smbsone 07.05.07, 17:41 witam! czy ktoś moze mi polecic dobrego, "przychylnego" rzeczoznawcę z Katowic i okolic ? kupuje mieszk od developer za 250 tys, no ale trzeba byloby ująć wartość przyszłą, wykończenie......... dzięki smbsone Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smbsone Re: operat szacunkowy - Katowice 07.05.07, 18:34 pytam ponieważ zadzwonilem do jednego i spotkalem sie z oporem - rzeczoznawca nie chcial wycenic tlumaczac sie tym ze nie ma na taką wartość aktów notarialnych w katowicach jak proponują developerzy.nie wspominam juz nawet o wartosci przyszlej. czy mamy jakiegos rzeczoznawce ktory jest w miarę "kumaty" w tych sprawach i ma szersze spojrzenie na rynek ? Odpowiedz Link
ulapod Re: operat szacunkowy - Katowice 07.05.07, 20:51 Ja też myślałam,z e operat to tylko formalność a to duuuuży problem. Ja kupuję mieszkanie z terminem oddania w 2008 roku i rzeczoznawcy (dzowniłam do około 15!)po prostu mi odmawiają. Nie ma aktów notarialnych na takie kwoty, nie bede wrózył z fusów itp. Odpowiedz Link
smbsone Re: operat szacunkowy - Katowice 07.05.07, 23:02 jestes z Katowic ? to moze podasz mi swojego to moze sie zlituje nade mną......... pozdr smbsone Odpowiedz Link
wieslaw.tomczyk Re: operat szacunkowy - Katowice 07.05.07, 23:52 smbsone napisał: > witam! czy ktoś moze mi polecic dobrego, "przychylnego" rzeczoznawcę z Katowic > i okolic ? > > kupuje mieszk od developer za 250 tys, no ale trzeba byloby ująć wartość przysz > łą, wykończenie......... > > dzięki smbsone w ubiegłym roku miałem kontakt z jedną bardzo sympatyczną Panią. Wycenę zrobiła bez problemu. Niestety nie mogę odszukać namiarów. Jutro postaram się znaleźć i podam... Odpowiedz Link
kaka73 Re: operat szacunkowy - Katowice 08.05.07, 10:04 A możesz mi powiedzieć gdzie i za ile kupujesz mieszkanie? Poszukuję mieszkania max 50m2 w Katowicach lub dzielnicach Katowic z rynku pierwotnego - znasz może jakichś dobrych developerów? Odpowiedz Link
arfer Re: operat szacunkowy - Katowice 09.05.07, 00:26 Masz 2 namiary na priv. Powodzenia Odpowiedz Link