trebin 18.08.06, 09:57 co mysliie o kredycie PEKAO S.A Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
streamers Re: PEKAO S.A?? 18.08.06, 20:29 Sam się zastanawiam nad nimi tylko nie podobają mi się niektóre zapisy w umowie. Poproś od nich umowę i poczytaj. Odpowiedz Link
m_maciejewski Re: PEKAO S.A?? 18.08.06, 21:29 A czy możesz powiedzieć jakie zapisy Ci sie nie podobają. Bo ja również chce złożyć wniosek do PEKAO SA. Bo warunki jakie nam zaproponowali sa naprawdę atrakcyjne. Zeszli nawet ze swojej prowizji do 1 %. W ge w moim przypadku wchodzi jeszcze NORDEA. Po przekalkulowaniu mają również dobre warunki i również prowizja w wysokości 1% tylko że trzeba troche ponegocjować. Ponadto NORDEA daje w moim przypadku możliwośc wzięcia na kwotę 50.000 zł kredytu na warunkak kredytu hipotecznego pod dowolny cel (oczywiście w przypadku wzięcia u nich kredytu hipotecznego) Na minus natomiasty przemawia to iż maja słobo rozbudowana sieć placówek i bankomatów Odpowiedz Link
streamers Re: PEKAO S.A?? 19.08.06, 10:13 Chociażby nie podoba mi się zapisek mowiacy ze marża może wzrosnąc o 2 pkt proc jeżeli uznają kredyt za zagrozony albo spadnie wartośc mieszkania. Czytalem jeszcze umowe Nordei i BZWBK i tam takich zapisków nie ma. PeKaO korzysta przy ustalaniu oprocentowania z WIBOR 3M tylko że trochę dziwnie jest to naliczane. Sam juz nie wiem czy warto ryzykowac z takimi zapisami. Ogólnie reszta w umowach banków jest podobna. W moim przypadku nordea nie chce zejsc z prowizją ponizej 1,5 proc. co wydaje mi się dziwne przeciez mieliby klienta na dlugie lata a tak moga stracic. W BZWBK tez slyszalem ze nie moga obnizyc ponizej 1,5 %. Zamiast sie starac to nic im nie zalezy. Wolą trzymac swoją prowizje niz miec nowego klienta. Odpowiedz Link