sil.wen 17.10.15, 22:29 Właśnie mi się udało zabrać i bardzo fajne. Rzecz się dzieje w Anglii w IX wieku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sil.wen Re: The Last Kingdom 2 17.03.17, 21:54 O nieeeee..... Kiedy to wszystko oglądać??? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 2 18.03.17, 12:15 Dla mnie Last Kingdom ma niezaprzeczalne pierwszenstwo ponad kazdym innym serialem Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 18.03.17, 22:32 Dla mnie najpierw są Walkersi, potem Supek, a potem w zależności od nastroju. Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 06.05.17, 14:04 Już koniec na ten rok... buuuu... strasznie krótkie! Super był ten sezon. Szkoda Eryka Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 06.05.17, 14:19 O-o, to musze sie zabrac za ogladanie, bo bylam przekonana, ze bedzie 10 odcinkow i sobie czekalam z rozpoczeciem ...! Mam nadzieje, ze bedzie kolejny sezon ????! Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 06.05.17, 20:42 W zeszłym roku też najwidoczniej było osiem. Zawsze jak co jest dobre, to parę odcinków i finito Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 07.05.17, 14:53 Oh, jak ja uwielbiam takie binge watching, wczoraj 4 odcinki i dzis pewnie juz skoncze Oh, jaki on biedny byl w tej niewoli, ale dal rade, slodziaczek !!!! Uwielbiam go za te bezkompromisowosc i nie uginanie sie narzucanym mu obyczajom !!!! Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 07.05.17, 18:26 I aż dziw, że nie dostał szkorbutu i nie wypadły mu zęby! Musieli ich przyzwoicie karmić jednak Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 07.05.17, 20:51 No, smisznie mowi ! Czy on jest moze Skandynawem ?? Pewnie tak.. Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 07.05.17, 21:38 Gorzej, Niemcem Tu trochę o nim: Tekst linka Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 07.05.17, 22:38 No, to niedobrze... Chociaż w sumie Niemcem/Francuzem, bo młodość spędził we Francji, to jeszcze go ratuje.... Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 08.05.17, 06:20 Umówmy się, że śmisznie mówi, ale nie ma niemieckiego akcentu Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 08.05.17, 11:58 Nie no, wlasnie wcale nie ma, dlatego nie podejrzewalam w nim Niemca, ale moze ten akcent specjalnie tak gra, do swojej postaci, bo jesli w rzeczywistosci tak mowi po angielsku to to byloby przezabawne Mnie momentami ten akcent kojarzy sie z hinduskim, troche jak Raj z The Big Bang Theory. Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 08.05.17, 22:21 Hmmm, no aż poszukam Ale dlaczego niby Uthred son of Uthred miałby tak specjalnie mówić? Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 08.05.17, 22:34 Wpisałam "The Last Kingdom" funny accent i pierwsze co mi wyskoczyło: "Best of all is the hero Uhtred (Alexander Dreymon) who veers from South African to Norse to Russian, often in the space of a line. He looks like Giant Haystacks and sounds like Greta Garbo, as he reminds us of the events of the last series: ‘Young Ragnor was my brother and Brida my friend, until my family were murdered by Kjartan the Cruel and his one-eyed son Sven.’ LOL Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 08.05.17, 22:37 Właśnie, Brida !!! Brakowało mi jej w tym sezonie !!!! Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 08.05.17, 22:34 bo może miałoby to przypominać, że wychowywał się wśród Duńczyków i dlatego ma inną wymowę niż Saksoni - nie wiem, tak sobie wymyślam Ach, no i rzeczywiście szkoda Eryczka i Odera też szkoda a tego króla Alfreda to ktoś powinien porządnie za uszy wytargać. Zrozumiały łamany, już zdążył zapomnieć jak w pierwszym sezonie zwiewał i chował się na grzezawiskach i ocalał tylko dzięki naszemu Uthredowi !!!! A królewna sobie nieźle poczynała na polu bitwy, już się więcej nie da mężowi za włosy targać, mam nadzieję !!! Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 08.05.17, 22:35 Niech nam tylko znowu nie każą czekać 2 lata na kolejny sezon, bo się obrażę, no !!!! Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 09.05.17, 08:29 No teraz tak z poltora roku przerwy bylo, bo zaczynalo sie w pazdzierniku 2015 Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 09.05.17, 08:28 "zarozumialy palant' mialo byc ale mi autokorekta zmienila na cos innego Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 09.05.17, 08:37 Albert powiedzial na koncu do Uthreda cos w stylu: "You are free to go, as my oath man" I wlasnie nie do konca zakumalam, czy on go przez to dodanie na koncu: " as my oath man" zwalnia z przysiegi posluszenstwa czy tylko w ten sposob przypomina mu, ze moze odejsc od tronu ale nadal jest zwiazany przysiega ???? Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 09.05.17, 16:19 Chyba go nie zwolnił właśnie, bo się Uthred tak trochę wkurzył. Odpowiedz Link
sil.wen Re: The Last Kingdom 09.05.17, 16:25 Ale mów co chcesz, i tak największym hitem sezonu były amory Beokki. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Last Kingdom 09.05.17, 23:20 sil.wen napisała: > Ale mów co chcesz, i tak największym hitem sezonu były amory Beokki. > He, he, no niezle to bylo ! Odpowiedz Link