sapard 31.01.06, 09:22 W rozmowie z doradcą jedno z pierwszych pytań - czy sa karty kredytowe Nie Ale jest limit debetu na rorze - czy ma on znaczenie przy obliczaniu zdolnosci. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sapard Re: Limit debetowy na ROR a zdolnosc 31.01.06, 09:50 ale jakie - brak przekroczen wazna wyskosc limitu czy moze jego miesieczne koszty Odpowiedz Link
ffiill Re: Limit debetowy na ROR a zdolnosc 31.01.06, 09:59 a nie latwiej pozamykać takie debety i karty kredytowe przed staraniem się o kredyt..?? Odpowiedz Link
sapard Re: Limit debetowy na ROR a zdolnosc 31.01.06, 10:04 ffiill napisał: > a nie latwiej pozamykać takie debety i karty kredytowe przed staraniem się o > kredyt..?? Nie a z tego co zrozumiałem i tak musiałbym czekać co najmniej 6 m-cy Odpowiedz Link
magdalenax Re: Limit debetowy na ROR a zdolnosc 31.01.06, 16:42 Bank roznie to licza. Niektore biora pod uwage faktyczne zadluzenie a traktuja limit nawet niewykorzystany jako kredyt zmniejszajacy zdolnosc kredytowa. Nie musisz czekac 6 mcy od rezygnacji z limitu. Ja po prostu zamknelam swoje limity i przedstawilam stosowne zaswiadczenia i jest ok. Sprobuj moze w innym banku. Magda Odpowiedz Link
moniakos1 Re: Limit debetowy na ROR a zdolnosc 31.01.06, 10:19 z tego co ja wiem przewaznie banki liczą 0,5% od wartosci przyznanego limitu jako obciazenie miesieczne czyli od 1000 zl to 50 zl ale kazdy bank inaczej, z tym ze 0,5% spotkalam sie najczesciej a np dombank 5% od wykorzystanego, rzeczywiscie patrza 6 mcy wstecz ale i tak lepiej przyjsc ubiegac sie o kredyt z juz zamknita linia debetowa Odpowiedz Link
adrkam Re: Limit debetowy na ROR a zdolnosc 31.01.06, 11:32 z tego co wiem bank liczy jako obciazenie miesieczne 10% sredniego wykorzystania limitu z ostatnich 3 m-cy. tak mnie poinformowal doradca (skladalem wnisek do fortisu, millenium i dombanku) Odpowiedz Link
zbooycerz Re: Limit debetowy na ROR a zdolnosc 31.01.06, 17:19 oczywiscie, ze ma zasadnicze znaczenie przede wszystkim taki limit trzeba splacic w rok a wiec sila rzeczy jego rata miesieczna jest znaczaca jest wyzej oprocentowany niz hipoteczny i bardzo latwo go uzyskac a nie jest niczym specjalnym zabezpieczony dalbys komus kase gdybys wiedzial, ze siedzi po uszy na tzw 'debecie'? pzdr Odpowiedz Link