Dodaj do ulubionych

Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opinie !!!

12.03.05, 06:27
Przymierzam sie do kredytu hipotecznego w DomBanku - ze wzgledu na jego krotki
zywot na rynku, prosze o wszelkie sygnaly nt. zlych i dobrych doswiadczen z
tym partnerem finansowym. Opis 'doswiadczen' mile widziany...

Andrzej
Obserwuj wątek
    • maja9991 Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 25.03.05, 20:55
      ja tez jestem zainteresowana tym kredytem. ktos cos wie?
      • conkret Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 25.03.05, 23:34
        Jeśli nie macie nic na sumieniu myślę o sprawach finansowych i bazie informacji
        kredytowej - odradzam. Dom Bank to nie bank tylko "korporacja" pośredników z
        jakimś tam FIOLETEM na czele łupiąca klientów
        • hipoteki Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 00:27
          DomBank to jak najbardziej bank. Warunki jeśli chodzi o oprocentowanie na cele
          mieszkaniowe są bardzo korzystne a wszystko odbywa się szybko i sprawnie.
          POLECAM!
    • czuk1 Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 08:57

• smbsone Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 10:23
        to może mi powiesz ile bede mial % za 105tys w PKO bp na 100%inwestycji i jaka prowizja itp - oczywiscie w CHF.

pozdr

ps. moze byc na priva
        NOSPAMsmbsone@wp.pl
        • czuk1 Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 11:17
          Wg mnie - 3,10 % ,ale ponadto kwota ponad 20tys.zł = 20 % kredytu
          powinna być ubezpieczona (ok.3,5 % od tej kwoty) do czasu jej splaty .
          Szczegóły w banku. Zrobia Ci tam symulację szczegółową.
          mariusz
          • czuk1 Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 11:18

• czuk1 Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 11:25
              Koryguję!!!! dolne parametry dla kredytów - 3,10 marża (łączna), 1,75 %
              oprocentowanie, 1,2 % prowizja (do negocjacji ?).
              Jest to dowód na to , że ja nie mam aktualnych informacji (uzyskałem
              telefonicznie) i że trzeba póśc do banku.
              • czuk1 Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 26.03.05, 11:31

• lautremont Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 03.05.05, 22:28
                  Kredyt w CHF oprocentowanie 1,9 % przy 20 % wkładzie własnym !!!
                  dochód rodziny łączony około 4.000 netto, kredyt dają do 85 roku życia
                  Największy minus banku to spory spread kursu CHF. Takie oprocentowanie uzskałem
                  w Open Finance z ofertą łączoną na lokatę w fundusze inwestycyjne, któe sami
                  sobie dobieramy w portfel, którym zarządzamy przez cały okres lokaty. I tu
                  znowu minus sad lokata jest na min. 10 lat przez 5 lat musimy zebrać 15.000 pln
                  lub jednorazowo wpłacić 10.000 pln ... Co wydaje mi się i tak mało bo jak sobie
                  policzymy dla kredytu na 150.000 pln skok oprecentowania o 1% czyli z 1,9 na
                  2,9 powoduje skok łącznych odsetek z 38.551,28 pln na 61.061,92 pln przy
                  okresie kredytu 25 lat to chyba lepiej wybrać lokatę.
                  I co wy na to ?
                  pozdrawiam serdecznie
    • spad_ukp Re: Kredyt hipoteczny w DomBanku - prosze o opini 03.05.05, 23:29
      Witam,

Dombank to oddział Getin Banku. Właścicielem Getin Banku jest Leszek Czarnecki.
      Wcześniej założył on Europejski Fundusz Lisingowy, który sprzedał Credit
      Agricole. EFL był i jest wiodącą firmą lisingową w Polsce. Getin Bank powstał
      poprzez wykupienie podupadającego banku (nazwy nie pamiętam) przez Getin
      Holding. Został dokapitalizowany i sprzedaje swoje usługi pod wieloma nazwami.
      W sprawach hipotek zajmuje się Dom Bank.
      Wiecej info na www.getinbank.pl

P.S. Nie jestem pracownikiem Getinu i nic nie mam z nim wspólnego.
      • al9 Getin Bank 04.05.05, 13:05
        Wykupili Górnośląski Bank Gospodarczy. Nie upadał, ale poprzedniemu
        właścicielowi BPH - nie był potrzebny. Co do oferyty Dombanku. Świetna dla
        każdego mającego coś na sumieniu (kłopoty z poprzednimi kredytami)i niezła dal
        pozostałych. Przy udziale własnym duzym - oprocentowanie poniżej 1,8% w chf.
        Szybka decyzja. Wada - długi czas uruchamiania kredytu.
        Pozdrawiam
        al

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka