aga.z2 25.10.06, 19:55 Witam. Mam pytanie - Czy fakt, iż mam możliwość debetu na koncie (nie debet) pogarsza moją zdolność kredytową? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arfer Re: zdolność kredytowa a debet 25.10.06, 20:27 Witam W jakim sensie ? Masz przyznany debet, ale nie korzystasz ( tak rozumiem pytanie ), czy - np. masz możliwość uzyskania takiej usługi ? Debet - w większości banków - czy raczej część maksymalnego limitu - jest traktowany jako stałe zobowiązanie, bez względu, czy korzystasz z kredytu, czy też nie. W niektórych bankach będzie brane pod uwagę średnie saldo z ostatnich 3 m-cy. Odpowiedz Link
piotr.andrukiewicz Re: zdolność kredytowa a debet 26.10.06, 00:23 A w niektórych(mbank i multi bank nie będą brane pod uwagę jeśli jest u nich... Odpowiedz Link
mariuszbednarek Re: zdolność kredytowa a debet 26.10.06, 14:46 Witam Serdecznie, To zalezy w jakim banku, np. jesli chodzi o fortis bank, nie bierzemy pod uwagę kart kredytowych oraz debetów w kontach. Mój mail mariusz.bednarek@fortisbank.com.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link