26.10.04, 13:49
Czy ktoś z was ma może kredyt mieszkaniowy w Mbanku? Jeżeli tak to jakie są
wasze doświadczenia? Pozytywne czy wręcz przeciwnie? Za wszelkie sugestie
serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • maryloo13 Re: Mbank 28.10.04, 16:59
      Hi. Czy nikt nie ma kredytu mieszkaniowego w Mbanku. smile
      • ajaskolski Re: Mbank 04.11.04, 11:59
        Kilka dni temu zakonczyłem przygodę o kredyt.
        Zdecydowałem sie na mBank gdyz dla kredytu w CHF lepszego oprocentowania nie
        znalazłem (udział własny 24%), dodatkowo istotna jest wczesniejsza spłata bez
        opłat(wpis w umowie) oraz miałem tam konto wink
        Skorzystałem z posrednictwa Expandera, gdyz gwarantowali 2,95% a bezposrednio w
        banku nie dali 100%pewnosci. Dodatkowo Expander załatwił kilka formalnosci
        (zdjecia, inspekcja budowy, potwierdzenie KW) -za free.

Kredyt otrzymałem, jestem zadowolony, ze juz wystarczy spłacać,
        ale moim zdaniem specjalisci w mBanku sa troche zalatani, niektorzy zapominają
        zadzwonic o szczegółach... samo zyciecrying

po drugie mimo ze miałem udział własny 24% kosztu całkowitego inwestycji,
        musiałem zapłacić ubezpieczenie NISKIEGO WKŁADu, 8,4% brakujacej kwoty, gdyz
        nie uwzglednili ceny garazu.
        Najgorsze, ze wczesniej we wstepnej decyzji nie było o tym mowy, po drugie
        warunki naliczania udziału powinny byc przedstawione klarownie.
        Wtedy bym do kredytu nie dodał prowizji i ubezpieczenia, starcone kilka stów.

Podsumowujac, zawsze pamieta sie minusy, jednak ogolnie jestem zadowolony,
        szczegolnie z niskiego kosztu kredytu, majac nadzieje ze CHF nie bedzie w
        przyszłości wedrował powyzej 3PLN.

W razie watpliwosci -pytaj
        AREK
    • kszaq Re: Mbank 05.11.04, 08:39
      Tez zastanawiam sie nad tym bankiem, troche mnie martwi ze oprocentowanie jest
      uzaleznione od decyzji zarzadu a nie od WIBORU/LIBORU.
      • ziut19 Re: Mbank 06.11.04, 11:55
        Szczerze mowiac wydaje mi sie, ze to co jest dla Ciebie problemem moze byc
        korzyscia. Przy takim zalozeniu oprocentowanie jest bardziej stabilne i nie
        skacze jak szalone. A obawy, ze nagle zarzad wyskoczy z jakims kosmicznym
        oprocentoweaniem wydaja mi sie przesadzone. Przeciez nikt nie strzeli sobie
        samobojczego gola podnoszac oprocentowanie, bo straci wszystkich klientow.
    • konesa Re: Mbank 08.11.04, 10:09
      Ja też mam tam kredyt w CHF i jak narazie jestem zadowolona. Nieprzyjemnych
      niespodzianek jak dotąd nie było, decyzja kredytowa w ciągu tygodnia.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka