zorajda 05.08.05, 22:40 Chce kupić dom z przetargu a tu Urząd miasta bo jest włascicielem nie da umowy notarialnej przed wpłatą pieniązków a Bank potrzebuje do wypłaty kredytu akt notarialny i co z tym zrobić?CZy ktoś mniał już podobne zdarzenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziut19 Re: dom z przetargu i kredyt -problem 06.08.05, 11:49 W takim razie wybralas idiotyczny bank. W kazdym rozsadnym banku nie ma z tym problemu. Mozesz powiedziec, ktory bank ma taki bzdurny wymog? Wystarczy informacja, ze wygralas przetarg, za jaka kwote i na jakie konto przelac srodki. Odpowiedz Link
ziut19 Re: dom z przetargu i kredyt -problem 06.08.05, 11:51 Co ciekawe w niektorych bankach mozesz zlozyc wniosek nawet przed wygraniem przetargu. Dostajesz wstepna decyzje na maksymalna kwote, ktora jestes zdecydowana zaplacic. Jesli wylicytujesz za mniej, to po prostu scinaja kwote kredytu w decyzji. Odpowiedz Link
zorajda Re: dom z przetargu i kredyt -problem 06.08.05, 18:24 To Bank PKO BP nie daje mi życ chociarz UM obiecał mi protokół bo wygranym przetargu gdzie własnie jest wpisane ile zostało wpłacone ile pozostało do wpłacenia i ze to ja wygrałam ten przetarg, uf ale jestem na nich zła, najpierw robia problem że musi być akt notarialny by wypłacić pieniązki a potem jeszcze że chca odpis z Księgi wieczystej a zreszta skąd ja mam wiedzieć czy ja wygram ten przetarg i jeszcze mam teraz złożyć papiery na ten kredyt i już teraz zrobić wycene itd no pewnie mam sie władować w koszty a jak nie wygram i to powiedzieli by jeszcze przed przetargiem podpisać umowe kredytową a właśnie czy ktoś sie orientuje do czego zobowiązuje taka umowa? Odpowiedz Link