Dodaj do ulubionych

Czas oczekiwania na decyzję w Millenium...

12.04.07, 20:03
Witam,
Mam pytania do osób, które niedawno zaciągały kredyt w Millenium, jak długo
czekaliście na:
1. rozpatrzenie wniosku kredytowego
2. przygotowanie i podpisanie umowy kredytowej od momentu wydania decyzji
3. wypłatę pieniędzy
Obserwuj wątek
    • maldon2 Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 12.04.07, 21:18
      1.Rozpatrzenie wniosku 2 tyg. ale gdyby doradca od razu dopatrzył się że KW są nieaktualne starsze niż 3 miesiące byłoby pewnie jeszcze szybciej bo 4 dn czekałem na uaktualnione KW.
      2. Podpisanie umowy po dwóch dniach
      3. Pierwsza transza po dwóch dniach od podpisania umowy.
      * w sumie nie całe 3 tygod., oddział Millenium na Grójeckiej w Wa-wie.
      • makosia_69 Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 12.04.07, 21:23
        Dzięki za info. Możesz mi powiedzieć, kiedy załatwiałeś kredyt?
        Ostatnio dwie niezależne od siebie osoby postraszyły mnie, że cała procedura
        przyznawania i wypłacania kredytu w tym banku wydłużyła się do 6 tygodni.
        Podobno dzieje się tak ze względu na ilość wpływających wniosków, co jest
        związane z promocją, która trwała do 25 marca.
        • joanna_rekawiecka Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 12.04.07, 21:51
          kwestia czasu rozpatrywania wniosków, nie jest łatwa dla zrozumienia dla
          klientasmile, teraz zaczął się sezon i powoli analitycy zaczynaja mieć korki w
          decyzjach, i to tak zawsze jest. Zimą trwa to króce, bo jest mniej pracy, a w
          miesiącach ciepłych zaczyna się ruch i jak co roku depatramenty nie sa
          przygotowane fizycznie ani psychicznie do takiej ilości pracy.A poza tym, kazdy
          wniosek jest indywidualnie rozpatrywany i różne przypadki bywają( właśnie typu
          jakies niedopatrzenia, wątpliwości, pytania i wyjaśnienia), co oczywiście
          trwa. Więc doradcy ciężko jest cokolwiek obiecywać, bo on nie wie, o co
          analityk może poprosić.Ale gdyby chciała Pani mieć jeszcze jedno wyjście i
          dodatkową decyzję w Deutscha Banku, to zapraszam:
          joanna.rekawiecka@db-pbc.pl
          tel 511 990 313
    • maldon2 Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 13.04.07, 08:56
      U tego doradcy załatwiałem kredyt, wniosek składałem pod koniec stycznia
      2007,Piotr Lewandowski Warszawa, ul. Grójecka 18/20, 022 572 55 23; (0) 667 683
      063
      • makosia_69 Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 13.04.07, 09:05
        Dzięki, właściwie to pytam dlatego, że osoby, które kupują ode mnie mieszkanie
        już złożyły wniosek w Millenium, no i czeeekam (już 3 tygodnie), żeby wszystko
        załatwili i żebyśmy mogli podpisać akt notarialny.
    • ala.li Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 16.04.07, 01:18
      Ponad 3 miesiace (od poczatku stycznia, moze w tym tygodniu bedzie w koncu
      wyplata). A nie bylo zadnych problemow. Bank sam jest zdziwiony czemu tak
      dlugo. Podsumowujac, nigdy wiecej!!!
    • boziaj Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 16.04.07, 10:02
      u nas wszystko (do wypłaty) 12 dni- na przełomie marca i kwietnia
      łącznie z 2-dniowym czekaniem na rozpatrzenie wniosku o zmniejszenie marży
      Gdańsk
    • joasiex Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 16.04.07, 12:36
      Ja składałam wniosek kredytowy w Millenium w końcu marca i jego rozpatrzenie
      trwało 2,5 tygodnia, łącznie z wyceną którą zrobiono już 3 dnia po złożeniu
      wniosku.Zrezygnowałam z Millenium, bo lepsze warunki dostałam w Polbanku, więc
      dalej nie wiem ile to trwa, bo umowy z nimi nie podpisałam.
      • petto Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 16.04.07, 15:55
        znajoma mówiła ze na decyzje czekała 3 tyg
        • ala.li Re: Czas oczekiwania na decyzję w Millenium... 16.04.07, 19:35
          Tak, mialam podobnie, dopiero potem (czyli po uzyskaniu decyzji) zaczelo sie
          czekanie. A to nie mogli przeczytac ksiegi wieczystej, a to dogadac sie z
          rzeczoznawca, a to porozumiec na linii oddzial - centrala...
          • makosia_69 Omijajcie Millenium szerokim łukiem!!! 17.04.07, 19:04
            3 tygodnie czekania i kredyt przyznany, ale na kwotę o 50 tys. niższą od
            wartości rynkowej mieszkania. I jest problem...
            • arfer Re: Omijajcie Millenium szerokim łukiem!!! 17.04.07, 22:21
              Skoro np. operat szacunkowy określił tę wartość jako niższą, to cóż, ale
              decyzja nie była "na kwotę o 50 tys. niższą niż wartość rynkowa mieszkania".
              Jeśli problem wynikał z innego czynnika np. zdolność kredytowa, źródło dochodu,
              to raczej nie jest wina banku.

Dlaczego ograniczono kwotę kredytu ?
            • venilia Re: Omijajcie Millenium szerokim łukiem!!! 17.04.07, 22:33
              Nam też wycenili za mało, o 38 tysięcy. W tej sytuacji i podziękowaliśmy.
              • aga2111 re: 19.07.07, 20:11
                Prawie 4 tygodnie czekanie i nic ;-( Zero jakichkolwiek wieści. Podejrzewam, że
                2 tygodnie nic nie robili...pan dzwonił w NIEDZIELĘ po dwóch tygodniach, że
                jedzie na budowę zrobić zdjęcia...

Ja rozumiem, że są wakacje, ale co mnie to obchodzi, dewelopera też może nie
                obchodzić...ktoś powinien się tym zająć, jak jedna osoba wyjeżdża to powinien
                ktoś inny się tym zajmować....

Wyboru nie mamy, musimy czekać sad
                • miron1977 Re: re: 19.07.07, 20:22
                  bank podejmowal decyzje 5 tygodni sad analityk zadal chorendalnych dokumentow,
                  ktorych w innych bankach nie chcieli wystawic. Dopiero po interwencji doradcy u
                  szefa analitykow decyzja o przyznaniu kredytu zapadla w ten sam dzien. Umowa
                  podpisana wieczorem takze w ten sam dzien. Transze wyplacane zgodnie z
                  regulaminem, czyli 2-3 dni po uzupelnieniu dokumentacji i zlozeniu zlecenia
                  uruchomienia poszczegolnych transz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka