Dodaj do ulubionych

BOŚ bank. Ryzyko kursowe.

27.07.05, 08:23
Jeżeli między podpisaniem umowy z bankiem, a uruchomieniem kredytu
deminowanego w CHF kurs zmienił się na moją korzyść czy powinienem dostać
zwrot różnicy, czy może zostanie pomniejszony o tą kwotę kredyt? Dziękuję za
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • roy_x Re: BOŚ bank. Ryzyko kursowe. 27.07.05, 09:51
      zostanie pomniejszony
      • malmos Re: BOŚ bank. Ryzyko kursowe. 27.07.05, 13:50
        Ja wybrałem opcję podpisania umowy w dniu aktu notarialnego, nie ma wtedy ryzyka
        kursu.
        • piotrsanchez Re: BO? bank. Ryzyko kursowe. 27.07.05, 15:49
          Też miałem uruchamiać kredyt w dniu podpisania aktu, ale niestety BO? popełnił
          błšd w umowie i trzeba było czekać na nowš umowę, a wtedy już niestety
          notariusz nie miał terminów i wszytsko się rozwlekło w czasie. Na szczę?cie na
          mojš korzy?ć. A tak nawiasem mówišc to doradcy kredytowi w bosiu sš bardzo
          niekompetentni, przez co mały włos a podpisałbym błędnej umowy. Uważajcie!
          Dzięki za odpowiedzi.
          • malmos Re: BO? bank. Ryzyko kursowe. 28.07.05, 08:33
            Co masz na mysli: "błędnej umowy",
            niedługo też mam podpisać umowę więc jeżeli możesz to powiedzjaki był babol.
            • piotrsanchez Re: BOŚ bank. Ryzyko kursowe. 28.07.05, 09:50
              Zamiast rat stałych naliczono mi malejące, co się dopiero okazało przy
              przeliczeniu harmonogramu spłat, potem okazało się, że pierwszy dzień spałty
              przypadał na inny dzień niż na wniosku, następnie błednie był wpisany numer
              naszego konta, a na poprawionej już umowie widniała dalej data z poprzedniej
              umowy, więc znowu trzeba było poprawić, ponadto dokument do uruchomienia
              kredytu miał wpisaną kwotę we frankach, ale z końcówką zł i gdyby taki przelew
              ruszył, to sprzedający dostałby o wiele mniej kasy. Na szczęście wszystko
              skończyło się dobrze. Nie wiem czy to wynikło z pechowego zbiegu okoliczności,
              czy poprostu pani nas obsługująca była osobą niekompetentną. (raczej to drugie
              wnioskując z jej zachowania. Dlatego pamiętajcie, żeby dokładnie czytać umowę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka