Dodaj do ulubionych

Oppenheim Enterprise - koszmar

21.03.04, 18:32
Zupełny brak profesjonalizmu i wiedzy na temat kredytów. Osoby z którymi
rozmawiałem nie potrafiły odpowiedź na proste pytania, ciągle dzwoniły do
banku po informacje, przy wyliczaniu zdolności kredytowej zangażowane były aż
2 osoby, koszty związane z kredytem wyloczono mi od innej kwoty niż wynikało
to ze zdolności, zaproponowano mi prowizję w max. wysokości (2,5%), mimo że w
oddziale tego banku dostałbym o połowę niższą itd. Nie mówiąc już o pomocy
przy wyborze waluty kredytu, raty. kosztów związanych z udzieleniem kredytu
itd. Polecali ciągle tylko dwa te same banki.

W dodatku za to wszystko kazali sobie jeszcze płacić od 350 do 450 zł.

Koszmar. Zdecydowanie nie warto...
Obserwuj wątek
    • horny7 Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 22.03.04, 11:53
      > Zupełny brak profesjonalizmu i wiedzy na temat kredytów. Osoby z którymi
      > rozmawiałem nie potrafiły odpowiedź na proste pytania,

jakies szczegoly?

> przy wyliczaniu zdolności kredytowej zangażowane były aż
      > 2 osoby

to chyba dobrze?

> zaproponowano mi prowizję w max. wysokości (2,5%), mimo że w
      > oddziale tego banku dostałbym o połowę niższą itd.

przeciez z prowizji taki posrednik "zyje"! jaki ma interes w obnizaniu
      prowizji? zaden. chcesz miec mniejsza prowizje?
      proponuje abys sam, bez posrednika zlozyl taki wniosek. wtedy z pewnoscia
      uda Ci sie wynegocjowac nizsza.

> Polecali ciągle tylko dwa te same banki.

Ja mialem taka sytuacje w Expanderze. Ja chcialem kredyt w BPH'u, a oni upierali
      sie, ze na takich warunkach (dlugosc splaty, charakter umowy o prace, wys.
      wkladu wlasnego), kredytu udzieli mi tylko Millenium lub MultiBank. Jak sie
      okazalo: wprowadzili mnie w blad, o czym sie przekonalem wspolpracujac
      z Oppenheim'em.

> W dodatku za to wszystko kazali sobie jeszcze płacić od 350 do 450 zł.

Maja taka a nie inna stawke. Jesli komus nie odpowiada niech poszuka innego,
      tanszego. To sie chyba nazywa "wolny rynek".

> Koszmar. Zdecydowanie nie warto...

Zdecydowanie warto.

G.
    • oppen Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 30.10.04, 11:35
      Jestem wlascicielem OPPENHEIM ENTERPRISE i pozwole sobie osobiscie odpowiedziec
      na powyzsza opinie. Nie zagladalem wczesniej na forum, stad moja opozniona
      reakcja. Kazdy z naszych klientow, licznie odwiedzjacych biura OPPENHEIM ENT. i
      korzystajacy (lub nie) z naszych uslug potwierdzi,ze informacje i opinie, ktore
      umiescil osobnik ukrywajacy sie pod pesudonimem "pachiraaa" sa calkowicie
      wyssane z palca : moja prowadzona od 11 lat dzialalnosc na rynku posrednictwa
      kredytowego opiera sie w 100% na najwyzszym poziomie merytorycznym pracujacych
      w firmie doradcow kredytowych. Jakim sposobem szanowny "pachiraaa" uzyskal
      opisane doswiadczenia? Prowadzimy notatki ze wszystkich spotkan, latwo wiec
      bedzie mi sprawdzic prawdziwosc tych bardzo nieeleganckich zarzutow - i oglosic
      na forum wyniki badan (kiedy miala miejsce wizyta, czego dotyczyla, kto byl
      doradca "pachiraaa", itp.). W przypadku braku konkretnych zarzutow nalazy
      niewatpliwie uznac, ze ta niechlubna opinia pochodzi albo od konkurencji
      zazdrosnej o nasze wyniki : stale rosnaca sprzedaz i udzial w rynku. Te teze
      potwierdza takze forma korespondencji oraz dorbra znajomosc branzy (fachowe
      okreslenia, sporo szczegolow dotyczacych zasad pracy posrednikow kredytowych)
      Krzysztof OPPENHEIM

ps. Bardzo prosze innych klientow ( prawdziwych!), ktorzy twierdza,ze nie sa
      zadowoleni z naszych uslug o niechowanie sia pod egzotycznymi pseudonimami :
      jesli uznam slusznosc negatywnej opinii danej osoby (to oczywiscie moze sie
      zdrarzyc), jestem gotow do przyjecia reklamacji i ewentualnej rekompensaty.
      • nadzieja_zalogowana Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 31.10.04, 10:15
        Czyli prawdziwy klient - dobry klient.
        Nie znam firmy Oppenheim, ale to, co Pan wyprawia na forum sugeruje
        stwierdzenie, ze "informacje i opinie, ktore umiescil osobnik ukrywajacy sie
        pod pesudonimem "oppen" sa calkowicie wyssane z palca".
        jaka wstretna demagogia, do tego spotegowala propagowaniem swojej firmy na
        forum moderowanym przez Expandera. zenujace.
        • gurban Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 05.11.04, 10:23
          Zenujaca tu jest raczej wypowiedz Pani nadzieji_zalogowanej

Na jakiej podstawie odmawia Pani firmie Oppenheim
          prawa do obrony przed oskarzeniami?

Na jakiej podstawie twierdz Pani, ze jak forum jest moderowane przez Expandera
          to wszelkie opinie na temat innych firm musza byc negatywne?

Wrecz przeciwnie chwaili sie Panu Oppenheim fakt, ze nie probuje polemizowac
          ukrywajac sie pod anonimowym nikiem lecz otwarcie mowi, ze sie nie zgadza z ta
          opinia i ma do tego prawo.

Przydalyby sie na tym forum opinie osob, ktore faktycznie skorzystaly z uslug
          tej firmy i sa w stanie obiektywnie wypowiedzic sie na temat jakosci
          swiadczonych przez nia uslug.

Ewentualnie odwazna wypowiedz osoby, ktora zaczela watek, z ktora Oppenheim
          moglby polemizowac przytaczajac swoje "notatki z rozmow"

Pozdrawiam
          gu

nadzieja_zalogowana napisała:

> Czyli prawdziwy klient - dobry klient.
          > Nie znam firmy Oppenheim, ale to, co Pan wyprawia na forum sugeruje
          > stwierdzenie, ze "informacje i opinie, ktore umiescil osobnik ukrywajacy sie
          > pod pesudonimem "oppen" sa calkowicie wyssane z palca".
          > jaka wstretna demagogia, do tego spotegowala propagowaniem swojej firmy na
          > forum moderowanym przez Expandera. zenujace.
          • nadzieja_zalogowana Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 08.11.04, 06:12
            W ramach wyjasnien:
            1. nie domawiam firmie Oppenheim prawa do wyjasnien - niech sie tlumacza.
            Chodzilo mi raczej o forme zwrotu do klienta. W innym watku Pan Oppen bowiem
            wymienial swojego klienta z imienia i nazwiska, dodajac wszelkie mozliwe
            informacje, na podstawie ktorych klienta mozna rozpoznac. Jesli tak - to
            uczciwie by bylo, zeby rowniez Pan Oppen przedstawil sie na tym forum z imienia
            i nazwiska.
            2. Nie uwazam tez, ze opinie o innych firmach musza byc tutaj negatywne.
            Chodzilo mi raczej o zaakcentowanie, ze osoby biorace kredyty mieszkaniowe
            czasami pisza na forum, ze maja zle doswiadczenia z Expanderem. wowczas pojawia
            sie cala zgraja innych posrednikow, ktorzy mowia "u nas jest lepiej"; "my Ci to
            zalatwimy" itp. Wg mnie to niesprawiedliwe (mimo, ze sama z Expandera nie
            skorzystalam). Niechze sobie taka firma tez placi za moderowanie forum, a nie w
            dosc niekulturalny spsob sie dopisuje.
            3.Panu Oppen chwaliloby sie, ze chce polemizowac, gdyby to robil w sposob
            kulturalny. techniki przez niego sposowane skreslaja wg mnie firme, ktora ten
            Pan reprezentuje. Co to za firma, z ktorej wyplywaja informacje o klientach?
            Gdyby ktos sie uparl moglby z takim Panem Oppenem udac sie do wlasciwej
            instytucji. takie praktyki bowiem z tego co wiem sa zabronione. Niestety Pan
            Oppen woli pozostac anonimowym i obrzucac blotem niezadowolonych klientow.
            4. W swietle tego, co powiedzialam powyzej nie uznaje mojej wypowiedzi w tym
            watku za "zenujaca".

Panu z firmy Oppenheim najwyrazniej brakowalo i profesjonalizmu i dobrego
            wychowania. z klientami mozna wymieniac uwagi na forum, ale nie w taki
            bezczelny sposob.
            Swietna reklama Oppenheima na tym forum. Tylko pogratulowac.

Pozdrawiam...
            • julianl Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 08.11.04, 13:01
              WItam
              W zeszłym roku załatwiałem kredyt za pośrednictwem Oppenheim.
              NIestety, odradzam kozystania z usług ww firmy. Zdecydowałem się na
              pośrednictwo w przyznaniu kredytu (nawet za dodatkową opłatą) ponieważ sytuacja
              zawodowa nie pozwala mi na dowolne dysponowanie czasem (a każdy kto ma za sobą
              drogę załatwiania kredytu wie ile czasu to pochłania). Co się okazało ?? Ano to
              że i tak większość formalności musiałem załatwić osobiście. I tak:
              1. Pracownicy Oppenheim narazili mnie na koszty odsetek z tytułu spóźnionego
              wpływu srodków na rachunek developera. Dopiero moje osobiste wizyty u
              developera i pisma do zarządu uchroniły mnie przed naliczeniem odsetek.
              2. Z ustaleńw siedzibie Oppen wynikało że w momencie podpisywania umowy
              kredytowej w banku będę musiał zapłacić prowizje bankową w kwocie X zł. Na
              dzień przed podpisaniem umowy bank poinformował mnie że opłąty związane z
              przyznanym kredytem wyniosą X + 1500 zł. (Spróbujcie sobie wyobrazić co czuje
              człowiek który dowiaduje się o 17.00 że do jutra do 9.00 musi zorganizować
              dodatkowe 1500 zł).
              3. W tym roku przymiezam się do przewalutowania kredytu no i oczywiście
              chciałem zasięgnąć rady specjalistów z Oppen wysyłając e-maile z ich firmowej
              strony internetowej. Niestety do dziś (a minęło już najmniej 2 miesiące)
              zadnej odpowiedzi.

Tak więc sami decydujcie czy warto. Ja wiem tylko że każdemu który mnie zapyta
              o firmę Oppenheim odpowiem ---
              • nadzieja_zalogowana Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 08.11.04, 14:07
                I Pana post chyba powienien zamknac dyskusje nad rzetelnoscia firmy Oppenheim.
                Szkoda w sumie, ze sie Pan podpisal imieniem i nazwiskiem, bo doradca z ww.
                firmy ma zwyczaj "grzebania w notatkach" i wyciagania na forum informacji
                osobistych o osoabch bioracych kredyt. Takie postepowanie w moich occzach
                skresla ta firme juz na wstepie i nie musze zastanawiac sie nad jej
                rzetelnoscia w udzielaniu kredytow. Totalny brak kultury osobistej i taktu ze
                strony pracownika Oppenheima jest wystarczajacy.
                Pozdrawiam...

www.nowypompon.pl
    • kj36 Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 08.11.04, 15:28
      witam wszystkich...
      ja nie bede przedstawial sie z nazwiska...
      kupilem mieszkanie u dewelopera Asbud a kredyt wzialem przez Oppenheim i jestem
      zadowolony w 100% pomimo wniesionej opłaty 350 zł, co na początku mnie
      odstraszało od firmy, w ogóle nie chciałem przez pośredników, ale jednak
      zdecydowałem się kiedy zaczeły sie schody w niektórych bankach bezpośrednio,
      takie rozne duperele za ktorymi nie mialem czasu chodzic.
      I moj kontakt z Oppen ograniczyl sie do JEDNEGO spotkania, na które przynioslem
      zaswiadczenie o zarobkach i ksera reszty swoich dokumentów (dowod, ksiazeczka
      wojskowa,Pit) i 350 zł.Wiecej w tej sprawie nawet palcem nie kiwnalem, tylko po
      tygodniu udalem sie do BPH na podpisanie umowy. Prowizje dostalem nizsza niz w
      Exp.zamiast 2% dostalem 1,6% (prowizje mozna negocjowac!).Tyle. Zadowolony
      jest, zaluje tylko jednego ze odrazu sie tam nie udalem, zamiast samemu szukac
      i lazic po bankach. Wiec jak mnie ktos zapyta to powiem ze polecam, tym
      bardziej ze pracuja tam ladne i mile Panie, ktore pozdrawiam.Ale nie to jest
      najwazniejsze. Kredyt dostalem a teraz tylko czekam na odbior!!!!
      • julianl Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 08.11.04, 15:39
        kj36 napisał:

> witam wszystkich...
        > ja nie bede przedstawial sie z nazwiska...
        > kupilem mieszkanie u dewelopera Asbud a kredyt wzialem przez Oppenheim i
        jestem
        >
        > zadowolony w 100% pomimo wniesionej opłaty 350 zł, co na początku mnie
        > odstraszało od firmy, w ogóle nie chciałem przez pośredników, ale jednak
        > zdecydowałem się kiedy zaczeły sie schody w niektórych bankach bezpośrednio,
        > takie rozne duperele za ktorymi nie mialem czasu chodzic.
        > I moj kontakt z Oppen ograniczyl sie do JEDNEGO spotkania, na które
        przynioslem
        >
        > zaswiadczenie o zarobkach i ksera reszty swoich dokumentów (dowod, ksiazeczka
        > wojskowa,Pit) i 350 zł.Wiecej w tej sprawie nawet palcem nie kiwnalem, tylko
        po
        >
        > tygodniu udalem sie do BPH na podpisanie umowy. Prowizje dostalem nizsza niz
        w
        > Exp.zamiast 2% dostalem 1,6% (prowizje mozna negocjowac!).Tyle. Zadowolony
        > jest, zaluje tylko jednego ze odrazu sie tam nie udalem, zamiast samemu
        szukac
        > i lazic po bankach. Wiec jak mnie ktos zapyta to powiem ze polecam, tym
        > bardziej ze pracuja tam ladne i mile Panie, ktore pozdrawiam.Ale nie to jest
        > najwazniejsze. Kredyt dostalem a teraz tylko czekam na odbior!!!!

Najwyraźniej ja miałem pecha. A to że Panie bardzo miłe i ładne to fakt.
        Podsumowując - NIestety, jak w życiu - nic nie jest białe ani czarne. A decyzję
        każdy musie podjąć indywidualnie.
        • doradcy.expandera Re: Oppenheim Enterprise - koszmar 08.11.04, 16:52
          Proponuje, ograniczyc dyskusje na formu do spraw merytorycznych. Ocenianie
          działalności pośredników, czy tym bardziej konkretnych doradców, nie ma sensu w
          sytuacji kiedy można to robić anonimowo - nie wiadomo kto stoi za pozytywnym
          listem (może sam pośrednik) a kto za negatywnym (konkurencja?) W efekcie
          wartość informacyjna takich dyskusji jest znikoma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka