luczijka 15.09.10, 15:01 Tak sobie pomyślałam, żeby to zrobić w jednym wątku A dla "wybitnych" nowości założy się osobne wątki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luczijka Terriers 15.09.10, 16:17 Po jednym odcinku nie potrafię stwierdzić, czy mi się to podoba, czy nie Mam wrażenie, że twórcy sami jeszcze nie wiedzą co chcą nakręcić ;P Pomysł jest fajny - dwóch kumpli-nieudaczników zarabia na życie bawiąc się w detektywów-amatorów. Pracują między innymi nad tak ważną sprawą jak... odbicie psa pewnej pani z rąk jej byłego męża Główni bohaterowie są sympatyczni i autentyczni oraz co najważniejsze, jest między nimi chemia. Aktorstwo stoi na dobrym poziomie i można wypatrzeć kilka znajomych twarzy: Rene z True Blood (gość wypada naprawdę świetnie), kapitan Kevin Tidwell z Life'a oraz C-note z Prison Break (w roli policjanta popalającego sztuczne cygaro ). Jak na razie same pochwały, więc dlaczego nie jestem pewna, czy to propozycja dla mnie? Hm. Wolałabym, żeby Hank i Britt prowadzili swoje śledztwa zupełnie na dziko, bez pomocy byłego partnera Hanka - detektywa Marka "C-note'a" Gustafsona Byłoby zupełnie jak w filmach Wesa Andersona... No ale niestety, ktoś się uparł by to zepsuć i wprowadził wątek policyjny Tak jakby był nam potrzebny kolejny "zwykły" serial detektywistyczny ;P Mam nadzieję, że w następnych odcinkach pomysł się wyklaruje i pójdzie to bardziej w stronę detektywów-na-wariackich-papierach, niż CSI Miami ;P Ps. Przeszkadzają mi także dialogi. Owszem, są inteligentne (trochę w stylu Tarantino lub wspomnianego wcześniej Wesa Andersona), ale ich wadą jest to, że nie wpadają w ucho ;P Po seansie nie potrafię powtórzyć ani jednego tekstu, a tak nie powinno być w przypadku tego typu dialogów No dobra, czepiam się Muszę się po prostu osłuchać ze słownictwem bohaterów Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 17.09.10, 22:54 A ja chciałam tylko napisać, że uwielbiam tych gości . Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 17.09.10, 23:22 No a ja mam nadzieję ich uwielbiać po drugim odcinku Jak obczaję, to dam znać czy już ich uwielbiam Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 19.09.10, 18:46 aniuta75 napisała: > A ja chciałam tylko napisać, że uwielbiam tych gości . Po drugim odcinku też mogę powiedzieć: "uwielbiam tych gości" Naprawdę są świetnie dobrani do swoich ról. Ale samego serialu nie uwielbiam i nadal mam te same zastrzeżenia... Co wcale nie znaczy, że nie obejrzę trzeciego odcinka Odpowiedz Link
galtom Re: Terriers 22.09.10, 15:25 Drugiego odcinku jeszcze nie widzialem... moze dlatego, ze pierwszy bez entuzjazmu - jakos za malo w tym zycia Poza tym pamietam jednego z True Blood (pol bidy - bo tam tez byl taki sobie przez wiekszosc czasu), drugiego z Life ktore bylo super i zaluje, ze nie ma kontynuacji Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Terriers 30.09.10, 09:14 no ja mam troche meiszane uczucia. niby wszysko ok, fajnie itede itepe. no ale jeszcze sobie obejrze...jak beda suby na razie to uwielbiam rene mmmmrrraaaauuu chce ci cos powiedziec kochanie- kupmy sobie psa. to droga do stabilizacji Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 30.09.10, 09:32 I dlatego Terriers jest zajebisty . Teksty są tam wyczesane hłe hłe hłe . Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 03.10.10, 22:03 Jestem po czwartym odcinku. Ku.wa ale się porobiło... Ciekawe jak chłopaki z tego wybrną? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 03.10.10, 22:20 A ja czekam na suby. Gościu co robił do pilota sie rozmyślił i na razie chętnego na dalsze odcinki nie ma . Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 03.10.10, 23:11 Cholera Typowe - jak fajny serial to nie ma go kto tłumaczyć ;P Spróbuj obejrzeć z angielskimi babo Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Terriers 04.10.10, 09:03 czyli im dalej w las tym lepij? ja tez czekam na suby....w koncu chyba ktos to zrobi... chamstwo rormalnie... Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 04.10.10, 21:39 pszczolaasia napisała: > czyli im dalej w las tym lepij? Oj tak Mam nadzieję, że niedługo będziecie się mogły same o tym przekonać Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 17.10.10, 01:13 Nadrobiłam 2 i 3 . O matko, o matko! Uwielbiam ten serial . Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 17.10.10, 13:37 aniuta75 napisała: > Nadrobiłam 2 i 3 . O matko, o matko! Uwielbiam ten serial . No to super, że są już napisy I ja uwielbiam Terriery <lol>. Hank jest taki biedny, że aż chciałoby się go przytulić, a Britt jest taki kul, że aż chciałoby się z nim wypić piwo Jednak najbardziej lubię Stef. Jest przeboska! Oby została na dłużej Ps. Trochę martwi mnie niska oglądalność... Ale wierzę, że chłopaki się jeszcze odkują Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 17.10.10, 17:40 Ale mała w porównaniu do innych seriali czy w porównaniu do seriali FX? Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 17.10.10, 18:39 aniuta75 napisała: > Ale mała w porównaniu do innych seriali czy w porównaniu do seriali FX? I to i to, niestety. Co tydzień Terriery lądują na ostatnim miejscu Ludzie nie mają gustu, ot co! primetime.blox.pl/2010/10/Ogladalnosc-w-stacjach-kablowych-410-1010.html No, ale ja się łudzę, że taka oglądalność wystarczy W najgorszym wypadku skończy się na jednym pełnym sezonie. A na pocieszenie będzie można sobie mówić, że serial nie zdążył się skiepścić ;P Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 17.10.10, 18:47 O kurcze! Faktycznie z tą oglądalnością to nie za bałdzo . Nie znają się gamonie! Odpowiedz Link
luczijka Outlaw 17.09.10, 20:29 Czyli kolejny serial prawniczy... Czy oni naprawdę nie mają już innych pomysłów? ;P W tv jest z 1000 seriali prawniczych i 1500 medycznych, a mimo to z każdym nowym sezonem ich przybywa Paranoja jakaś Ciekawe dlaczego nie zrobią serialu o sprzątaczkach, śmieciarzach, pracownikach poczty, czy choćby o strażakach? Ten ostatni, to bym nawet z chęcią obejrzała, o ile od czasu do czasu pokazaliby gołe klaty No, a teraz do rzeczy ;P Na mój gust Outlaw to takie "Good wife w spodniach" Cyrus Garza (Miguel z Deksia), członek Sądu Najwyższego postanawia porzucić swoją pracę i zostać adwokatem-od-przegranych-spraw lub jak kto woli od-przypadków-beznadziejnych. W tej nierównej walce wspomagać go będzie dream-team: prywatna detektyw Lucinda (w Good wife jest Kalinda, która pełni prawie tą samą rolę ;P), Al Druzinsky (Anton z Deksia) oraz Eddie "Harvard" Franks i Mereta Stockman (młodzi, nieopierzeni prawnicy). I teraz wiadomo - Cyrus jest od robienia dobrego wrażenia w sądzie, a cała reszta jest od brudnej roboty Jak się domyślacie rozwiązywanie spraw przychodzi naszemu teamowi bez większych problemów Od czasu do czasu muszą się gdzieś włamać, czy zrobić jakiś przekręt i wsio Standard Najciekawsze postaci to Cyrus (Miguel gra całkiem nieźle ) i Lucinda (jej specjalność - teksty nie na miejscu ). Scenarzyści szykują romans pomiędzy Lucindą i Harvardem, klasyczne "kto się czubi, ten się lubi". I to jest chyba jedyny powód dla którego zobaczę jeszcze kilka odcinków ;P My baby lecimy na takie motywy Podsumowując: propozycja głównie dla wielbicieli seriali prawniczych i/lub detektywistycznych. Ps. Gościnnie występuje RZA z Wu-tang clanu. Szkoda, że jego rola polega tylko i wyłącznie na robieniu smutnej/zagubionej miny ;P Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Outlaw 19.09.10, 21:35 Ja prawniczego na pewno nie będę oglądał. Takie seriale zwyczajnie mnie nudzą. Jedyny jaki oglądałem nieco dłużej to... Ally McBeal (tylko czy oby on na pewno prawniczy?) Odpowiedz Link
luczijka Re: Outlaw 19.09.10, 21:56 galaxian1 napisał: > Ja prawniczego na pewno nie będę oglądał. > Takie seriale zwyczajnie mnie nudzą. Ja też nie zamierzam oglądać Tylko parę odcinków, a potem mi się znudzi ;P > Jedyny jaki oglądałem nieco dłużej to... Ally McBeal (tylko czy oby on na pewno > prawniczy?) Dla Ally powinna być osobna kategoria, bo to było coś niepowtarzalnego Mam wszystkie odcinki i od czasu do czasu do nich wracam Odpowiedz Link
galtom Re: Outlaw 22.09.10, 15:30 Outlaw jest dokladnie w schamcie - wszystko co w serialu tego typu byc powinno. Swego rodzaju odpowiednik House'a, ktory tez znudzil mnie juz daaaaawno temu. Niby wszystko OK ale nie ma OCH czy ACH jak przy A. McB Szkoda - widac taka Ally McBeal ciezko wymyslic co sezon. Zreszta zeby byc do konca szczerym to jej ostatni sezon tez byl raczej kiepski. Odpowiedz Link
luczijka Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 12:58 Serial wyreżyserowany przez Martina Scorsese Oczywiście że dotknę... Ba! nawet spróbuję Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 21:29 Czy wielkie sławy schodzą na psy, znaczy na seriale? Najpierw Ridley Scott, Steven Spielberg, teraz Scorsese, a juz swoj serial zapowiedzial James Cameron! Odpowiedz Link
luczijka Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 21:36 aniuta75 napisała: > No to jak Wy to ja tysz . Ja już po Na razie nic nie napiszę, poczekam na Was Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 09:18 hej, no piszcie, piszcie, bo jam ciekawa ! Nie ogladalam, bo mnie temat nie zainteresowal, ale jak napiszecie ze cud, miod, Ameryka, to sie zmusze do obejrzenia ! Tylko prawde mi tu pisac ! ;D Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 09:47 Lenka ja Ci napiszę jak tylko suby będą . Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 10:44 mnie oczen nrawisia eta filma....czy jakoś tak było ..niezły film, czasami nawet zabawny i dobrze dobrany w roli głównej Steve Buscemie...ale serial z typu co akcja toczy się leniwie... Odpowiedz Link
luczijka Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 13:26 Ostatnio boli mnie kość ogonowa, w związku z tym ciężko mi wysiedzieć na filmie, który trwa dłużej niż godzinę, więc moja opinia może być nieco spaczona... Od strony realizacyjnej super - zdjęcia, reżyseria, montaż, muzyka, aktorstwo, bla, bla, bla... Ale jak na mój gust niektóre wątki były zbyt przeciągnięte, momentami wiało nudą ;P Mimo to myślę, że serial ma potencjał i mam przeczucie, że następne odcinki będą dużo lepsze Ps. Fajna czołówka Odpowiedz Link
luczijka Re: Boardwalk Empire? 04.10.10, 00:28 Drugi odcinek podobał mi się dużo bardziej (może dlatego, że moja kość ogonowa miewa się lepiej ). Coś czuję, że niedługo się wciągnę na dobre Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Boardwalk Empire? 04.10.10, 09:14 A mi jakoś serca zabrakło. Nawet pilota nie widziałam chociaż 2 odcinki na kompie były. Czasu brak... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 22:43 Mnie się raczej nie spodoba, nie lubię czasów prohibicji, gangsterów, kasyn, ruletek... nudzi mnie to. A serial pewnie będzie w ślimaczym tempie, jak na Scorsese przystało. I zapewne zgarnie dużo nagród, ale będzie mało oglądalny dla normalnego widza, nie znającego historii tego okresu. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Boardwalk Empire? 05.10.10, 15:14 no ja to tknlam i mi sie podoba mi i slubnemu to dobrze wrozy serialowi Odpowiedz Link
ilekobietamalat lone star 21.09.10, 15:29 troszke za bardzo porozciagane jak na moj gust, jak na pierwszy odcinek. ale generalnie zobacze co bedzie dalej. sama nie wiem , z jeden strony aktor grajacy glownego bohatera mnie nie przekonuje, a z drugiej.. to sie chyba nazywa, mieszane uczucia Odpowiedz Link
galaxian1 Re: lone star 21.09.10, 22:46 ilekobietamalat napisała: > aktor grajacy glownego bohatera mnie nie przekonuje, a z drugiej.. Za to mnie się podobają te dwie panie z plakatu Odpowiedz Link
lenkaaa Re: lone star 22.09.10, 00:09 Ta czarna ma cos nie teges z oczami, ale pierwszy odcinek bardzo mi sie podobal i bede dalej ogladac. Bardzo sympatyczny serial i wcale nie az taki wolny, jak na moj gust. Rubicon jest duuuzo wolniejszy. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: lone star 22.09.10, 08:09 blondynka tak, taka fajna dziewczyna z sasiedztwa, ciemna niezbyt, w dodatku ma jakiegos pieprzyka miedzy oczami Odpowiedz Link
galaxian1 Re: lone star 22.09.10, 14:04 ilekobietamalat napisała: > blondynka tak, taka fajna dziewczyna z sasiedztwa, ciemna niezbyt, w dodatku ma > jakiegos pieprzyka miedzy oczami Ja mam słabość do pieprzyków Więc jak któraś z Was ma... to już mnie "ma" haha Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: lone star 22.09.10, 20:10 uuu to miabys ze mna zajecie;D od kilku lat co poniekotrzy proboja naliczyc ile ja wlasciwie mam pieprzykow.. i nikt sie nie dolicyzl;P Odpowiedz Link
galtom Re: lone star 22.09.10, 15:32 Bo to nie wiadomo co to ma byc... komedia, dramat, sensacja, czy o milosci. Troche wszystkiego i nic. Tez nie mam przekonania. Jesli watki milosne beda bardziej pokazane to sie moze z tego taki dramat o milosci zrobi - bardziej dla kobiet (mojej Zony) niz jako rozrywka na wieczor. Odpowiedz Link
luczijka lone star 27.09.10, 19:35 Całkiem przyjemnie się oglądało. Będzie trochę szkoda jeśli skasują ;P, ale ja nie jestem taka pewna tej kasacji Myślę, że serial ma szanse przetrwać... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: lone star 27.09.10, 20:39 mnie tez sie wlasnie troche przykro zrobilo, jak przeczytalam o mozliwym cancelu, bo akurat calkiem, calkiem mi sie ten pierwszy odcinek spodobal.. Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 22.09.10, 12:30 Sprawdzam, tylko że tyle tego jest że nie wyrabiam Przydałby się ktoś do pomocy To kto na ochotnika? ;P Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Detroit 187? 22.09.10, 12:33 No ja mogę pomóc, tylko, że u mnie z poślizgiem bo ja na suby czekac musze coby mózgu za bardzo nie nadwyrężać . BTW Lu zaraz maila do Cię skrobnę więc bądź łaskawa przeczytać i odpisać . Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 22.09.10, 13:44 aniuta75 napisała: > No ja mogę pomóc, tylko, że u mnie z poślizgiem bo ja na suby czekac musze cob > y mózgu za bardzo nie nadwyrężać . No to do działa, stworzymy recenzencki dream-team Odpowiedz Link
galtom Re: Detroit 187? 22.09.10, 15:35 Ja wlasnie zaliczylem pilota. Nie jest zle. Jeszcze nie ma czegos super przelomowego (choc zakonczenie bylo calkiem, calkiem) ale zapowiada sie niezle i pilot raczej mnie zaciekawil i zachecil niz odwrotnie. Perspektywa z ktorej pokazane sa wydarzenia calkiem ciekawa. Nie ma 1000 glownych bohaterow wiec latwo sie zorientowac kto, co... a akcja calkiem wartka. Ja kolejny odcinek na pewno zobacze. Odpowiedz Link
galtom Re: Detroit 187? 22.09.10, 21:38 Tak. O wydziale zabojstw w Detroit... ale jeszcze ciezko powiedziec czy jest o sledztwie czy policjantach czy o obu. Kamera troche pokazuje to jakby program TV, jakby ekipa TV pokazywala dzien gliniarza z takiego wydzialu (ale nie nachalnie, wiec jest OK). Nie bylo zle (narazie). Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Detroit 187? 28.09.10, 22:42 Kurcze, nie wiem co mam myśleć o tym pilocie... Odpowiedz Link
gaudia Re: Detroit 187? 29.09.10, 04:58 aniuta75 napisała: > Kurcze, nie wiem co mam myśleć o tym pilocie... mnie się podobało I Hawaje też. Munlajt tak slicznie stara się grać porywczego, a że rola durna, to i mu trudno Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 30.09.10, 21:23 Nawet fajny ten serial, na razie sobie pooglądam Niezłe teksty, ciekawe postaci oraz super "czarna muza" (Detroit to miasto wytwórni Motown, a to do czegoś zobowiązuje ). Przeszkadzało mi trochę "wygładzenie" serialu tzn. wypikanie wszystkich faków i szitów oraz zakończenie śledztwa w sposób standardowy czyli big happy endem No ale musieli to zrobić, bo inaczej ABC by nie puściła ;P Ale zamiast narzekać to trza się cieszyć, że taki twór jak Detroit 187 trafił do ogólnodostępnej stacji Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 03.10.10, 23:17 Drugi odcinek zaliczony i jadziem dalej z tym koksem Podoba mi się i mam nadzieję, że choć jedną serię pociągną <lol>. Pan główny detektyw jest nieźle pierdzielnięty Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Detroit 187? 03.10.10, 23:20 No popaprany jest równiutko . Ja go jeszcze pamiętam z The Sopranos . Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 04.10.10, 00:20 No gdzieś czytałam, że on z Sopranów się wywodzi Prawdę mówiąc nigdy nie oglądałam tego serialu, chyba czas nadrobić Odpowiedz Link
aniuta75 Running Wilde 22.09.10, 11:34 Widzę, że w roli głównej dziewczyna co Felicity grała swego czasu. Ktokolwiek...? Odpowiedz Link
luczijka Re: Running Wilde 22.09.10, 22:12 Słabizna. Nawet nie wiem co więcej napisać ;P Ani to śmieszne, ani to wzruszające Dobrze, że chociaż krótkie - tylko 20 minut Odpowiedz Link
pszczolaasia the walking dead 22.09.10, 14:56 www.youtube.com/watch?v=yg46DWI_fCE od razu mowie ze ja na to czekam...mam andzieje ze napisy beda szybko Odpowiedz Link
luczijka Re: the walking dead 22.09.10, 17:43 Ja też na to czekam Pścioła To poczekamy sobie razem Odpowiedz Link
galtom Re: the walking dead 22.09.10, 22:02 Fajne... kiedy, kto i gdzie emituje 1-szy odcinek? Ten 1. 11 u nas to znaczy gdzie??? Odpowiedz Link
luczijka Re: the walking dead 22.09.10, 22:31 U nas znaczy w Polsce A serial emituje hamerykańska stacja AMC. Premiera 30 października. Podsumowując: u nich w Hameryce 30.10, a u nas w Polsce 1.11 Odpowiedz Link
galaxian1 Re: the walking dead 22.09.10, 23:04 Tytuł to prawie jak Living Dead Oczywiście też czekam. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: the walking dead 22.09.10, 23:05 uczijka napisała: > 1 listopada u nas Dziex Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: the walking dead 23.09.10, 10:06 ja obaczę z jeden odcinek, bo coś mi się wydaje, że to jest dokładnie to samo co taki brytyjski horror - 6 tygodni później..... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: the walking dead 23.09.10, 10:28 28 dni pozniej. mi sie ten hooro podobal Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: the walking dead 23.09.10, 11:13 no tak jak zawsze tytuł przekręciłam. potem chyba był jeszcze sequel 28 tygodni później... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: the walking dead 23.09.10, 21:57 ja mam na drugie- przekrecilam tytul takze ejst nas juz dwie i jeszcze mam na drugie- ja ona sie nazywala? albo on? dajcie mi autora! a sequela nie zmoglam akurat. jakos tak nie lubie seqelow ani preqelow. jakos chyba sie nigdy nie zdarzylo zeby cos bylo lepsze od 1-ki. nooo dobra. underwolrd bunt lykanow jest genialny. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: the walking dead 21.10.10, 12:28 1 odcinek juz jest i suby sie nawet robia.... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: the walking dead 21.10.10, 18:32 No ale jakto takto ? Przeca 1 listopada mialo byc, nie ? Odpowiedz Link
luczijka Re: the walking dead 21.10.10, 19:06 No bo to znowu jest preair Na razie obejrzałam sobie pierwszą scenę i czołówkę Jakość dość słaba, więc chyba jednak poczekam do 1 listopada... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: the walking dead 29.10.10, 19:40 Czyli 1 listopada bedzie dokladnie ten sam odcinek drugi raz ? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Chase :-) 22.09.10, 20:00 galtom napisał: > Wg. mnie taki kolejny Texas Ranger - bez rewelacji. A czego się spodziewać po gościu od CSI? Kolejny schematyczny jedno-odcinkowiec. Ile mozna produkować wciąż takich samych seriali, tylko dziejących się w innych miastach? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Chase :-) 22.09.10, 21:06 to sobie odpuszcze, jak tak piszecie, bo mialam to w grafiku sie przyznam, ale mnie nie zacheciliscie do oblukania pierwszego odcinka... Odpowiedz Link
galtom Re: Chase :-) 22.09.10, 21:39 Ja nie mam ochoty ogladac drugiego, wiec stanowczo zaoszczedzisz sobie czas! Odpowiedz Link
luczijka Re: Chase :-) 01.10.10, 01:01 galtom napisał: > Ja nie mam ochoty ogladac drugiego, wiec stanowczo zaoszczedzisz sobie czas! Ja też nie mam ochoty Nuda i sztampa Ale to nie była tak całkiem stracona godzina, bo przynajmniej potwierdziło się to, co już dawno podejrzewałam - Amaury Nolasco jest beznadziejnym aktorem Jako Cukiereczek w Prison Break jeszcze się jakoś sprawdzał, ale tu gra zupełnie jak Mroczkowie ;P A co gorsze, pozostali członkowie obsady nie są od niego lepsi... Odpowiedz Link
galtom No Ordinary Family 22.09.10, 15:37 Na to bardzo, bardzo czekam. Mam nadzieje, ze sie nie zawiode bo trailer na hulu byl calkiem OK. Odpowiedz Link
galtom Re: No Ordinary Family 30.09.10, 09:43 Pilot fajny. Calosc w konwencji dosc lekkiej i nie do konca na serio ale w przeciwienstwie do np. Undercovers ma fajny klimat i teksty i role sa calkiem fajnie napisane. Typowy serial familijny czyli i rodzice i dzieci znajda cos dla siebie. Dodatkowo sa super moce i rodzina z problemami. Oglada sie lekko i przyjemnie pod warunkiem, ze niebierzemy tego na serio jak np. w Heroes. Odpowiedz Link
luczijka Re: No Ordinary Family 30.09.10, 19:36 No ordinary family miało być taką serialową wersją Iniemamocni/Incredibles i rzeczywiście jest... I teraz pytanie, które nasuwa się od razu: "po kiego grzyba przerabiać coś co jest świetne?" Odpowiedź jest prosta i zarazem smutna. Ano po to, żeby to zepsuć i przy okazji zarobić trochę kasy na eksploatowaniu czyjegoś pomysłu Jeśli lubicie klimaty "superbohaterskie" to lepiej obejrzyjcie oryginał, a nie tę kiepską podróbę Zapewniam, że zabawa jest dużo lepsza ;P Ps. Jedyny plus tego serialu - Romany Malco (Koni vel Conrad z Weeds ). Od dawna marzyłam, żeby go znów zobaczyć w tivi i wreszcie się doczekałam No doooooooobra, jeszcze Michael Chiklis jest małym plusikiem. Całkiem sympatyczny gość Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: No Ordinary Family 30.09.10, 20:07 luczijka napisała: > > Ps. Jedyny plus tego serialu - Romany Malco (Koni vel Conrad z Weeds ) > . ochh tesnilam za niiimmmmmmmmm Odpowiedz Link
lenkaaa Re: No Ordinary Family 30.09.10, 20:13 galtom napisał: > > Oglada sie lekko i przyjemnie pod warunkiem, ze niebierzemy tego na serio jak n p. w Heroes. A Hirolsow mozna brac na serio ??? Serio ? Odpowiedz Link
galtom Re: No Ordinary Family 04.10.10, 07:02 Pewnie, ze nie ale dobrze wiesz o czym mowie Sa filmy typu Spy Game, itd... czyli rozrywka ale udajaca cos prawdziwego i niby to samo co nazywa sie True Lies ale co trzeba brac z przymrozeniem oka... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: No Ordinary Family 04.10.10, 09:05 pewno, ze wim; to bylo pytanie retoryczne Odpowiedz Link
luczijka Mike & Molly 22.09.10, 20:52 Ten serial to dowód na to, że sitcom to przeżytek Nieśmieszne dowcipy i śmiech z offu - bleee To już wolę komedie nowej generacji tzw. mockumentary np. Modern Family. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Mike & Molly 22.09.10, 21:39 podziwiam cie ze w ogole to ruszylas;D po samym plakacie stwierdzilam ze nie warto;P Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Mike & Molly 22.09.10, 23:02 Ja z sitcomów mogę już tylko oglądać stare odcinki Kiepskich To jest tak głupie, że aż genialne Jedyny serial jaki się udał polszmacie i to się udał chyba przez przypadek, bo zrobiony jest tandetnie jak mało który. Odpowiedz Link
galaxian1 Undercovers 22.09.10, 23:07 Lu niech rano wstaje, co by jej fale nie zamokły Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Undercovers 23.09.10, 08:41 Najnowsza produkcja twórcy serialu "Lost" - J.J Abramsa - opowiada historię pary tajnych agentów CIA, którzy po dłuższej przerwie postanawiają powrócić do czynnej służby. Odpowiedz Link
galtom Re: Undercovers 23.09.10, 15:30 Własnie rozpoczolem ogladanie. Jak zakoncze to dam znac co mysle. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Undercovers 23.09.10, 22:09 Mnie sie nie podoba ! Dialogi dla nastolatkow, aktorstwo marne, wszyscy aktorzy odstawieni jak Barbie i Ken, nie dla mnie takie klimaty, do kosza ! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Undercovers 23.09.10, 22:30 A mnie się podoba . ale nie wiem czy na tyle, żeby oglądac dalej . Odpowiedz Link
luczijka Re: Undercovers 24.09.10, 13:21 Może się spodobać fanom seriali/filmów szpiegowskich Sprawnie zrealizowany, z szybką akcją, piknymi bohaterami i bondowskimi gadżetami - full wypas Mnie nie do końca przekonał ;P Zabrakło komediowego timingu (czy jak to się tam mówi ), bo niektóre teksty z założeniu śmieszne, nie śmieszyły Poza tym wydaje mi się, że lepiej by się sprawdził w ramówce wakacyjnej Raczej nie ściągnę stanika za tydzień Odpowiedz Link
galtom Re: Undercovers 24.09.10, 21:20 Obejzalem do polowy - drugiej polowy nie dalem rady To prawie tak samo dobre jak Mali agenci... To na pewno nie jest dla nastolatkow??? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Undercovers 25.09.10, 02:04 alez oczywiscie, ze to JEST dla nastolatkow, dlatego Aniutka to oglada Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Undercovers 27.09.10, 19:53 lenkaaa napisała: > alez oczywiscie, ze to JEST dla nastolatkow, dlatego Aniutka to oglada > > Poczułam się połechtana . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Whole Truth 24.09.10, 00:41 Obejrzalam i powiem, ze na kolana nie powala, ale obejrzec mozna, ot taki typowy (wydaje mi sie) legal drama pokazany z dwoch przeciwstawnych stron barykady (oskarzyciel i obrona). Odpowiedz Link
luczijka Re: The Whole Truth 25.09.10, 22:24 lenkaaa napisała: > Obejrzalam i powiem, ze na kolana nie powala, ale obejrzec mozna, ot taki typow > y (wydaje mi sie) legal drama pokazany z dwoch przeciwstawnych stron barykady ( > oskarzyciel i obrona). Zgadzam się. Emocjonować się tym nie sposób Odpowiedz Link
galaxian1 Re: The Defenders 23.09.10, 08:41 Bohaterami serialu "The Defenders" jest duet adwokatów - Nick Morelli i Pete Kaczmarek - którzy znają się od lat. Jeden z nich jest idealistą i pracoholikiem, a drugi kochającym piękne kobiety i drogie ubrania playboyem. Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 10:53 Wlasnie zaczalem ogladac na stronie CBS (producenta) - dam znac czy dotrwalem do konca. Narazie ciagle czekam kiedy ten jeden Pan otworzy portal miedzywymiarowy i zacznie Slide Ale moze nazwisko Belushi da temu smaczek ? Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 11:30 Narazie jest bez OCH - typowy prawniczy serial. Plusem jest to, ze na stronie CBS (producenta) nie tylko da sie to ogladac za darmo ale do tego w rozdzielczosci full HD 1080p Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: The Defenders 23.09.10, 12:07 galtom napisał: > Narazie jest bez OCH - typowy prawniczy serial. > Plusem jest to, ze na stronie CBS (producenta) nie tylko da sie to ogladac za d > armo ale do tego w rozdzielczosci full HD 1080p wcae nie taki typowy fajnie sie ogladalo, conajmniej polowe czasu siedzialam z usmiechnieta paszcza;D o ile nic sie nie zmieni, bede ogladac Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 12:12 Pisalem narzie, bo jestem w trakcie Za m15 min bede po. Wtedy napisze wiecej. Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 12:48 Obejzane. Wiec tak... jest dosc lekko i sympatycznie. Akcja nie ciagnie sie jak to zwykle w serialach prawniczych. Nie ma scen pt. glowny bohater spedza dlugie godziny na rozterkach wewnetrznych i czytaniu akt... co widz siedzi, oglada i czeka.... Jest troche humoru - ale bez tak dobrych tekstow jak w Californication. Postaci...hmm... ciezko cos powiedziec. Belushi fajny. Seksu... jak to w serialu jest ale nie ma Generalnie w nastroju jest to troche podobne do Life (BTW: ktos ogladal????). Narazie nie mowie nie - ale nie ma tu przelomu w gatunku. Odpowiedz Link
luczijka Re: The Defenders 23.09.10, 21:01 galtom napisał: > Generalnie w nastroju jest to troche podobne do Life (BTW: ktos ogladal????). Do Life'a? Eeeee, nieeeeeeeeeee Takie sobie prawdę mówiąc ;P Nie jest to ani serial prawniczy "na poważnie" (patrz The Good wife), ani "na luzie" (patrz Ally McBeal). Mogliby się zdecydować na którąś opcję A tak - mamy kolejny bezbarwny tiviszoł ;P Raczej podziękuję za kolejne odcinki Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Defenders 23.09.10, 22:12 Mam mieszane odczucia. Nie jest super i nie jest beznadziejny, wiec dam mu jeszcze szanse i obejrze pare nastepnych odcinkow. Z Life, to ja bym tego w zyciu nie porownala, nawet mi sie nie skojarzylo. Jesli juz to na mysl mi przyszlo Boston Legal, ktorego swego czasu bardzo lubilam. Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 22:38 Chodzilo mi o klimat (tworzony przez Belushiego) nie o tresc Odpowiedz Link
luczijka Re: The Defenders 23.09.10, 22:47 lenkaaa napisała: Jesli juz to na mysl mi przyszlo Bos > ton Legal, ktorego swego czasu bardzo lubilam. Ale przyznasz, że Boston Legal miało zdecydowanie bardziej błyskotliwe dialogi Zwłaszcza potyczki słowne Allana i Denny'ego, no i oczywiście przemowy końcowe Shore'a Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Defenders 24.09.10, 00:37 luczijka napisała: > lenkaaa napisała: > Jesli juz to na mysl mi przyszlo Bos > > ton Legal, ktorego swego czasu bardzo lubilam. > > Ale przyznasz, że Boston Legal miało zdecydowanie bardziej błyskotliwe d > ialogi Zwłaszcza potyczki słowne Allana i Denny'ego, no i oczywiście prz > emowy końcowe Shore'a Alez oczywiscie, ze tak ! Zgadzam sie w calej rozciaglosci To taki bardzo dalekie skojarzenie Odpowiedz Link
luczijka Re: Hellcats 22.09.10, 23:25 Przyznam, że przy tym to nawet ja spasowałam Czirliderki + "gwiazda" HajSkulMjuzikal Ashley Tisdale? HELL NO!!! Nie tknę nawet pilota ;P Może wyręczy mnie Galtom? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Hellcats 22.09.10, 23:28 luczijka napisała: > Może wyręczy mnie Galtom? Tak poprosimy! Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom !!! Odpowiedz Link
ka_thy Re: Hellcats 23.09.10, 08:42 Czuję się wyzwana do tablicy, choć ja nie Galtom Bo z nowości udało mi się zaliczyć tylko jedno - właśnie Hellcats. Tylko nie wiem dlaczego? Bo od samego poczatku film jakos nie zachęca. Ta pani jest brzydka. Ma za szerokie usta i coś z nią nie halo. Pani nienawidzi cheerliderek, a jedna z początkowych scen pokazuje jak ta brzydka pani z równie nieciekawym i lalusiowatym kumplem strzelają z wyimaginowanego łuku do ćwiczących cheerliderek, a jedną dosięga ta "strzała", więc spada i nabawia się kontuzji. I w drużynie powstaje wakat. W międzyczasie zaś, okazuje się, że brzydkiej pani zabrano stypendium i żeby utrzymac się na uczelni musi załatwic sobie nowe. I właśnie udział w drużynie cheerliderek może takie zapewnić. No ale żeby dostac się do druzyny trzeba przejśc kwalifikacje. Więc pani bierze w nich udział, oczywiście jest naj, najlepiej sie prezentuje, najlepiej rusza, tańczy no i wykazuje się inwencją bo tańczy do własnych kroków. Jak łatwo sie domyśleć do druzyny się dostaje, mało tego, okazuje się byc w niej najlepsza (mimo, że od czasów licealnych nie tańczyła), trenerka każe brać z niej przykład no i zaczynaja się zawiście, intrygi, zabieranie ręcznika pod prysznicem, itp, itd. Ja w tym momencie podziękuję , wolę obejrzec Glee, tam też tańczą a fabuła nie jest tak durnowata, a świat tak plastikowy. Werdykt - omijac szerokim łukiem Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Hellcats 23.09.10, 08:56 ka_thy napisała: > wolę obejrzec Glee, tam też tańczą A ja nie rozumiem tego całego Glee, dla mnie to jakaś totalna abstrakcja Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Hellcats 23.09.10, 09:17 dzieki za streszczenie mnie juz sam tytul nie zainteresowal.... Odpowiedz Link
luczijka Raising hope 23.09.10, 19:52 Jeszcze jedna komedia, tym razem o młodym chłopaku, który musi się zająć swoją 6-ścio miesięczną córeczką (matka dziewczynki zastała skazana na krzesło elektryczne). Nie brzmi jak komedia, to prawda... I rzeczywiście niektóre dowcipy są ryzykowne, ale w sumie wydaje mi się, że to wszystko ma szanse się rozkręcić. Zobaczę jeszcze parę odcinków i wtedy zdecyduję co dalej Ps. A dzidzia jest przesłodka Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Raising hope 23.09.10, 20:01 luczijka napisała: > Jeszcze jedna komedia, tym razem o młodym chłopaku, który musi się zająć swoją > 6-ścio miesięczną córeczką (matka dziewczynki zastała skazana na krzesło elektr > yczne). yyyy, komedia ktora zaczyna sie od krzesla elektrycznego? az cyba zobacze Odpowiedz Link
lenkaaa Outsourced 24.09.10, 09:53 Debilna komedia o mlodym gosciu po studiach, ktory zostaje wyslany przez firme do Indii aby tam prowadzic przeniesiony z Ameryki call centre. Odcinek tylko 20 minut, bzdura totalna, ale zamierzam oblukac rowniez nastepne odcinki, bo z tego co pamietam Weeds tez na poczatku wydawalo mi sie debilne, a potem go pokochalam, wiec temu tez dam szanse Odpowiedz Link
galtom Re: Outsourced 24.09.10, 13:37 Narazie widzialem tylko trailery. I zapowiadalo sie fajnie ale - to ma smaczki dla kogos kto zna jezyk troche usa, troche uk, troche indie i przedewszystkim outsourcing. W kazdym razie poczulem sie jak znow wuk kiedy dzwonilem do indii zalatwij najprostsza sprawe zwiazana z kontem w banku czy telefonem. Ciekawe czy teraz bede sie smial - bo jak dzwonilem 15 razy to zabawnie nie bylo Odpowiedz Link
luczijka Re: Outsourced 24.09.10, 19:08 lenkaaa napisała: Odcinek tylko 20 > minut, bzdura totalna, ale zamierzam oblukac rowniez nastepne odcinki, bo z te > go co pamietam Weeds tez na poczatku wydawalo mi sie debilne, a potem go pokoch > alam, wiec temu tez dam szanse Jak oblukasz drugi odcinek, to daj znać czy się rozkręca, bo na razie jest cieniutko ;P Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Outsourced 25.09.10, 02:01 luczijka napisała: > lenkaaa napisała: > Odcinek tylko 20 > > minut, bzdura totalna, ale zamierzam oblukac rowniez nastepne odcinki, bo > z te > > go co pamietam Weeds tez na poczatku wydawalo mi sie debilne, a potem go > pokoch > > alam, wiec temu tez dam szanse > > Jak oblukasz drugi odcinek, to daj znać czy się rozkręca, bo na razie jest cien > iutko ;P Dam znac, na bank ! Odpowiedz Link
galtom Re: Outsourced 05.10.10, 09:56 A ja zobaczylem klejny odcinek i jest calkiem fajnie Odpowiedz Link
galtom Jolly Vindaloo Day 18.10.10, 15:25 Super, super, super. Roznice kulturowe wysmiane w obie strony a przy okazji smaczki wynikajace z innej wymowy i brzmienia niektorych slow. No i tlo pt. call centre - zrobilo sie naprawde fajnie. Odpowiedz Link
luczijka Re: My Generation 27.09.10, 19:40 Serial a la dokument. Pomysł ciekawy, ale niezbyt dobrze zrealizowany ;P Trochę zajeżdża sztucznizną i naiwnością. Gdy zobaczyłam, że kamera śledzi bohaterów w dość intymnych sytuacjach to od razu przypomniało mi się PU i kamery w kaktusach Odpowiedz Link
lenkaaa Re: My Generation 27.09.10, 20:40 luczijka napisała: > przypomniało mi się PU i kamery w kaktus > ach Odpowiedz Link
luczijka Better with you 24.09.10, 20:38 Szkoda czasu, bo to tylko kolejny marny sitcom Odpowiedz Link
luczijka Shit my dad says 24.09.10, 21:04 Jeszcze jeden sitcom William Shatner jest świetnym aktorem, ale tu się marnuje. Mogli wymyślić dla niego coś lepszego... ;P Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Shit my dad says 25.09.10, 02:02 mnie juz sam tytul odrzucil, dziekuje bardzo, nie skusze sie. Odpowiedz Link
galaxian1 Blue Bloods 25.09.10, 11:40 Poznajemy wielopokoleniową rodzinę nowojorskich policjantów, która poświęciła się egzekwowaniu prawa. Na czele stoi Frank Reagan, szef nowojorskiej policji. Prowadzi swój oddział tak dyplomatycznie, jak i własną rodzinę. Dumą Franka jest jego najstarszy syn - Danny, doświadczony detektyw, mąż i ojciec, weteran wojny w Iraku. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Blue Bloods 25.09.10, 12:49 i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo nudny jak opis serialu ? Odpowiedz Link
luczijka Re: Blue Bloods 25.09.10, 13:22 lenkaaa napisała: > i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo nudny > jak opis serialu ? Założę się, że Glx tego nie widział, tylko wygrzebał gdzieś opis, więc nie licz, że Ci odpowie ;P Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Blue Bloods 25.09.10, 13:42 luczijka napisała: > lenkaaa napisała: > > > i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo > nudny > > jak opis serialu ? > > Założę się, że Glx tego nie widział, tylko wygrzebał gdzieś opis, więc nie licz > , że Ci odpowie ;P tez tak mysle;D pewnie specjalnie to robi,zebysmy po tym fascynujacym opisie sie rzucily na ten serial, i podzielily sie opiniami, a on tylko bedzie wybieral jak krolewicz;P Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Blue Bloods 25.09.10, 21:37 ilekobietamalat napisała: > a on tylko bedzie wybieral jak krolewicz;P No wlasnie o to mi chodzi A odcinek mam nawet sciagniety - ale poki co najpierw Fringe i Supek ! Potem, jakies wynalazki z emerytem Selleckiem. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Blue Bloods 25.09.10, 21:39 A tu gra też Walberg ! Ale nie Mark, tylko Donie - członek pamiętnego New Kids On The Block Odpowiedz Link
luczijka Re: Blue Bloods 30.09.10, 23:16 lenkaaa napisała: > i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo nudny > jak opis serialu ? Na szczęście Blue Bloods nie jest tak nudny jak jego opis To całkiem solidna pozycja wśród seriali policyjnych. Powiedziałabym nawet, że wybija się nieco ponad przeciętną, głównie dzięki dobremu aktorstwu. Podsumowując: można-obejrzeć-ale-nic-się-nie-stanie-jeśli-nie-obejrzysz ;P Odpowiedz Link
aniuta75 Hawaii Five-0 26.09.10, 22:11 Chyba Lenka to widziała a czy ktoś jeszcze? Bo ja przed chwilą skończyłam i chyba na razie sobie pooglądam, bo lubię pana Moonlighta i Hawaje . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Hawaii Five-0 26.09.10, 23:20 obejrzalam, ale nawet nie dokonca, bo takie to bylo przewidywalne i sztampowe, ze nie zdzierzylam. Mnie sie tylko pan i jego glos podobaja a cala reszta filmu do bani... Nawet lostowemu Jinowi taka glupia role dali, ze mi sie ogladac nie chce. Tylko ten glowny bohater...Mrrrrrrrrr..... Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: Hawaii Five-0 29.09.10, 19:41 obejrzałam kolejny odcinek, ale tylko dlatego, że gra w nim Abruzzi z PB. Odpowiedz Link
luczijka Re: Hawaii Five-0 29.09.10, 23:35 Obejrzałam i rozumiem dlaczego może się podobać, ale ja podziękuję ;P Nie czuję potrzeby oglądania serialu o gudgajach i bedgajach, zwłaszcza jeśli nie powala on oryginalnością Terriery są duuuuuuuuuuużo lepsze Ps. Przyznaję, że pan Munlajt jest mniamuśny. W Three Rivers jakoś tego nie zauważyłam Pewnie dlatego, że miał tam nieciekawy fryz Odpowiedz Link
luczijka Re: Hawaii Five-0 05.10.10, 12:40 aniuta75 napisała: > Taaaa to z pewnością wina fryza . Dobry fryz to podstawa Popatrz na Majkela z Nikity w takim oto fryzie: Spodobał by Ci się? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Hawaii Five-0 05.10.10, 11:51 luczijka napisała: > Nie czuję potrzeby oglądania serialu o gudgajach i bedgajach a od kiedy nie lubisz gajów ? przerzucasz się na gerle? Odpowiedz Link
luczijka Re: Hawaii Five-0 05.10.10, 12:33 galaxian1 napisał: > luczijka napisała: > > > Nie czuję potrzeby oglądania serialu o gudgajach i bedgajach > > a od kiedy nie lubisz gajów ? > przerzucasz się na gerle? > Przeczytaj PS w moim poście a będziesz miał odpowiedź Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Hawaii Five-0 05.10.10, 14:11 > Przeczytaj PS w moim poście a będziesz miał odpowiedź Nie chce mi się ! Odpowiedz Link
ka_thy Re: Hawaii Five-0 12.10.10, 11:41 Ja sobie dałam cancela na ten serial. Choć może jeszcze dokończę trzeci odcinek. Jak na taką prostą rozrywkę to serial jest ciut przyciężkawy i poważny. Z kolei na bycie czymś ambitniejszym, niestety jest na to zbyt głupi. Dialogi, które miały - tak myślę - rozluźnić nieco atmosferę są drętwe i głupawe. Aktorstwo - równa drętwota. Nawet pan munlajt, sam w sobie niezłe ciacho, tutaj się nie sprawdza, jest zbyt sztywny jak na glinę tego rodzaju. Podobnie kuzynostwo. Jedynym, który się tu broni jest Danny, ale obawiam sie, że w pojedynkę nie uciągnie tego serialu. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Downton Abbey? 27.09.10, 09:29 nie dosc ze made in uk, to jeszcze wszystko dzieje sie na poczatku wieku..XX ofkors ktos widzial cos, slyszal? bedzie ogladal? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Downton Abbey? 27.09.10, 09:40 oh, jak UK i poczatek xx wieku i rozumiem ze w klasztorze jakims sie dzieje, to ja sie zglaszam na ochotnika do oblukania !!!! Pedze tego szukac ! Odpowiedz Link
aniuta75 Dajcie już spokój! 27.09.10, 09:45 Nie wyszukujcie nowości bo ja już teraz połapać się nie mogę! Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Dajcie już spokój! 27.09.10, 18:01 Aniuta75 napisała: > Nie wyszukujcie nowości bo ja już teraz połapać się nie mogę! Spokojnie babo! Niedługo połowa nowości dostanie cancela, zostaną starzy wyjadacze + kilka najlepszych nowości. To się połapiesz Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Downton Abbey? 27.09.10, 09:47 Jednak nie klasztor, tylko country house, ale i tak moze byc, ja tam lubie takie klimaty: "Lavish new period drama following the lives of the aristocratic Crawley family and their servants at Downton Abbey. It is April 1912, and news arrives of the sinking of the Titanic with the loss of Downton's heir James and his son Patrick. The Dowager Countess Violet hopes that the title and estate will pass on to the current Earl Robert's oldest daughter Mary, who was in line to marry Patrick. But Robert, whose wife Cora's money is intimately tied up in the estate, decides not to name Mary his heir, and after discovering that a distant cousin is set to inherit instead, invites the young man to Downton. Meanwhile, new valet John Bates is given a hard time by the staff as an old war injury threatens his job at the stately home". Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Downton Abbey? 27.09.10, 10:58 po polskiemu poprosze! ja jestesm tuman jezykowy. z ledwoscia czasem nasz rozumię.... bo mnie zaintrygowalo! Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Downton Abbey? 27.09.10, 16:41 Serial o zyciu arystokratycznej rodzint Crawley'ow i ich sluzby w rezydencji Dawnton Abbey. Jest kwiecien 1912r ktory przynosi wiesci o zatonieciu Titanica a wraz z nim dziedzica Downton James'a i jego syna Patrick'a. Hrabina Violet ma nadzieje, ze tytul i posiadlosc przejda na najstarsza corke obecnego hrabii Roberta - Mary, ktora miala poslubic Patrick'a. Jednakze Robert (ktorego zona Cory scissle powiazala wasne finanse z posiadloscia Dawnton) nie wskazuje Mary jako dziedziczki, a po odkryciu istnienia odleglego kuzyna, ktory chce zostac dziedzicem, postanawia go zaprosic do Downton. Tymczasem nowy kamerdyner John Bates, przezywa trudny okres w stosunkach ze wspolpracownikami i grozi mu utrata pracy w posiadlosci w zwiazku ze stara rana odniesiona w czasie wojny. Brzmi troche jak zagmatwany serial brazylijski, hi, hi, hi... Odpowiedz Link
gaudia Re: Downton Abbey? 29.09.10, 02:48 lenkaaa napisała: > > Brzmi troche jak zagmatwany serial brazylijski, hi, hi, hi... przejarzałam nieco info o tym i jezu... żal mi d ściska, że napisów niet, bo obsada super, produkcja UK (rzadko zawodzą), czas akcji, brytyjska arystokracja może miałabym jakiś równoważnik dla BBCowskiej Dumy i uprzedzenia, którą oglądam raz na pól roku od zawsze rany, niech ktoś zrobi napisy..... ciotka g. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Downton Abbey? 29.09.10, 09:07 Bardzo fajny ten pierwszy odcinek dlatego ninejszym postuluje o wpisanie tego serialu do tabelki ! Gaudia, trzymam kciuki za szybkie napisy, bo warto ogladac ! Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Downton Abbey? 01.10.10, 10:02 och fajny fajny wczraj zobaczylam;D ale meega dlugi ten odcinek;D faktycznie nie pogardzilabym tez napisami, bo jakos niektore rzeczy ciezko mi sie rozumialo czy byl juz odc2? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Downton Abbey? 01.10.10, 12:33 fakt, ze momentami szybko lecieli z tekstem itez musialam uszy wyciagac zeby zrozumiec, tudziez posilkowalam sie mezem (ktory jako native ma "obowiazek" zrozumienia wszystkiego, he, he), a brytjskie odcinki sa chyba zawsze godzinne i to mi sie w nich bardzo podoba Drugi odcinek bedzie w poniedzialek, bo ten serial pewnie w niedziele leci w UK, choc pewna nie jestem. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Downton Abbey? 05.10.10, 15:16 a ja to nie mogie go nigdzie znalezc tam juz o subach nie wpsomne... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Downton Abbey? 05.10.10, 15:29 na irfree widzialam www.irfree.com/?s=downton+abbey&x=0&y=0 i nawet w jednym kawalku sa. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Downton Abbey? 05.10.10, 18:05 ooo dzieki ci dobra Kobieto.... matko bosko tam gra profesor Mc Gonagal!!!! Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Downton Abbey? 05.10.10, 22:04 pszczolaasia napisała: > ooo dzieki ci dobra Kobieto.... > matko bosko tam gra profesor Mc Gonagal!!!! polecam sie. jeeezuuu ja sie glowilam skad ja mamusie czyli babcie znam a to afkstycznie z pottera przecieDD Odpowiedz Link