aandy 12.03.05, 06:27 Przymierzam sie do kredytu hipotecznego w DomBanku - ze wzgledu na jego krotki zywot na rynku, prosze o wszelkie sygnaly nt. zlych i dobrych doswiadczen z tym partnerem finansowym. Opis 'doswiadczen' mile widziany... Andrzej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja9991 Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 25.03.05, 20:55 ja tez jestem zainteresowana tym kredytem. ktos cos wie? Odpowiedz Link
conkret Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 25.03.05, 23:34 Jeśli nie macie nic na sumieniu myślę o sprawach finansowych i bazie informacji kredytowej - odradzam. Dom Bank to nie bank tylko "korporacja" pośredników z jakimś tam FIOLETEM na czele łupiąca klientów Odpowiedz Link
hipoteki Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 00:27 DomBank to jak najbardziej bank. Warunki jeśli chodzi o oprocentowanie na cele mieszkaniowe są bardzo korzystne a wszystko odbywa się szybko i sprawnie. POLECAM! Odpowiedz Link
smbsone Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 10:23 to może mi powiesz ile bede mial % za 105tys w PKO bp na 100%inwestycji i jaka prowizja itp - oczywiscie w CHF. pozdr ps. moze byc na priva NOSPAMsmbsone@wp.pl Odpowiedz Link
czuk1 Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 11:17 Wg mnie - 3,10 % ,ale ponadto kwota ponad 20tys.zł = 20 % kredytu powinna być ubezpieczona (ok.3,5 % od tej kwoty) do czasu jej splaty . Szczegóły w banku. Zrobia Ci tam symulację szczegółową. mariusz Odpowiedz Link
czuk1 Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 11:25 Koryguję!!!! dolne parametry dla kredytów - 3,10 marża (łączna), 1,75 % oprocentowanie, 1,2 % prowizja (do negocjacji ?). Jest to dowód na to , że ja nie mam aktualnych informacji (uzyskałem telefonicznie) i że trzeba póśc do banku. Odpowiedz Link
lautremont Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 03.05.05, 22:28 Kredyt w CHF oprocentowanie 1,9 % przy 20 % wkładzie własnym !!! dochód rodziny łączony około 4.000 netto, kredyt dają do 85 roku życia Największy minus banku to spory spread kursu CHF. Takie oprocentowanie uzskałem w Open Finance z ofertą łączoną na lokatę w fundusze inwestycyjne, któe sami sobie dobieramy w portfel, którym zarządzamy przez cały okres lokaty. I tu znowu minus lokata jest na min. 10 lat przez 5 lat musimy zebrać 15.000 pln lub jednorazowo wpłacić 10.000 pln ... Co wydaje mi się i tak mało bo jak sobie policzymy dla kredytu na 150.000 pln skok oprecentowania o 1% czyli z 1,9 na 2,9 powoduje skok łącznych odsetek z 38.551,28 pln na 61.061,92 pln przy okresie kredytu 25 lat to chyba lepiej wybrać lokatę. I co wy na to ? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
spad_ukp Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 03.05.05, 23:29 Witam, Dombank to oddział Getin Banku. Właścicielem Getin Banku jest Leszek Czarnecki. Wcześniej założył on Europejski Fundusz Lisingowy, który sprzedał Credit Agricole. EFL był i jest wiodącą firmą lisingową w Polsce. Getin Bank powstał poprzez wykupienie podupadającego banku (nazwy nie pamiętam) przez Getin Holding. Został dokapitalizowany i sprzedaje swoje usługi pod wieloma nazwami. W sprawach hipotek zajmuje się Dom Bank. Wiecej info na www.getinbank.pl P.S. Nie jestem pracownikiem Getinu i nic nie mam z nim wspólnego. Odpowiedz Link
al9 Getin Bank 04.05.05, 13:05 Wykupili Górnośląski Bank Gospodarczy. Nie upadał, ale poprzedniemu właścicielowi BPH - nie był potrzebny. Co do oferyty Dombanku. Świetna dla każdego mającego coś na sumieniu (kłopoty z poprzednimi kredytami)i niezła dal pozostałych. Przy udziale własnym duzym - oprocentowanie poniżej 1,8% w chf. Szybka decyzja. Wada - długi czas uruchamiania kredytu. Pozdrawiam al Odpowiedz Link