Dodaj do ulubionych

dom z przetargu i kredyt -problem

05.08.05, 22:40
Chce kupić dom z przetargu a tu Urząd miasta bo jest włascicielem nie da
umowy notarialnej przed wpłatą pieniązków a Bank potrzebuje do wypłaty
kredytu akt notarialny i co z tym zrobić?CZy ktoś mniał już podobne zdarzenie?
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: dom z przetargu i kredyt -problem 06.08.05, 11:49
      W takim razie wybralas idiotyczny bank. W kazdym rozsadnym banku nie ma z tym
      problemu. Mozesz powiedziec, ktory bank ma taki bzdurny wymog? Wystarczy
      informacja, ze wygralas przetarg, za jaka kwote i na jakie konto przelac srodki.
    • ziut19 Re: dom z przetargu i kredyt -problem 06.08.05, 11:51
      Co ciekawe w niektorych bankach mozesz zlozyc wniosek nawet przed wygraniem
      przetargu. Dostajesz wstepna decyzje na maksymalna kwote, ktora jestes
      zdecydowana zaplacic. Jesli wylicytujesz za mniej, to po prostu scinaja kwote
      kredytu w decyzji.
      • zorajda Re: dom z przetargu i kredyt -problem 06.08.05, 18:24
        To Bank PKO BP nie daje mi życ chociarz UM obiecał mi protokół bo wygranym
        przetargu gdzie własnie jest wpisane ile zostało wpłacone ile pozostało do
        wpłacenia i ze to ja wygrałam ten przetarg, uf ale jestem na nich zła, najpierw
        robia problem że musi być akt notarialny by wypłacić pieniązki a potem jeszcze
        że chca odpis z Księgi wieczystej a zreszta skąd ja mam wiedzieć czy ja wygram
        ten przetarg i jeszcze mam teraz złożyć papiery na ten kredyt i już teraz
        zrobić wycene itd no pewnie mam sie władować w koszty a jak nie wygram i to
        powiedzieli by jeszcze przed przetargiem podpisać umowe kredytową a właśnie czy
        ktoś sie orientuje do czego zobowiązuje taka umowa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka