Dodaj do ulubionych

Ge Money! Prawda czy fałsz?

26.08.06, 23:41
Witam,
chcę kupić mieszkanie i zamierzam wziąść kredyt w CHF w Ge Money. Wśród
znajomych jak słyszą, który bank wybrałam łapią sie za głowę. Twierdzą, że
jest to bardzo drogi bank. Proszę o opinie!
Obserwuj wątek
    • kretozaur Re: Ge Money! Prawda czy fałsz? 28.08.06, 00:15
      Nie wiem jaka dostałaś ofertę, ale zwróć uwage na ubezpieczenie. Przy 0% prowizji jest klauzula, ze musisz się ubezpieczyć się na życie i od utraty pracy. W moim przypadku dla kwoty ubezpieczenia 9300 zł składka za 1 rok wyniosła ponad 1900 zł. Łącznie z obowiązkowym ubezpieczeniem na życie dało to ok 2% wartości kredytu, czyli niemałą ukrytą prowizję!
      • doradca-finansowy Re: Ge Money! Prawda czy fałsz? 28.08.06, 22:46
        Rozgoryczonych i rozczarowanych zapraszam do mnie, a
        "drogą" konkurencję pozdrawiam

mariusz.kalist@fortisbank.com.pl

• ewka.konewka Re: Ge Money! Prawda czy fałsz? 28.08.06, 14:09
      Ja wzielam kredyt w GE i niestety potwierdzam uwagi twoich znajomych. Teraz jak
      wiele innych osob zaczelam splacac kredyt wziety we frankach- i coz, raty place
      po oprocentowaniu wyzszym niz to oferowane w innych bankach, np. w BPH.
      Jezeli masz czas, to przeanalizuj oferty innych bankow i na pewno nie daj sie
      nabrac na niskie oprocentowanie GE. To, jakie ono bedzie- otrzymasz dopiero w
      decyzji kredytowej. Na ogol jest wyzsze niz to, ktore na poczatku podaje ci
      doradca. Wiec najlepiej zloz wnioski w kilku bankach, a potem wybierz najlepszą
      ofertę.
    • rubi37 Re: Ge Money! Prawda czy fałsz? 28.08.06, 17:51
      Faktycznie GE na kredytach gotówkowych i kartach zdziera z klientów ostro(wiem
      z doświadczenia). Mają jednak bardzo dobrą ofertę hipotecznych kredytów. Sam
      niedawno wziąłem i jestem bardzo zadowolony. Odradzam jednak składanie wniosku
      w oddziale. Znajomy czekał dwa miesiące na załatwienie sprawy. Mnie załatwiał w
      tym banku kredyt doradca pośrednika-Górnośląskiej Agencji Finansowej www.gaf.pl
    • ziut19 Re: Ge Money! Prawda czy fałsz? 28.08.06, 22:14
      Zalezy z czym go porownamy. Kredyt PERSPEKTYWA ma stosunkowo niskie
      oprocentowanie, za to wysokie koszty poczatkowe. Kredyt START odwrotnie. Zalezy
      czego oczekujesz. GE moze byc tanszy od wielu kredytow proponowanych na forum
      jako najlepsze i bezkonkurencyjne. Moze byc tez sporo drozszy.
      Na temat tego, ze oferta zaproponowana jest inna niz faktycznie uzyskana nie
      bede sie wypowiadal. To juz najczesciej wina osoby, ktora proponuje.
      Najwidoczniej nie zna oferty i procedur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka