Dodaj do ulubionych

małe zarobki a kredyt

24.02.07, 11:32
Obserwuj wątek
    • marylex1 Re: małe zarobki a kredyt 24.02.07, 11:36
      mam problem,chociaż nie ja- moja koleżanka.Ma najniższe zarobki dostaje 800 zł
      na rekę nie ma dzieci a potrzebuje kredyt na mieszkanie 52 tysiące,bo inaczej
      mogą ją wyrzucic,czy ma szanssę dostac taki kredyt?
      • szele11 Re: małe zarobki a kredyt 24.02.07, 12:05
        Brak szans, chyba, że koleżanka ma 30% wkładu własnego - wtedy można wziąść
        kredyt na tzw. oświadczenie. Jednak jest zasadnicze pytanie : czy będzie
        koleżankę stać na spłatę takiego kredytu. Wg mnie - nie.
        • arras-k Re: szele11 25.02.07, 20:55
          szele11 napisał:

> Brak szans, chyba, że koleżanka ma 30% wkładu własnego - wtedy można wziąść
          > kredyt na tzw. oświadczenie.

Ale w kredycie na oświadczenie musisz napisać jakie masz dochody a pisząc 800zł
          i tak by nie dostała.
          • szele11 Re: szele11 25.02.07, 21:32
            Bank sprawdza tylko fakt, czy ktoś jest zatrudniony, a nie sprawdza czy klient
            zarabia tyle, ile podał we wniosku... Klient po prostu oświadcza, że stać Go na
            spłacanie rat kredytu.
            • arras-k Re: szele11 26.02.07, 11:54
              Klient nie oświadcza, ze stać go na spłatę kredytu tylko oświadcza ile zarabia
              (faktem jest że oni tego zazwyczaj nie sprawdzają). Pisząc na oświadczeniu
              kwotę wyższą niż ta która jest w rzeczywistości poświadcza nieprawde - co jest
              karane.
              Jeśli będzie spłacać regularnie to wszystko bedzie ok., jeśli przekroczy termin
              wówczas bank zaczyna "grzebać" i łatwo dostrzeże, ze klient poświadczył
              nieprawdę. A potem oprócz straty mieszkania mozę być również pociągnięty do
              odpowiedzialnosci karnej.
              Dokładnie tak powiedziała mi konsultantka w Santander Consumer gdy pytałam
              o "kredyt z uproszczoną procedurą badania zdolnosci kredytowej".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka