paskal79 26.08.05, 11:43 proszę o opinię na temat tego banku-oferta i obsługa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doradcy.expandera Re: GE Mieszkaniowy 26.08.05, 12:14 Standardowa oferta pod względem cenowym w CHF średnia, w PLN słaba. W oddziałach Expandera są specjalne warunki oprocentowania i wówczas oferta konkurencyjna. Dodatkowo promujemy kredyt oszczędnościowy, który pozwala obniżyć oprocentowanie o 0,5 pkt proc. osobom decydującym się na oszczędzania w funduszach inwestycyjnych. Oferta GE Money Banku może być bezkonkurencyjna dla osób pożyczających ponad 500 tys. zł - w oddziałach Expander możliwe jest wówczas uzyskanie spłaty/wypłaty po kursie średnim NBP. Poza tym atuty oferty GE Money Banku to brak prowizji za kredyt (ale jest ubezpieczenie od bezrobocia w pierwszym roku), brak prowizji za wcześniejszą spłatę, brak kosztów wyceny, zwrotu opłat sądowych. Po więcej informacji i porównanie z innymi bankami zapraszam do naszych oddziałów. Odpowiedz Link
paskal79 Re: GE Mieszkaniowy 26.08.05, 13:30 doradcą dziękuje....proszę o opinię obiektywnych kredytobiorców Odpowiedz Link
wiolczers Re: GE Mieszkaniowy 26.08.05, 13:42 Ja właśnie czekam na zaproszenie do podpisania umowy kredytowej. Decyzja była po kilku dniach, ale okazało się, że deweloper, od którego kupuję mieszkanko w księdze wieczystej ma dużo róznych zapisów i konieczne było ich sprawdzenie (okazuje się, ze wszystko jest OK). Papiery z sądu do GE trafiły dopiero 2 dni temu. Umowa jest w ptzygotowaniu prze prawników GE. Ja z mężem biorę 120 000 zł w CHF na 10 lat - oprocentowanie 3% + ubezpieczenie od utraty ryzyka pracy (1 % wartości kredytu rocznie - obowiązkowe tylko w pierwszym roku), oczywiście ubezp. mieszkania, no i wielki minus - podwyższone oprocentowanie aż o 2% do czasu wpisania banku do hipoteki oraz duży spread. Ale w tej chwili znaczące dla nas jest to, że nie ma żadnych opłat wstępnych. Póki co, obsługa jest w porządku (byłam bezpośrednio w GE - W-wa ul.Ogrodowa), zobaczymy jak będzie dalej. Aha, i jeszcze jedna uwaga: wymagają dużo papierków od dewelopera, ale jeśli ten jest w porządku, to wszystko sprawnie idzie. Mi to zajęło 2 dni. Przyniosłam papiery od dewelopera i tego samego dnia złożyliśmy wniosek. Odpowiedz Link
mcmacpl Re: GE Mieszkaniowy 26.08.05, 16:22 Czyli przez parę miesięcy będziecie mieli kredyt w CHF oprocentowany na 6% ?!!! Nieźle Odpowiedz Link
telefonywmojejglowie Re: GE Mieszkaniowy 26.08.05, 21:18 Marża aż o 2% podwyższona do czasu wpisu hipoteki do KW?to chyba jakieś nieporozumienie i wy mozecie spokojnie spać ?, na szczęście dopiero podpisaliście wniosek.... Odpowiedz Link
mp23 Re: GE Mieszkaniowy 27.08.05, 10:01 opłat wstępnych nie masz, bo masz je wliczone w kwotę kredytu w GE. W innych bankach też chyba masz mozliwość dopisania opłat wstępnych do kredytu? Poza tym podwyższenie o 2% do czasu wpisania do KW to bardzo dużo, nie wspominając o spreadzie w tym banku. Odpowiedz Link
ann17 Re: GE Mieszkaniowy 27.08.05, 21:01 ja wzięłam właśnie u nich kredyt we frankach na 100% nieruchomości(kupno i wykończenie), na 20 lat, 356000. oprocentowanie 2.75%, + 1% do czasu wpisu w hipotekę. jedyny koszt - prowizja 1.2%, dopisana do kapitału. na pewno ich wadą jest b. duży spread, i możliwe że z tego powodu za parę lat od nich ucieknę. jeśli chodzi o obsługę klienta na Ogrodowej - to nie powalająca, ale do zaakceptowania. decyzję podjęlam po porównaniu ofert kilku banków - BPH, PKO BP (tu mi zaproponowali 3.65% + kupę opłat i ubezpieczeń) i jeszcze kilka. generalnie formalności i opłat gdzie indziej było więcej. w końcu na "short liście" został GE i Multibank (którego oferta była tylko trochę słabsza). Odpowiedz Link