accord3 19.01.06, 09:53 Miał ktoś z nimi do czynienia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1303a Re: Open Finance 19.01.06, 14:05 No ja mam aktualnie z nimi do czynienia , załatwiam przez nich kredyt na mieszkanie , co z tego wyniknie zobaczymy. Chodziłam do nich przed podjęciem decyzji chyba ze trzy razy. Jak przyszło do konkretów zaproponowali mi dwa banki do rozważenia , sama rozważam jeszcze dwa kolejne. W każdym razie ja jestem dopiero w fazie początkowej. Za ich pośrednictwem mój wniosek , co prawda jeszcze nie kompletyny trafił do banku , tego samego dnia dzwonili rzeczoznawcy z banków w sprawie wyceny mieszkania , a co dalej bedzie zobaczymy ? To tyle z moich doświadczeń , jak coś się nowego pojawi dam znać , pozdrawiam Odpowiedz Link
mikado1982 Re: Open Finance 19.01.06, 14:33 Ja też właśnie składam jutro wniosek kredytowy za ich pośrednictwem. Przy pierwszym spotkaniu kobitka siedziała i trzy godziny tłumaczyła mi podstawwowe zagadnienia.Bo ja nie miałam pojęcia jak to jest z tym oprocentowaniem, kursami walut, hipoteka itp itd. Spoko teraz jak mam jakieś pytania to dzwonię albo pisze maila do niej. Odpowiedz Link
telucius Re: Open Finance 22.01.06, 23:55 korzystalem z ich uslug pare miesiecy temu, we Wrocławiu; byłem bardzo zadowolny z obsługi, mimo że w końcu nie wybrałem ofery jaką mi proponowali - akurat był sezon na BOŚa, Odpowiedz Link
murrr Re: Open Finance 23.01.06, 22:34 czyli wyciągnołes informacje i poszedłes do banku Odpowiedz Link
katkam81 Re: Open Finance 24.01.06, 11:56 Ja nie mam najlepszego zdania choć na pewno zależy na kogo się trafi. Mimo doradcy polecam zrobić samodzielnie choćby podstawowe rozznanie rynku np rozejrzeć się w internecie, bo jeżeli trafisz na kogoś komu zależy tylko na prowizji albo co też się zdarza prze spotkaniem z Tobą zapoznał się raptem z ofertą jednego dwuch banków to ślepe słuchanie doradcy może wysadzić Cię na minę. Mi doradca OF zaproponował CHF na 12% bez możliwości spłaty lub refinansowania przez 8 lat. I tylko płakać by zostało. A sama chodziłam od banku do banku i jest efekt - cztery razy niższe % i lepsze pozostałe warunki. Ale na to oczywiście trzeba czasu.jak go nie ma to zostaje doradca ale swój rozum trzeba mieć. Bo to Ty poniesiesz konsekwencje nie on. Odpowiedz Link