maryloo13 26.10.04, 13:49 Czy ktoś z was ma może kredyt mieszkaniowy w Mbanku? Jeżeli tak to jakie są wasze doświadczenia? Pozytywne czy wręcz przeciwnie? Za wszelkie sugestie serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maryloo13 Re: Mbank 28.10.04, 16:59 Hi. Czy nikt nie ma kredytu mieszkaniowego w Mbanku. Odpowiedz Link
ajaskolski Re: Mbank 04.11.04, 11:59 Kilka dni temu zakonczyłem przygodę o kredyt. Zdecydowałem sie na mBank gdyz dla kredytu w CHF lepszego oprocentowania nie znalazłem (udział własny 24%), dodatkowo istotna jest wczesniejsza spłata bez opłat(wpis w umowie) oraz miałem tam konto Skorzystałem z posrednictwa Expandera, gdyz gwarantowali 2,95% a bezposrednio w banku nie dali 100%pewnosci. Dodatkowo Expander załatwił kilka formalnosci (zdjecia, inspekcja budowy, potwierdzenie KW) -za free. Kredyt otrzymałem, jestem zadowolony, ze juz wystarczy spłacać, ale moim zdaniem specjalisci w mBanku sa troche zalatani, niektorzy zapominają zadzwonic o szczegółach... samo zycie po drugie mimo ze miałem udział własny 24% kosztu całkowitego inwestycji, musiałem zapłacić ubezpieczenie NISKIEGO WKŁADu, 8,4% brakujacej kwoty, gdyz nie uwzglednili ceny garazu. Najgorsze, ze wczesniej we wstepnej decyzji nie było o tym mowy, po drugie warunki naliczania udziału powinny byc przedstawione klarownie. Wtedy bym do kredytu nie dodał prowizji i ubezpieczenia, starcone kilka stów. Podsumowujac, zawsze pamieta sie minusy, jednak ogolnie jestem zadowolony, szczegolnie z niskiego kosztu kredytu, majac nadzieje ze CHF nie bedzie w przyszłości wedrował powyzej 3PLN. W razie watpliwosci -pytaj AREK Odpowiedz Link
kszaq Re: Mbank 05.11.04, 08:39 Tez zastanawiam sie nad tym bankiem, troche mnie martwi ze oprocentowanie jest uzaleznione od decyzji zarzadu a nie od WIBORU/LIBORU. Odpowiedz Link
ziut19 Re: Mbank 06.11.04, 11:55 Szczerze mowiac wydaje mi sie, ze to co jest dla Ciebie problemem moze byc korzyscia. Przy takim zalozeniu oprocentowanie jest bardziej stabilne i nie skacze jak szalone. A obawy, ze nagle zarzad wyskoczy z jakims kosmicznym oprocentoweaniem wydaja mi sie przesadzone. Przeciez nikt nie strzeli sobie samobojczego gola podnoszac oprocentowanie, bo straci wszystkich klientow. Odpowiedz Link
konesa Re: Mbank 08.11.04, 10:09 Ja też mam tam kredyt w CHF i jak narazie jestem zadowolona. Nieprzyjemnych niespodzianek jak dotąd nie było, decyzja kredytowa w ciągu tygodnia. pozdrawiam Odpowiedz Link