecz tylko samą siebie. Wtedy możemy się nie zgadzać, dyskutować itd. Takie stwierdzenie (jak Twoje) sugeruje, że tylko ja tak interpretuję te aspekty (a te aspekty mają i inne jeszcze powiązania w każdym horoskopie) i wystepuję przeciw całemu światu A tak nie jest. Zobacz do książek i zapytaj innych czy takie aspekty mogą się manifestować w sposób jaki opisałam czy też nigdy. Pozdrawiam Alina Odpowiedz Link
kita32 interpretacje 01.04.07, 16:51 Alino, napisałam jak było: po Twoim poście uświadomiłam sobie, ze TAK MOŻNA interpretować. Nie napisałam, ze Ty tak interpretujesz, bo tego nie mogę wiedzieć. W starych książkach astrologicznych jest takie złowróżbne podejście do planet ciężkich - to wiem, chociaż wcześniej nie przykładałam do tego specjalnej uwagi. Odpowiedz Link
kita32 propozycje Kity - program c.d. 02.04.07, 09:04 Kontynuuję propozycje programowe na (ewentualne) Letnie Warsztaty: Proponowałabym również aby nastawić się na intensywną pracę/naukę - bardziej niż na wypoczynek (odpowiednio do Marsa w Koziorożcu w horoskopie Astroforum ;- ) ) No bo urlopy są z krótkie, a wypoczynek to lepiej zorganizować sobie samemu razem z rodziną. Więc jak już wykroi się z urlopu kilka dni, to dobrze byłoby wykorzystać maksymalnie ten czas. Ale pracę/naukę moznaby połączyć z czymś, co ułatwia kontakt z nieświadomością własną i zbiorową - na przykład z malowaniem kosmogramów na koszulkach lub malowaniem mandali. Na warsztatach astrologicznych z Wojtkiem - wieczorami mieliśmy medytacje/relaks przy bębnie. Można by coś podobnego zrobić - moze nocne tańce przy ognisku? W tym temacie niczego konkretnego nie proponję - tylko rzucam ogólną myśl. Odpowiedz Link
kita32 Re: propozycje Kity - program c.d. 02.04.07, 15:57 Hi! Hi! A czemu nie? Na przykład wytańczyć jak odczuwamy koniunkcję Urana z Merkurym Po prostu żeby było trochę luzu, śmiechu, jakiejś zabawy... Ale równie dobrze można siedzieć wieczorami razem i gadać - cudowne były nasze wieczory w Bogdanach (na warsztatach)... Odpowiedz Link
rencle Re: propozycje Kity - program c.d. 02.04.07, 17:09 No fajnie by bylo spotkac sie znowu w Bogdanach, ja bym chciala.Faktycznie moglybysmy tak zrobic jak to bylo na warsztatach albo jeszcze cos innego. Odpowiedz Link