Dodaj do ulubionych

wniosek w BOŚ przez expandera!

09.06.05, 16:55
chciałam sie zapytac o prawdopodobny czas rozpatrzenia wniosku za
posrednistwem expandera ? (bo słyszałam ze jest szybciej) ??
Obserwuj wątek
    • ketom Re: wniosek w BOŚ przez expandera! 09.06.05, 18:47
      paq napisała:

> chciałam sie zapytac o prawdopodobny czas rozpatrzenia wniosku za
      > posrednistwem expandera ? (bo słyszałam ze jest szybciej) ??

nie rozumiem skąd to maniakalne przekonanie że expander zaatwi szybciej,
      to nie expander analizuje wnioski kredytowe lecz analityk bankowy w centrali.
      Poza tym, załatwiając kredyt przez expandera zapłacisz wyższą prowizję - 1,8%
      w banku uzyskałem 1 %.
    • doradcy.expandera Re: wniosek w BOŚ przez expandera! 13.06.05, 17:53
      Jesli nieruchomości w Dom Development to decyzja gwarantowana w 7 dni. W
      przypadku pozostałych wniosków mamy oczywiście bezpośredni kontakt z
      analitykami banku i wpływ na czas rozpatrzenia wniosków. W niektórych bankach
      mamy analityków obsługujących tylko nasze wnioski więc faktycznie ścieżka może
      być znacznie szybsza niż w oddziale.
      • paq Re: wniosek w BOŚ przez expandera! 14.06.05, 12:22
        ok, czyli? tak srednio?
      • michal_s1 Re: wniosek w BOŚ przez expandera! 14.06.05, 12:33
        No to ja juz nie rozumiem. Przed godziną rozmawiałem z kimś z Expandera
        (telefonicznie) na temat kredytu w BOŚ na inwestycje Dom Development. No i
        uzyskałem informacje ze z uwago na atrakcyjną ofertę BOŚa, na decyzje kredytowa
        czeka się do miesiąca. Zaproponowano mi więc złożenie wniosku w dwóch róznych
        bankach.
        Czy naprawdę jest gwarancja soedmiu dni na inwestycje DD???
        Pozdrawiam
        • kburke Re: wniosek w BOŚ przez expandera! 21.06.05, 15:53
          ja złozyłam wniosek kredytowy za pośrednictwem expander. na odpowiedź nie
          czekałam długo nie pamiętam dokładnie ale to było nie więcej niż 7 dni (co
          prawda dowiedziałam się tylko o brakach a nie o decyzji kredytowej). ogólnie
          mam wrażenie że pracują sprawnie.
          • karwicki Re: wniosek w BOŚ przez expandera! 22.06.05, 07:47
            Wczoraj byłem w biurze Expandera, żeby zorientować się o możliwości kredytu
            BOŚ-a na zakup mieszkania w DomDevelopment.
            Po pierwsze: w takim wypadku jedyną możliwością skorzystania z oferty BOŚ jest
            Expander, w banku nie chcieli nawet ze mną rozmawiać odsyłając mnie na Stawki 2.
            Po drugie: prowizja o jakiej rozmawiałem to 1,25% kwoty kredytu (zastanawiam się
            czy istnieje możliwość negocjacji? i z kim?).
            Po trzecie: Czas rozpatrzenia wniosku jest (wg obietnicy) do siedmiu dni.

Inna sprawa, to możliwość uzyskania dodatkowej kwoty na wykończenie mieszkania -
            w tym wypadku istnieje tylko mozliwość zdecydowania się na opcje oferowane przez
            DD (350 lub 450 PLN na 1m2) lub wzięcia porównywalnego kredytu. Czy w przypadku
            innych deweloperów też istnieją takie ograniczenia?

• bratd Re: wniosek w BOŚ przez expandera! 22.06.05, 08:40
              a to dziwne bo ja byłam w oddziale BOŚ na kabatach i nie było żadnego problemu
              i wcale mnie nie odsyłano do Expandera a też kupuję u DD. może są teraz
              zawaleni wnioskami i chcą to jakoś mieć pod kontrolą. ja i tak działam przez
              Expander. procedura trwa już chyba z 3 tydzień troche z mojej trochę z ich
              winy. wiem jedno na pewno nie należy im ślepo ufać i jak już sie ma ku końcowi
              to nagle jeszcze sobie o czymś przypominają. ale tak jest pewnie wszędzie.z
              tymi bankami to trochę droga przez mękę!
              • al9 musi długo trwać!!!!!!!!!!!!!!! 22.06.05, 15:12
                BOŚ ma 80% wniosków kredytowych w Polsce. terminy przekraczaja 3 tygodnie i
                rosną. Więc nie liczcie na cud!
                al
                • bratd Re: musi długo trwać!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.05, 18:40
                  wczoraj policzyłam ile już się użeram z boś. równy miesiąc. tylko mi się wię
                  cydawało że idzie sprawnie a to tylko tak czas szybko leci. życzę wszystkim
                  powodzenia!
                  • mp23 Re: musi długo trwać!!!!!!!!!!!!!!! 27.06.05, 20:49
                    chcialabym wziąc kredyt w BOŚ-u przez Expandera, interesuje mnei jaka jest
                    prowizja, czy jest ona rózna od bankowej, jesli tak czy mżna ją negocjowac?
                    • paq Re: musi długo trwać!!!!!!!!!!!!!!! 10.07.05, 17:35
                      ktos napisał zeby nie liczyc na cud..a tu proszesmile) nie cały tydzien i decyzj
                      dostałamsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka