13.02.13, 06:55
Pierwszy odcinek juz dostepny w sieci, obejrzalam na hulu.com

Hmmm, ciekawe, bardzo ciekawe. Same pytania po pierwszym odcinku, nic nie wiem, a chce wiecej. Choc po 10 minutach pomyslalam o The Ring. Lubie seriale od CW, choc czesto koncza sie po 1 sezonie, ale chyba bede ogladac nastepne odcinki.
To teraz czekam na Wasze opiniesmile

Obserwuj wątek
    • pszczolaasia Re: CULT 13.02.13, 09:32
      mmm z alarikiem...smile ale mnie sie swieci ze to od 20-go ma dopiero byc?
      • piegucha Re: CULT 13.02.13, 14:16

19 lutego ma byc pierwszy odcinek w tv, ale jak z Revolution, udostepnili go juz tydzien wczesniej na neciesmile
    • aniuta75 Re: CULT 16.02.13, 14:08
      WebRip jakiś się ukazałam i nawet literki są suspicious.
    • aniuta75 1 16.02.13, 18:36

OJP. W pozytywnym tego słowa znaczeniu ofkoz. Aż czasami miałam dreszcze.
      Tylko pliiiizzz niech nie zepsują tego tak jak Losta big_grin.
      • piegucha Re: 1 16.02.13, 19:33

smile Dreszczy nie mialam, ale czekam z niecierpliwoscia na kolejne odcinkismile
        No i niestety z CW, jest zawsze niebezpieczenstwo, ze skasuja po jednym sezonie, wiec tym psuciem to chyba jeszcze nie mamy sie co martwic.
        • aniuta75 Re: 1 16.02.13, 19:43
          Jak seriale dobry (a ten do takich się zalicza raczej) to tak szybko nie skasują. Zobacz ile lat już ciągną Supka, VD. Ile lat leciał Smallville (czy jak go sie tam pisało). No chyba że hamburgery do reszty rozumy potracili i faktycznie zdejmą. Niewątpliwie jest to produkcja inna niż wszystkie i może własnie dlatego się utrzyma smile.
          • piegucha Re: 1 16.02.13, 19:44

I na to tez liczesmile
            • magdakingaklara Re: 1 16.02.13, 20:41
              Dobry.
              Czekam na nastepny odcinek. No i tez mam nadzieje, że się "utrzyma" klimat.
              • sil.wen Re: 1 17.02.13, 00:29
                Brrrrr.... ale mi sie straszno zrobiło...
                Szczęście, że mam popsute DVD i brak szans na włożenie tam czegokowieksmile
                A nie sądzicie, że to ostrzeżenie dla nas, że nam sie cuś takiego może przytrafić od nadmiernego serialowania?
                -----------------------------------
                "Every night is time for drink"
                • aniuta75 Re: 1 17.02.13, 00:36
                  > A nie sądzicie, że to ostrzeżenie dla nas, że nam sie cuś takiego może przytraf
                  > ić od nadmiernego serialowania?

Hmmm wiesz, gdybym będąc fanką Supka nagle zaczęła się interesować np czarną magią i ją uprawiała to pewnie tak. Ale moje "fanostwo" nigdy nie pójdzie tak daleko smile.
                  Zresztą tu chyba nie chodzi o serialowanie tylko o sekty bardziej. Ale mogę się mylić ofkoz. Się okaże w praniu smile.
                  • piegucha Re: 1 17.02.13, 00:44

Hmmm, zobaczymy kto pierwszy sobie strzeli w lebtongue_out
                    Mnie sie wydaje, ze tu chodzi o wierzenie, ze to co w serialach jest prawda. Sa tacy fanatycy, wiec dla nich moze to byc grozne. Ale jakby co, to zadnych plyt z M nie odtwarzajcie, a jakby co to od razu telefon wywalic do smieci i nie odbieractongue_out
                    • aniuta75 Re: 1 17.02.13, 09:55
                      Ale jakby co, to zadnych plyt
                      > z M nie odtwarzajcie, a jakby co to od razu telefon wywalic do smieci i nie od
                      > bieractongue_out

big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                • sil.wen Re: 1 17.02.13, 00:43
                  No ja tam nie wiemsmile Całe szczęście, że nie tylko mam zepsute DVD, ale też nigdy nie odbieram telefonów od ukrytych numerów. Przynajmniej nikt mi nie powie, że sie coś oderwało, że jestem next.
                  Ale teraz dopiero widzę, jak mi brakowało psychopatycznego uśmieszku sami-wiecie-kogo! Normalnie aż mnie rozrzewnieniem napełniło!
                  ----------------------------------
                  • aniuta75 Re: 1 17.02.13, 09:54
                    > Ale teraz dopiero widzę, jak mi brakowało psychopatycznego uśmieszku sami-wieci
                    > e-kogo! Normalnie aż mnie rozrzewnieniem napełniło!

Oooo taaak smile. I oczy ma niepokojąco magnetyczne smile. W sam raz do roli smile.
                    • sil.wen Re: 1 17.02.13, 12:57
                      Tylko wiecie, co mnie niepokoi i w tym serialu i w każdym innym opierającym się na tajemnicy / spisku / konspiracji, czyli we wszystkich Cultach, Touchach, Zero Hourach itp? Że fajnie ktoś buduje całe napięcie przez dwadzieścia odcinków, siedzi sie z zapartym tchem i obgryza paznokcie, a na końcu wielka kicha. Bo łatwiej jest obmyślać konspiracje, tropy, zmyłki, dodawać tajemnice wszechświata tu i ówdzie, niż wymyślić równie ciekawą przyczynę tego wszystkiego i zazwyczaj rozwiązanie jest w najlepszym przypadku głupawe. I boję się, że tu też na końcu czeka jakaś kupa.
                      Ale takiemu przywódcy to też bym się dała omamićbig_grin
                      • aniuta75 Re: 1 17.02.13, 13:07
                        Temu na początku napisałam, żeby nie zepsuli tak jak Losta. Tez była wielka tajemnica, spiski sriski, ludzie wymyślali rozwiązania, żyli tym serialem. I co? Czyściec kuźwa big_grin.
                        • sil.wen Re: 1 17.02.13, 20:04
                          Serio tak było? Czyściec się okazał??? Odpuściłam sobie w pewnym momencie i jakoś nigdy nie wróciłam do Lostów, umknęło mi, co wyszło na końcu. No to zaszaleli...
                          Niedawno zapodałam sobie Mgłę, ale tę od Kinga, i suuuper było na początku, atmosfera, groza, wszystko jak należy, a potem co? Jakieś durne kałamarnice z mackami.... Masakra.
                          ---------------------------------
                          • piegucha Re: 1 17.02.13, 20:10
                            Tak, Losta strasznie popsuli.
                            Mgle od Kinga tez widzialam, ale jakos dla mnie od momentu zaplecza wydawalo sie to glupiesad I dalej nie kumam jak jedni przezyli, a inni nie. Mamuska poszla sobie dzieci poszukac i nic jej sie nie stalo, a inni w sklepie pogineli. Bzdura kompletna!
        • galaxian1 Re: 1 17.02.13, 19:56
          piegucha napisała:

> No i niestety z CW, jest zawsze niebezpieczenstwo, ze skasuja po jednym sezonie

Lepiej po sezonie, niż jak ABC po 5 odcinkach big_grin
          Ale nawet nędzną Nikitę ciągną 3 sezony, więc może nie będzie tak źle.
          Oby tylko serial miał jaką taką oglądalność... ciekawe jakie będą wyniki dla pilota.
    • galaxian1 hmmm :( 20.02.13, 18:49
      Trzeba się poważnie zastanowić nad oglądaniem Alarika... sad

hatak.pl/aktualnosci/seriale/29298/Tragiczna_ogladalnosc_Cult_Smash_traci_widzow/
      • aniuta75 Re: hmmm :( 20.02.13, 18:52
        Nie znają się... sad
      • piegucha Re: hmmm :( 20.02.13, 18:53

Mnie sie wydaje, ze wiele osob wybralo co innego do ogladania w tv, bo juz widzialo odcinek online.
        Tak ja sama zrobilam, wolalam obejrzec nowe Face Off niż jeszcze raz Cult, wiec poczekajmy az puszcza zupelnie nowy odcinek, bez mozliwosci wczesniejszego obejrzenia onlinesmile
        • aniuta75 Re: hmmm :( 20.02.13, 19:06
          I tego się trzymajmy smile.
    • aniuta75 2 27.02.13, 09:35

Dziś suspicious
      • piegucha Re: 2 27.02.13, 13:37

Nie dzis, bo wczorajtongue_out Ogladalam, ale ze mam dzis egzamin to jakos nie umialam sie skupic.
        Hmmm, wydaje mi sie, ze odcinek slabszy. No i jak w Loscie, wiecej pytan niz odpowiedzi.
        Dziwny serial, zobaczymy co bedzie za tydzien? I ciekawa jestem wynikow ogladalnosci.
        • galaxian1 Re: 2 27.02.13, 14:50
          Zazwyczaj piloty są z założenia najlepsze (może poza finałami sezonu).
          A ja poczekam na więcej odcinków i jak zapadnie decyzja że jest cały sezon.
          • aniuta75 Re: 2 28.02.13, 21:19
            Powiem tak: po pilocie miałam tak chore sny, jakich dawno nie miałam, a dzisiejsza nocka będzie spokojna smile.
            Ale podoba mi się smile.
            • aniuta75 Re: 2 28.02.13, 21:24
              Aha i co do oglądalności - spadła a serial przeniesiono na piątek, czyli w wypożyczalniach w soboty.
              • piegucha Re: 2 01.03.13, 02:16

zle to widzesad choc supernatural tez puszczali kiedys w piatki i odrobili nieco ogladalnoscismile
                • aniuta75 Re: 2 01.03.13, 09:53
                  Nie traćmy wiary wink. Niech się utrzyma, bo serial gupi nie jest i szkoda by było smile.
              • galaxian1 Re: 2 01.03.13, 11:36
                aniuta75 napisała:

> serial przeniesiono na piątek, czyli w wypożyczalniach w soboty.

No właśnie, co z tabelką?
                Bo nie wiadomo co, gdzie i kiedy wink
      • piegucha 3 09.03.13, 13:51

Obejrzalam wczoraj kolejny odcinek, ale jakos coraz gorsze to sie robisad Pierwszy odcinek byl wciagajacy, tajemniczy, a teraz jakies coraz glupsze. Wam tez tak sie wydaje?
        • aniuta75 Re: 3 13.03.13, 20:27
          Wydaje mi się, że ciut lepszy niż odc. 2.
          I kurcze przypomniało mi się od razu, jak Losta oglądaliśmy i puszczanie czarnego dymu w zwolnionym tempie big_grin.
    • piegucha 4 18.03.13, 18:29
      Hmm, juz nikt nie oglada?
      Ja ogladam, ale jakos trace sympatie.
      • aniuta75 Re: 4 18.03.13, 18:55
        Oglądam i sympatii nie tracę smile.
        Chociaż 4 jeszcze przede mną smile.
        • piegucha Re: 4 18.03.13, 18:56

Oki, to dobrze ze nie jestem jedynasmile
      • aniuta75 Re: 4 18.03.13, 22:09
        Ej Piegucha, dlaczego tracisz sympatię? Całkiem dobrze było smile.
        • piegucha Re: 4 18.03.13, 22:20

Chyba przez 1 odcinek. Jakis taki najlepszy mi sie wydawal, a te kolejne troche juz nielogicznesad
          • aniuta75 Re: 4 18.03.13, 22:22
            Fakt, pierwszy odcinek wymiatał smile.
            A kolejne jak dla mnie są bardzo logiczne smile.
    • piegucha 5 23.03.13, 03:07

Ha! Dzisiejszy odcinek mi sie podobal i sympatia powoli wracasmile
      • aniuta75 Re: 5 25.03.13, 18:46
        To był naprawdę dobry odcinek. Wiedziałam, że trzeba dać tylko szansę i sie rozkręci smile.
    • piegucha 6 30.03.13, 03:55

aniuta! miałaś rację! serial się rozkręcasmile
      Oj, jak mi się dzisiejszy odcinek podobał!
      • aniuta75 Re: 6 01.04.13, 21:04
        Nooo super smile.
        Mam tylko nadzieję, że przez to, że idzie do kasacji nie zakończą go jakoś byle jak sad.
        • piegucha Re: 6 01.04.13, 21:55

Obawiam sie, ze moze tak byc. Jak CW konczy swoje seriale wczesniej to glupawe finaly sasad
    • piegucha 7 09.04.13, 05:36

Kuzwa, no przeciez ten serial coraz lepszy sie robi! A oni go skasowalisad Mogli przynajmniej jeszcze chwile pocekac z decyzjasad
      • aniuta75 Re: 7 09.04.13, 09:17
        To samo sobie pomyslałam.
        Mam tylko nadzieję, że jakoś porządnie go zamkną...
        • sil.wen Re: 7 09.04.13, 23:28
          Akurat!
          Ja sobie myślę, że to tak działa, że oni robią burzę mózgów, wymyślają cuś, jakiś zarys fabuły, najlepiej żeby zakręcony jak najbardziej i z tajemnicą w tle, potem na tym materiale obmyślają kolejne odcinki w nadziei, że dostaną kilka sezonów i że w międzyczasie przyjdzie im do głowy, jak to rozsądnie rozwikłać. Jak dostaną cancela, to kupa, bo nic nie wymyślą mądrego i na szybko jakieś badziewie ukulają. A jak im przedłużają bez końca sezony, to też kupa, bo już wszystkie pomysły w trakcie zużyją i na końcu nic mądrego nie zostaje.
          ---------------------------------
          "Every night is time for drink
    • piegucha finito? 13.04.13, 03:11

Dziady jedne, 10 kwietnia stwierdzili, ze nie pokaza reszty odcinkow!
      Wlasnie przelaczylam na CW i czekam na Cult, a tu Carrie Diaries!!!!!!!! Nieladniesad Mam nadzieje, ze moze udostepnia na necie reszte odcinkow. Na wiki jest ich 13 na liscie.
      Oj, chyba przestane ogladac seriale CW, bo maja w nosie swoich widzow.
      • aniuta75 Re: finito? 13.04.13, 09:20
        A może to przerwa tylko jakaś. Kurna znowu połowy seriali nie ma! Co tam znowu w tej hameryce świętują?? suspicious
        • magdakingaklara Re: finito? 13.04.13, 09:22
          Szykuja się na wojne
          • aniuta75 Re: finito? 13.04.13, 09:36
            Magda big_grinbig_grinbig_grin
            • piegucha Re: finito? 13.04.13, 13:53

-NBA

a co do serialu to sam tworca sie wypowiedzial, ze koniec i juz. Skubance jedne.
              • aniuta75 Re: finito? 13.04.13, 17:12
                Aaa jak NBA to niech se robią przerwy big_grin.
              • aniuta75 Piegucha 27.04.13, 19:14

A masz może jakies wieści, czy w ogóle sa docinki jakies niewyemitowane i zapodadzą je w necie czy cuś? suspicious
                • piegucha Re: Piegucha 27.04.13, 20:22

moim zrodlem jest wikismile
                  en.wikipedia.org/wiki/Cult_(TV_series)#Episodes
                  odcinkow nakrecili 13, wyemitowali 7 i wg wiki nadal sie zastanawiaja czy reszte wyemituja czy nie
                  • galaxian1 Re: Piegucha 14.05.13, 22:20
                    Może jak im się hitowe seriale już pokończą, to polecą z nie-hitowymi resztkami ?
                    W sumie to pierwszy raz, jak CW tak "pojechała" serial, zawsze dokańczali chociaż sezon.
                    Widać naprawdę musiała być oglądalność bida z nędzą.
                    • piegucha ostatnie 6 odcinkow 17.06.13, 15:38
                      Wlasnie przeczytalam na wiki, ze ostatnie 6 odcinkow wyemituja w tv! Zaczynaja 28 czerwca. Rozpiska tu
                      en.wikipedia.org/wiki/Cult_(TV_series)#Episodes
                      fajnie, przynajmniej dowiemy sie jak chcieli skonczyc pierwszy sezonsmile
                      • aniuta75 Re: ostatnie 6 odcinkow 17.06.13, 18:24
                        Aleś mi humor poprawiła! Dzięki big_grin. Się cieszę big_grin.
    • aniuta75 Dziś w sieci odc. 8 & 9 :) 29.06.13, 10:59

Ale się cieszę big_grin.
      Niestety zapowiada się czekanie na napisy sad.
      • piegucha Re: Dziś w sieci odc. 8 & 9 :) 01.07.13, 01:34

Obejrzalam w piatek, choc nieco bylam rozkojarzona pakowaniem na wycieczke nad Niagaresmile Chyba bede musiala jeszcze raz obejrzec oba odcinki.
        Wrazenia? Akcja spiskowa sie rozwijatongue_out I nieco przerazajaco sie robi, klimaty Milczenia owiec, Kolekcjonera kosci, etc,etc.
        Jeszcze tylko 2 tyg i wszystkie odcinki zobaczymy, beda je puszczac po 2 w piatek.
      • sil.wen 13 14.07.13, 00:08
        E, i dalej nie kumam o co w tym chodzi.
        Co matka serialowej siostry miała do Rogera?
        Jaki w końcu był związek serialu z Moon Hill?
        Skąd się wziął ojciec Skye i gdzie był jak go nie było?
        I co ostatecznie ze Stevenem Rae? Już myślałam, że może Steven to był ten guru z Moon Hill, w sensie ojciec Stewarta, no ale sie okazało, że nie, bo guru pod regałem. To już nic nie wiem...
        • piegucha Re: 13 14.07.13, 23:35
          Hmm, 13 odcinek obejrzalam w polowie, a 12 wcale, bo bylam jeszcze w pracy, wiec jeszcze bede musiala sobie puscic na hulu, ale mnie sie podobalo, ze serial zakonczyli tak a nie inaczej. Chyba lepiej zostawic sporo tajemnic, niz popsuc wyjasnieniami jak Lost.
          Co do odpowiedzi na Twoje niektore pytania, mnie sie wydaje, ze matka siostry miala zal do oryginalu, a ze nie mogla sie na nim odegrac to zrobila to na serialowym B.
          Ojciec Skye? Na koniec rzucil to samo haslo, co ci wszyscy co popelniali samobojstwo, wiec wydaje mi sie, ze ktos go kontrolowal, zrobil mu pranie mozgu i nawet sie zastanawiam czy jakby nie bylo kolejnego odcinka to i on nie popelnilby samobojstwa.
          Jak jeszcze raz obejrze ostatnie 6 odcinkow to moze reszta mi zaswita w glowiesmile
          Szkoda tylko, ze serial sie skonczyl, bo byl ciekawy i zupelnie inny niz to co oebcnie jest w ramowcesad
          • sil.wen Re: 13 15.07.13, 01:14
            Moim zdaniem to byłoby wszystko fajne, gdyby miał być drugi sezon. A tak to w zasadzie żadna kwestia nie została rozwiązana, a ostatni odcinek jeszcze namnożył pytań. Mogli chociaż parę wątków zakończyć, a np zostawić w zawieszeniu pytanie o to, kim jest Steven Rae (bo pewnie i tak sami nie wiedzą). Mogli wyjaśnić, o co właściwie chodzi w tym całym things just snap right off, bo mnie to męczy. A tu jeszcze na sam koniec jakiegoś Erazmusa wpakowali, jakby mało było namieszane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka